2009-10-01 9 浏览
呢日睇完戲, 差唔多6點幾, 就左入去呢度食己經好多人呀, 我地等左3個字,仲要搭枱先有位諗左好耐先諗到食呢d野咋:煎餃因成舊都是肉, 所以麻麻百頁小唐菜- good百頁是豆腐干切成一條條, 下面湯浸菜, 幾清ga漿爆雞丁- good個汁ok, 夠干身呀但加埋都成270蚊, 所以偏貴呢d地方都咁貴, 不如去尖咀食好過lor
呢日睇完戲, 差唔多6點幾, 就左入去呢度食
己經好多人呀, 我地等左3個字,仲要搭枱先有位
諗左好耐先諗到食呢d野咋:

煎餃
因成舊都是肉, 所以麻麻

百頁小唐菜- good
百頁是豆腐干切成一條條, 下面湯浸菜, 幾清ga

漿爆雞丁- good
個汁ok, 夠干身呀

但加埋都成270蚊, 所以偏貴
呢d地方都咁貴, 不如去尖咀食好過lor
煎餃- 一般
入面好大舊肉呀
漿爆雞丁
漿爆雞丁
(非会员)
2009-09-28 17 浏览
每次去親奧海城,見金滿庭都有一堆人係度排隊等位心諗真係有咁好食?今日去開睇戲,見入面竟然得一台客就入去試下啦人少少得2丁友,叫左3樣野食1)招牌小籠包2)鍋貼3)排骨拉麵小籠包真係不枉招牌菜,真係唔差,可能佢實在太多人點,廚房一早整定哂,所以落完單都唔夠2分鐘就上個皮真係幾薄唔易穿,可惜痴牙d餡就有d失色啦!唔夠鮮...身旁人認為流金歲月仲好食過佢鍋貼真係一大敗筆一黎到見到個樣,油淋淋,用一夾,好實,牙一咬,奇硬無比馬上到身旁人說,昨晚整唔哂既隔夜菜嗎?個皮同小籠包比真係差天共地,超級厚,由於較少食鍋貼,唔了解係咪片厚係特點黎,而且又炸到硬一硬,完全唔覺有脆既感覺,餡又只有一點點,食完剩下4塊皮係碟上面..好失望既一道菜!排骨拉麵就不過不失啦~排骨表面有點淋,但肉質唔錯,而麵就略嫌有點點淡,唯一要鬧下既就係個師傅拉d麵有點問題...最幼個幾條既同粉絲可比,粗又粗到同粗麵一樣...入到口感不一試完~夜晚真係唔會願意為食佢而排成個鐘隊囉,,,而家好後悔冇影低相做證據
每次去親奧海城,見金滿庭都有一堆人係度排隊等位
心諗真係有咁好食?
今日去開睇戲,見入面竟然得一台客就入去試下啦
人少少得2丁友,叫左3樣野食
1)招牌小籠包
2)鍋貼
3)排骨拉麵
個皮真係幾薄唔易穿,可惜痴牙
d餡就有d失色啦!唔夠鮮...身旁人認為流金歲月仲好食過佢
鍋貼真係
一大敗筆
一黎到見到個樣,油淋淋,用
一夾,好實,牙一咬,奇硬無比
馬上到身旁人說,昨晚整唔哂既隔夜菜嗎?

試完~夜晚真係唔會願意為食佢而排成個鐘隊囉,,,
而家好後悔冇影低相做證據
2009-09-28
  • /
2009-09-14 15 浏览
今晚總共五個人去金滿庭食, 等位等到黐哂線 唔使錢都唔駛咁多人等掛不過, 等左咁耐, 都係覺得值得, 因為好好味 我地食左蒜泥白肉, 沙鍋雲吞雞, 油炆筍, 鴨仔包, 排骨麵, 上海粗炒, 魚翅群湯浸白菜仔蒜泥白肉即係白烚豬肉, 係無味的, 只係白烚, 再點甜豉油, 辣椒油加蒜蓉的醬油食, 清清的口感主要都係要人去感受豬肉本身的味道, 幾特別沙鍋雲吞雞由侍應為我們分好五小碗, 湯的味道好濃, 就好似係好多隻雞一齊煲之後的精華, 非常非常之甜, 津白完全唔老, 無揸, 雲吞每人都分到兩粒, 味道好好, 每一個細節都處理得唔錯, good油炆筍幾好食, 又係無揸, 個汁可口魚翅群湯浸白菜仔湯味不錯, 但飲唔出有魚翅的味道, 反而"手巢"到兩條翅毛 不過白菜好靚, 同埋個湯味道好, 所以都算滿意排骨麵的排骨比較瘦, 唔係炸得好香, 但我覺得麵條好好食, 爽口, 而湯底係我比較buy的一種做法, 無油, 味道比較清, 但唔係淡而無味嗰種食物做得精緻, 地方乾淨, 加上旺場令氣氛好熱鬧, 喺度食飯會好開心的
今晚總共五個人去金滿庭食, 等位等到黐哂線
唔使錢都唔駛咁多人等掛

