2019-12-12 9 浏览
There isn’t a lot of places in HK which specializes eel rice ! This restaurant is one of the two that specializes eel rice and also chicken soup based ramen. The eel they serve is quite thick and grilled perfectly. The juice still remain in the meat while the skin was a bit crispy ! The best is that they didn’t cook it with too much sauce. The rice could have been softer tho. Black garlic soya ramen, they used my favorite yellow thick ramen here , but I do feel that the ramen was a little over

Eel  rice

, but I do feel that the ramen was a little over cooked ! The soup base was average and there was a bit too much garlic oil.... but there isn’t too much flavor with the soup base.
Black  garlic  soya  ramen
2019-12-12
2019-12-12 16 浏览
活燒蒲燒鰻魚飯先講鰻魚飯本身就係比鰻魚飯吸引左去一試聲稱即叫即燒等了大約20分鐘鰻魚飯就上菜上菜時係以傳統日本式盛飯方式以托盤上盒飯鰻魚飯用一個十分精美的金色便當盒盛載著小菜有一小碟芥末八爪魚同面豉湯鰻魚十分足料又厚身 佈滿整個飯盒大大塊的鰻魚肉厚油脂也多份量平衡得十分好美中不足嘅地方係鰻魚表面燒到焦香但係太燶(如圖)魚既面帶有一點點苦味混和了燒汁都不錯 可以一解鰻魚思不過跟日本比起還是差一點我自問係超級鰻魚fans有少少失望燒牛舌串牛舌軟滑非常有咬口 不硬和乾 充滿脂香只用黑椒同海鹽去調味 帶出牛舌的味道 爽口惹味中意食牛舌的朋友要真係要一試
活燒蒲燒鰻魚飯
小菜有一小碟芥末八爪魚同面豉湯
鰻魚十分足料又厚身 佈滿整個飯盒
大大塊的鰻魚肉厚油脂也多
份量平衡得十分好
美中不足嘅地方係鰻魚表面燒到焦香但係太燶(如圖)
魚既面帶有一點點苦味

用餐优惠
試食活動
  • 燒牛舌串
2019-12-10 80 浏览
本來想與朋友去試下日式拉麪, 朋友介紹下試下天后金鶴, 不單只有拉麪, 仲有串燒同飯食。 味道好好, 仲好有自覺返左大學既感覺。必食推介1. 活鰻蒲燒飯:配上清湯及芥末八爪魚, 好好食, 鰻魚好肥及厚。 我未見過甘肥既鰻魚2. 明太子雞翼:雞翼今次配上明太子, 口味好清新,同埋好特別。 3. 北海道極濃蝦湯拉麵: 蝦湯味濃, 拉麵清爽, 必食, 分量十足4. 骨付腸: 咬口有D似台灣腸, 但有骨係入面。 😀店內及音樂:店內以鶴為主, 牆壁貼上以鶴為主的圖, 背景歌曲,都以90-20年代為主。 好懷念大學時代既我為了吸引顧客光顧, 推了很多優惠, 如join members 有迎新積分優惠, 一下載發成功登記就有100數,午餐時段亦都優惠。服務態度非常好, 耐心推介新菜式。

