2017-11-05
星期五晚放工去左黃埔行陣 當然搵下晚餐有咩好食 行經一間拉麵館 諗諗下好似好耐無食過拉麵就入左去。店舖同日本拉麵店一樣吾大間 但燈光好光猛 店員既態度亦相當有禮貌。另外,同樣以Order紙形式落單 非常方便。黑豚拉麵:麵既硬度揀左普通 麵質爽滑 而且吾會一夾就斷。湯底為豚骨湯底非常濃郁 但絕不覺得油膩!配菜有黑豚叉燒 師傅切得較為薄身 吾會帶有一條厚厚既肥膏。木耳食落爽口 仲有吾少蔥花 令拉麵更香口!(另加)溏心蛋:溏心蛋需要另加 溏心蛋既蛋黃非常流心 而外部吾會系硬 食落軟軟的 令人回味無窮 值得加一隻喔!(另加)粟米:將粟米加入拉麵 增加口感之餘,仲有點點甜味。大將餃子:非常驚喜的一道餃子 師傅煮既餃子吾油膩又吾會乾爭爭。餃子中平均地有帶菜同肉 點埋餃子汁真系好夾,值得一試!汽水:餐廳除左含酒精飲品外,仲有汽水 岩晒一家大細!
另外,同樣以Order紙形式落單 非常方便。
(另加)粟米:將粟米加入拉麵 增加口感之餘,仲有點點甜味。
汽水:餐廳除左含酒精飲品外,仲有汽水 岩晒一家大細!