之前同好閨蜜試過呢一間餐廳,今日經過銅鑼灣見到佢嘅Menu上面有少少嘅更新,再一次吸引左我嘅注意!👍🏻海膽紫菜包飯帶點fusion嘅款式以韓國海膽為主打,中間夾有生牛肉,口感相對軟柔,鮮味無窮。末後帶點甘飴~👍🏻海鮮部隊鍋黎到韓式餐廳,一定要食返個熱辣辣部隊鍋,橘橙色嘅湯底食落帶點辛口,味道具有刺激感,裏面嘅配料滿滿,原條八爪魚放置中間,食落爽口有嚼頭;鮮蝦、蜆肉、青口都擺就放得整齊有序!腩肉肥瘦相間、廚師腸邪惡滋味、豆腐實淨、加上大蔥豆芽等等,顯得更加入味。順帶一提,職員真係非常之貼心,會為我哋切開八爪魚!👍🏻魚籽紫菜蛋卷由於今晚嘅菜單都有好多肉類,所以叫咗一份雞蛋卷,嚟到有別於一般嘅賣相,以綠色呈現,蛋捲厚實濕潤,蛋香濃厚,魚籽為菜式作出點綴。👍🏻韓式生牛肉入口軟綿夠滑身,醬汁醃製嘅調味相當適中,加入埋蛋汁嘅攪拌,入口毫無腥味,配以紫菜薄片嘅襯托,令人愛不釋手!👍🏻燒香蕉朱古力🍫深得小編嘅大愛,焦糖表面燒得金黃有厚度,香蕉軟甜,點上朱古力醬相當滋味,更拌有藍莓同士多啤梨,食完絕對無好甜膩嘅感覺!👍🏻辣漬前菜韓國以前菜為題,款式多而且開胃,辣漬物有傳統泡菜、醃魚絲、魷魚乾。👍🏻飲品P

👍🏻海膽紫菜包飯

👍🏻海鮮部隊鍋

👍🏻魚籽紫菜蛋卷

👍🏻韓式生牛肉

👍🏻燒香蕉朱古力🍫

👍🏻辣漬前菜

👍🏻飲品
Peach black tea 、Lime soda都係合理嘅價錢,飲落清爽。
  • 燒香蕉朱古力
2023-10-22 786 浏览
Fashion Walk有好多食肆,呢晚就同朋友去咗食高級韓國菜🇰🇷~海膽紫菜包飯($380)賣相相當精緻,海膽濃郁嘅鮮味,搭配入口即化嘅生牛肉同紫菜飯卷食,非常美味🤤壽喜燒和牛鍋($520)和牛🐮🥩同蔬菜🥬都非常新鮮,壽喜汁湯底味道適中,唔會太甜或太咸😋布拉塔($145)奶香濃郁、香滑嘅布拉塔,外表平滑,裡面軟綿綿,搭配泡菜、豬肉同蕃茄,有特色又好食👍🏻醃漬前菜($38)揀咗唔辣嘅小菜,一碟有3款醃漬前菜:魚仔、海帶、昆布,地道🇰🇷又好開胃~🐟🥗半半炸雞 - 原味&甜辣($178)炸雞外脆內裡多汁嫩滑,仲有炸蓮藕同魚仔😍;甜辣口味外皮有一層醬汁,甜中帶小辣,幾開胃~🐥燒香蕉配朱古力($88)燒香蕉表面有一層香脆嘅焦糖,配上香濃得嚟唔會太甜嘅朱古力醬,更能突出香蕉嘅甜味🍌🍫冷壓橙汁($68)全天然嘅冷壓橙汁,有好多有果肉,好解渴🍊👍🏻柚子梳打($48)每啖都充滿淡淡嘅柚子清香及甜味,好fresh🍊

海膽紫菜包飯($380)
海膽紫菜包飯

壽喜燒和牛鍋($520)
壽喜燒和牛鍋

醃漬前菜(左);布拉塔(右)

布拉塔($145)

醃漬前菜($38)

半半炸雞 - 原味&甜辣($178)
半半炸雞

燒香蕉配朱古力($88)
燒香蕉配朱古力

冷壓橙汁(左);柚子梳打(右)

