招聘中
时薪
$16,000+
月薪
2016-06-30 516 浏览
顧名思義,來到這裡當然要食牛肉麵。喊左個"主廚私房牛肉麵",取其包羅盡有,一碗牛肉麵已可吃到牛𦟌,牛腩,及牛筋,應該會吃得很爽。來到的牛肉麵,湯底呈深褐色澤,仿佛向食客告知其香濃,於是取匙相飲,果然濃香入心,而其香得來不會過咸,與坊間其他很多牛肉麵並不相同。重點當然是三種牛肉。牛𦟌切得較薄,但五香味很重,十分入味。牛腩煮得很軟爛,但咬落切斷其纖維時,仍可感覺到其彈性。我最愛的牛筋,這間也做得幾好,香軟滑溜,入味q彈,吃的時候就像嘴裡有魚游戈,但卻又滲出牛味和五香味道,十分好吃。
2016-06-27 599 浏览
假日來到尖東人流算是旺盛,到處都是內地人,行李箱滿街都有。走到附近的商店,玻璃窗外向下望竟發現一間台式餐廳,以牛肉麵稱霸,正直午餐時間一於去試試。牛肉麵之王的餐廳當然要點上一碗牛肉麵。鮮蕃茄大塊牛肉麵。相比起紅燒湯底,我更愛蕃茄的味道。濃濃蕃茄香,沒有茄醬般的感覺,蕃茄清甜香口,濃郁茄香天然味甜,入口陣陣鮮甜。牛肉份量多又大塊,肉質非常軟腍,肉旁帶有筋位,入口香口鬆軟,肉味頗是突出。麵質掛湯力高,麵身軟腍吸湯,入口頗是香甜豐富,伴上旁邊的蕃茄蔬菜,一個豐富的午餐。
牛肉麵之王的餐廳當然要點上一碗牛肉麵。

2016-06-26
午餐
一家人行完街經過呢度,咁啱見到又好想食台灣野,所以入咗嚟~ 冇諗過全部嘢食都咁好味同埋抵食,平均每人$100,四個人食到超飽~首先叫咗個「主廚私房牛肉麵」$69,大大碗,入邊已包括左大塊金錢𦟌,秘製牛腩同埋香滑牛筋,三種牛都好好味好香,超大碗面好滑~因為媽咪特別鍾意食牛筋,所以另外再叫多一碟「香滷滑牛筋」$48,冇諗過咁抵有咁大碟,牛筋好彈牙,好好味,大家可以補充骨膠原~跟住仲叫咗啲小食拼盤,「鹽酥小拼盤」$45,包括左鹽酥雞,脆薯同埋花枝丸,花枝丸好好味,細妹特別鍾意食脆薯,所以特登另外再叫多碟「黃金梅子脆薯」$ 32,配埋啲梅子粉真係好好味!!「鹽酥雞拼夜市小香腸」$ 39都好味~ 又再encore左個鹽酥雞$32~熱愛台灣小食嘅我哋又點會咁快停得口啊,之後我哋仲叫埋「小街綜合滷味拼盤」$ 45,包括左滷水蛋,豬爽耳同埋大腸,超正!!飲品叫咗「巨峰葡萄梳打」,「荔枝Q果梳打」各$35,好好飲~總括:價錢抵,質素高,份量多,全部都好好味,食唔停口,值得推介!!

主廚私房牛肉麵
  • 黃金梅子脆薯
  • 巨峰葡萄梳打
  • 荔枝Q果梳打
2016-06-23 605 浏览
尖沙咀除左快餐之外, 要食一餐平平地既dinner, 真係有難度...但尖東有間地庫開左間台式餐廳, 價錢大眾化, 而且仲唔洗加一! 味道仲要唔錯tim~~~------------------------------【招牌紅燒牛肉麵】HK$58湯底好濃牛肉味, 麵質軟硬適中, 牛肉好入味,大概有四大件, 而且極林, 好容易就咬開~ 如果食開濃味既朋友, 呢款岩哂你! 【蔥燒豬軟骨肉燥麵】HK$55我一向好中意食豬軟骨, 所以見到呢款湯麵,當然要一試啦! 但呢個湯底比起牛肉麵既湯底味道淡好多, 呢個湯底以清雞湯黎烹調, 所以味道比較清淡~ 再有幾件大大件豬軟骨, 煮得好林, 軟骨位咬開好有口感~麵質偏林, 呢款岩哂中意食得清淡既朋友.【好芝味芝士鹽酥雞】HK$39 鹽酥雞炸得好脆, 上面林上芝士醬, 干左之後芝士醬形成左固體一塊~ 雞肉好嫩口, 而且Juicy... 連埋芝士一啖一粒咁食, 正啊!!【酥炸花枝丸】HK$30花枝丸上有少訐椒鹽, 外皮被炸到脆硬, 咬開有花枝粒, 食落好有口感, 而且有點彈牙, 略帶甜味.【小街滷大腸併豬爽耳】HK$39豬耳切得好幼, 食落唔太有口感,

