2019-11-28 46 浏览
今日與同事去西環工作,放工諗住去食晚飯,大家諗緊食咩好,我地網上搵到一間冠軍牛肉麵*阿妹嬤*,評價不錯,我地決定試下。店鋪新裝修,環境簡潔。店鋪環境清潔。台灣食物為主打,當然有最期待既牛肉麵紅燒牛肉麵先到,湯好夠味,但唔辣岩我,牛肉滑嫩有咬口,牛味夠,牛肚夠爽,刀削麵掛湯能力高,而且煙韌,正炸排骨飯份量多,絕不欺場!炸排骨即叫即炸,肉汁夠又脆口,唔會太乾,好食溏心蛋有蛋汁,而且濃味,餸飯一洗香腸即叫即製,熱辣辣,外皮脆口,台灣味一流滷味拼盤份量多滷水味夠,雞腿肉質嫩滑,味道不錯,如果配啤酒就更我地仲叫左2杯飲品,鳳梨綠茶(左)多菠蘿,菠蘿味好夠,又唔甜,但我鍾意青梅綠茶(右)多一點,因為酸酸甜甜既感覺,夠晒醒胃,提高左我既食慾埋單$299,我地食到好飽好滿足,都係$150/位,食物質素幾好,經過絕對值得一試!

店鋪新裝修,環境簡潔。

店鋪環境清潔。

台灣食物為主打,當然有最期待既牛肉麵

,牛肚夠爽,刀削麵掛湯能力高,而且煙韌,正

炸排骨飯份量多,絕不欺場!

炸排骨即叫即炸,肉汁夠又脆口,唔會太乾,好食

溏心蛋有蛋汁,而且濃味,餸飯一洗

香腸即叫即製,熱辣辣,外皮脆口,台灣味一流

,因為酸酸甜甜既感覺,夠晒醒胃,提高左我既食慾

2019-11-27
$149.5 (晚餐)
2019-11-27 49 浏览
香港有吾少既台灣面條,要食到台灣地道既要數到阿珠嬤。今日落單點左清湯牛肉面,清湯吾加任何調味料,仍保持湯清甜,牛肉爽口味道濃烈,再點左一客糖心蛋,店主用冷藏出餐保持新鮮,蛋黃好入味,我再追加了一客,再點左一杯台式奶茶,原來奶茶缺少珍珠係差咁啲野。
2019-11-27
庆祝纪念
生日
2019-11-21 105 浏览
“Azhuma”——一個吊詭的名字,直譯讀「阿珠媽」或者「阿珠嬤」。「阿珠媽」是韓國人對上年紀的女士的稱號,但這間小店跟韓國一點關係都沒有。 “Azhuma”其實是一間原原本本的台菜小店。麻雀雖小,五臟俱全。店面座位不多,客人需要搭檯,但正因為搭檯,為社區增添一份人情。餐廳的菜色繁多,搭配種類讓人三心兩意。友人點了一碗經典滷肉飯,份量剛好,足夠胃口小的女士。我點了一碗清燉牛肉陽春麵,味道清新,牛肉嫩口。不得不提的滷味拼盤,牛展入口即融,牛肚的麻油香令人愛不惜手。秘製什錦菜亦是開胃之選,必定要點!只可惜溏心蛋已經沽清,下次光顧必定要試。飲品方面,愛喝酸梅湯的人士注意,請選青梅綠茶,解渴生津,像大澳碼頭旁士多店有售的酸梅湯。我點了黑糖珠鮮奶,奶味甚濃,珍珠煙韧。總觀店舖衛生,店員細心有禮,值得再試。