不過, 等左咁耐, 都係覺得值得, 因為好好味

油炆筍幾好食, 又係無揸, 個汁可口

不過白菜好靚, 同埋個湯味道好, 所以都算滿意

油炆筍
蒜泥白肉
沙鍋雲吞雞
無魚翅味的翅湯白菜, 但好味
排骨麵
2009-09-07 15 浏览
尋日心血來潮想去食金滿庭,於是就拉左女友同埋世伯伯友一齊去食!堂然我梗係好識做咁去搵定位先啦,五點九去到拎飛已經排到廿幾號,門口個姐姐仲好好人咁叫我六點半至六點九先返黎啦! 最後我七點三就入到去坐底叫野食!(門口個姐姐好有禮貎,雖然人多但無黑面!好野!)四個人叫左﹕1. 沙鍋雲吞雞1/4隻 ---- 好味, d雞唔係雪雞 !2. 紅燒海參 ---- 碟頭同上次叫差唔多, 但係件海參就好厚肉!味道濃郁,送白飯一流!$98抵食!3. 招牌炒飯 ---- 足料, 好多蟹子係面!4. 小籠包 --- 伯友指定要食....不過今次d皮簿得滯, 一夾就穿.......哂左d湯.....5. 上海湯年糕 --- 年糕夠煙韌, 唔會太淋太硬, 湯味道岩岩好!6. 流金歲月 --- 呢個我食到最呢hea... 一咬開d函漏哂出黎攪到一手都係...好味道7. 高力豆沙 --- 我果舊就略為少左d函....
四個人叫左﹕
3. 招牌炒飯 ---- 足料, 好多蟹子係面!
...好味道
7. 高力豆沙 --- 我果舊就略為少左d函....

2009-09-06
  • 流金歲月
2009-09-06 23 浏览
今晚同男友同媽媽去金滿庭食上海菜, 因為媽媽好想食小籠包, 第一時間就想起這間金滿庭了最討厭的是, 要等位等差不多四十五分鐘, 令本來已經肚餓的我們, 更加肚餓了 不過, 如果好食, 等吓其實又無妨呢, 之但係如果唔使等咁耐就更加好了食物我地挑選了小籠包, 火腿津白, 鴨仔餅, 炒鱔糊同嫩雞煨麵! 小籠包一籠有六隻, 多汁, 豬肉碎的餡味道好, 媽媽好滿意了火腿津白個獻幾好味, 金華火腿絲有好香的味道最得意係個鴨仔餅, 用個籠仔蒸, 一客六個, 點煉奶食, 好好味炒鱔糊的醬汁很可口, 鱔肉好有彈性, 都係好有水準的食物嫩雞煨麵我覺得都好, 因為麵條有咬頭, 即使用煨的煮法都唔會一pet野咁, 湯底又好味整體的食物水準很平均, 所以點解一想食上海野就想起嚟, 相信好多人都有同感, 所以大排長龍了
火腿津白個獻幾好味, 金華火腿絲有好香的味道

