2023-10-05 33 浏览
📍GYOJASANG銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖Fashion Walk出名多菜式選擇,今次俾呢間充滿時尚感的韓國菜餐廳吸引,有indoor and outdoor位置,食物種類豐富,地道韓式料理一應俱全😝Jeju Tasting Night (Dinner Set)辣漬前菜 $38評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語:有醃漬泡菜,魷魚,魚絲,非常開胃壽喜燒和牛鍋 $520評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語:優質韓牛油脂分佈平均,肉質鮮嫩多汁,入口即溶,鍋底配上蘑菇、豆芽等蔬菜,呢個壽喜燒汁有別於平時食開既,相對地無咁甜同清新d,可以更突出到食物既原味!海膽生牛肉 $180評分: 🌕🌕🌕🌕🌕評語:牛肉口感鮮嫩,海膽新鮮清甜,而且海膽份量勁多,加埋其他配料調味,呢個好食到我係自己一個人清哂,推薦大家💯海膽紫菜包飯 $ 380評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語:海膽好鮮甜,配埋生牛肉他他同魚子醬,海膽愛好者一定要order🤩三樣味道好夾,味道濃厚,加埋青瓜、紅蘿蔔、蛋絲其他材料,口感豐富  。醬油炸雞 $158評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語:雞肉外酥內嫩,醬油味好惹味,肉質咬落好juicy,份量仲好多,同朋友
📍GYOJASANG

辣漬前菜 $38
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語:有醃漬泡菜,魷魚,魚絲,非常開胃

壽喜燒和牛鍋 $520

海膽生牛肉 $180

評分: 🌕🌕🌕🌕🌕

海膽紫菜包飯 $ 380

醬油炸雞 $158

評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語:雞肉外酥內嫩,醬油味好惹味,肉質咬落好juicy,份量仲好多,同朋友兩個食到好飽🤗

#交子桌 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #銅鑼灣 #名店坊
2023-09-27
  • 海膽生牛肉
2023-10-04 36 浏览
步進Fashion Walk 食街便能看到這間新派韓式餐廳,暗黑系的設計令餐廳入夜後多了一份型格🖤平日下午6時多進來還未有其他食客,7點後食客便續一前來 餐廳菜單由韓國當地大廚主理🇰🇷以濟洲新鮮食材去重新呈現傳統韓式料理 🥢 辣漬前菜($38)辣泡菜、魷魚、魚乾🌶️適合分享的開胃小菜 🥢 布拉塔($145)以水牛芝士去平衡辣炒豬肉的辣,是很喜歡的一道開胃菜 🥢 海膽紫菜包飯($380)海膽與生牛肉的鮮甜💓配搭一點小黃瓜、紅蘿蔔及青瓜絲的清新🤤很愛這道 🥢 魚籽紫菜蛋卷($150)魚籽與紫菜增加了蛋卷的咸與鮮味🍳亦吃得出蛋本身的甜味 🥢 壽喜燒和牛鍋($520)和牛油花分佈均勻❤️‍🔥比日式的甜味來的輕點,鮮菇及大豆芽菜的鮮甜,還有一點青揚辣椒的調味🫰🏻 🍹 柚子梳打($48)🍹 菠蘿梳打($48)

🥢 辣漬前菜($38)

辣泡菜、魷魚、魚乾🌶️適合分享的開胃小菜

🥢 布拉塔($145)

以水牛芝士去平衡辣炒豬肉的辣,是很喜歡的一道開胃菜

🥢 海膽紫菜包飯($380)

🥢 魚籽紫菜蛋卷($150)

魚籽與紫菜增加了蛋卷的咸與鮮味🍳亦吃得出蛋本身的甜味

🥢 壽喜燒和牛鍋($520)