總觀店舖衛生,店員細心有禮,值得再試。
什錦菜+滷肉飯
拼盤+飲品
题外话/补充资料: 從些微舉動,可見店員細心。 話說友人跟我愈談愈起勁,不禁也捲起袖子。店員見狀便調高冷氣強度,或許你會覺得這些微不足道,但絕對有人看在眼內,包括我。
2019-11-19
什錦菜+滷肉飯
拼盤+飲品
  • 滷味拼盤
  • 秘製什錦菜
2019-11-14 66 浏览
今晚同朋友喺西環游完水, 之後,朋友話想食台灣嘢哦!之後我去openrice search, 見到有間新開張嘅台灣餐廳叫做azhuma, 有好多款唔同嘅台灣麵食, 我就叫咗川鄉麻辣牛三寶麵要咗陽春麵, 陽春麵口感非常q彈! 有掛湯嘅感覺, 含牛肋條,牛腱,牛肚! 牛嘅數量非常多, 非常豐富非常足了而且非常嫩淋!仲叫咗幾款小食,叫咗台灣香腸 , 雞腿, 酥炸花枝丸! 台灣香腸非常入味,味道濃郁! 整體餐廳食物都幾好味。 杯珍珠奶茶都幾好飲添!!
2019-11-10 103 浏览
炸物拼盤個鹽酥雞同單點既唔同?難食到喊,又乾,好似番炸左幾次咁😅真係👍🏻?!蕃茄刀削麵又係有個👍🏻,我又比佢呃左!其實個湯底都幾好味既,不過唔夠熱,無煙出! 揀食刀削麵都係想食彈牙有咬口既麵質既姐,可惜d麵好淋到爆,好似呀婆食d質地咁,一d都唔彈牙,哂左個湯😢 牛肉大大舊,都算多,炆得幾好呢間好強調自已拎過好多獎項,可能希望越大失望越大。。。。呢野下次都唔會再食😅茶木個紅燒牛肉麵仲好食過佢😂 雖然茶木係。。。
炸物拼盤個鹽酥雞同單點既唔同?
難食到喊,又乾,好似番炸左幾次咁😅
真係👍🏻?!

炸物拼盤

蕃茄刀削麵又係有個👍🏻,我又比佢呃左!

牛肉大大舊,都算多,炆得幾好
極品創意蕃茄牛肉刀削麵

2019-11-10
2019-11-06 55 浏览
身為台灣通的我己吃遍環島的小食,所以没有比我更愛台菜,今天小璋要請客,他說要吃西營盤的阿珠嬤!地方很有台式的簡單美,首先我們叫了凍鳳梨綠茶,味道很香很甜又帶着清香味,小璋叫了一杯酸酸解喝的凍青梅綠茶! 兩杯口感也不錯,很解喝!小吃我們叫了一個炸物拼盤包括着香腸,花枝丸,鹽酥雞和地瓜球,全部我比較喜愛花枝丸,因為很爽口,而且地瓜球也甜甜的,又脆卜卜! 炸排骨炸得又香又脆,而且很有口感!另外油燜筍乾及秘製什錦菜吃到台菜的味道,蒜香毛豆也辣辣的,真的胃口大開!牛肉麵小璋点了金牌紅燒牛三寶麵,麵很有口勁,而主角牛肚,牛腱及牛肋條吃道牛的原味而且很彈牙,小璋吃到停不了口!滷鴨舌很咬口,而冰烤蕃薯甜甜的又冰凍,我們兩個真的大滿足了!

炸排骨炸得又香又脆,而且很有口感!

2019-11-05
2019-10-30 131 浏览
第一眼見到「阿珠嬤」的餐廳名,還以為是吃韓國菜的,翻了翻餐牌,才知道是食台灣菜,餐廳以簡約裝修,環境舒服。魯肉飯(北部),肉粒帶著豬皮,口感較為肥美甘香,忍不住一口接一口,還有一隻半熟糖心蛋。肉燥飯(南部),同魯肉飯不同的地方是沒有肥肉,感覺上會減少罪惡感,同樣有一隻糖心蛋,配白飯一齊食很美味。炸物拼盤,酥排骨、地瓜球、香腸、花枝丸,排骨炸得酥脆可口,不自覺地停不下來,另外地瓜球軟軟的,口感很Q。滷水拼盤,有滷水牛肉、雞翼、豆乾,滷水非常入味,特別喜歡滷水牛肉,味道剛剛好,不會太鹹,而每片牛肉都煮軟腍。另外亦點了兩杯台式飲品,一杯是黑糖珍珠奶茶,另一杯是鳳梨綠茶,黑糖味濃厚,但又不掩蓋茶味。而鳳梨綠茶則較為清新,裏邊還有爽甜的鳳梨粒。一次偶然的巧遇,讓我認識到了肉燥飯原來有分南部和北部,真是長知識了啊!