必食推介
活鰻浦燒飯

北海道極濃蝦湯拉麵

4. 骨付腸: 咬口有D似台灣腸, 但有骨係入面。 😀

服務態度非常好, 耐心推介新菜式。
醬燒牛柳串
北海道極濃蝦湯拉麵
醬燒牛柳串
兩件明太子雞翼及骨付腸
  • 日本明太子雞翼
今日是第一天天氣轉冷,除了大家經常吃的火煱之外,今晚我們就選擇了我的最愛之一本拉麵🍜。鋪頭的裝修設計充滿日本風味,尤其是那長長的拉麵枱!豬骨湯拉麵就成日食,雞白湯拉麵就是第一次!極濃雞白湯拉麵絕對係必點之一,湯底是用了日本赤雞,鰹魚同素菜熬制,入囗雞味濃郁鮮甜,而且黏口好濃,令我諗起美人鍋😋。至於配料有兩件慢煮雞肉、一片叉燒及半隻溏心蛋,重有重有炸得脆脆的牛蒡, 點在雞湯上面更為入味。我朋友今次點了黑蒜油拉麵,湯底是由秘製黑蒜醬油混合鰹魚熬製而成。拉麵嘅上枱時已經聞到濃濃黑蒜油香味,每根麵條都可吸盡醬油精華!唔油膩之餘仲其實幾清。配料都是非常闊綽有雞肉片、叉燒、溏心蛋,仲有牛蒡同埋黑木耳😍。另外我們還點了餃子🥟餃子真的不令我失望。炸得非常香脆,放了20分鐘還是脆,而且餡料非常足!絕對對得起其價錢。因為冬天都係是要儲多啲能量,因此再點了二條串🔥。分別係雞軟骨串同埋秋葵串,燒得剛剛好亦都好入味🤩店員仲送咗兩粒日本缺餅俾我哋作為甜品🍮非常加分!

極濃雞白湯拉麵

黑蒜油拉麵

炸餃子

店員仲送咗兩粒日本缺餅俾我哋作為甜品🍮非常加分!
極濃雞白湯拉麵
黑蒜油拉麵
炸餃子
  • 黑蒜醬油湯拉麵
  • 日式餃子
老公於炮台山上班,佢叫我一齊試金鶴拉麵,因為可以嗌兩款,一齊share。由炮台山地鐵站行去油街,大概5分鐘左右,地點方便易搵。我們大概6點左右到達,鋪內未有客人,因為營業時間才剛剛開始。鋪內裝潢簡潔,一張長BAR枱及4,5張4人座位,裝飾方面,顯出這間店除左有清酒提供,亦主打手工啤,手工啤的款式琳瑯滿目,所以我地都嗌左一支來試試。Shrio白 $48樽很精緻,一支酒剛好裝滿一個玻璃杯,飲落有花香味,清新得黎有甜味,有少少hoXXXXXden的感覺。極濃.雞白湯拉麵 $138拉麵湯底呈奶白色,先喝一啖湯,雞味濃而且骨膠原重,無味精,飲完即刻lim住個咀,豬及雞各有兩塊,糖心蛋半隻,還有炸牛旁。拉麵煙韌彈牙,一攝加啖湯,好滋味。黑蒜醬油拉麵 $98紫菜兩塊,湯底有充滿黑蒜,重口味人士必愛,十分欣賞個雞,外表似雞胸,但十分嫩滑,而且彈牙,索哂個湯,很正!!
老公於炮台山上班,佢叫我一齊試金鶴拉麵,
因為可以嗌兩款,一齊share。
由炮台山地鐵站行去油街,大概5分鐘左右,
地點方便易搵。
我們大概6點左右到達,鋪內未有客人,
因為營業時間才剛剛開始。
鋪內裝潢簡潔,一張長BAR枱及4,5張4人座位,
裝飾方面,顯出這間店除左有清酒提供,亦主打手工啤,
手工啤的款式琳瑯滿目,所以我地都嗌左一支來試試。
Shrio白 $48
樽很精緻,一支酒剛好裝滿一個玻璃杯,
極濃.雞白湯拉麵 $138
拉麵湯底呈奶白色,先喝一啖湯,
雞味濃而且骨膠原重,無味精,飲完即刻lim住個咀,
豬及雞各有兩塊,
糖心蛋半隻,還有炸牛旁。
拉麵煙韌彈牙,一攝加啖湯,好滋味。
黑蒜醬油拉麵 $98
紫菜兩塊,湯底有充滿黑蒜,
重口味人士必愛,
十分欣賞個雞,外表似雞胸,但十分嫩滑,而且彈牙,索哂個湯,
很正!!
2019-11-19
  • 極濃.雞白湯拉麵,
  • 黑蒜醬油拉麵
2019-12-05 9 浏览
今次已經係第二次食呢間金鶴拉麵喇🍜,上次去佐敦嗰間排長龍,今次就去咗天后呢間,冇咁多人🙆🏻‍♀️.佢哋出名食雞白湯拉麵🐓,所以我今次都係叫呢個,雞白湯有兩款,分別係金鶴。雞白湯同埋極濃。雞白湯,我哋就每樣叫咗一個,試吓佢哋嘅分別💁🏻‍♀️.其實就算普通嘅金鶴。雞白湯都已經好濃郁,好夠味😋,而極濃。雞白湯個湯底就再傑身啲,都係睇返個人喜好啦,我自己就覺得金鶴。雞白湯已經足夠,不過其實極濃先係佢哋嘅推介,都值得一試㗎👍🏻.食材就兩碗拉麵都一樣的,有兩塊慢煮雞肉🐓同一塊黑毛豬豚肉🐖,同埋都有炸到好香口嘅炸牛篣.另外我哋仲叫咗明太子雞翼🍗,釀到隻雞翼脹卜卜,入面勁足料,滿滿嘅明太子味,正呀🤤

