2020-03-03
日本風味雞湯拉麵🍜今日放工黎到中環搵朋友食飯,經過見到金鶴拉麵,比佢日本傳統風格既門面吸引左入黎,燈光比較昏暗,啱哂想食野但又要浪漫氣氛既人黎🌷我地叫左兩碗拉麵,一碗係極濃.雞白湯拉麵,另一碗係普通版既雞白湯拉麵,兩碗上都有超多木耳同牛篣,ya平時拉麵都無乜菜,呢碗多d蔬菜纖維抵讚👍🏻 一飲極濃.雞白湯,不得了,好似番左家鄉大阪食「 鶏Soba 座銀」咁,個湯濃既情度有90%相似,中意食既朋友不妨一試🤣如果食唔到太濃怕個湯太「結」,可以食普通版,都好正😆以為拉麵一定要配茶? 呢度除左茶之外, 仲有啤酒同冷壓果汁, 冷壓果汁分別可以揀橙汁、蘋果汁同雪梨汁, 可能太受歡迎所以最後得番橙汁, 不過味道都好fresh, 感覺好健康🎊佢仲有期間限定既北海道極濃蝦湯拉麵🍜 下次黎希望仲可以食到👀