🍹 柚子梳打($48)
🍹 菠蘿梳打($48)
2023-09-27
  • 布拉塔
  • 魚籽紫菜蛋卷
銅鑼灣有一間由韓國當地大廚主理研發菜式既餐廳 就係係Fashion Walk既교자상~🤍大部分菜式都用上濟州新鮮食材😋💁🏻‍♀️店內環境有格調 座位寬敞 有室內同户外位置特別推介生牛肉同海膽紫菜包飯韓式生牛肉有多種配料 包括梨子 洋蔥 松子 青瓜等等 店員會幫忙mix好 再放係天娜羅紫菜上面一齊食🥹層次感十足生牛肉十分嫩滑 毫無腥味海膽紫菜包飯係kimbap上面舖上生牛肉 海膽同魚子醬味道較為清淡 海膽鮮味同魚子醬既咸香尤其突出一口一件 感覺滿足🤤.愛吃芝士的一定不可錯過芝士蛋卷 切成大約8件擺左一陣先食 但仍有濃濃拉絲感 加埋面頭既茄醬同沙律醬 好邪惡但真係好味🤭.唔飲酒既可以試下各款soda同果汁🍹~都可以很chill喔🩷.
大部分菜式都用上濟州新鮮食材😋

味道較為清淡 海膽鮮味同魚子醬既咸香尤其突出
一口一件 感覺滿足🤤

愛吃芝士的一定不可錯過芝士蛋卷 切成大約8件

2023-09-21
舊同事聚餐🤗,黎到銅鑼灣名店坊的Gyojasang。⁡餐廳設計簡潔型格🥰,座位寬闊,仲有戶外位置,可以享受秋天微風🍁~⁡Gyojasang提供刺身,韓式小食、燒肉鍋物🥩等等,好啱同朋友飲酒傾計!!🍻⁡🥗醃漬前菜⁡小魚乾鹹甜惹味😋⁡涼拌海帶海苔酸酸地,幾開胃~⁡🐮韓式生牛肉⁡賣相精緻🥰⁡滑嫩口感,有香濃韓式麻油味😋~⁡配上脆脆的紫菜片,口感好豐富!!⁡🍗半半炸雞⁡原味及甜辣口味🤩⁡同時享用兩款口味炸雞,啱哂心多多嘅我😝~⁡😋原味搭配明太子醬,微辛鹹鮮口味,好順口!⁡甜辣口味甜蜜微辣,夠哂惹味👍🏻⁡炸雞金黃酥脆,入口肉嫩多汁🤤⁡🍙海膽紫菜包飯⁡貴氣版紫菜包飯🌟🌟⁡海膽濃滑鮮甜😋,為平凡的紫菜包飯增添美味👍🏻⁡🥩牛胸肉鍋⁡牛肉油花豐富細緻❤⁡店員親自主理,煎香牛肉後,再以牛肉油脂炒香蔬菜🤩!⁡牛肉帶有滿滿脂香🤤,拌以多款韓式前菜,增添多種滋味~⁡🍹柚子梳打、青檸梳打🍹⁡甜度剛好,果味天然,清爽零負擔!!⁡配炸雞一流😍⁡⁡
舊同事聚餐🤗,黎到銅鑼灣名店坊的Gyojasang。⁡