2019-12-05 659 浏览
金鶴今日森仔和朋友去到炮台山食好西🤓見到之前的日式拉麵店關左門但係又開左間之前係佐敦食過的拉麵🍜金鶴拉麵店😍😍佢個位置非常方便,係地鐵🚇站行10分鐘就到。餐廳🍴環境十分乾淨,而裝潢亦很時尚。最重要的係佢店內的設計係高級的餐廳🍴,讓客人坐得舒適,亦有適當的空間傾計談天不會受其他人影響。所以,店內的餐桌不多,招待人數最多都係30-40個。環境和氣氛都一流!食物質素方面,當天我地叫左金牌白雞湯拉湯和鰻魚飯。白雞湯拉麵🍜,個湯底真係好正,滿有忌廉和雞的鮮味😍😍令人飲唔停口。而麵底夠彈牙,配上一口熱雞湯,一口雞味的拉麵👍🏼👍🏼👍🏼正。十分搭配。而餸料有2件雞片,2件燒豚肉。個人喜好雞多一點,因為夠嫩滑和重雞味,配上白雞湯一流!而燒豚肉亦用心的,燒到熱熱的並油脂分佈得好好。鰻魚飯係另一個出名的菜式。其有兩塊鰻魚,而其亦是較厚身的。和平日食到的不同,其是較彈牙和有咬感。而食埋口,個骨膠原亦比其他鰻魚較重!配上燒汁和日本🇯🇵米,味道提升了幾個層次👍🏼👍🏼👍🏼總括而言,餐廳🍴的食物,環境和服務也一流,真係要去試試。而其亦不是推廣不同優惠,有儲印咭,會員制和買一送一拉麵等。扺食。
金鶴
今日森仔和朋友去到炮台山食好西🤓
見到之前的日式拉麵店關左門
但係又開左間之前係佐敦食過的拉麵🍜金鶴拉麵店😍😍
佢個位置非常方便,係地鐵🚇站行10分鐘就到。

餐廳🍴環境十分乾淨,而裝潢亦很時尚。
最重要的係佢店內的設計係高級的餐廳🍴,
讓客人坐得舒適,亦有適當的空間傾計談天
不會受其他人影響。
所以,店內的餐桌不多,招待人數最多都係30-40個。
環境和氣氛都一流!