冷壓橙汁($68)
全天然嘅冷壓橙汁,有好多有果肉,好解渴🍊👍🏻

柚子梳打($48)
每啖都充滿淡淡嘅柚子清香及甜味,好fresh🍊

壽喜燒和牛鍋
醃漬前菜(左);布拉塔(右)
燒香蕉配朱古力
冷壓橙汁(左);柚子梳打(右)
2023-10-21 470 浏览
Fashion walk 加寧街有好多質素唔錯嘅餐廳,氣氛又非常好,好適合同朋友約會🥰 今日介紹呢間韓國餐廳 gyojasang環境靚之餘,食物仲非常高質😎 🌟辣漬前菜 $38前菜可以揀辣或者唔辣,我哋揀咗辣味嘅,有泡菜、魷魚同魚絲,非常開胃👍🌟海膽紫菜包飯 $380呢個真係每台都必點嘅菜式🤤 賣相勁靚勁吸睛,味道同口感都非常好👍 首先海膽一啲都唔腥好鮮甜👏 配上生牛肉他他同魚子,估唔到係咁夾,配上壽司飯一齊食,一啲都唔會太漏,好正👍🌟韓式生牛肉 $215 原本驚會接受唔到🤭 但係估唔到生牛肉咁鮮甜🤤🤤 裏面仲加咗梨,更加甜,口感更豐富,配上紫菜薄脆,非常推介😉 🌟壽喜燒和牛鍋 $520面頭鋪滿靚靚和牛😍😍 下面有唔同嘅蔬菜,店員好細心咁我幫我哋整熟和牛,煮到熟度啱啱好入口即化👍 🌟蝦煎餅 $142呢度嘅煎餅真係好好食,唔係厚粉嗰種,而係薄薄地脆脆地嘅口感,推介大家試吓😚🌟柚子梳打 $48🌟Cold pressed orange juice $68

🌟辣漬前菜 $38

🌟海膽紫菜包飯 $380

🌟韓式生牛肉 $215

🌟壽喜燒和牛鍋 $520

🌟蝦煎餅 $142

🌟柚子梳打 $48

2023-10-18
2023-10-21 36 浏览
Fashion Walk 有間韓式居酒屋,有室內室外座位,室外掛滿燈飾,好有feel~ 室內木系搭配簡約型格裝修,好舒服😍海膽生牛肉海膽同生牛肉完美match!底部系紫菜天婦羅,食落好有口感👍🏻海膽紫菜包飯 🌟signature推介 呢度嘅海膽極高質,質感柔軟味道鮮甜,魚子醬味道濃郁~再配上生牛肉的飯卷,完全停唔到口😋半半炸雞揀咗甜辣味同芝士味即叫即炸熱辣辣!炸雞皮脆肉嫩,肉汁飽滿估唔到炸雞都咁出色👍🏻另外炸蓮藕都系勁好食👍🏻壽喜燒和牛鍋和牛肥瘦肉比例完美,一望已經知道高質‼️店員會等幫手煮~和牛肉味濃郁,肉質柔軟,系幸福嘅味道😋교자상 (銅鑼灣)銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號鋪

