朋友話好耐無去食韓國野🇰🇷,所以搵左呢間高檔韓國餐廳一齊試下🤩。餐廳位於銅鑼灣Fashion Walk,喺鬧市中帶點寧靜既位置😌。🔅海膽紫菜包飯 ($380)呢道高級版紫菜包飯😎應該係必叫✨,海膽好鮮好creamy,配埋醃蘿蔔同青瓜口感爽脆,一流既配搭😌。🔅烤牛肉三合 ($325)店員即場煎牛,好香油脂味🤤,牛肉比一般既厚切少少,但一啲都唔鞋,牛味仲好濃!煎完咇晒啲油出黎🤤,食落就無咁油膩。就咁食會較單調,配埋菜、菇同帶子口感豐富好多🥰。🔅炸雞(甜辣) ($158)炸雞有7~8件,份量十足🤤。炸粉薄薄一層,炸到外脆內嫩好正🥺。甜辣醬微辣啱啱好🥹,加左少少芝麻食落更香🫶🏻。🔅煎餅拼盤 ($188)海鮮煎餅超足料!有蜆、魷魚、魚仔等等,魚仔仲脆脆地好有口感🤤。泡菜煎餅辣辣地都好啱我🌶️~煎到好香,各4大塊🥙🤭。🔅炸青陽辣椒配自家大醬 ($45)大醬夠辣,配埋青椒好正😛🌶️,鍾意食辣既一定要試下!🔅Cold Pressed Orange Juice ($68)🔅Lychee Soda ($48)💬原本以為fashion walk那邊人流唔多,但坐坐下已經好full,幸好環境唔太嘈雜。不得不提比起

海膽紫菜包飯
🔅海膽紫菜包飯 ($380)

烤牛肉三合
🔅烤牛肉三合 ($325)

炸雞(甜辣)
🔅炸雞(甜辣) ($158)

煎餅拼盤
海鮮煎餅
🔅煎餅拼盤 ($188)

炸青陽辣椒配自家大醬
🔅炸青陽辣椒配自家大醬 ($45)
大醬夠辣,配埋青椒好正😛🌶️,鍾意食辣既一定要試下!

🔅Lychee Soda ($48)

💬原本以為fashion walk那邊人流唔多,但坐坐下已經好full,幸好環境唔太嘈雜。不得不提比起西餐,韓國菜更適合同朋友聚會share食😳。
炸雞(甜辣)
煎餅拼盤
海鮮煎餅
2023-11-26 55 浏览
餐境環境高格調 充滿韓式氣氛Uni愛好者淨係望到相都🤤🍽️ 海膽紫菜包飯(必點⭐️)🍽️ 韓式生牛肉🍽️ 半半炸雞(原味)(甜辣)🍽️ 八爪魚牛肋骨(Regular)🍽️ 魚籽蛋卷🌟韓國濟洲味道搭以大廚創新精緻的菜式,今次就為咗海膽紫菜包飯慕名而來🤩包飯面層滿滿海膽配魚子,下層係牛肉他他,一口一件充滿不同層次的鮮味💖講到生食牛肉🐮小妹都真係淨係敢食韓式生牛肉,獨特醬汁伴切細牛肉加雞蛋,旁邊配有不同款式的韓式泡菜,加埋脆脆紫菜一齊食,口感同味道都💯韓國代表菜式又點少得炸雞?因為太好食,所以最後我地encore多咗一份洋蔥芝士及原味😂炸得鬆脆係基本,而且能夠保持雞肉多汁就絕對加分,仲配上明太子辣醬,正👍🏻(原味同甜辣味都係最推介)不過八爪魚牛肋骨就略為太乾,八爪魚只有淡淡的味道,牛肋骨就正常發揮,煮得好腍好入味。所以配咗蘿蔔、冬菇、炸蓮藕,都係唔錯的韓式住家味道。魚籽蛋卷又係一道打卡菜,大大粒魚子滿滿倒在蛋卷,蛋卷內層夾咗紫菜,味道甜甜,係唔錯嘅前菜
餐境環境高格調 充滿韓式氣氛
Uni愛好者淨係望到相都🤤