食物質素方面,當天我地叫左金牌白雞湯拉湯和鰻魚飯。
而餸料有2件雞片,2件燒豚肉。
個人喜好雞多一點,因為夠嫩滑和重雞味,配上白雞湯一流!
而燒豚肉亦用心的,燒到熱熱的並油脂分佈得好好。

鰻魚飯係另一個出名的菜式。
其有兩塊鰻魚,而其亦是較厚身的。
和平日食到的不同,其是較彈牙和有咬感。
而食埋口,個骨膠原亦比其他鰻魚較重!
配上燒汁和日本🇯🇵米,味道提升了幾個層次👍🏼👍🏼👍🏼

• 金鶴雞白湯拉麵
  • 鰻魚飯
作為一個拉麵專員,我對拉麵的要求可以說是非常高的,基本上在香港的拉麵店我已經吃過超過20間,所以我也想來好好地評價這家拉麵的水準~這家拉麵本身原本的地址是屬於黑龍拉麵的,現在則是開成了這家新的,一進去是昏暗的燈光,這點倒是沒什麼所謂,是因為沿用之前的餐廳設計了嘛~首先看了下質感很好的餐牌,有看出是有用了心思的,不錯不錯。既然他的雞白湯那麼有名就要點雞白湯哦,另外試了下他新出的蟹湯拉面,看著餐牌就已經餓到不行在流口水了耶~~我自己是餃子控,所以也點了一份煎餃。首先是上了雞白湯拉面!哇我覺得真的是濃到不行啊這個湯!!!超級超級creamy而且有豐富的奶香味~~你可以看到照片上都有著泡泡,一「畢」起身係會感覺似係很稠很稠的質地,我自己就愛到不行,但是友人君就說有點覺得太heavy所以就覺得很飽肚。這個的話我覺得是看各人自己的感想啦。特別一提是雞肉十級嫩滑,雞胸肉眾所周知是難煮的,但是想不到這碗拉面的雞肉竟然可以這麼鮮嫩多汁!!!蟹湯我覺得沒有招牌雞白湯好飲,但是也不差,值得一提是蟹湯裡面真的有蟹肉!!!我自己就把蟹湯清光光,面條爽滑有彈性,配料全部都新鮮好味,煎餃就普普通通不過不失啦!如果是

首先看了下質感很好的餐牌,有看出是有用了心思的,不錯不錯。
我自己是餃子控,所以也點了一份煎餃。

如果是拉面控一定要來試試!
2019-12-02 16 浏览
之前有聽過朋友推薦金鶴拉麵,據說佢個雞湯拉麵做得幾出色。今日專程同朋友老早就去左位於炮台山既金鶴拉麵分店。從炮台山A出口行大概5-10分鐘就去到餐廳,可能係因為新開業既關係,餐廳入面比我既感覺好新淨,裝修亦都幾日本風。Menu既選擇好豐富,最出名既菜式就係雞湯拉麵同鰻魚飯。除此之外,都可以點佢既串燒,炸雞同餃子etc. 我同朋友今次就專登揀左佢既招牌雞湯拉麵。招牌雞湯拉麵用料十足,齋睇個賣相已經好靚。材料有牛蒡,兩塊雞肉,一塊豚肉片,竹筍,木耳同埋半隻溫泉蛋。 雞湯既味道十分濃郁,略帶有creamy既感覺,估計係餐廳係用左清雞湯配合埋小小忌廉湯而製造出黎既湯底。而且飲落唔會太鹹,亦唔係坊間既味精湯,所以湯底既印象令我好深刻。至於拉麵既麵底就係用中太麵,質感偏硬,屬於爽口既類別,鐘意食硬身拉麵既人應該會格外喜歡。我本身好鐘意食竹筍,如果可以再多一兩片既話一定會將成個拉麵口感上既配合,同味道既上配搭有所提升!最後就講到雞肉&豚肉片。整體黎講我認為佢既三塊肉都好厚好足料,食落亦都唔會好老好粗糙咁,尤其係豚肉片既肉質好嫩,做到質素同質量並存。整體而言,呢個餐廳我係會推薦比朋友。佢既用餐環境

整體而言,呢個餐廳我係會推薦比朋友。佢既用餐環境,整潔度同埋食物既質素都非常好,加上價錢合理,值得一試再試!