海膽生牛肉
海膽同生牛肉完美match!
底部系紫菜天婦羅,食落好有口感👍🏻

🌟signature推介

揀咗甜辣味同芝士味
即叫即炸熱辣辣!炸雞皮脆肉嫩,肉汁飽滿
估唔到炸雞都咁出色👍🏻另外炸蓮藕都系勁好食👍🏻

壽喜燒和牛鍋
和牛肥瘦肉比例完美,一望已經知道高質‼️
店員會等幫手煮~和牛肉味濃郁,肉質柔軟,系幸福嘅味道😋

교자상 (銅鑼灣)
銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號鋪
2023-10-21 39 浏览
💡高檔路線韓國居酒屋一段時間無食過韓國菜、有d想食下但又唔想食韓燒、記得之前去GYOJASANG覺得相當高質,食過番尋味今次約朋友再去多轉!🍽辣漬前菜開胃前菜係辣辣地既漬物,有泡菜,魚乾同埋魷魚絲,唔會太辣幫個胃warm up一下!🍽韓式生牛肉🐂非常精緻既擺盤,生牛肉外表睇好水潤,就咁睇已經知道食落口會十分之嫩滑,mix埋青瓜,蒜頭,泡菜等等配料令到味道有不同既變化,連埋附上既紫菜一起食又脆又滑好有層次👍🏼🍽海膽紫菜包飯👍🏼同樣係賣相精緻,飯卷上有生牛肉他他、海膽同埋黑魚子醬,生牛肉就唔使再提有幾好食啦,再加上海膽既鮮甜同埋濃郁既魚子醬味道,係高級既味道,食完一件又一件😍🍽壽喜燒和牛鍋🐂和牛既油花非常豐腴、同埋擺得好靚、店員會等你影相打完卡之後再烹調、唔需要自己落手。有一定厚度既和牛再加上壽喜燒入面大蔥、菇、洋蔥等配料連埋一起食、有少少甜,但味道剛剛好、十分之好味。🍽韓牛飯🐂牛,蛋,蔥花睇落簡單既組合, 如果用上高級既韓牛,加埋香口既米飯、仲要有飯焦絕對係一道誠意滿滿既菜式。一粒粒既韓牛牛味好重,加埋米飯一起食絕對係絕配。😋
💡高檔路線韓國居酒屋

🍽辣漬前菜

🍽韓式生牛肉🐂

🍽海膽紫菜包飯👍🏼

🍽壽喜燒和牛鍋🐂

🍽韓牛飯🐂

好耐冇食過高質嘅韓國菜啦,今次帶男朋友去食公司附近嘅呢間,見到好評多多,菜式又豐富!⭐️牛胸肉鍋 $660呢個真係超好食,估唔到韓牛都可以咁好食,牛肉味濃郁,食落有小小煙韌,好有質感,區分和牛~⭐️海膽紫菜包飯 $380估唔到係用壽司嘅形式上菜!壽司同海膽之間仲夾唔舊和牛他他,最頂仲有魚子醬,成件事好奢華😍🤤因為本身唔知個飯會係呢個形式上,仲嗌多咗個海膽做前菜($180),驚喜地有一大塊牛肉他他+米飯+紫菜脆片喺底~想食小小海膽嘅可以嗌呢個!韓牛飯 $285大件夾抵食,會有侍應即坦月幫手mix個飯,新鮮熱辣辣咁上菜,香味俱全!另外不得不提呢個景真係好IG friendly,好夢幻咁、一定要黎打個靚卡!

⭐️牛胸肉鍋 $660

⭐️海膽紫菜包飯 $380

韓牛飯 $285

• 韓牛胸肉
2023-10-19 111 浏览
秋天黎到更加積極搵啲有戶外座位的餐廳,吹吹風都幾chill, 今日食嘅韓國餐廳有室外室內位,加埋Fashion walk嘅燈飾就更加享受叫左個辣漬前菜,好岩口味,兩杯梳打都可以少甜,我幾鐘意菠蘿梳打,口味清新呢個韓牛鍋真係必點,原來見佢用石鍋盛韓牛都擔心會唔會令韓牛過熟,但相信廚師已考慮好呢點,我哋食落個陣韓牛係超嫩!熟度恰到好處,加埋雞蛋同蔥花更提升層次海膽生牛肉卷都係另一個推薦菜式,海膽好新鮮,鮮甜美味壽喜燒和牛鍋湯底濃郁得黎又唔會太重口味,和牛更是一大亮點,油花多牛味香濃,超讚!生牛肉配海苔一齊食一脆一軟甜品係焦糖香蕉配朱古力醬,完美句號😍