🥗醃漬前菜⁡
小魚乾鹹甜惹味😋⁡
涼拌海帶海苔酸酸地,幾開胃~⁡

🐮韓式生牛肉⁡
賣相精緻🥰⁡
滑嫩口感,有香濃韓式麻油味😋~⁡

配上脆脆的紫菜片,口感好豐富!!⁡

🍗半半炸雞
原味及甜辣口味🤩⁡
同時享用兩款口味炸雞,啱哂心多多嘅我😝~⁡

😋原味搭配明太子醬,微辛鹹鮮口味,好順口!⁡
甜辣口味甜蜜微辣,夠哂惹味👍🏻⁡
炸雞金黃酥脆,入口肉嫩多汁🤤⁡

🍙海膽紫菜包飯⁡
貴氣版紫菜包飯🌟🌟⁡
海膽濃滑鮮甜😋,為平凡的紫菜包飯增添美味👍🏻⁡

🥩牛胸肉鍋⁡
牛肉油花豐富細緻❤⁡
店員親自主理,煎香牛肉後,再以牛肉油脂炒香蔬菜🤩!⁡

牛肉帶有滿滿脂香🤤,拌以多款韓式前菜,增添多種滋味~⁡

🍹柚子梳打、青檸梳打🍹⁡
甜度剛好,果味天然,清爽零負擔!!⁡
炸雞一流😍⁡
  • 韓牛胸肉
2023-09-28 41 浏览
菜式係由韓國當地大廚主理研發 配上濟州新鮮食材食物種類豐富 有前菜 小食 主菜 同埋 飯 等等☺️韓式生牛肉生牛肉調味岩岩好 可以帶出肉嘅鮮味🤭配埋脆卜卜嘅紫菜片 口感層次更豐富牛胸肉鍋店員會即場幫手烹調🔥牛肉好香油脂味 肉質軟嫩 之後店員仲會幫我哋煮埋其他配料一齊食 大滿足!海膽紫菜包飯🍚金黃色嘅海膽好吸引🤩 入口鮮甜一啲都唔苦 海鮮愛好者一定好鍾意❤️ 每一啖都好有驚喜韓牛飯🍚韓牛粒粒撈埋蛋黃 飯底仲用左好健康嘅紫米飯 增加口感
菜式係由韓國當地大廚主理研發 配上濟州新鮮食材
食物種類豐富 有前菜 小食 主菜 同埋 飯 等等☺️

韓式生牛肉
生牛肉調味岩岩好 可以帶出肉嘅鮮味🤭
配埋脆卜卜嘅紫菜片 口感層次更豐富

牛胸肉鍋
店員會即場幫手烹調🔥牛肉好香油脂味 肉質軟嫩
之後店員仲會幫我哋煮埋其他配料一齊食 大滿足!

海膽紫菜包飯🍚
金黃色嘅海膽好吸引🤩 入口鮮甜一啲都唔苦
海鮮愛好者一定好鍾意❤️ 每一啖都好有驚喜

韓牛飯🍚
韓牛粒粒撈埋蛋黃 飯底仲用左好健康嘅紫米飯 增加口感

2023-09-22 37 浏览
在Fashion Walk內的食街,發現一家充滿時尚感的韓國菜餐廳😍 這個餐廳有獨特的設計和潮流的氛圍。步入餐廳時,立即被現代風格的裝潢和時尚的燈飾所吸引🤩這家韓國菜餐廳由當地大廚主理研發菜式,他們注重將韓國傳統美食與現代創意相結合,特別選用高品質的濟州新鮮食材,以確保每道菜品都能有最正宗的味道~Jeju Tasting Night (Dinner Set)第一道菜是辣漬前菜。醃漬泡菜,魷魚,魚絲,色彩鮮豔,而且開胃美味🤤接著是韓式生牛肉,以新鮮的牛肉搞成碎片作刺身。搭配上各配料調味,質地鮮嫩~海膽紫菜包飯十分精緻,口感結合了海膽的鮮甜和紫菜的脆爽,當中還有生牛肉,帶來了豐富的口味體驗~壽喜燒和牛鍋是這頓晚餐的亮點之一。以優質的和牛,將牛肉片和新鮮蔬菜燉煮在湯汁中,營造出濃郁的牛肉風味。這道菜色香味俱全,肉質鮮嫩多汁,點生雞蛋吃口感絕佳~ 最後是半半炸雞,雞肉外酥內嫩,口味選了醬油和甜辣兩種。份量好多,兩個人吃到飽一飽🐽無論是與伴侶共享浪漫晚餐,還是與朋友聚會品味美食,這裡都是一個理想的選擇👍🏻

今次介紹行走高檔路線韓國餐廳「교자상」,位於銅鑼灣Fashion Walk裡食街鋪位。華麗暗黑環境配搭木系餐桌,非常好享受韓國料理!食物方面前菜漬物、韓料、炸雞、鍋物等等地道韓式料理一應俱全,而且食物用料質素都偏向韓國當地品質!韓式生牛肉 $215在香港只有高級韓料餐廳先會提供生牛肉,因為處理過程繁複確保新鮮及衛生。新鮮生牛肉混合雞蛋、洋蔥、蒜頭、青瓜、松子等配料,混合起吃非常滑身,滿滿香濃刺身級感覺。壽喜燒和牛鍋 $520韓牛級鮮粉嫩和牛,看色紋都看出油脂肉類分佈得相當平均,鍋底都以菇菌、芽菜等墊底,加入少量秘製壽喜燒汁翻滾,相當細緻牛肉再配搭蛋漿,相當美味。八爪魚牛肋骨 $245長粗原條八爪魚腳及香濃醃製多時牛肋骨都相當出色!其他美食還試了海鮮煎餅 $158 、 辣漬前菜 $38、飲品等品質都相當高級,約會、慶祝值得一試!교자상銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖

韓式生牛肉 $215

壽喜燒和牛鍋 $520

八爪魚牛肋骨 $245
長粗原條八爪魚腳及香濃醃製多時牛肋骨都相當出色!

