2018-01-27
九龍灣屬於一個工廠區,喺呢度可以搵到好多平嘅餐廳,朋友推介之下,去咗一間位於九龍灣的fusion菜。看過餐牌後,發覺價錢真的很親民,可以理解的是附近競爭很大,租金亦唔貴。首先,朋友點了一個就是自家製黃牛芝士漢堡$60,除了主食之外,還包括是日餐湯。是日的餐湯是西蘭花忌廉湯。一眼睇落去,牛肉漢堡十分大份,這個價錢來說算是很吸引!想食漢堡嘅朋友一定要黎試吓呢個巨型漢堡。朋友點了西式的漢堡,然而我點了日式的定食,在店員的口中,這個牛小排定食很多人點選,食過這個照燒牛小排定食$60後又發覺真係唔錯。微微牛小排的照燒汁配上牛小排,加強了肉汁。但是我略嫌他的口感相對un了一點,不過這個價錢也有這個貨色是可以接受的,麵鼓湯味道相對較鹹,前菜比較特別是薑絲西蘭花椰菜花,味道相對地覺辣。飲品方面,我們還點了青檸薄荷梳打$25以及超人氣水果花茶$35。呢壺茶都幾睇得下,帶有淡淡的花香味,茶味帶點苦澀。