【招牌紅燒牛肉麵】HK$58

【蔥燒豬軟骨肉燥麵】HK$55

麵質偏林, 呢款岩哂中意食得清淡既朋友.

【好芝味芝士鹽酥雞】HK$39

【酥炸花枝丸】HK$30

【小街滷大腸併豬爽耳】HK$39
豬耳切得好幼, 食落唔太有口感, 但一d都唔肥膩, 另有大約四件豬大腸, 已去除豬腸中既肥膏, 食落有d煙韌

【鐵牛三寶拼盤】HK$98
超大碟既牛筋,牛腩同金錢脈, 成碟都煮得好林, 好入味, 就連牛筋都好易咬開, 好漿口~

【小碗滷肉飯】HK$28
細細碗飯, 滷肉既肥瘦好平均, 飯粒係珍珠米, 搞拌滷肉同汁醬後, 飯質比較濕, 但依然粒粒分明~

【小碗麻辣擔擔麵】HK$28
呢碗細細碗既擔擔麵好正! 有豬肉碎, 湯底好重麻醬味, 偏傑~ 同香蔥撈埋一齊食, 辣辣地, 非常香口又惹味!

【黃金梅子脆薯】HK$32
黃色番薯切成一條條再炸成金黃色, 炸皮唔厚, 但咬落去係林既...味道略帶甜味

【焦糖珍珠奶茶】HK$30

好正宗既台灣珍珠奶茶, 唔太飲得出焦糖味, 但有好重既奶味, 少甜, 跟台灣飲的幾乎一樣

【百香果QQ冰茶】HK$28

味道比較清新, 有少少甜
  • 好芝味芝士鹽酥雞
  • 小碗麻辣擔擔麵
2016-06-22 473 浏览
今晚放工,約咗幾個朋友去試一間鐵牛台灣牛肉麵。去到七點幾,已經差不多全店滿座。平時去嘅台灣麵店都係得牛肉麵,但這間麵店除了牛肉麵之外,還有便當、鮮蕃茄麵、麻辣湯麵、台灣小吃及小菜等等 。這間食店嘅款式真的好多,麵我們點了鮮蕃茄大塊牛肉麵和鮮蕃茄牛筋腩麵,湯底好濃郁, 鮮蕃茄也多 ,麵質有口感,牛肉鬆軟,牛筋口感適中, 比我預期中的好。當然唔少得小菜啦,我們叫了牛三寶拼盤,香酥炸大排骨,肉燥小茄子,酸菜滷水大肥腸,還有涼拌小黃瓜 ,好芝味芝士鹽酥雞,黃金梅子脆薯等,非常豐富。當中我最喜歡吃嘅就係茄子,小黃瓜及脆薯,脆薯加了梅粉不太油膩,外脆而內軟,這樣的配搭很不錯。 茄子配了肉碎加麻油, 很有台灣風味。還有鹽酥雞,外皮香脆而肉質不乾。飲品方面,我哋叫了一啲特飲,包括香濃朱古力、摩卡咖啡及珍珠奶茶。 珍珠比較大粒及煙靭 ,咖啡香濃和好大杯, 以平民化嘅食店來說,水準不錯,值得一試。