韓牛鍋
海膽生牛肉卷都係另一個推薦菜式,海膽好新鮮,鮮甜美味

生牛肉配海苔一齊食一脆一軟
生牛肉

甜品係焦糖香蕉配朱古力醬,完美句號😍
韓牛鍋
生牛肉
Kick off Blue Monday🍻咁就去食好西啦~Vienn帶大家嚟到隔近銅鑼灣E出口,行大概3分鐘路程就去到名店坊「食街」 GYOJASANG 교자상 ,由韓置直送食材到店的一間韓式高級遠廳;裝潢以木系型格路線為主,更設有露天位置,環境好chill ~今次揀咗坐露天位置,有冷氣吹風機吹住 1d都唔覺得熱~ 環境氣氛好似去咗南法咁,好寫意~ ⋯⋯ 廢話少講,食評即到 ⋯⋯🇰🇷辣漬前菜 $38有辣有唔辣,嗜辣梗係揀辣🌶️有醃魚仔、海帶昆布、泡菜🇰🇷韓式生牛肉 $215 將生牛肉配上切粒雪梨、青瓜、松子仁、泡菜、蒜蓉+ 生雞蛋,撈勻就食得,每啖都食到唔同配料,配上炸脆紫菜片上,口感層次豐富!中意食生牛肉必點🇰🇷海膽紫菜包飯 $380紫菜包飯上面有生牛肉、海膽,海膽上有魚子醬作點綴,非常之eye candy! 海膽非常新鮮,好鮮甜,一啖一件,好奢侈啊🇰🇷韓牛胸肉 $660召喚牛魔王📣 牛胸肉鋪滿成個韓式平鍋,牛胸肉油脂分佈均勻,中間放上水芹菜,係皇帝菜d fd! 由於第1次食梗係要相機食先啦,店員非常好等我哋打晒卡,就慢慢煮,先煮水芹菜,之後到牛胸肉,最後將韓式拌料逐一煮。有韮菜、泡菜
Kick off Blue Monday🍻咁就去食好西啦~

⋯⋯ 廢話少講,食評即到 ⋯⋯
辣漬前菜/Pineapple Soda / Lime Soda
🇰🇷辣漬前菜 $38
有辣有唔辣,嗜辣梗係揀辣🌶️有醃魚仔、海帶昆布、泡菜

🇰🇷韓式生牛肉 $215

🇰🇷海膽紫菜包飯 $380

🇰🇷韓牛胸肉 $660
召喚牛魔王📣
韓牛胸肉+韓式拌料
有韮菜、泡菜、芽菜、靈芝、牛蒡,一啖牛肉一啖拌菜,牛胸肉口感較爽,重牛味,可以就咁食,想濃味可沾鹽底麻油,牛味更突出! 牛魔王必點~

🇰🇷半半炸雞 $178
份量十足嘅炸雞(芝士、甜辣)即叫即炸,炸粉好薄,入口外脆內juicy,甘香可口。 炸蓮藕、銀魚仔非常之好味,冇膩感,中意食炸雞不能錯過!甜辣味非常惹味,2者之間平衡得好好,沾芝士又另一番風味~

🇰🇷燒香蕉配朱古力 $88
香蕉連皮grill,上面嘅焦糖燒到卜卜脆,入口先脆再軟糯,沾上薄荷朱古力醬,邪惡到!美味甜品為完滿的一餐畫上句號

🇰🇷 Pineapple Soda / Lime Soda $48

Overall嚟講價錢中等,只係我哋2個食量較大,所以先人均消費$900左右。但勝在環境好chill,服務質素+食材都好,中意食韓國菜🇰🇷嘅你一定要試!

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

🍻GYOJASANG 교자상
🇰🇷銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
2023-10-12
韓牛胸肉+韓式拌料
2023-10-14 216 浏览
避雷吧家人们,我们两个人点了三道菜1000多块,菜汁一直滴在地板上,服务员动了一下,就滴在了男朋友鞋上,鞋毁了…点的饮料吃了好久也不上,催了半天才上,上来后像清水一样完全不像饮料,说加浓一点,然后有去无回。再问,说是没法加浓只能退掉或者换一款,一直去问服务员才有答复,无语了啊。菜又不好吃,服务也很差。再也不来了。那个海胆寿司真的没有觉得多惊艳,海鲜部队锅也比较一般,紫菜蛋卷也一般,真的不会再来了。