🍽️ 海膽紫菜包飯(必點⭐️)
🍽️ 韓式生牛肉
🍽️ 半半炸雞(原味)(甜辣)
🍽️ 八爪魚牛肋骨(Regular)
🍽️ 魚籽蛋卷

(原味同甜辣味都係最推介)

韓式生牛肉
半半炸雞(原味)(甜辣)
八爪魚牛肋骨(Regular)
魚籽蛋卷
2023-11-25
韓式生牛肉
半半炸雞(原味)(甜辣)
八爪魚牛肋骨(Regular)
魚籽蛋卷
2023-11-25 37 浏览
平時我比較少介紹韓國菜😆 但呢間係銅鑼灣fashion walk 新開嘅Gyojasang😍 我真係超級推介俾大家👍🏻醃青瓜🥒 ($55)前菜叫咗醃青瓜🥒 啲青瓜醃醃得酸酸辣辣😍 好清新開胃👍🏻 令我忍唔住不斷食😎海膽紫菜包飯🍙 ($380)呢個擺盤好靚❤️ 面頭嘅海膽夠新鮮creamy🥰 中層嘅生牛肉食落去口感軟熟😍 入口即溶👍🏻 超鍾意食呢個😎 推介推介❤️ 入面仲有鍾意食嘅黃瓜同埋蟹籽🥰 口感超豐富❤️烤1++韓牛🐃 ($456)呢個彩色用咗韓國頂級嘅牛肉嚟整😍 顏色好粉嫩👍🏻 牛味好香濃❤️ 入口充滿油香😎 入面夾咗啲蔥,一啲腥味都冇,好好食🤤 臨尾仲用啲牛肉嘅油加上辣泡菜去炒飯☺️ 勁惹味🥰韓式豬手🐷 ($190)個豬手外皮勁Q彈👍🏻 個肉超軟熟🥰 夾埋個菜同埋啲辣牛蒡一齊食😍 味道更加惹味❤️煎餅拼盤🫓 ($188)煎餅拼盤可以一次過試晒泡菜口味同埋海鮮口味😍 啱晒貪心嘅我😎 海鮮口味見到超足料👍🏻 上面鋪滿晒唔同嘅海鮮🥰 泡菜同樣惹味❤️柚子梳打($48)/冷壓橙汁🍊 ($68)

醃青瓜🥒 ($55)

海膽紫菜包飯🍙 ($380)

烤1++韓牛🐃 ($456)

韓式豬手🐷 ($190)

煎餅拼盤🫓 ($188)

柚子梳打($48)/冷壓橙汁🍊 ($68)
2023-11-21
  • 海膽紫菜包飯
  • 海鮮煎餅
2023-11-24 24 浏览
#銅鑼灣地膽 今次去FashionWalk嘅韓國fine dining - Gyojasang! 身為韓國忠粉梗係要去試下!Menu主打傳統韓國菜,前菜、醬油系列、煎餅、鍋物同韓牛等;木系型格裝潢,坐位濶落舒適! 🫑炸青陽辣椒配自家大醬 $45 一直好想試韓國獨有嘅青陽辣椒!炸得香脆唔油膩,入口火辣!After taste 更辣🔥🔥🔥夠哂刺激味蕾!配上自家製大醬,令味道更加提升🌶️🌶️🥩烤1++韓牛 $858/Large 用上頂級韓牛,色澤亮麗、油花豐富、脂肉分明!店員將包住蔥嘅韓牛慢火烤熟;韓牛肉味香濃,口感軟嫩而不膩!中間夾住嘅香蔥減低油膩感,配上特製麻油食更滋味!! 🌶️🍲韓式年糕 $155:用上石鍋上枱嘅年糕鍋,頂層有D沙律菜下面有超級拉絲嘅芝士、炸紫菜粉絲卷、魚糕等,年糕軟綿,有芝士同沙律菜中和左小小辣,好好味!🥩醬油海鮮拼盤 $380 :有醬油鮑魚、醬油帶子及醬油蝦;醬油味道清甜,鮑魚帶點韌勁、帶子軟綿,蝦爽口彈牙,十分出色!🍣海膽紫菜包飯 $380 :頂層滿滿海膽嘅紫菜包飯,滿滿海膽鮮味!大滿足!🍹飲品:菠蘿梳打及荔枝梳打,清甜解渴又可解油膩!Gyojasang 교자상📍銅