2016-06-20
2016-06-20 4056 浏览
上星期和朋友到尖東港晶neway唱k,本想留在neway吃自助晚餐,但朋友說附近有一間不錯的台式牛肉麵餐館,值得一試;於是就決定放棄自助晚餐,走五分鐘到希爾頓大廈吃牛肉麵去。店舖名鐵牛,不用等位,有多款食品可供選擇。我們叫了兩碗蕃茄牛肉麵分吃,另外加了幾款小吃,有芝士味鹽酥雞,肉燥小茄子,肉燥拌青菜,梅子甜蕃薯。蕃茄麵先到,有兩款,蕃茄牛肉麵和蕃茄牛筋腩麵。平常我比較喜歡吃牛筋腩,這裡的做得不錯,炆得很腍很入味。但想不到的是這裡的牛肉亦做得不錯,牛肉很軟腍,不會吃得滿口渣,也煮得很夠味道。至於麵條粗幼不一,估計應是手打的,有點QQ的,地道台式口感,好味道。鹽酥雞炸得很乾身,不覺油膩。鹽酥雞已經很好吃,我們點了芝士味,所以面層再鋪上芝士醬。除了吃到鹽酥雞的香口之外,還有芝士濃濃的香氣,好好味呀!茄子本身味淡,加上肉燥同吃就剛剛好。肉燥味道調得不錯,沒有用上太多肥肉,值得一讚。梅子甜蕃薯。蕃薯切得大大條,這裡的炸物普遍都做得不錯,炸得乾身不油膩。上面加了梅粉,梅粉酸酸的味道,突出了蕃薯的甜味,同時亦減卻炸物的油膩感。肉燥淋青菜。我們先叫了碟有肉燥的,同行友人有少少感冒,不想吃得太油膩。問店
蕃茄牛肉麵
蕃茄牛筋腩麵
芝士味鹽酥雞
肉燥小茄子
梅子甜蕃薯
肉燥淋青菜。我們先叫了碟有肉燥的,同行友人有少少感冒,不想吃得太油膩。問店家可否再做一點,但要走肉燥。店家想想說可以啊,於是就做了一碟給我們。店家真的很體貼,順應客人的要求,太讚了,非常捧的一間店鋪。
肉燥淋青菜
珍珠奶茶
台式食品當然少不了珍珠奶茶。我要了一杯,朋友就叫了一杯香濃朱古力。奶茶調得不錯,朋友的朱古力也濃香可口。我們都很滿意這裡的食物,下次要再過來試其它小吃。
蕃茄牛肉麵
梅子甜蕃薯
珍珠奶茶
今次嚟到尖東試試這間主打台式牛肉麵的餐廳,平日7點多嚟到已經開始有人排隊等位👣所以大家要預一下時間<紅燒牛筋腩麵> 🐮$58味道都幾似台灣當地老店,湯底濃郁(應該有番咁上下年份),麵質幾爽彈,主打嘅牛筋腩炆的非常腍身 ‪#‎必吃‬ <鐵牛三寶拼盤> 🐮$98其實今次係同阿爸嚟,因為大家都愛吃牛,所以再嚟一份剩牛三寶,除了有筋腩外,再加上厚切牛展肉,超滿足 (記得請侍應拿上秘製辣椒油,因為太香了,聽講很多食客反應要買,所以老闆會準備推出販賣) -<酥炸花枝丸> 🍡$30花枝丸炸得剛剛好,面上灑上淮鹽增加香口味,入面用上新鮮墨魚足料彈牙另外仲叫了<酸菜滷水大肥腸> $42 <涼拌小黃瓜> $28台式特飲🍹蜂蜜柚子蘇打、荔枝Q果蘇打 各$35ps:只要叫便當或湯麵,只需加$15咋
<紅燒牛筋腩麵> 🐮$58
涼拌小黃瓜
台式特飲🍹
蜂蜜柚子蘇打、荔枝Q果蘇打 各$35
ps:只要叫便當或湯麵,只需加$15咋
蜂蜜柚子蘇打、荔枝Q果蘇打
2016-06-09
紅燒牛筋腩麵
鐵牛三寶拼盤
秘製辣椒油
酥炸花枝丸
2016-06-18 396 浏览
今天和同事開0T,明仔說帶我到尖沙咀吃道地鐵牛去吃台灣牛肉麵,因為知道近期這間鐵牛雖然祇開了半年,但是班底來自台灣,所以台菜方面都做得很出色!首先我們先叫了兩杯特飲,特濃咖啡真的又香又濃,又香滑!我叫了水蜜桃冰紅茶,又清香又夠桃味!我們都叫了兩碗鮮蕃茄牛筋腩麵,湯底很濃的蕃茄味,有三件長切牛筋腩,半筋牛肉,筋位有嚼勁,炆得亦夠入味,口感一流!我和明仔吃到停不了口!
首先我們先叫了兩杯特飲,特濃咖啡真的又香又濃,又香滑!
我叫了水蜜桃冰紅茶,又清香又夠桃味!
2016-06-10
2016-06-17 3185 浏览
我和太座極之喜歡吃 台灣牛肉麵 .... 凡途經有售台灣牛肉麵的餐廳 , 大多數會入內幫襯 ~Menu & 點單紙 古早味冬瓜茶 $22味道清甜潤喉, 略嫌甜度偏輕 ~主廚私房牛肉麵 $69份量足, 牛肉有金錢𦟌、牛腩、牛筋 , 先呷一口湯, 湯底味濃鮮甜, 油膩感不重, 而且嚐不出有味精 ~ 金錢𦟌、牛腩、牛筋, 烹調得算是腍滑香嫩, 十分入味亦滿有肉香 ~麵質軟硬適中, Q韌彈牙, 掛湯力強 ~ 水準不俗, 值得支持 .... 本篇完 ~
我和太座極之喜歡吃 台灣牛肉麵 ....
凡途經有售台灣牛肉麵的餐廳 , 大多數會入內幫襯 ~
Menu & 點單紙
古早味冬瓜茶 $22

