2022-10-02
今次難得放假比較少人,終於嚟左一間係尖沙咀,由日本過江嚟香港嘅拉麵店,間餐廳係東京仲連續三年榮獲米芝蓮嘅拉麵店添🍜貝汁醬油拉麵 $128 🍜拉麵嘅湯底用咗三種湯底(蜆湯、豬骨清湯、魚介湯)mix 埋一齊,加入埋牛肝菌粉同埋黑松露醬,貝汁湯底鮮味濃郁,啲麵亦都軟硬適中,食落去好香好好食,仲係連續獲得米芝蓮殊榮嘅拉麵添牡蠣拉麵 $128係香港首間研發牡蠣黃金拉麵😍拉麵嘅湯底用左(蠔湯、豬骨清湯、魚清湯)整成,肥妹仔就覺得蠔味太濃,湯底偏淡咗少少,不過麵質爽口彈牙,口感都幾好家,如果咸番少少會更好😆涼拌黑松露紋甲墨魚 $70 🥙酸酸甜甜嘅柚子汁好開胃,配合埋黑松露醬嘅香味,食落口好彈牙,墨魚一啲都會唔好靭,真係好岩當前菜食🤭唐揚博多華味鳥 $88 🐔炸雞皮簿,入面好juicy😍完全唔會話炸到好乾,食落去啲肉汁會彈出嚟家 肥妹仔仲叫左2杯野飲,分別係白桃焙茶同巨峰梳打汽,都幾好飲家,加上環境好正,靜靜地,岩曬同朋友一邊吹水一邊食野家😆佢哋銅鑼灣都有分店啱晒住喺港島同係港島番工嘅人士🥰
貝汁醬油拉麵 $128 🍜
牡蠣拉麵 $128