🫑炸青陽辣椒配自家大醬 $45

🥩烤1++韓牛 $858/Large

中間夾住嘅香蔥減低油膩感,配上特製麻油食更滋味!!

🥩醬油海鮮拼盤 $380 :有醬油鮑魚、醬油帶子及醬油蝦;

🍹飲品:菠蘿梳打及荔枝梳打,清甜解渴又可解油膩!

Gyojasang 교자상
📍銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
2023-11-22 798 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗銅鑼灣調查呢間高級韓式居酒屋,一般嘅韓國菜式例如烤肉,炸雞,石鍋飯,醬油蝦蟹等,呢度都可以食到,食材高質上乘,而且韓國直送,餐廳設有室內同室外座位,座位闊落舒適,環境幽靜,氣氛愜意🥒醃青瓜 $55📸表示個醃青瓜切成一片片,原條無斷開卷成一圈圈 ,賣相吸引🙋🏻‍♂️表示個醃青瓜口感爽脆,味道清新,食之前要將青瓜剪開一段段,餐廳會提供鉗同較剪🧀布拉塔 $145📸表示個布拉塔芝士切開咗整成花形鋪咗喺面,底下有泡菜同五花肉,放咗喺個咕臣形嘅碟上,感覺好治癒🙋🏻‍♂️表示布拉塔係一個外層用固態mozzarella做成,流心狀內層用新鮮mozzarella同cream做成嘅芝士球,食落奶酪味濃,口感香滑軟綿,配上辛香嘅泡菜同爽口嘅五花肉,味道層次豐富🦐醬油蝦 $92📸表示個醬油蝦兩隻堆疊埋一齊,淋上醬油汁,面頭灑上辣椒粒同京蔥𢇃作點綴🙋🏻‍♂️表示個醬油蝦口感爽彈,食落充滿濃郁醬油嘅鹹香鮮味,味道好正🍙海膽紫菜包飯 $380📸表示個海膽紫菜包飯入面包住甘筍,醃蘿蔔,青瓜同蛋絲,面頭放上八爪魚,海膽同魚子醬,賣相好精緻🙋🏻‍♂️表示個紫菜包飯咬落去分別有魚子醬嘅鹹香,海膽嘅甘甜同八爪
醃青瓜

🥒醃青瓜 $55
📸表示個醃青瓜切成一片片,原條無斷開卷成一圈圈 ,賣相吸引
布拉塔

🧀布拉塔 $145
醬油蝦

🦐醬油蝦 $92

🍙海膽紫菜包飯 $380
🙋🏻‍♂️表示個紫菜包飯咬落去分別有魚子醬嘅鹹香,海膽嘅甘甜同八爪魚嘅鮮味,再咬多啖又有爽脆嘅甘筍,酸甜嘅醃蘿蔔,清新嘅青瓜同
香口嘅蛋絲,一個紫菜包飯有豐富嘅味道同口感,非常推介👍🏻

🐖白切五花肉 $288
📸表示個五花肉厚切,一塊塊鋪咗喺個爐上面,附送生菜同紫蘇葉可以包住五花肉嚟食,仲配上韓式包飯醬同蝦米醬兩款醬汁
🙋🏻‍♂️表示個五花肉肉質爽滑有咬口,食落充滿脂香,肉味香濃,用菜包住嚟食更有層次感,點埋醬汁嚟食更加惹味,韓式包飯醬充滿蒜香同麻油味,蝦米醬汁食落鹹香又有鮮味,味道特別