味道清甜潤喉, 略嫌甜度偏輕 ~
主廚私房牛肉麵 $69

麵質軟硬適中, Q韌彈牙, 掛湯力強 ~

水準不俗, 值得支持 ....

本篇完 ~

2016-06-14 950 浏览
雖然這餐廳人山人海, 座無虛席...但這裡的員工仍然很有禮貌,笑容滿臉!!! 食物價錢經濟又實惠!!!小食份量精緻, 叫多數碟也不怕吃不消!!! 百香果QQ: 百香果與綠茶味道很搭配!!! 再加上珍珠和椰果, 口感煙靭!!!麻辣大塊牛肉麵: 湯底真的挺麻辣...但是湯不是很熱...麵質浸久了也不會太"o林"...牛肉大大塊, 不但入味, 而且很"o林"!!!麵和牛肉的份量絕對有多無少!!!雞腿排便當: 份量又是超級大份的!!!雞腿排已切好的, 非常貼心!!!還有三款迷你配菜附送!!!雞腿排充滿傳統台灣醬油味道, 古早味道!!!超多款小食: 各款小食都各有特色, 很精緻!!!炸地瓜條: 地瓜很粗壯, 炸得金黃色!!!配以梅子粉一起吃, 鬆脆香甜!!!涼拌青瓜: 青瓜脆卜卜, 但味道單調...只有麻油味道...
雖然這餐廳人山人海, 座無虛席...
但這裡的員工仍然很有禮貌,
笑容滿臉!!!

食物價錢經濟又實惠!!!
小食份量精緻,

叫多數碟也不怕吃不消!!!
百香果QQ: 百香果與綠茶味道很搭配!!!

再加上珍珠和椰果, 口感煙靭!!!
麻辣大塊牛肉麵: 湯底真的挺麻辣...

但是湯不是很熱...

麵質浸久了也不會太"o林"...

牛肉大大塊, 不但入味, 而且很"o林"!!!

麵和牛肉的份量絕對有多無少!!!
雞腿排便當: 份量又是超級大份的!!!

雞腿排已切好的, 非常貼心!!!

還有三款迷你配菜附送!!!
雞腿排充滿傳統台灣醬油味道, 古早味道!!!
超多款小食: 各款小食都各有特色, 很精緻!!!

炸地瓜條: 地瓜很粗壯, 炸得金黃色!!!

配以梅子粉一起吃, 鬆脆香甜!!!

涼拌青瓜: 青瓜脆卜卜, 但味道單調...

只有麻油味道...

2016-05-21
2016-06-14 479 浏览
在本地要找到像樣一點的台灣牛肉麵,可算是一件極有難度之事....湯好的話,牛肉的品質又不行;就算兩者僥倖勉強過關呢,跟著便輪到麵體不okay....就算是這一間近來頗具人氣的"鐵牛",也不能例外....來得這裡,怎可能不點一碗牛肉麵試嚐 ?麵湯色澤是一貫的深褐,油份不算多;鹹度不是很厲害,有丁點的藥材香;說它很濃郁嗎 ? 那又說不上;味精倒是沒有很多,絕對值得嘉許....麵條就非常不行了 ---- 質地全無彈性咬勁可言,只是屬軟撻撻的一撮油麵而已....牛肉是最可取的一環。用的是展位帶筋的部位,咬下去軟熟之餘不失彈牙口感。輕輕用牙一咬就斷開沒存在著一點韌渣....紅茶名符其實夠冰,啱晒於炎炎夏日底下用來消暑....為了繼續尋覓小弟心目中本地最好的牛肉麵,我會努力的....