Ps附上其他冇叫到,但係餐廳都有既唔同種類拉麵
2019-12-02
2019-12-02 87 浏览
今日去開銅鑼灣,知道有一間***日本北海道過江龍***拉麵店,叫金鶴拉麵。呢間鋪頭環境好優美,服務員非常有禮貌,好有日本居酒屋的風格。而且鄰近地鐵站,位置亦非常方便。一入餐廳嘅時候,我先叫咗個湯同埋前菜。蘑菇湯非常清新。沒有味精。芥末八爪魚非常新鮮。($38)佢最出名嘅係佢嘅白雞拉麵,同埋唔同款式嘅日本手工啤。以前我曾經試過佢嘅拉麵,真係一絕。今次我想試吓佢哋最出名嘅鰻魚飯,佢哋嘅鰻魚飯係在店內劏同烤,可以講話係完全嘅自家製。而且鰻魚仲有兩斤重,非常有份量。活燒蒲燒鰻魚飯。($238)鰻魚飯嘅外皮非常脆,係烤焗嘅質感外,咬落去嘅時候,皮好似一張紙咁簿咁脆。鰻魚肉,好似肌肉一樣咁有彈性,咬落去嘅時候好結實,漲卜卜。而且鰻魚肉都非常嫩滑,配搭厚身肉地,一流一絕。必定要讚嘅係佢個飯,啲米用左上等嘅日本優質米,米身圓潤,稔度適中,好似棉花糖一樣,兩者配搭起來,可謂天衣無縫。呢間餐廳仲有出名嘅日本啤酒,我試咗嘅呢款啤酒,酒味香濃,裏面亦有小小朱古力味,是一款很特別的手工啤。

位置亦非常方便。

一入餐廳嘅時候,我先叫咗個湯同埋前菜。

蘑菇湯非常清新。沒有味精。

芥末八爪魚非常新鮮。($38)

活燒蒲燒鰻魚飯。($238)

一樣,兩者配搭起來,可謂天衣無縫。

2019-12-02
今日收工同男朋友去左位於天后同炮台山中間,蜆殼街既金鶴拉麵。可能時間尚早😁唔洗排隊就入到去。門面都係日式設計,燈光比較暗,有情調,播既都係日文歌,感覺係日本食拉麵一樣🥰,如果想黎飲酒傾計既朋友應該會好岩你地❤我叫左個辛味拉麵同唐揚炸赤雞,首先黎既係炸雞,雞皮勁脆,雞肉好嫰,好juice!又唔會好油膩,有小小岩鹽可以點黎調味,$33有3件,真係物超所值!辛味拉麵即係辣拉麵,如果平時小小辣都食唔到既朋友,就唔建議叫呢個啦,因為真係辣既🙈 但唔算辣到要狂飲水個種。拉麵口感軟硬適中,我就中意佢個糖心蛋同埋雞胸肉🤤 個雞胸肉係完全唔「鞋」,超級新鮮,唔係雪藏肉,我未食過咁好食既雞胸肉🙈🙈重點係食完唔會覺得口渴❤