魯肉飯

滷水拼盤

黑糖珍珠奶茶

• 魯肉飯
  • 鳳梨綠茶
  • 黑糖珍珠奶茶
2019-10-28 837 浏览
<西營盤揾台灣野>👍🏻呢間喺西營盤既阿珠嬤 環境細細 但多人幫襯同叫外賣 食既係台灣食物 好似牛肉味 滷肉餅 小食 珍珠奶茶等等 質素好 值得一試👍🏻🍴滷味拼盤58蚊🐮軟林既牛肚 爽口既牛腱帶 d 肥膏🐂 香口既翅小腿 即係雞鎚 仲有凍食既豆干 充滿芝麻香 甜甜地咸咸地 十分特別 整體份量夠 落足料 正🍴炸物拼盤 58 蚊🔥有香腸 切成細粒 夠甜香 彈牙得黎帶 d juicy 🐷 花枝丸🦑外脆內彈牙 入面有花枝肉 正 鹽酥雞🐤炸得好香口 雞肉彈牙得黎又帶 d 香脆 咸味香 👍🏻 地瓜球 有黃同紫蕃薯整成 外面香脆 入面充滿蕃薯蓉 夠哂香甜 同熱辣辣 正👍🏻🍴蒜香毛豆 20 蚊😀毛豆係唔食出面個豆皮食入面既豆 呢隻豆出面蒜香味濃 豆都幾大粒 帶 d香脆口感 唔錯既小食🍴鳳梨綠茶20 蚊🍍綠茶味香 上面帶 d菠蘿汁既泡 夠口感 一飲感受到菠蘿同綠茶十分 match 🍵 仲有好多菠蘿碎肉 正 🍴黑糖珍珠鮮奶 32 蚊🥛黑糖刮邊得靚 鮮奶夠香濃 撈埋黑糖十分夠味 . 珍珠係啡色 應該係黑糖味 好彈牙 帶少少甜香 十分特別 值得一試 😃🍴川香麻辣牛三寶麵 78 蚊🐮🌶葱花

<西營盤揾台灣野>👍🏻

🍴滷味拼盤58蚊🐮

🍴炸物拼盤 58 蚊🔥

🍴蒜香毛豆 20 蚊😀

🍴鳳梨綠茶20 蚊🍍

🍴黑糖珍珠鮮奶 32 蚊🥛

🍴川香麻辣牛三寶麵 78 蚊🐮🌶
葱花 白紅蘿蔔🥕點綴 湯底好夠麻辣香 材料有爽口既牛肋條牛味香濃 煙靭既牛腱 牛味適中 仲有爽口大件既牛肚🐂麵揀左刀削麵 🍜 夠哂粗身同煙靭 食落好有口感 浸住辣湯食吸哂味勁正

🍴懷舊炸排骨湯麵 58 蚊🍜🐷
排骨 切到豬扒既形狀 就算浸住湯都仍然食得出 佢既香脆度 而且用質彈牙 豬味香 配菜有 d辣既 雪菜 爽口 同香咸 🌿再加埋一 d 香濃既豬肉碎🐷撈落湯麵 就啱啱好 佢麵質有 d似粗身少少既上海麵 幾爽口 唔錯

🍴西螺黑豆醬油滷豬腳 40 蚊🐷
呢個豬手整得勁正 佢係中式嗰款 成舊豬肉偏淋 咬落去淋 然後近筋骨位帶 d彈牙 充滿骨膠原 豬手既醬豆味夠香 十分入味 醬油味好出 尤其係食豬皮時 好味 👍🏻

🍴甜不辣20 蚊🐟
甜不辣係魚餅, 佢切成半圓形幼身 個醬汁帶 d香甜 魚餅帶 d彈牙感 十分唔錯

#台灣菜 #甜不辣 #牛肉麵 #滷水 #地瓜 #雞翼 #豬腳 #排骨 #毛豆 #珍珠奶茶 #豬腳

Score 平均分 <7.6/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#阿珠嬤
西環皇后大道西305 號地鋪
=====================
2019-10-28
2019-10-28 37 浏览
There seems to be another round of Taiwanese restaurant blossom in Hong Kong. Azhuma is a new one in Sai Ying Pun, serving typical Taiwanese beef noodles, minced meat rice, bubble milk tea and snack platter.This Beef Shredded Noodles is absolutely amazing. The broth is so flavored and delicious which doesn’t make me feel thirsty. It’s very great to go with the noodles.The portion of beef is very generous. Love these tender and flavored beef slices!The shredded noodles are very delicious too!I ha

I had been craving for a bubble milk tea for so long, and this cup satisfied me nicely. The bubbles were thoroughly cooked and not overly chewy, and the milk tea without added sugar was just perfect for me.