就算是這一間近來頗具人氣的"鐵牛",也不能例外....
來得這裡,怎可能不點一碗牛肉麵試嚐 ?

紅茶名符其實夠冰,啱晒於炎炎夏日底下用來消暑....
為了繼續尋覓小弟心目中本地最好的牛肉麵,我會努力的....

2016-06-14 591 浏览
假日有時行尖咀,度度都好多人食野所以有時都會特登去尖東果邊食野,少人啲嘛不過見依間都大半間都滿座心諗應該味道唔錯,所以就入左黎食兩個人餓鬼上身咁,叫左勁多野食🙊「鮮蕃茄大塊牛肉麵 」 $65湯底都好濃郁,牛肉都好大塊好稔麵底都好多,因為湯都幾濃味所以啖啖麵都有味「主廚私房牛肉乾拌麵 」$73(大塊金錢𦟌,秘制牛腩,香滑牛筋)麵有啲煙韌咁,好似台灣人所講:QQ👀金錢𦟌真係都幾大塊,如果再稔少少就更好啦而牛腩同牛筋都好稔好入味魚酥皮蛋豆腐 $35最初以為得一磚正方豆腐咁點知黎到比想像中大份配料好多,有肉鬆、木魚、蔥又多醬汁,所以好好味平時小妹好少食豬大腸,因為覺得一定好韌依次朋友叫左「酸菜滷水大肥腸 」$42 點知唔韌好稔,而且每舊都幾大舊,肥都抵😂珍珠奶茶 $28珍珠較平時細粒小妹反而鍾意咁,易趙啲(小妹無牙力😅)鹽酥小拼盤 $45中間係甜薯,上面沾左有話梅粉,更加突出甜味左邊花枝丸上面有懷鹽,咬炸得好香,好味右邊係鹽酥雞,如果啲雞肉再嫩滑啲更好蜂蜜柚子蘇打 $35都幾大杯同埋底部有柚子之餘,仲有苟蒻

假日有時行尖咀,度度都好多人食野
所以有時都會特登去尖東果邊食野,少人啲嘛
不過見依間都大半間都滿座
心諗應該味道唔錯,所以就入左黎食
兩個人餓鬼上身咁,叫左勁多野食🙊
「鮮蕃茄大塊牛肉麵 」 $65
湯底都好濃郁,牛肉都好大塊好稔
麵底都好多,因為湯都幾濃味
所以啖啖麵都有味
「主廚私房牛肉乾拌麵 」$73
(大塊金錢𦟌,秘制牛腩,香滑牛筋)
麵有啲煙韌咁,好似台灣人所講:QQ👀
金錢𦟌真係都幾大塊,如果再稔少少就更好啦
而牛腩同牛筋都好稔好入味
魚酥皮蛋豆腐 $35
最初以為得一磚正方豆腐咁
點知黎到比想像中大份
配料好多,有肉鬆、木魚、蔥
又多醬汁,所以好好味
平時小妹好少食豬大腸,因為覺得一定好韌
依次朋友叫左「酸菜滷水大肥腸 」$42
點知唔韌好稔,而且每舊都幾大舊,肥都抵😂
珍珠奶茶 $28
珍珠較平時細粒
小妹反而鍾意咁,易趙啲(小妹無牙力😅)
鹽酥小拼盤 $45
中間係甜薯,上面沾左有話梅粉,更加突出甜味
左邊花枝丸上面有懷鹽,咬炸得好香,好味
右邊係鹽酥雞,如果啲雞肉再嫩滑啲更好
蜂蜜柚子蘇打 $35
都幾大杯同埋底部有柚子之餘,仲有苟蒻

2016-06-09
  • 魚酥皮蛋豆腐
2016-06-11 275 浏览
平時見到好多人排隊,今日甘岩落雨,3點幾無咩人,卡是入去試下兼睇下環境~因為食完晏無耐,所以食唔落正餐,於是叫左個鹽酥小拼盤 $45 食。花支丸-正常甜蕃薯-幾好食聯酥雞-雞肉有點鞋,麻麻地