朋友係韓劇Fans😆佢生日我就book咗呢間韓式高級餐廳同佢食韓國菜💖辣漬前菜泡菜有辣有唔辣選擇,我哋就揀咗呢個辣漬嘅!當中有辣魷魚絲、炒魚乾同醃泡菜!呢碟開胃前菜夠晒高質,無幾耐俾我哋清晒😜韓式生牛肉呢度其中一個招牌菜就係生牛肉!調味鹹甜適中,生牛肉完全無鐵銹味腥味😇好容易入口💖海膽紫菜包飯海膽好Creamy又夠新鮮,一啲都唔苦!紫菜包飯面仲有少少生牛肉同青瓜絲,成件事好fresh🤓壽喜燒和牛鍋韓式嘅壽喜燒嘅第一次食,和牛油脂分布非常平均!牛肉底下有大量嘅京蔥、菇菌、芽菜!煮好嘅和牛都有種蔬菜嘅味道🥰撈埋雞蛋一齊食夠晒滑溜😌韓牛飯今餐梗係同牛仇🤣見到韓牛就好想叫啦!呢個石鍋韓牛飯,牛肉嘅份量都好多!而且牛肉好厚切、肉味好濃郁🤤石鍋煮法仲有我地最鍾意食嘅飯焦😋柚子梳打食得韓國嘢梗係要飲柚子嘅飲品😌酸酸甜甜,夠晒醒胃!荔枝梳打朋友叫嘅荔枝梳打,荔枝味都幾重❤️而且兩杯梳打都好夠汽😚교자상 (銅鑼灣)銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖

辣漬前菜

泡菜有辣有唔辣選擇,我哋就揀咗呢個辣漬嘅!
當中有辣魷魚絲、炒魚乾同醃泡菜!
呢碟開胃前菜夠晒高質,無幾耐俾我哋清晒😜

韓式生牛肉

呢度其中一個招牌菜就係生牛肉!
調味鹹甜適中,生牛肉完全無鐵銹味腥味😇好容易入口💖

海膽紫菜包飯

海膽好Creamy又夠新鮮,一啲都唔苦!
紫菜包飯面仲有少少生牛肉同青瓜絲,成件事好fresh🤓

壽喜燒和牛鍋

韓式嘅壽喜燒嘅第一次食,和牛油脂分布非常平均!

牛肉底下有大量嘅京蔥、菇菌、芽菜!
煮好嘅和牛都有種蔬菜嘅味道🥰

撈埋雞蛋一齊食夠晒滑溜😌

韓牛飯

今餐梗係同牛仇🤣見到韓牛就好想叫啦!
呢個石鍋韓牛飯,牛肉嘅份量都好多!
而且牛肉好厚切、肉味好濃郁🤤
石鍋煮法仲有我地最鍾意食嘅飯焦😋

柚子梳打
食得韓國嘢梗係要飲柚子嘅飲品😌
酸酸甜甜,夠晒醒胃!

荔枝梳打
朋友叫嘅荔枝梳打,荔枝味都幾重❤️
而且兩杯梳打都好夠汽😚

교자상 (銅鑼灣)
銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
  • 辣漬前菜
  • 壽喜燒和牛鍋
  • 韓牛飯
位於銅鑼灣的韓式居酒屋,木系裝潢配以灰黑色設計,隱身於Fashion Walk外面的一條小路內,分別有戶外和室內座位,下雨夜就選擇了坐室內·menu的食物款式也不少,由前菜小食到鍋物炸雞等一應俱全,一定會有想吃的😆·1️⃣辣漬前菜 ($38)泡菜辣辣的好開胃,還有魷魚絲都不錯·2️⃣韓式生牛肉 ($215)職員會幫忙把伴碟的配料拌勻,口感滑溜,搭配脆卜卜的紫菜脆片食口感更有層次🤤·3️⃣海鮮部隊鍋 ($408)先喝一口熱騰騰的泡菜夾雜海鮮味的湯底😆海鮮配料也蠻多,有蜆、青口、蝦、八爪魚,另外還有豬腩肉、午餐肉、年糕等,大滿足🧡·4️⃣海膽紫菜包飯 ($380)必食推介‼️一次過滿足兩個願望,有海膽亦有生牛肉的飯卷,是日韓fusion菜式🤣海膽鮮甜,搭配生牛肉他他和黑魚子,完全零違和感🤩🫶🏻·5️⃣八爪魚牛肋骨 ($245/regular)牛肋骨炆得好腍好入味,份量又多,我們點了regular份量也覺得很多🤣·6️⃣半半炸雞 ($178)點了一半甜辣味一半芝士味,炸雞皮脆肉嫩,啖啖肉好juicy,炸粉不算厚👍🏻每件炸雞都好大件,份量又巨,建議3-4人share食會更好🙈🙈·7️⃣Lychee soda ($48)8️⃣C

