2023-09-08
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣🔻 교자상銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖/🩵Jeju tasting night $386去完洗手之後,一路對當地美食念念不忘,知道呢間餐廳由韓國大廚主理研發菜式,仲用上濟州新鮮食材,即刻試吓/🧃濟州柑橘黑芝麻布拉塔韓x西fusion, burrata味道較淡,可以襯托出黑芝麻嘅香,有種食緊麻醬豆腐嘅感覺,但係連埋濟州出名嘅柑橘一齊食,就即刻非常refreshing!/🧃海鮮年糕海鮮有青口、八爪魚同埋蝦,加埋韓式辣醬超惹味。青口夠晒鹹香,最最最正係啲年糕,超級煙靭/🧃烤濟州八爪魚腳擺盤好高級,外層炸到好酥脆,八爪魚煙靭,海水味十足/🧃濟州產鮑魚魬濟州旅行一試難忘,呢度用咗紅米飯,飯粒好乾身,仲有焦香,甜甜鹹鹹咁, 超有風味/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig #GYOJASANG #交子桌#韓國菜#韓國餐廳#韓國燒烤#韓國料理 #韓牛
🔻 교자상
銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
🩵Jeju tasting night $386
🧃濟州柑橘黑芝麻布拉塔
🧃海鮮年糕
🧃烤濟州八爪魚腳
擺盤好高級,外層炸到好酥脆,八爪魚煙靭,海水味十足
🧃濟州產鮑魚魬
#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig #GYOJASANG #交子桌#韓國菜#韓國餐廳#韓國燒烤#韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #銅鑼灣#名店坊