2019-12-01 88 浏览
今個星期值得慶祝(一下),所以又係時候出動搵食作為拉麵控既我地當然要去食下拉麵放工行行下黎到炮台山一search,見到附近有好耐無食過既雞白湯拉麵就決定食你啦入到黎坐低望望,環境同燈光唔錯又靜靜地,可以選擇坐吧檯或者坐普通餐廳檯,掙扎左一陣決定坐吧檯坐係吧檯會見到唔同既啤酒樽,原來呢度有好多味道既日本手工啤可以叫黎飲一睇menu,除左招牌既雞白湯,仲有其他唔同既味道,呢個期間限定既蟹湯都好吸引,不過下次先食拉麵梗係要搵d小食送下,估唔到呢度有唔同既串燒食,見到都流口水等左大概10分鐘,終於有麵食!今次叫左兩個麵,分別係雞白湯同埋極濃雞白湯麵一上,當然要相機食先白白既湯加上炸到閃令令既炸牛蒡忍唔住要食了!食拉麵當然要試下個湯底一飲落口就有好creamy既感覺,仲有雞白湯獨有既香味,唔錯!鍾意雞白湯既朋友一定要叫特濃雞白湯因為個湯會更加creamy更加香滑,食落啖啖都大滿足!令人驚喜既係雞叉燒,因為咬落一d都唔鞋,仲好滑好柔軟豬叉燒都燒得幾香口麵既質地都岩岩好,唔會太淋又上到湯小食叫左日本明太子雞翼,燒得金黃,一咬落口唔單止去左骨,仲加入左滿滿既明太子同蔥食到飽飽仲有甜品送,正短休過後繼續
今個星期值得慶祝(一下)
,所以又係時候出動搵食

作為拉麵控既我地當然要去食下拉麵

就決定食你啦

麵一上,當然要相機食先
白白既湯加上炸到閃令令既炸牛蒡
忍唔住要食了!

金鶴。雞白湯

金鶴。雞白湯, 極濃雞白湯

食拉麵當然要試下個湯底
鍾意雞白湯既朋友一定要叫特濃雞白湯
因為個湯會更加creamy更加香滑,食落啖啖都大滿足!

令人驚喜既係雞叉燒,因為咬落一d都唔鞋,仲好滑好柔軟
豬叉燒都燒得幾香口

麵既質地都岩岩好,唔會太淋又上到湯

日本明太子雞翼

小食叫左日本明太子雞翼,燒得金黃,一咬落口
唔單止去左骨,仲加入左滿滿既明太子同蔥

抹茶軟凍

食到飽飽仲有甜品送,正

短休過後繼續加油
2019-11-27
$156.2 (晚餐)
金鶴。雞白湯
金鶴。雞白湯, 極濃雞白湯
抹茶軟凍
  • 極濃雞白湯
2019-11-30 8 浏览
今晚食拉麵...呢間lunchtime成日都排隊,今日放工就同同事試下佢。.期間限定 北海道極濃蟹湯拉麵 $138.有留意我寫既食評都知我係海鮮控,呢個湯一定要試啦~除左大量蟹肉,湯底都係濃郁海鮮味,一啖麵加湯一齊食,最享受。.我同事就食雞白湯拉麵 $98.個湯底係奶白色,好濃郁,佢話係一試難忘!配料有炸牛旁片,香脆可口、仲有慢煮雞胸肉塊,嫩滑、大大塊义燒....佢將成碗既湯飲晒,可想而知係幾好味。.我地仲叫左少少串燒食燒雞肝 $23 及 燒雞心 $28搽係燒雞肝串燒面既照燒汁令雞肝更好味。而燒雞心則配以海鹽作調味。
今晚食拉麵...
呢間lunchtime成日都排隊,今日放工就同同事試下佢。
期間限定 北海道極濃蟹湯拉麵 $138