🥩烤1++韓牛 $456
📸表示個1++韓牛入面包住啲菜,卷成一條條放咗喺鐵板上,韓牛油花好靚,分怖平均,配上麻油
🙋🏻‍♂️表示店員會幫忙將1++韓牛烤熟,食落非常脂香,牛味香濃,肉質鬆軟,入口即化,韓牛入面嘅菜提升咗口感層次,仲起到減膩作用,點埋麻油嚟食更加香口
🍍菠蘿梳打 |🍋青檸梳打
🍍菠蘿梳打 $48|🍋青檸梳打 $48
📸表示兩杯梳打都用上鮮果同糖漿調配而成,杯中充滿梳打汽泡,睇見都透心涼
🙋🏻‍♂️表示杯菠蘿梳打味道香甜,充滿濃郁果味,青檸梳打味道酸甜,夠晒清新

📈吃貨指數
😋好味度 9.5/10
🔙返啅度 9.5/10
醃青瓜
布拉塔
醬油蝦
🍍菠蘿梳打 |🍋青檸梳打
2023-11-20 37 浏览
之前細佬同朋友食過話推介,於是佢就帶我去再食。位於銅鑼灣Fashion Walk嘅韓式居酒屋,分別有室內同室外用餐區,餐廳走型格路線,座位寬敞而且舒適。我哋坐咗Outdoor,試咗幾款必食菜式-醃青瓜入口清新,酸酸甜甜幾開胃-炸青陽辣椒配自家大醬青陽辣椒炸後也不太油膩,大醬味道鹹淡適中,兩者味道很夾-韓式生牛肉賣相吸引,將配料混合後配香脆天婦羅炸紫菜,入口有牛肉的滑嫩又有紫菜的酥脆,口感豐富-海膽紫菜包飯人氣必食推介,有生牛肉,海膽同黑魚子已經非常吸引,還有紅蘿蔔絲,青瓜絲同醃蘿蔔,入口超滿足,口感層次豐富-醬油蝦以傳統韓式醬油醃製,蝦夠大隻,肉質鮮甜-烤1++韓牛1++韓牛原來等於日本的A5和牛,肉質鮮嫩細膩,大理石花紋平均,充滿油脂甘香,口感柔軟多汁,另外店員會用韓牛的油分來製作炒泡菜炒飯飲品柚子梳打同菠蘿梳打成個用餐體驗都好滿意,食物質素高,果然冇介紹錯