My friend and I also ordered a snack platter to share. The Taiwanese sausages, fried squid balls, sweet potato balls and potato balls were lovely! The popcorn chicken was a bit overly fried and not as good though.
2019-10-26
午餐
2019-10-27 793 浏览
近排日日OT,晚餐時間被逼推到很遲,之後又覺得累,結果就是吃飽就睡,換來腰間漲了一個圈,點!算!呀!來到周末,必須做下運動,踢走脂肪。幾經辛苦,終於跑完目標路線,回家途中發現了剛開業的台灣餐廳。咦!新嘢喎,搵日試試先。餐廳面積細細,裝修簡潔,晚飯時段人流絡繹不絕,亦有外國客光顧。剛才站在店外看宣傳海報,已知牛肉麵是招牌菜,曾在台灣比賽中奪得獎項。此外,店家還供應地道美食,例如滷肉飯、排骨麵、鹹酥雞、地瓜球、甜不辣等,滿有家鄉風情。貪吃的我想多試菜式,於是只點一個麵兩人分享,另外叫了幾款小食和拼盤。秘製牛蒡絲($15)小小一碟,刨得纖細,入口清爽;加上秘製醬汁和黑芝麻後,十分惹味,毫不單調。牛蒡是健康食物,具解熱排毒、降脂減肥等功效,不妨多吃。西螺黑豆醬油滷豬腳($40)名字駕勢,且定價不低,即管看看有何本領。原來西螺是台灣雲林縣一個鄉鎮,擁有得天獨厚的水質和氣候,釀造出來的醬油尤其優質。以此滷製的豬腳味道醇和,鹹中帶甜恰到好處。豬皮超彈,含有大量骨膠原,女士恩物。之後輪到主角冠軍清燉牛肉麵($78)出場,此乃得獎之作,不容小覤。先呷湯頭,清而不濁,如果減些油花更加理想;再試牛肉,非入口
餐廳面積細細,裝修簡潔,晚飯時段人流絡繹不絕,亦有外國客光顧。剛才站在店外看宣傳海報,已知牛肉麵是招牌菜曾在台灣比賽中奪得獎項。此外,店家還供應地道美食,例如滷肉飯排骨麵鹹酥雞地瓜球甜不辣等,滿有家鄉風情。
貪吃的我想多試菜式,於是只點一個麵兩人分享,另外叫了幾款小食和拼盤。秘製牛蒡絲($15)小小一碟,刨得纖細,入口清爽;加上秘製醬汁黑芝麻後,十分惹味,毫不單調。牛蒡是健康食物,具解熱排毒、降脂減肥等功效,不妨多吃。
之後輪到主角冠軍清燉牛肉麵($78)出場,此乃得獎之作,不容小覤。先呷湯頭,清而不濁,如果減些油花更加理想;再試牛肉,非入口即化的類型,而是需要細細咀嚼,越咬越香。至於刀削麵有厚度,煙韌滑溜,彈力不俗;個人則最愛蘿蔔,甜到不得了,更可稍稍解去肉類膩感,絕配。
我們都愛香口小食,炸物拼盤($58)就啱晒喇。平日少吃台式香腸,這個卻有驚喜,甜度偏重、腍軟多汁,夾著生蒜片同吃,多了一份辛辣,兩種極端味道衝擊口腔,刺激官感。鹹酥雞很香脆,肉質不乾,惹味非常。地瓜球有黃色和紫色兩種,炸得QQ的,甜味出眾。至於花枝丸較紥實,相對平凡。
飲品方面,當然不少得大熱的黑糖珍珠鮮奶($32),單看其靚靚賣相,影張萌相已值回票價。台式飲品一向較甜,於是點了半糖,味道剛好,奶香頗濃。珍珠本身亦帶甜,很有咬口。鳳梨綠茶($20)價錢不高,杯內竟然有菠蘿蓉!慢慢喝、計下偈,超爽。
2019-10-24 50 浏览
今日係西環與同事工作到夜晚,大家都肚餓,結果係網上搵到一間評價不錯既台灣菜*阿珠嬤*,我地決定試下。店鋪新裝修,環境清潔。食物種類多,學生仲有88折優惠清燉牛肉麵先到,牛肉分量多,大大件,牛味濃而且腍,刀削麵陣牙,有咬口,湯底清甜,冇味精,清清地岩晒我同事叫左肉燥台灣腸飯,份量多,香腸脆皮夠熱,配上肉燥,配飯一流!我地仲有叫小食拼盤,有花枝丸,炸雞塊,地瓜球,台灣腸,份量多,炸物夠熱夠脆,我最鍾意食花枝丸,魚味夠,彈牙甜不辣似炸魚餅,有少許甜味,口感煙韌,幾特別溏心蛋既蛋味夠濃,溏心程度適中,幾好我地仲叫2杯飲品,鳳梨綠茶(左)同珍珠奶茶(右),鳳梨綠茶有粒粒菠蘿,菠蘿夠甜,茶味夠,珍珠奶茶飲落順滑,奶味適中,配上Q彈既珍珠最後我地食到好飽都係$289,台灣野黎講唔貴,仲要港島區,所以覺得抵食
菜*阿珠嬤*
,我地決定試下。