炒鱔糊的醬汁很可口, 鱔肉好有彈性, 都係好有水準的食物
2009-08-31 24 浏览
好久冇去呢度吃飯,所以就約埋三五知已去呢間人氣店鋪醫肚.我們一行5人約7時入座,一坐底就叫了一壼碧螺春嘆下,然後叫了口水雞 松子黃魚 小籠包 雲吞雞 鎮江肴肉 玫瑰骨 水煮牛肉和擔擔麵. 很快菜式就經已上齊,由於肚餓關係,我們展開了一輪瘋狂而快速的開餐旅程,吃飽後才懂得細意回味,發覺今次比起我之前吃果幾次更加出色.先講頭盤口水雞和鎮江肴肉,口水雞我先前在這裡未見過,相信是新菜式吧!味道方面比起別的川菜館略為遜色,但也別有一番風味,加上有粉皮口感更加滿足.玫瑰骨是我另一個覺得可以推介的菜式,甜酸比例恰可,肉質也鬆化不會太硬.最後有一點可惜的是雲吞雞好像味道變得差了,有點混濁而不夠清澈.
2009-08-27
  • 口水雞
2009-07-19 19 浏览
寫文章之前,西打好好從回憶裏找了一下對上海菜的感覺。才發現第一次吃上海菜差不多是十來歲的事。第一次摸著軟綿綿的銀絲卷,第一次喝著又酸又辣,叫湯卻像羮的酸辣湯;還有心裏在懷疑回鍋肉真的有回鍋嗎?雖然只是小店,也只是普通水準,從那時起,西打便認定要跟這個菜系談一輩子戀愛。兩家分店的金滿庭,不是朋友拉我去,西打也不願去!只因太多人,任何時候都有一堆人在門外。真的很花時間!坐下點了碧螺春,很好喝的茶。入口甘甜,輕微的澀味,生津解喝。很快便送上來的雲白肉,應該是蒜泥白肉的變奏版。肉切得很薄,沒有過老,只略嫌有一點點不夠肥,不夠香!中間那個沾醬,西打吃出來有甜醬油,麻油,蔥,蒜和辣油。朋友問西打覺得如何,西打不留情面的說:「為了湊合香港人口味,不夠辣也欠了一點點醋。」朋友立時加了辣油和醋,味道立時豐富起來!擔擔麵下了花生醬,非常濃稠的湯頭。不錯喝,但西打覺得詠藜園更鮮美一點。肉末和榨菜切得很細,味道也很不錯。整體來說是一碗水準以上的擔擔麵。小籠包香港最有名的小籠包不是鼎泰豐就是王家沙,不然就是夏麵館。說真的,為本地爭光的只有金滿庭。朋友又問西打:「鼎泰豐好吃還是這裏好吃呢?」西打想了想就答:「各擅

很快便送上來的雲白肉,應該是蒜泥白肉的變奏版。

肉切得很薄,沒有過老,只略嫌有一點點不夠肥,不夠香!

朋友立時加了辣油和醋,味道立時豐富起來!

擔擔麵

整體來說是一碗水準以上的擔擔麵。

小籠包

西打想了想就答:「各擅勝長吧!」這回答可不是敷衍,論皮薄,金滿庭薄到舉箸都快要破掉似的。論湯汁,金滿庭比鼎泰豐還要多。但論肉的鮮道和質感,鼎泰豐略勝一籌。這次真的各擅勝長。

豆沙窩餅。餅皮不是一貫的綿綿軟軟,反而有一點點脆脆的蛋餅,豆沙還不錯吃。這個甜點可以不點!

在王家沙、鼎泰豐等過江龍在香港百花盛放的日子,金滿庭還是一樣的門庭若市,實在為香港人爭光。雖然西打覺得它質素有點不穩,也有點下滑,但還是很不錯吃的。

朋友說又要吃這個又要吃那個,我說兩個人,你吃得下便點吧。然後又說要找十個人來吃,我冷冷的答,有十個願意陪你等位的人才算吧。哈哈哈

延伸閱讀:

2009-07-12 8 浏览
今日同老豆特登出黎食小籠包,因為我地兩個都係小籠包的fans,5點幾去到已經有好多人呀。坐低無耐就已經決定要一籠小籠包、一碗排骨拉麵、一個小菜叫xx藏玉。小籠包($39)︰等左無幾耐就上啦,初初以為會好熱啦,點知一咬落口,無熱既感覺,只係屬於暖暖地,不過唔緊要,咁樣可以即刻食多件。小籠包個皮夠薄,d肉汁幾好,但係裡面d肉有渣,一向對小籠包有好高要求既我好失望呀,唔算係好滿意囉,不過一籠有八件又真係唔算貴。小菜($68)︰唔好意思,唔係好記得個菜名,呢個係素黎,係d冬瓜肉包住紅蘿蔔、金菇、磨菇,再打番個芡汁。但味道好淡呀,唔算好好食呀,呢個價錢算係幾貴。排骨拉麵($46)︰呢個幾好食,d拉麵幾彈牙,而d排骨外皮脆脆地,但係咬落去唔算乾,真係唔錯。每位茶錢要成$10,較貴,但係星期六、日七點半前埋單就唔駛加一,呢個idea幾好
今日同老豆特登出黎食小籠包,
因為我地兩個都係小籠包的fans,
5點幾去到已經有好多人呀。
小籠包($39)︰
等左無幾耐就上啦,初初以為會好熱啦,點知一咬落口,
無熱既感覺,只係屬於暖暖地,不過唔緊要,
咁樣可以即刻食多件。小籠包個皮夠薄,d肉汁幾好,
但係裡面d肉有渣,一向對小籠包有好高要求既我好失望呀,
唔算係好滿意囉,不過一籠有八件又真係唔算貴。
小菜($68)︰
唔好意思,唔係好記得個菜名,
呢個係素黎,係d冬瓜肉包住紅蘿蔔、金菇、磨菇,
再打番個芡汁。但味道好淡呀,唔算好好食呀,
呢個價錢算係幾貴。
排骨拉麵($46)︰
呢個幾好食,d拉麵幾彈牙,而d排骨外皮脆脆地,
但係咬落去唔算乾,真係唔錯。
每位茶錢要成$10,較貴,
但係星期六、日七點半前埋單就唔駛加一,
呢個idea幾好

