2019-10-23 33 浏览
大食妹係台灣控,一年都最少要飛一次去台灣,三日兩日都好,起碼都要食返碗滷肉飯先返嚟今日放工之後諗左好耐都唔知食乜,諗起之前bookmark 左間台灣野,見佢新開就試吓啦阿豬媽呢間鋪頭其實啲咩好細,所以就算去到8:30都仲係要等下位先入到去唔係好肚餓每日帶着一個麵就算啦<金牌紅燒牛肉麵$58>紅燒牛肉麵個湯底都算濃郁,面QQ彈彈都幾好食但係份量真係唔係好夠大食妹嘅食量可能都要食兩碗先夠飽但係一碗麵成$60都唔平不過味道係真係OK嘅<蔥油拌麵$38>蔥油拌麵反而份量比起牛肉麵多,但係略嫌蔥油爆得唔夠香,所以感覺上得個油字不過餐廳都幾貼心附送一碗清湯,食完蔥油可以攞碗清湯朗下,解下油膩感<台式奶茶$22>反而杯台式奶茶大食妹覺得真係幾好飲,奶茶味夠濃,有救大杯跟餐叫可以減$6真心推介有救大杯跟餐叫可以減$6真心推介不過講開想提一提侍應嘅態度大食妹坐底好耐都未有人攞餐牌嚟,跟住想叫嘢食,明明見面好細,但係叫極都叫唔到侍應,侍應嘅服務態度有待改進

唔係好肚餓每日帶着一個麵就算啦

<金牌紅燒牛肉麵$58>

大食妹嘅食量可能都要食兩碗先夠飽但係一碗麵成$60都唔平

不過味道係真係OK嘅

<蔥油拌麵$38>

<台式奶茶$22>

不過講開想提一提侍應嘅態度大食妹坐底好耐都未有人攞餐牌嚟,跟住想叫嘢食,明明見面好細,但係叫極都叫唔到侍應侍應嘅服務態度有待改進