店鋪新裝修,環境清潔。

食物種類多,學生仲有88折優惠

清燉牛肉麵先到,牛肉分量多,大大件,牛味濃而且腍
,刀削麵陣牙,有咬口,湯底清甜,冇味精,清清地岩晒我

甜不辣似炸魚餅,有少許甜味,口感煙韌,幾特別

溏心蛋既蛋味夠濃,溏心程度適中,幾好

2019-10-22
$144.5 (晚餐)
2019-10-24 478 浏览
朋友來自台灣,要試下港式台灣食物,上網 search 到這間台味濃的阿珠嬤,希望真如其名咁地度地方唔大,只有數張4人枱,唯燈式由不同形狀的燈罩包裝頗有特色🤩🤩墊枱紙碗麵好吸引今次全部由朋友點菜,台食佢熟過我溏心蛋流心蛋黃,覺得好滋潤😉😉滷鴨舌秘製雜錦菜有竹筍、海帶絲、 鹹酸菜…混合而成,朋友都未食過,覺得好特別 鴨舌似足老天祿個款,連個舌架都有牛蒡絲燙青菜以上都是台式地度餐前小吃, 牛蒡挑選最嫩的部分, 所以唔覺得柴口,仲好爽脆青梅綠茶 凍珍珠奶茶半糖青梅綠茶味道較酸, 我都係鍾意飲 珍珠奶茶, 珍珠粒粒煙韌咬口, 奶味濃郁, 入口滑溜炸物拼盤 (香腸 花枝丸 鹹酥雞 地瓜球)舖面的蒜片辛辣味勁, 食了一片已經吃不消了😛😛台式香腸瘦多個肥, 而且帶有些紹酒香味, 花之丸彈牙可口滷味拼盤 (牛肚 牛腱 翅小腿 豆干)牛肚牛腱炆到好冧入味,必食冠軍清燉牛肉麵得獎麵必叫, 燉湯非常清又唔肥膩, 沒有添加其他醬料, 可以食到牛的原汁原味, 牛肉軟綿, 蘿蔔清甜, 陽春麵軟硬適中, 不愧為冠軍之選總結這餐,朋友滿意,香港是美食之都, 名不虛傳😍😍

墊枱紙碗麵好吸引

今次全部由朋友點菜,台食佢熟過我

溏心蛋

流心蛋黃,覺得好滋潤😉😉

滷鴨舌

秘製雜錦菜

鴨舌似足老天祿個款,連個舌架都有

牛蒡絲

燙青菜

青梅綠茶 凍珍珠奶茶半糖

炸物拼盤 (香腸 花枝丸 鹹酥雞 地瓜球)
舖面的蒜片辛辣味勁, 食了一片已經吃不消了😛😛

台式香腸瘦多個肥, 而且帶有些紹酒香味,
花之丸彈牙可口

滷味拼盤 (牛肚 牛腱 翅小腿 豆干)