2009-07-11
  • 排骨拉麵
2009-07-04 20 浏览
三條妹妹公司考試彈性鐘之下想慳錢,但又要食好野,結果去左呢度食*小籠包係抵得黎物有所值,湯都幾濃,唔食鼎記既選擇=)一直抱住「鍋貼」同「小籠包」多數同餡既理論,答案又一次被證實。有一張係冇影但我食左既擔擔麵,說實話,第一啖就辣既,但之後就覺幾好食。如果大家唔要電郵話呃錢既「姊妹店」的話,呢間都中上Gar@@"
三條妹妹公司考試彈性鐘之下想慳錢,
但又要食好野,結果去左呢度食*

小籠包係抵得黎物有所值,湯都幾濃,唔食鼎記既選擇=)

有一張係冇影但我食左既擔擔麵,
說實話,第一啖就辣既,但之後就覺幾好食。

2009-03-23
2009-07-04 16 浏览
很久前巳聽講過金滿庭好好味, 但因為知等位時間太長一直無試過.我的他係我薰陶下亦變得鍾意上OR睇食評, 有日無意中俾佢見到有人話金滿庭的小籠包比鼎泰豐的還好味(sorry, 唔記得提, 佢係鼎泰豐的 ), 巳即時同我講要去試下咁好味的小籠包(佢的至愛).上星期日, 我們決定來呢度會會各食家一致讚好的小籠包.下兩天的星期日, 絲毫沒有影響呢間店舖的生意, 七點幾去到都要等三十幾張枱.九點鐘終於可以入座,當然少不了小籠包以及我最愛的紅油抄手, 另外點了當天的廚師推介--玫瑰骨, 對面的傻佬話要試試呢度的傻佬炒飯.食上海菜當然少不了點壸茶去油膩,當天點了他最愛的龍井,第一杯好淡, 第二杯才慢慢滲出茶味, 小食是豬耳仔, 油了點.沒有什麼特別.最先上場的是小籠包,一籠八只. 他笑笑口示意我先一探究竟, 我夾起中間的一只, 點知一夾巳知出事, 因為黏底, 所以一夾起來個底就穿左, 失敗.對面的他見我一口將隻包放落口, 緊張的叫我睇住熱, 其實包夠熱, 但不會燙傷嘴的.呢點同鼎泰豐一樣.皮夠簿有肉汁, 味道都唔錯. 但他食了一隻巳有評語: 肉有渣(失敗).因為食過咁多次鼎泰豐都沒試過. 我話佢偏心
), 巳即時同我講要去試下咁好味的小籠包(佢的至愛).
最先上場的是小籠包,一籠八只. 他笑笑口示意我先一探究竟, 我夾起中間的一只, 點知一夾巳知出事, 因為黏底, 所以一夾起來個底就穿左, 失敗.對面的他見我一口將隻包放落口, 緊張的叫我睇住熱, 其實包夠熱, 但不會燙傷嘴的.呢點同鼎泰豐一樣.皮夠簿有肉汁, 味道都唔錯. 但他食了一隻巳有評語: 肉有渣(失敗).因為食過咁多次鼎泰豐都沒試過. 我話佢偏心, 夾起第二只食落口, 不得不認同他的講法. 我的呢隻都有渣;傻佬炒飯沒有什麼特別, 祇是普通炒飯加左肉鬆, 而且炒得太乾身令到飯好硬, 傻佬好失望; 再來的紅油抄手, 一碟有成十只, 只只都成粒乒乓球咁大.雖然大粒感覺抵食d, 但我更注重味道. 我給呢碟餸的評語係: 如果沒試過鼎泰豐, 我會覺得呢間的味道都ok,如果可以再細粒粒少少更好.的汁其實唔錯, 但祇有放入口的一剎那間,但鼎泰豐的多了一層味道, 令到個汁更香濃, 而且令到人食不停口.呢碟紅油抄手最後剩下七粒. 最後上的玫瑰骨. 其實應該叫玫瑰肉, 因為都無咩骨. 多數都係一粒粒肉.又係剩下一大碟.
我地一路食一路將兩間店比較, 佢笑說我地似踢館多些. 我覺得有比較才有進步, 希望下次再有機會來時, 可以見到改變.
當然最重要的希望到時可以同你一齊見證, 一齊品嚐, 一齊給評語.
2009-06-28
When you passed by Olmpic City II , you would notice this is the shop with longest Q and I have waited for nearly 1 hour before getting in on one Sat eveningFood was outstanding and it worths your waiting time!Steamed Mini Meat bun - Soup trapped inside beware of the hot or you will get scald injury over your mouth. Meat was tender and lovelyTea, roasted duck- Meat was tender too and the degree of roasting was controlled to an excellent level and you can taste the tea aroms in the duckWok-fried