교자상

• 韓式生牛肉
  • 海鮮煎餅
  • 八爪魚
  • 燉牛肋骨
高檔雅致 好服務之韓式居酒屋 設有戶外及戶內區域環境舒服 餐廳很著重服務 菜式較一般的韓國菜特別 定價較高 適合聚會 情侶約會【辣漬前菜$38】【辣雞腳$68】前菜有辣有唔辣 辣前菜有泡菜 及很特別的魷魚絲 魚柳絲// 辣雞腳骨膠原滿滿的 比較重胡椒味 辣得很惹味【海膽紫菜包飯$380】海膽份量不少 原來海膽下配上生牛肉他他 賣相高級又精緻 整體味道層次豐富 青瓜的爽脆 同時海膽生牛肉非常柔軟 好吃❣️【海鮮煎餅$158】非常特別口感的煎餅 每一口都似脆餅 海鮮餡料又非常豐富 ❣️【燒韓牛胸肉$660】燒韓牛由侍應協助燒烤 細心的她先把牛胸肉烤熟 再把皇帝菜 芽菜 菇 泡菜 韭菜 牛蒡等等的蔬菜類烤熱。韓牛肉味濃郁🤣

高檔雅致 好服務之韓式居酒屋 設有戶外及戶內區域

【辣漬前菜$38】
【辣雞腳$68】

【海膽紫菜包飯$380】

【海鮮煎餅$158】

【燒韓牛胸肉$660】
2023-09-17 71 浏览
今日去咗銅鑼灣呢間新開嘅名店坊韓式居酒屋🏮裝飾格局都好高級環境好舒服又寬敞 我地去咗食Dinner而每人HK$385位(最少2人起) 價錢合理都好豐富嘅🧀濟州柑橘黑芝麻布拉塔呢個係幾特別嘅一道菜 望落好似甜品緊其實係芝士 布拉塔軟綿綿 一切開就見到芝士絲再點埋旁邊嘅芝麻醬都幾特別 咁樣配搭又幾夾 仲有柑橘的比你解下膩🥩 濟州韓牛(Extra HK$400)好靚紋嘅韓牛 店員會幫我地燒埋 煎得岩岩好 店員會煎成一條條方便我地食 食落好香韓牛油脂味 牛肉好嫩又多汁👍🏻🥢海鮮年糕呢個係有幾款海鮮再配韓式炒年糕嘅一道菜 有一隻原隻八爪魚🐙、青ロ同蝦 有啲辣辣地嘅 不過都真係幾多海鮮🍚濟州產鮑魚飯有四隻鮑魚都呈金黃色 味道為清啖 食落好爽口最出色嘅係個飯底紫米飯 有微飯焦 甜甜地因為加入咗啲鮑魚湯汁十分惹味烤濟州八爪魚腳八爪魚腳好有咬口 份量亦好多🍹菠蘿梳打有果肉嘅梳打真係好正 唔會好甜適中又好fresh 📍교자상 (銅鑼灣)銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖

🧀濟州柑橘黑芝麻布拉塔

🥩 濟州韓牛(Extra HK$400)