牛肚牛腱炆到好冧入味,必食

冠軍清燉牛肉麵

總結這餐,朋友滿意,香港是美食之都, 名不虛傳😍😍

• 冠軍清燉牛肉麵
2019-10-23 33 浏览
大食妹係台灣控,一年都最少要飛一次去台灣,三日兩日都好,起碼都要食返碗滷肉飯先返嚟今日放工之後諗左好耐都唔知食乜,諗起之前bookmark 左間台灣野,見佢新開就試吓啦阿豬媽呢間鋪頭其實啲咩好細,所以就算去到8:30都仲係要等下位先入到去唔係好肚餓每日帶着一個麵就算啦<金牌紅燒牛肉麵$58>紅燒牛肉麵個湯底都算濃郁,面QQ彈彈都幾好食但係份量真係唔係好夠大食妹嘅食量可能都要食兩碗先夠飽但係一碗麵成$60都唔平不過味道係真係OK嘅<蔥油拌麵$38>蔥油拌麵反而份量比起牛肉麵多,但係略嫌蔥油爆得唔夠香,所以感覺上得個油字不過餐廳都幾貼心附送一碗清湯,食完蔥油可以攞碗清湯朗下,解下油膩感<台式奶茶$22>反而杯台式奶茶大食妹覺得真係幾好飲,奶茶味夠濃,有救大杯跟餐叫可以減$6真心推介有救大杯跟餐叫可以減$6真心推介不過講開想提一提侍應嘅態度大食妹坐底好耐都未有人攞餐牌嚟,跟住想叫嘢食,明明見面好細,但係叫極都叫唔到侍應,侍應嘅服務態度有待改進

唔係好肚餓每日帶着一個麵就算啦

<金牌紅燒牛肉麵$58>

大食妹嘅食量可能都要食兩碗先夠飽但係一碗麵成$60都唔平

不過味道係真係OK嘅

<蔥油拌麵$38>

<台式奶茶$22>

不過講開想提一提侍應嘅態度大食妹坐底好耐都未有人攞餐牌嚟,跟住想叫嘢食,明明見面好細,但係叫極都叫唔到侍應侍應嘅服務態度有待改進
2019-10-20 106 浏览
這間店已經第2次來食了..因為之前食完忘了影相分享..今次做番D功課先.今次同朋友來吃就了 金牌紅燒牛似刀削麵 同川香麻辣牛三寶麵. 個湯底都很有肉味,不過如果再濃一點就更好..可能怕蓋過牛肉味吧... 川香麻辣就無想像中咁辣味偏香口. 這兒的刀削麵很粗身的 口感十足. 睇落以為很少麵..但成日食完又真係飽飽的..而牛三寶就有牛肋條,牛腱,牛肚  所以肉都很林 唔錯..之後介叫了炸物拼盤修面都有5種食物 兩個分享剛好.杯鳳梨綠茶茶味十足杯底好多鳳梨係度 (這兒的飲品仲可以算半糖無糖很貼心的) 坐位都很舒服,係個別位置就比哂大風. 女士就要帶外套..其實仲有拌麵同肉燥飯/小吃未試食..    可以值得再食第3次~

而牛三寶就有牛肋條,牛腱,牛肚  所以肉都很林 唔錯..

之後介叫了炸物拼盤修面都有5種食物 兩個分享剛好.

坐位都很舒服,係個別位置就比哂大風. 女士就要帶外套..

川香麻辣牛三寶刀削麵
川香麻辣牛三寶刀削麵
金牌紅燒牛肉刀削麵
鳳梨綠茶 半糖
2019-10-18 55 浏览
因為近近地係附近租左間酒店訓,港鐵又實行「宵禁」就廢時出去咁遠去搵野食啦! 酒店對面新開左呢間台灣店,門面睇落好多報道話佢呢間好好食咁,一於入去試下!叫左佢呢個蕃茄牛肉麵($68),嘩 個湯底油膩到...食左啖好似成個口都係油咁,食完個感覺好似啲油卡住係喉嚨,好難頂呀!牛肉其實係牛腩啦,食得落口既,不過唔算淋淋囉!滷肉飯不過不失啦,但係啲飯唔熱又硬硬地咁。珍珠奶茶飲得出用奶粉沖,飲落ok ge 珍珠略小同埋無咩咬感。QQ地瓜波我覺得已經係最好食,我第一下形容比男朋友聽係:嘩 幾好食wor 同kfc出果個差唔多! 我男朋友笑左出黎,都係果句咁既價唔值囉!埋數$147。 嗯,一般啦。順便一提,呢間餐廳冷氣好大,食果陣最好帶定褸。

滷肉飯不過不失啦,但係啲飯唔熱又硬硬地咁。
我男朋友笑左出黎,都係果句咁既價唔值囉!