2023-10-25
之前同好閨蜜試過呢一間餐廳,今日經過銅鑼灣見到佢嘅Menu上面有少少嘅更新,再一次吸引左我嘅注意!👍🏻海膽紫菜包飯帶點fusion嘅款式以韓國海膽為主打,中間夾有生牛肉,口感相對軟柔,鮮味無窮。末後帶點甘飴~👍🏻海鮮部隊鍋黎到韓式餐廳,一定要食返個熱辣辣部隊鍋,橘橙色嘅湯底食落帶點辛口,味道具有刺激感,裏面嘅配料滿滿,原條八爪魚放置中間,食落爽口有嚼頭;鮮蝦、蜆肉、青口都擺就放得整齊有序!腩肉肥瘦相間、廚師腸邪惡滋味、豆腐實淨、加上大蔥豆芽等等,顯得更加入味。順帶一提,職員真係非常之貼心,會為我哋切開八爪魚!👍🏻魚籽紫菜蛋卷由於今晚嘅菜單都有好多肉類,所以叫咗一份雞蛋卷,嚟到有別於一般嘅賣相,以綠色呈現,蛋捲厚實濕潤,蛋香濃厚,魚籽為菜式作出點綴。👍🏻韓式生牛肉入口軟綿夠滑身,醬汁醃製嘅調味相當適中,加入埋蛋汁嘅攪拌,入口毫無腥味,配以紫菜薄片嘅襯托,令人愛不釋手!👍🏻燒香蕉朱古力🍫深得小編嘅大愛,焦糖表面燒得金黃有厚度,香蕉軟甜,點上朱古力醬相當滋味,更拌有藍莓同士多啤梨,食完絕對無好甜膩嘅感覺!👍🏻辣漬前菜韓國以前菜為題,款式多而且開胃,辣漬物有傳統泡菜、醃魚絲、魷魚乾。👍🏻飲品P
👍🏻海膽紫菜包飯
👍🏻海鮮部隊鍋
👍🏻魚籽紫菜蛋卷
👍🏻韓式生牛肉
👍🏻燒香蕉朱古力🍫
👍🏻辣漬前菜
👍🏻飲品
Peach black tea 、Lime soda都係合理嘅價錢,飲落清爽。