-醃青瓜
入口清新,酸酸甜甜幾開胃

-炸青陽辣椒配自家大醬
青陽辣椒炸後也不太油膩,大醬味道鹹淡適中,兩者味道很夾

-韓式生牛肉

-海膽紫菜包飯

-醬油蝦
以傳統韓式醬油醃製,蝦夠大隻,肉質鮮甜

-烤1++韓牛

飲品柚子梳打同菠蘿梳打

成個用餐體驗都好滿意,食物質素高,果然冇介紹錯

2023-11-16
  • 海膽紫菜包飯
  • 韓式生牛肉
2023-11-18 46 浏览
首先講吓呢度嘅氛圍,呢度主打摩登型格設計,俾人一種眼前一亮嘅感覺!坐得舒服食得開心!。醃漬前菜 $38呢度嘅前菜好好味,我最鍾意嘅係韓式小魚乾,脆卜卜真係好開胃,另外佢嘅海帶都好唔錯,酸酸甜甜,食過返尋味!。炒年糕 $155呢度嘅炒年糕,用上正宗韓國醬汁調味,成個拎到煲上嚟,我哋一路傾偈一路食都係新鮮滾熱辣㗎!我最鍾意嘅係佢嘅魚片,口感真係好好呀!另外佢嘅芝士炸雞都非常特別!。烤牛肉三合(Large) $550呢一個烤牛肉三合真係不得了,會有靚仔哥哥過嚟幫你燒牛肉咖!哥哥技術好好,燒出嚟嘅牛肉火候啱啱好!而且牛肉本身嘅品質都好高,大家睇吓啲雪花就知道啦!而且快快都有手掌咁大㗎!高端嘅食材,從來唔需要過多嘅調味料,我哋食到嘅牛肉全部都係原汁原味!仲可以加埋香菇娃娃菜,同埋我最鍾意嘅帶子魚生片!合埋一齊食,真係有好奇妙嘅口感呀!。八爪魚牛肋骨(Regular)$245呢個係我覺得今日最好食嘅MVP!條八爪魚隻腳真係好長好Q彈呀,彈牙嘅口感,加上章魚嘅鮮味,我哋真係食到停唔到口!不過我最欣賞嘅都係佢嘅牛肋骨,燉到好林好入味,而且真係好大份呀!。冷榨橙汁$68橙汁就飲得多啦,但係可以飲到新鮮冷

。醃漬前菜 $38

。炒年糕 $155

。烤牛肉三合(Large) $550

。八爪魚牛肋骨(Regular)$245

。冷榨橙汁$68
橙汁就飲得多啦,但係可以飲到新鮮冷榨嘅橙汁真係買少見少,飲得出真係好新鮮好refreshing 睇嚟用嘅都係當季最甜嘅橙!

。柚子梳打$48
我個人最鍾意呢個柚子梳打,啲氣泡非常足,最特別嘅係佢有檸檬同埋香橙片,仲有薄荷葉做點綴!講個秘密俾你聽,最好味嘅飲法係要將薄荷葉嘅香味激發出嚟先!果下真係超級爽!
2023-11-15 32 浏览
Fashion walk相信是不少人尋找美食的地帶😋 我發現了一間具有質感的韓式餐廳,讓人一步入內便被其濃厚的氛圍所吸引。這裡不僅十分適合浪漫的約會,更有戶外區域,讓人可以在清涼的天氣下享受美食。談到美食,這裡的每一道料理都令人驚喜,讓我印象最深刻的是海膽紫菜包飯。每一顆海膽在口中都為我展現了深海的鮮甜,配合精緻的紫菜包飯,每一口都給人一種恰到好處的感覺。不過,如果你問我最推薦的是什麼,那必定是他們的烤韓牛。那油脂豐富的韓牛,經過烤熟後,口感入口即溶,那種美味,簡直讓人無法忘懷。而且,最讓人驚喜的是,吃完烤肉後,店員會用剩下的油脂來炒泡菜飯,那一粒粒沾滿牛油香氣的飯粒,讓我忍不住多吃了幾碗。

2023-11-12 47 浏览
Fashion Walk入面有好多深藏不露嘅餐廳,呢間韓國嘢嘅環境同氛圍都幾唔錯。炸青陽辣椒配自家大醬 好特別嘅前菜,青陽辣椒可以話係韓國獨有嘅,呢個整法令辣椒原本嘅味道更加突出!海帶牛肉湯 好多牛肉粒,仲有幾粒大蜆,味道啱啱好,飲左一碗又一碗,完全停唔到。烤1++韓牛 第一次係香港食呢種韓牛包住蔥再拎去烤嘅食法,係韓國就有唔少嘅餐廳係咁。咁樣食就會令韓牛嘅油膩感降低,同大蔥嘅配撘非常出色。食完之後仲會有一個泡菜炒飯,炒飯粒粒分明,酸酸辣辣咁。五花肉 佢哋會用爐去保持五花肉嘅溫度,一直都係暖暖地咁。配上生菜加紫蘇葉,仲有大醬同蒜片,一口一滿足!