花支丸-正常
甜蕃薯-幾好食
聯酥雞-雞肉有點鞋,麻麻地
2016-06-10 331 浏览
今天中午沒飯伴, 就一個人去了尖東的台式料理 – 鐵牛.其實剛開張時已經吃過, 但等位都等了半個小時, 吃得很趕. 與同事之後就沒有再來了.沒想到到今天人流還是沒減. 但一位想不到不用等很久就能入座了. 上次吃了牛肉面今次點了個炸排鹵肉飯.比起牛肉面客飯有三個前菜, 面筋很久沒吃過了很懷念. 好吃.說回主角, 鹵肉飯份量適中, 鹵肉個人覺得較少, 但豬扒好大塊, 粉不算厚但感覺有點乾.但味道都是很不錯的. 套餐都有餐飲的,就是台式飲品都有啦. 非常欣賞他們有台灣奶茶的選擇. (即是珍珠奶茶走珍珠啦)不但可以多喝幾口 而且奶茶還要比珍奶便宜了幾元. 十分划算. 最後個人認為, 牛肉面較好吃, 但份量有點少. 男士還是要叫個客飯才夠飽. 今餐消費約60元, 與另一間人多又貴, 有明星代言的茶X相比, 我還是會選擇再幫襯鐵牛.
今天中午沒飯伴, 就一個人去了尖東的台式料理 – 鐵牛.

上次吃了牛肉面今次點了個炸排鹵肉飯.

但味道都是很不錯的.

2016-06-06
  • 紅燒牛肉麵
在台灣吃一碗牛肉麵不貴, 在香港吃一碗牛肉麵不便宜。鐵牛所開的位置不太好, 是在一家不怎麼起眼的小商場地牢。雖然小商場旁人來人往, 有留意到鐵牛的人, 只怕不多。店子是半快餐式的。店員在領你入座的時候會放下寫有台號的下單紙。在下單紙之上選好自己想吃的食物, 拿到門口的收銀處付款, 食物隨後會由店員送上。蠻有效率的流程。紅燒牛肉麵 HK$68麵食種類不少, 但第一次來, 當然是吃基本款式的紅燒牛肉麵。不得不讚嘆一下, 這牛肉怎麼這樣的好吃! 牛肉味濃郁不已, 而且煮得柔化, 入口雖不能說是即化卻是軟綿綿的口感, 好好吃! 真是有驚艷了。湯頭也不錯, 清澈甜香的, 只嫌咸味較重, 甚可惜。主廚私房牛肉乾拌麵 HK$73所謂主廚私房牛肉, 是在配料上有不同。除了紅燒牛肉麵中也有的牛肉之外, 還應該有牛筋和牛展。只是仔細看看碗中之物, 竟沒有我想吃的金錢展。牛筋非常的柔和, 咬起來微粘, 入味之極, 很是好吃。比起牛腩也不輸蝕呢。牛筋非常的柔軟只是拌麵, 卻不太得我心。把麵條和醬汁拌好以後, 麵條就太粘口了 – 這拌麵的醬質感還真厚。旁邊的湯, 直接喝可以咸死人, 不過勺兩三匙平衡一下醬汁的粘
紅燒牛肉麵 HK$68
主廚私房牛肉乾拌麵 HK$73
牛筋非常的柔軟
只是拌麵, 卻不太得我心。把麵條和醬汁拌好以後, 麵條就太粘口了 – 這拌麵的醬質感還真厚。旁邊的湯, 直接喝可以咸死人, 不過勺兩三匙平衡一下醬汁的粘, 還是可以的。要吃, 還是吃湯的比較好。
不論是湯麵還是拌麵, 都有已加入的酸菜。份量卻不多。環顧店子, 共沒有自助的酸菜、辣醬提供, 這一點就很不台灣啦。問店員是否可以多要一些酸菜? 卻是要先問問店長才拿了一小碟過來。是平日常見的廣東酸菜不是台灣式的, 不過微酸的味道, 還是可以為牛肉麵加一點的清新。但, 還是希望份量可以多一點。
小吃和飲品卻做得麻麻。炸物拼盤之中的三樣都不過爾爾, 不吃也沒損失。不知道台式小菜一欄中的, 會不會表現得比較好? 珍珠奶茶的味道比較淡, 待冰融之後情況更差, 不算是很好喝。

但還是會想偶爾回來吃碗台式牛肉麵的。畢竟比起程班長, 它的地理位置還是比較方便啦! 解解台癮, 是可以的。
2016-06-08