🥢海鮮年糕

🍚濟州產鮑魚飯
有四隻鮑魚都呈金黃色 味道為清啖 食落好爽口
八爪魚腳好有咬口 份量亦好多

🍹菠蘿梳打
有果肉嘅梳打真係好正 唔會好甜適中又好fresh

📍교자상 (銅鑼灣)
2023-09-15 77 浏览
好耐冇食韓國菜,今次同老婆撐枱腳呢間韓國餐廳GYOJASANG 교자상喺銅鑼灣Fashion Walk食街入面。餐廳以木系為主調,風格既有韓國傳統古典風格亦帶有現代簡潔設計,配合暖色系燈光,感覺高級而且有格調。雖然餐廳位於名店坊,但定價亦相對親民,由韓國當地大府研發菜式,採用濟州新鮮食材嘅4個courses晚市套餐都只係$385一位。😁JEJU TASTING NIGHT $385以濟州島做主題嘅晚市套餐包括前菜、小食、主菜同飯,食材以濟州島盛產嘅新鮮海產為主,主菜除咗可揀選濟州八爪魚腳之外,亦可加錢升級濟州韓牛。濟州柑橘黑芝麻布拉塔Burrata Cheese外層係柔軟而又有彈性嘅Mozzarella,中心就係比較香滑嘅芝士同忌廉,入口濕潤多汁,配上芝麻醬,味道清新醒胃。😙海鮮年糕微辣嘅韓式炒年糕非常惹味,海鮮份量好多,八爪魚大大隻而且熟度剛好,口感軟滑彈牙。👍🏻濟州韓牛店員會即場煎呢塊濟州韓牛,油脂豐腴而且油花均勻細緻,口感雖未至於A5和牛咁軟嫩,不過已經好柔軟,而且牛味非常濃郁。😍濟州產鮑魚飯嚟自濟州嘅鮑魚好厚肉,口感煙韌爽口,配上紫米飯食鮮甜美突出。😋荔枝梳打梳打好大杯,有兩粒

JEJU TASTING NIGHT $385

濟州柑橘黑芝麻布拉塔

海鮮年糕

濟州韓牛

荔枝梳打
梳打好大杯,有兩粒原粒荔枝,味道香甜,非常解膩。👍🏻

2023-09-13
2023-09-15 31 浏览
銅鑼灣韓國🇰🇷菜🤎個晚唔太餓叫左兩款only~ 餐廳選擇唔算多👀叫左個壽喜燒牛肉鍋 岩岩好兩個人食 啲牛都不錯 有牛 芽菜同啲菇😋魚籽紫菜飯卷都好食 紫菜同個蛋好夾🧡整體而言選擇唔多 但食物偏向高質 始終比一般韓菜貴少少 但食物質素係對得住個價錢😛食物:3.5/5環境:4/4服務:3.5/5
銅鑼灣韓國🇰🇷菜🤎

個晚唔太餓叫左兩款only~ 餐廳選擇唔算多👀

魚籽紫菜飯卷都好食 紫菜同個蛋好夾🧡

食物:3.5/5
環境:4/4
服務:3.5/5
放工想同朋友行下街,飲下野吹吹水,呢間位於銅鑼灣食街入面既型格韓式餐廳都係一個好選擇,我同朋友俾佢既靚靚裝修吸引左入黎,唔知食物質素又係點呢韓式辣味前菜 HKD38分量好慷慨,入面當然唔少得有泡菜,仲有啲韓式辣魷魚鬚既前菜,辣味適中,做餐前小食好開胃生牛肉拌生雞蛋 HKD215入面有切成细絲既生牛肉同生雞蛋混合而成,仲加入蘿蔔,泡菜和酱汁等混合而成,配埋海苔脆餅食,口感一流,生牛肉好鮮嫩同新鮮,個人好鐘意呢道菜原味辣味炸雞 HKD188酥脆既外皮,雞肉既肉質juicy, 辣味炸雞既辣椒醬都好惹味,中上水準和牛壽喜燒 HKD520呢個和牛好高水準,入口即溶,肉質非常嫩滑,呢個壽喜燒汁同平時食開既好唔同,比較清新,食到食物既原汁原味,配以蘑菇、豆芽等蔬菜,中和牛肉既油膩感,食完有滿足既感覺八爪魚牛肋骨 HKD245八爪魚好新鮮好爽口,牛肋骨用左醬汁腌製,個汁甜甜地好好味,仲有入晒味既冬菇同蘿蔔,好有家常既味道呢度好啱同朋友黎食下野吹下水,環境好之余食物質素都唔會令人失望

韓式辣味前菜 HKD38

生牛肉拌生雞蛋 HKD215

原味辣味炸雞 HKD188

和牛壽喜燒 HKD520

八爪魚牛肋骨 HKD245

• 韓式生牛肉
  • 八爪魚牛肋骨
2023-09-11 38 浏览
今天來到銅鑼灣Fashion Walk的교자상食飯,這間新派韓食真的给我很不一樣驚喜。要了2份濟洲式晚餐前菜是很驚喜的「濟州柑橘黑芝麻布拉塔」,布拉塔Burrata是一种意大利传统奶酪,由Mozzarella外层包裹着柔软奶酪丝,味道非常浓郁香滑。Burrata口感丰富, 外层的马苏达奶酪弹性和嚼劲,而内部的奶酪则非常柔软、滑嫩,几乎可以融化在口中。配上特調的濟州柑橘和黑芝麻醬,超過好味😋「濟州黑毛豬白切肉配生蠔」非常地方道口味的白切肉,韓式白切肉是用醬料烹調過,配中間的蘿蔔泡菜一起吃,解膩又甘香可口。烤濟州八爪魚腳八爪魚腳經過燒烤後,除鮮味更濃外,多了焦香味,配酒-流。濟州產鮑魚飯鮑魚燒烤後,鮮味提升不少,口感煙韌有嚼勁,但略乾;五穀飯吸收鮑魚鮮味+少許焦香飯焦超級好吃。