有留意我寫既食評都知我係海鮮控,呢個湯一定要試啦~

我同事就食雞白湯拉麵 $98

我地仲叫左少少串燒食

燒雞肝 $23 及 燒雞心 $28
搽係燒雞肝串燒面既照燒汁令雞肝更好味。

而燒雞心則配以海鹽作調味。

2019-11-29
2019-11-30 485 浏览
早幾日同老公去天后食越南湯河,回程時路經蜆殼街,發現原來這裡開咗間「金鶴拉麵」。餐廳的拉麵口碑一向唔錯,趁今日星期五,加上凍凍地唔想返屋企煮飯,一於俾個藉口自己出街食。餐廳地方不大,除了數張檯櫈外,就只有一列吧檯位,不過店舖環境唔錯,裝潢好有日本 feel。我哋揀咗張靠牆的二人座位,可以近距離欣賞牆壁上的白鶴展翅畫,令人覺特別舒暢。餐牌圖文並茂,煞是吸引﹗除了拉麵和沾麵外,店子還有蒲燒鰻魚飯、燒物、一系列小食、串燒和酒類等供應。我哋揀咗客史上極濃雞白湯拉麵 ($138),另外再加咗小食同串燒, 兩個人分享啱啱好。拉麵嘅湯底沿用番雞白湯拉麵,以日本赤雞熬煮而成,不過廚師就將個濃度增量至 200%。趁熱呷一口湯,湯色呈奶白,非常稠杰,但入口順滑鮮甜,濃郁不膩。至於配料方面就有日本赤雞雞肉、黑豚叉燒、溏心蛋、炸牛蒡片、筍乾和木耳絲等。牛蒡由於是即炸,所以吃時仍脆身。慢煮雞肉用上日本赤雞,以味醂及醬油等醃至入味,食落肉質很嫩很滑。另外火炙叉燒就以日本黑豚腩肉炮製,叉燒肥瘦適中,入口散發著陣陣油香。拉麵麵質不算很彈牙,但掛湯能力不俗;而溏心蛋亦滑溜入味,帶醬油香氣。小食點了日式餃子 ($38),
小食點了日式餃子 ($38),一客有 4 隻,隻隻外形都好飽滿,而且煎得好靚仔,色澤金黃,皮薄而香脆,肉餡鬆化富肉汁,夠 Juicy 又不油膩,沾上醬油吃,更加惹味。
至於串燒就揀咗蒲燒活鰻魚串 ($68)  同五花腩串 ($28) 各一。鰻魚串非常美味,面層烤至金黃油亮,肉質很肥美,不但可以食到鰻魚的甘香,而且細嚐下還會滲出陣陣鰻魚醬的香氣,令人回味無窮。五花腩串看起來有點似厚切煙肉,不過食落當然比煙肉更有嚼頭,肉質爽口又不肥膩。

聽說餐廳的鰻魚飯亦很有水準,今次小試牛刀,只吃了鰻魚串,下次可要來品嚐一整盒鰻魚飯呢!
2019-11-29 9 浏览
今晚坐叮叮去到天后附近食金鶴拉麵🤣因為平時好少食雞湯拉麵於是乎今日就特別啲食下唔同款嘅拉麵🍜金鶴拉麵裝修特別有品味主調黑色⚫️牆身用上金色🤩靚得黎又夠特色🤤講番碗拉麵🍜我叫咗期間限定北海道。極濃蟹湯拉麵🦀Hokkaido Supreme Creamy Crab Soup Ramen $138未食已經聞到陣🦀味On top有大量蟹肉😍蟹肉鮮甜美味再飲啖蟹湯包你食過番尋味😋極濃雞白湯拉麵🐔 $138Creamy Supreme Chicken Soup Ramen先飲啖極濃厚嘅雞白湯再食拉麵🍜旁邊仲有炸牛蒡、溏心蛋、叉燒同雞肉!Ps: 呢間拉麵店仲有特別嘅牙籤提供

今晚坐叮叮去到天后附近食金鶴拉麵🤣

因為平時好少食雞湯拉麵

於是乎今日就特別啲食下唔同款嘅拉麵🍜

金鶴拉麵裝修特別有品味

主調黑色⚫️牆身用上金色🤩

靚得黎又夠特色🤤

講番碗拉麵🍜

我叫咗期間限定北海道。極濃蟹湯拉麵🦀

未食已經聞到陣🦀味

On top有大量蟹肉😍

蟹肉鮮甜美味

再飲啖蟹湯包你食過番尋味😋

極濃雞白湯拉麵🐔 $138

先飲啖極濃厚嘅雞白湯

再食拉麵🍜

旁邊仲有炸牛蒡、溏心蛋、叉燒同雞肉!

Ps: 呢間拉麵店仲有特別嘅牙籤提供