1️⃣辣漬前菜 ($38)
泡菜辣辣的好開胃,還有魷魚絲都不錯
2️⃣韓式生牛肉 ($215)
3️⃣海鮮部隊鍋 ($408)
4️⃣海膽紫菜包飯 ($380)
5️⃣八爪魚牛肋骨 ($245/regular)
6️⃣半半炸雞 ($178)
7️⃣Lychee soda ($48)
8️⃣Cold pressed orange juice ($68)
另外還點了兩杯飲品,大大杯,冰涼又解渴😚
2023-10-07 53 浏览
難得約到閨蜜出嚟,當然要揀間好食又特別,靚裝又坐得舒服嘅地方。閨蜜話最近睇咗個韓國節目話濟州好靚計劃想去,上網一search見到fashion walk開咗呢間新派韓國菜餐廳有個「jeju tasting menu」,心諗啱曬即刻book位。餐廳位於fashion walk食街街頭好易搵,裝修有格調又寬躺,有indoor有outdoor,有個別位置仲有類似tatami嘅枱,打卡一流book位時可留意,見入秋唔太熱所以同閨蜜揀左outdoor chill下嘅枱。坐低之後靚女服務員姐姐好有禮貌咁介紹左tasting menu入面嘅內容,tasting menu入面有四度菜同兩杯飲品,snack同main都有兩款選擇,特別嘅地方係呢四度菜都係sharing dish,非常適合姐妹邊傾邊食。Drinks 韓國柚子梳打 & 荔枝梳打唔飲酒嘅我哋揀咗兩杯特飲,柚子梳打同荔枝梳打,兩杯特飲都幾大杯,唔過甜十分清爽。見到佢仲有個橙味咖啡,今次食晚飯太夜無試,下次食lunch嚟我會試👍🏻Appetiser 🍊 濟州柑橘胡麻布拉塔布拉塔芝士係水牛芝士和忌廉混合而成的新鮮芝士,最緊要好夠凍就好好食唔騷,呢度

Drinks 韓國柚子梳打 & 荔枝梳打

Appetiser 🍊 濟州柑橘胡麻布拉塔
布拉塔芝士係水牛芝士和忌廉混合而成的新鮮芝士,最緊要好夠凍就好好食唔騷,呢度菜溫度啱啱好,一切開舊芝士就爆汁,濃濃又creamy嘅奶味配濟州柑橘同胡麻醬超開胃,呢度fusion菜完美配突出咗濟州盛產嘅清甜柑橘。

Snack 🐖 濟州黑毛豬白切肉配生蠔
嚟之前睇定左menu一定要試嘅黑毛豬,所以當晚生蠔賣晒我哋都照叫,廚師好好俾返多幾件黑毛豬補數🤤唔知係咪濟州地方大好太陽,黑毛豬運動多,啲肉札實啲🙈呢款白切肉比較爽口,一啲都無肥膏淋滋滋入口肥膩嘅感覺。配埋旁邊嘅泡菜不知不覺好快食曬🤣(亮點係啲泡菜好好食,如果可以多啲就好喇)

Main 🐂 濟州韓牛(Extra HK$400)
有咩幸福得過食燒肉有人燒埋俾你食🥰雖然Main揀韓牛要加錢,但絕對絕對係值!佢件韓牛係日本和牛入口即融嘅級數!經理哥哥會好有調理step by step咁係你隔離燒,先用牛脂開鑊,再放上韓牛每邊燒到啱啱好上色,再用剩餘嘅真牛油炒黃帝菜,最後即席整齊切開一件件韓牛上碟。