海帶牛肉湯

五花肉
繼上次喺名店坊食街食完一頓韓國菜盛宴之後 今次又再返到嚟試試其他唔同嘅款式嘅菜式 水準一樣keep得咁好!😋◍「醃漬前菜」🥬 $38推介呢度嘅醃漬前菜 一共有三種款式 比起平時嘅泡菜仲多咗小魚干等前菜 食落十分開胃😋◍「布拉塔」🧀 $145一開頭都唔知咩係布拉塔 問完店員先知原來係Burrata Cheese😆再加埋泡菜等韓式配料 估唔到又幾好食😋◍「海膽紫菜包飯」🍣 $380繼上一次食完海膽包飯之後今次再encore🥹海膽包飯性價比極高 每個紫菜包飯都配上大量海膽 一啖滿足晒兩個願望🤤◍「壽喜燒和牛鍋」🐄 $520諗到韓國餐廳都可以食到壽喜燒😍今次食嘅壽喜同日本嘅同醬汁更加食到和牛香!🤤◍「韓牛飯」🐂 $285 大推呢個高質韓牛飯☺️用上脂肪比例完美嘅韓牛配上傳統韓式石鍋飯 加埋韓式香料同配菜 熱辣辣得嚟又有風味😇◍「Lime Soda、冷壓橙汁」🍊飲品方面今次試咗冇酒精飲品 兩款口味清新 推介所有唔想飲酒嘅朋友😌 💲人均消費:$800📍교자상 (銅鑼灣) #lala_foodie_causewaybay 銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖

◍「醃漬前菜」🥬 $38

◍「布拉塔」🧀 $145

◍「海膽紫菜包飯」🍣 $380

◍「壽喜燒和牛鍋」🐄 $520

◍「韓牛飯」🐂 $285

◍「Lime Soda、冷壓橙汁」🍊

💲人均消費:$800

銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💥 𝓙𝓮𝓳𝓾 𝓖𝓸𝓾𝓻𝓶𝓮𝓽 𝓔𝓼𝓬𝓪𝓹𝓪𝓭𝓮 @ 🌟 GYOJASANG 교자상 《👽食神大媽愛韓食》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Spicy Marinated Appetizer HKD 38Korean Raw Beef HKD 215Gimbap with Sea Urchin HKD 380Hanwoo Brisket HKD 660Hanwoo with Rice HKD 285Caramel Pudding HKD 88Grilled Banana with Chocolate Sauce HKD 88Yuzu Soda HKD 48Lychee Soda HKD 48.👽 大媽最近去左一間高質韓食餐廳食晚飯,食材好新鮮,仲要係由濟州輸入。同埋好多菜式出邊食唔到,因為係由韓國當地大廚主理研發架!.🌶️ 一坐低就當然要食經典嘅韓式前菜開下胃啦!「辣漬前菜」真係好正!辣椒醃漬嘅泡菜、魷魚、肉絲,非常之惹味,仲好好咬口,淨係前菜都選料非常之優質!.🧆 接着就即刻食個「韓式生牛肉」,真係一絕!唔高質嘅餐廳,都唔敢做生牛肉他他,仲要
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
Caramel Pudding HKD 88
Yuzu Soda HKD 48
Lychee Soda HKD 48

Spicy Marinated Appetizer

🧆 接着就即刻食個「韓式生牛肉」,真係一絕!唔高質嘅餐廳,都唔敢做生牛肉他他,仲要每一啖都帶有濃郁嘅牛肉味道!配上特製嘅調味汁同紫菜,令味道更加突出!

Korean Raw Beef

🍣 重點嚟啦,「海膽紫菜包飯」絕對係好精緻嘅菜式!每一件都配上大大舊海膽,超級鮮甜濃郁。下層生牛肉,舖滿紫菜包飯。一口咬落去,口腔內滋味豐富到不得了,絕對高質!

Gimbap with Sea Urchin

🥘 主角絕對係「韓牛胸肉鍋」,本身其實掙扎係咪叫,因為怕係好普通嘅韓燒。上檯後就知無後悔,刀功、擺盤一流不在話下,牛牛嘅肉質非常嫩滑,油花均勻,真係做到入口即化,每一片都帶有濃郁嘅牛肉香氣。仲配上好多配菜,由店員即席烹調,熱辣辣,十萬個滿足!