要了2份濟洲式晚餐
前菜是很驚喜的
「濟州柑橘黑芝麻布拉塔」,

「濟州黑毛豬白切肉配生蠔」

烤濟州八爪魚腳

八爪魚腳經過燒烤後,除鮮味更濃外,多了焦香味,配酒-流。

濟州產鮑魚飯

鮑魚燒烤後,鮮味提升不少,口感煙韌有嚼勁,但略乾;
五穀飯吸收鮑魚鮮味+少許焦香飯焦超級好吃。

• 濟州產鮑魚飯
  • 白切肉
  • 熟成泡菜布拉塔
2023-09-09 39 浏览
餐廳晚市都好full,如果冇book位就多數剩返outdoor 位置,呢度嘅菜式都係由韓國當地大廚主理研發,用上濟州新鮮食材,感覺幾特別,揀左Dinner Set:濟州柑橘黑芝麻布拉塔柑橘🍊好香甜,配上淡淡嘅流心水牛芝士🧀️及日式芝麻醬,感覺好清新海鮮年糕年糕香辣煙韌,海鮮配料🈶青口、鮮蝦及墨魚仔,口感鮮甜美味烤濟州八爪魚腳八爪魚腳嘅份量都算多,香得黎好有嚼勁,每一口都充滿鮮味濟州產鮑魚飯鮑魚鮮嫩多汁,配上紫米飯,仲有飯焦底,感覺好似煲仔飯,非常不錯菠蘿梳打有菠蘿果肉,飲落剛剛好,唔會太甜荔枝梳打有兩粒荔枝果肉,不過飲落有點兒甜

濟州柑橘黑芝麻布拉塔

海鮮年糕
年糕香辣煙韌,海鮮配料🈶青口、鮮蝦及墨魚仔,口感鮮甜美味

烤濟州八爪魚腳
八爪魚腳嘅份量都算多,香得黎好有嚼勁,每一口都充滿鮮味

菠蘿梳打
有菠蘿果肉,飲落剛剛好,唔會太甜

荔枝梳打
有兩粒荔枝果肉,不過飲落有點兒甜
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣🔻 교자상銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖/🩵Jeju tasting night $386去完洗手之後,一路對當地美食念念不忘,知道呢間餐廳由韓國大廚主理研發菜式,仲用上濟州新鮮食材,即刻試吓/🧃濟州柑橘黑芝麻布拉塔韓x西fusion, burrata味道較淡,可以襯托出黑芝麻嘅香,有種食緊麻醬豆腐嘅感覺,但係連埋濟州出名嘅柑橘一齊食,就即刻非常refreshing!/🧃海鮮年糕海鮮有青口、八爪魚同埋蝦,加埋韓式辣醬超惹味。青口夠晒鹹香,最最最正係啲年糕,超級煙靭/🧃烤濟州八爪魚腳擺盤好高級,外層炸到好酥脆,八爪魚煙靭,海水味十足/🧃濟州產鮑魚魬濟州旅行一試難忘,呢度用咗紅米飯,飯粒好乾身,仲有焦香,甜甜鹹鹹咁, 超有風味/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig #GYOJASANG #交子桌#韓國菜#韓國餐廳#韓國燒烤#韓國料理 #韓牛
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣
🔻 교자상
🩵Jeju tasting night $386

🧃濟州柑橘黑芝麻布拉塔

🧃海鮮年糕

🧃烤濟州八爪魚腳
擺盤好高級,外層炸到好酥脆,八爪魚煙靭,海水味十足

🧃濟州產鮑魚魬

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig #GYOJASANG #交子桌#韓國菜#韓國餐廳#韓國燒烤#韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #銅鑼灣#名店坊