Rice 🍚 濟州產鮑魚飯
承接入口即融嘅韓牛,心諗不禁想叫碗飯,說時遲那時快熱辣辣嘅石鍋鮑魚飯就嚟到。鮑魚面有輕輕醬油味好香!飯係帶少少甜嘅紫米飯,咬落仲有少少糯米飯feel好好嚼😋

2023-09-21
GYOJASANG|韓國直送高質韓國料理|卡米菲飯團–.–.–.–.–.–.–.–.–.–總括💬:型格高雅裝修,加上韓國直送食材新鮮高質,菜式精緻環境:10/10 | 味道:9/10服務:9/10 | 抵食:8/10———————————————銅鑼灣fashion walk 一向都有唔少好嘢食, 今次同親愛去了走型格路線韓國理。餐牌上選擇好多,前菜、鍋物、蛋卷、韓牛、海鮮都有齊。-›❥ 醃漬前菜 ›❥有辣有唔辣選擇, 我哋點了唔辣嘅版本,傳統韓國前菜有海帶、昆布、魚仔,鮮味十足-›❥ 韓式生牛肉 ›❥用上高質食材先可以做到生拌韓式牛肉,食之前先加入生蛋黃同其他配料, 蛋漿包住韓牛,入口好順滑,充滿着濃郁牛味,仲可以配上炸海苔,又脆嫩雙重口感,層次豐富 -›❥ 海膽紫菜包飯 ›❥精緻擺盤,每件飯卷上盛有海膽&新鮮韓牛,海膽甘甜,生牛肉軟滑,雙重鮮甜味道- ›❥ 魚籽紫菜蛋卷 ›❥蛋卷賣相精緻,蛋味濃郁,蛋卷濕潤綿密,加上魚籽,口感好豐富-›❥ 海鮮部隊鍋 ›❥除咗本身必有香腸,午餐肉,火腿,年糕,雜菜,仲有足料海鮮,大大隻八爪魚、青口、蝦、蜆等等鋪滿整個鍋,味道香辣,分量十足2個人都
[銅鑼灣.韓國菜] GYOJASANG|韓國直送高質韓國料理|卡米菲飯團
–.–.–.–.–.–.–.–.–.–
總括💬:型格高雅裝修,加上韓國直送食材新鮮高質,菜式精緻
環境:10/10 | 味道:9/10
服務:9/10 | 抵食:8/10
———————————————

›❥ 醃漬前菜 ›❥

›❥ 韓式生牛肉 ›❥

›❥ 海膽紫菜包飯 ›❥

›❥ 魚籽紫菜蛋卷 ›❥
蛋卷賣相精緻,蛋味濃郁,蛋卷濕潤綿密,加上魚籽,口感好豐富

›❥ 海鮮部隊鍋 ›❥
除咗本身必有香腸,午餐肉,火腿,年糕,雜菜,仲有足料海鮮,大大隻八爪魚、青口、蝦、蜆等等鋪滿整個鍋,味道香辣,分量十足2個人都食唔晒

›❥ 菠蘿梳打、荔枝梳打⁡ ›❥
入口清爽,甜度剛好,十分解渴
———————————————
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍교자상 GYOJASANG
地址: 銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
電話: 28809868
————————————————
#GYOJASANG #交子桌 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #銅鑼灣 #名店坊
2023-10-06 35 浏览
🚩Gyojasang 교자상Fashion Walk呢邊有條食街唔知大家知唔知道呢🤭我評呢條街叫做約會之選,裏面嘅餐廳我覺得全部都好有氛圍感,啱晒紀念日慶祝🥹條街嘅第一間就係我今日要嚟嘅餐廳,韓國料理專門店✨店舖環境比較昏暗,以木同埋石為主題,真係有啲you are my destiny嘅感覺🎆〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈辣漬前菜 $38先來一個前菜,有辣有唔辣辣嘅依款係泡菜同醃魚仔,好似仲有少少魷魚嘅感覺呢度嘅泡菜超級好食,唔會話太酸,調味啱啱好🌈韓式生牛肉 $215牛肉本身已經切得好碎,所以入口唔會覺得自己好似真係咬緊舊生肉咁~撈埋生雞蛋食水份會比較多少少,唔似西式嗰隻比較漿口🌈海膽紫菜包飯 $380超超超感興趣嘅菜式‼️餐廳會切開一件件鋪上生牛肉同海膽配搭少量魚子醬咬落嘅第一啖係feel到生牛肉同海膽嘅柔軟,濃厚嘅鮮味之後就係飯卷裏面嘅醃蘿蔔增加整體口感,層次非常豐富😋🌈牛胸肉鍋 $660牛肉油花相當之漂亮,入口牛味手同油脂味都非常之出眾外圍仲有好多配菜俾大家配搭,連皇帝菜都有🥹簡單配埋麻油鹽已經好好食,不過定價真係高咗少少🌈韓牛飯 $285韓牛真係零舍唔同啲,入口雖然油脂減唔重
🚩Gyojasang 교자상
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈辣漬前菜 $38
先來一個前菜,有辣有唔辣
辣嘅依款係泡菜同醃魚仔,好似仲有少少魷魚嘅感覺
呢度嘅泡菜超級好食,唔會話太酸,調味啱啱好