Hanwoo Brisket

🐂 食韓國嘢點可以唔食食鍋飯,而呢款「韓牛飯」絕對令人非常滿足!成個飯面都係厚切嘅韓牛粒,絕對足料!飯粒鬆軟,同埋流心蛋同特製醬汁,超級濃郁,堅滿足!

Hanwoo with Rice

🍌 食咗咁多好味嘅美食,最後梗係要嚟個甜品啦!「焦糖布甸」同「燒香蕉配朱古力」簡直就係完美!焦糖布甸非常之滑,調味完全唔會過甜。香蕉經過加上焦糖燒烤後外脆內糯,搭配濃郁嘅朱古力醬,濃郁滋味,呢個組合絕對係甜蜜享受!

Caramel Pudding & Grilled Banana with Chocolate Sauce

🍊 嘢飲方面「柚子梳打」真係清新又解渴!柚子嘅香氣非常濃郁,酸甜滋味加上氣泡水,充滿清爽口感。
🍹 「荔枝梳打」都好香甜,搭配氣泡水,令人耳目一新,消暑又解渴!

Yuzu Soda & Lychee Soda

😇 呢度嘅菜式好有特色,食材明顯優質,裝修亦好有格調坐得舒服,服務亦都好好,絕對值得黎試下呢!

📍 銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
Gimbap with Sea Urchin
Hanwoo Brisket
Yuzu Soda & Lychee Soda
2023-10-31 43 浏览
GYOJASANG 교자상 - 典雅韓國菜今日介紹一間位係銅鑼灣既韓國菜餐廳,係fashion walk 食街地舖既位置,裝潢設計典雅有品味,並設有室外既座位,提供高檔、高質既韓式料理。布拉塔 $145水牛芝士加上辣炒泡菜。魚籽蛋卷 $85滿瀉嘅三文魚爆珠,加上蛋香味濃嘅蛋捲。海膽紫菜包飯 $380黑魚子、海膽加上生牛肉他他,集鮮味、豪華、有層次口感於一身既一道。烤1++韓牛 $456最高級既1++韓牛,等級如日本的A5和牛,韓牛油脂豐盈,雪花紋理大理石般,輕輕一烤,油分溢出,牛味濃,中間的蔬菜平衡一下,最後再用韓牛的油分將飯粒炒香。萬聖節特飲菠蘿、番石榴口味非常吸晴的節日mock tail。
GYOJASANG 교자상 - 典雅韓國菜

布拉塔 $145
水牛芝士加上辣炒泡菜。

魚籽蛋卷 $85
滿瀉嘅三文魚爆珠,加上蛋香味濃嘅蛋捲。

海膽紫菜包飯 $380

烤1++韓牛 $456

萬聖節特飲
菠蘿、番石榴口味非常吸晴的節日mock tail。
><最近偶然成為社長出咗第三季見佢哋瘋狂備料整gimbap 就好想食韓國菜醃漬前菜($38)有銀魚仔 紫菜 海藻 可以做下酒菜布拉塔($145)酸辣嘅蕃茄泡菜五花肉配上奶香柔軟芝士 很韓式海膽紫菜包飯($380)海膽以魚子醬點綴 配上生牛肉他他呢款gimbap盡顯奢華烤1++韓牛($456/Regular)店員幫忙烤熟 韓牛卷上清爽蔬菜煎香7成熟左右 軟腍不膩最後仲用埋牛脂嚟炒飯烤豬皮($75)彈性黏口 醬料醃製入味lime soda / yuzu soda($48)><><><><><><><><><><Gyojasang 교자상 銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
最近偶然成為社長出咗第三季
見佢哋瘋狂備料整gimbap 就好想食韓國菜
醃漬前菜($38)
有銀魚仔 紫菜 海藻 可以做下酒菜
布拉塔($145)
酸辣嘅蕃茄泡菜五花肉
配上奶香柔軟芝士 很韓式
海膽紫菜包飯($380)
海膽以魚子醬點綴
配上生牛肉他他
呢款gimbap盡顯奢華
烤1++韓牛($456/Regular)
店員幫忙烤熟 韓牛卷上清爽蔬菜
煎香7成熟左右 軟腍不膩
最後仲用埋牛脂嚟炒飯
烤豬皮($75)
彈性黏口 醬料醃製入味
lime soda / yuzu soda($48)
><><><><><><><><><><
Gyojasang 교자상
銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
2023-10-29 48 浏览
開業嘅時候到訪過呢間喺銅鑼灣嘅韓式居酒屋,最近餐廳都有唔少新菜式,仲有提供咗套餐🌟布拉塔 145前菜有唔少韓式小菜,布拉塔芝士加上泡菜配搭都幾特別,泡菜冇平時食嘅咁辣,配上芝士亦都冇咁膩🌟韓式生牛肉 $215唔少餐廳都會見到嘅韓式生牛肉,配左脆脆紫菜天婦羅,可以自己撈埋配料同蛋黃食,肉質軟滑唔會有腥味🌟壽喜燒和牛鍋 $520全部鍾意嘅一款菜式,表面鋪滿晒好靚嘅和牛,和牛脂肪豐富,油花分布平均,食落非常軟滑,之後再點蛋液食。下面係蔬菜,醬汁味道比較淡🌟海膽紫菜包飯 $380好豐富嘅紫菜包飯,中間包咗蘿蔔、蛋絲,上面放咗生牛肉同海膽,鮮味十足🌟醬油海鮮拼盤 $380除咗成日食嘅醬油蟹之外,呢度仲有提供醬油海鮮,拼盤有鮑魚、帶子同蝦,鮑魚同帶子都幾好食,蝦就會比較鹹🌟炒粉絲 $120粉絲唔會過腍,份量都好多🌟焦糖布甸焦糖布甸幼滑唔過甜🌟yuzu soda $48🌟lime soda $48

🌟布拉塔 145

🌟韓式生牛肉 $215

🌟壽喜燒和牛鍋 $520

🌟海膽紫菜包飯 $380

🌟醬油海鮮拼盤 $380

🌟炒粉絲 $120
粉絲唔會過腍,份量都好多

🌟焦糖布甸
焦糖布甸幼滑唔過甜

🌟yuzu soda $48
🌟lime soda $48
2023-10-26 252 浏览
醃漬前菜 $ 38這道前菜有魚乾,海帶、昆布十分有驚喜,每一樣都調味都恰到好處!!特別愛昆布q彈的口感海膽紫菜包飯 $ 355十分精緻高級的海膽加上魚子和韓式生牛肉,每一口都有滿滿的鮮味韓牛胸肉 $ 660上菜時看到牛胸肉已鋪得美美的在盤上,之後店員會細心幫你燒好所有肉,連同一些配菜一起燒,牛胸肉肥瘦均勻,有點像肥牛但又沒肥牛那麼油膩,連同配菜一起吃味道很讚韓式生牛肉 $ 215人生第一次品嚐到新鮮生牛肉,配上生雞蛋、洋蔥、蒜頭、青瓜、松子等配料,拌勻後放上炸海苔吃,口感綿綿密密的很特別,份量都多可以3-4人分享淺嚐燒香蕉配朱古力 $ 88香蕉面層有焦糖,配上香濃巧克力醬一起吃很香甜韓牛飯 $ 285  CAPPUCCINO $ 42  冷壓橙汁 $58
醃漬前菜 $ 38

這道前菜有魚乾,海帶、昆布
十分有驚喜,每一樣都調味都恰到好處!!特別愛昆布q彈的口感

海膽紫菜包飯 $ 355

韓牛胸肉 $ 660

韓式生牛肉 $ 215

燒香蕉配朱古力 $ 88
香蕉面層有焦糖,配上香濃巧克力醬一起吃很香甜

韓牛飯 $ 285
CAPPUCCINO $ 42