🌈韓式生牛肉 $215
撈埋生雞蛋食水份會比較多少少,唔似西式嗰隻比較漿口

🌈海膽紫菜包飯 $380
超超超感興趣嘅菜式‼️
餐廳會切開一件件鋪上生牛肉同海膽配搭少量魚子醬
咬落嘅第一啖係feel到生牛肉同海膽嘅柔軟,濃厚嘅鮮味
之後就係飯卷裏面嘅醃蘿蔔增加整體口感,層次非常豐富😋

🌈牛胸肉鍋 $660
牛肉油花相當之漂亮,入口牛味手同油脂味都非常之出眾
外圍仲有好多配菜俾大家配搭,連皇帝菜都有🥹

簡單配埋麻油鹽已經好好食,不過定價真係高咗少少

🌈韓牛飯 $285
韓牛真係零舍唔同啲,入口雖然油脂減唔重但非常淋
石鍋上嘅飯,鍋底有大量飯焦
紅米飯裏面亦都有好多洋蔥絲同埋蒜粒
男朋友話用羹食特別好食🤭🤭

🌈Lychee Soda $48
🌈Yuzu soda $48
兩款梳打都有水果喺入面, 夠曬氣
啱晒熱辣辣依啲天時飲
2023-10-06 28 浏览
銅鑼灣華麗精緻的韓式新派餐廳✨🍄🦥在食街中有間以高質食材而新派創意韓國菜,尤其海膽紫菜包飯特別有名!前菜、主菜也以高水準呈現給客人,用上有質素的貴價食材,味覺視覺也有一大享受😎《韓式生牛肉》$215前菜小吃方面,喜歡吃生牛肉的朋友必點!生牛肉與多種配料混合一起,加上蛋黃的黏力,韓式風味十分濃厚,獨有香味!《醃漬前菜》$38菜前醃漬有分辣味和不辣,那咸魚仔咀嚼感很豐富,送酒一流的好拍檔!《海膽紫菜包飯》$380人氣餸菜!必點的菜式!賣相超級精緻美麗!鮮味濃濃的新鮮海膽,夾著韓式生牛肉,而製成的韓國紫菜包飯,超好吃!《壽喜燒和牛鍋》$520 豪華主食之選,韓國菜居然也有壽喜燒,而且那和牛是多麼的高質!和牛是入口即溶化的口感,牛味香濃!配上生雞蛋來吃更是美味之選!配菜有菜和芽菜等,韓國菜風味十足!《海鮮煎餅》$158海鮮滿滿的海鮮煎餅,煎得香口美味,蝦、魷魚等海鮮與煎餅融為一體,脆口又軟熟!《Pineapple Soda》$48《柚子梳打》$48飲品的賣相也很精緻呢!
銅鑼灣華麗精緻的韓式新派餐廳✨🍄🦥

《韓式生牛肉》$215

《醃漬前菜》$38

《海膽紫菜包飯》$380
人氣餸菜!必點的菜式!賣相超級精緻美麗!

《壽喜燒和牛鍋》$520

《海鮮煎餅》$158

《Pineapple Soda》$48
《柚子梳打》$48
飲品的賣相也很精緻呢!