Wok-fried sea cucumber with fried shrimp seeds
I love this very much as you can smell the wok fried cooking method and the sea-salted flavour by the shrimp seeds.

Highly recommened !
Long Q
Long Q
  • Steamed Meat bun
  • Wok fried sea cucumber with gralic
2009-06-05 6 浏览
終於來了!o係open rice見到lee間上海野好耐,但因為地點較唔方便一路都未能品嚐.這天去奧海城當然要試一試啦!二個人叫左:烤夫-幾入味同大碟,但比較油~小d油同多d雲耳會更好~小籠包 - 好得好得--皮薄多汁!我覺得好食過鼎泰豐!價錢又平d~八寶辣醬湯麵: 八寶辣醬有雞肉,冬菇,豆付干等等,不太辣.唔錯唔錯麵質很好,很彈牙,但份量不多小tips: 大家可以下午茶時間(星期六,日3-5pm)來食,真係抵食好多ga~
這天去奧海城當然要試一試啦!

二個人叫左:
烤夫-幾入味同大碟,但比較油~小d油同多d雲耳會更好~

八寶辣醬湯麵:
八寶辣醬有雞肉,冬菇,豆付干等等,不太辣.唔錯唔錯
麵質很好,很彈牙,但份量不多

2009-05-31
  • 小籠包
  • 小籠包~~~
2009-03-22 10 浏览
有兩個月未有幫襯,因為每次都食到好飽,但食物水準依然保持。正!!!!!!其實份量就少了D。每次去必叫的菜有小籠包,夾起可以蕩揪遷。咸肉豆付湯,以前4個人,每人有2碗,而家有兩個要鬥快飲才有潻飲。(少了2碗)蜜汁火腿蓮子響鈴夾,蓮子入口熔化,火腿夠香夠味。上海粗炒是顯示店鋪功力的主菜。(配豆辦醬仲好味)雲白肉夠薄,汁夠惹味。九不理飽,皮夠軟。鎮江肴肉、素鴨、黃金煄蛋,樣樣都叫齊。4個人去次次去都食到要打包。最低是7:30 前埋單,免收加一,慳番幾十蚊。
其實份量就少了D。
每次去必叫的菜有小籠包,夾起可以蕩揪遷。
蜜汁火腿蓮子響鈴夾,蓮子入口熔化,火腿夠香夠味。
上海粗炒是顯示店鋪功力的主菜。(配豆辦醬仲好味)
雲白肉夠薄,汁夠惹味。
九不理飽,皮夠軟。
鎮江肴肉、素鴨、黃金煄蛋,樣樣都叫齊。
4個人去次次去都食到要打包。
最低是7:30 前埋單,免收加一,慳番幾十蚊。
2009-03-22
2009-03-17 14 浏览
有成兩個幾月冇去,真係太掛住d小籠包了﹗今日4個人叫了4個餸,包括:1..指定動作 -- 小籠包 食黎食去都係金滿庭最好味,佢最抵死的地方係皮又薄,又唔穿,又有肉汁仲有湯,真係好好味;冇可能去金滿庭唔叫小籠包;2. 山東燒雞 又係小妹最鐘意的食物之一,細個成日係松竹樓食,而家已經唔係咁多地方有得食之餘,個汁仲唔係個個地方都整到咁好味﹗老實講,金滿庭同以前松竹樓個d都已經差了很多皮,但以今時今日黎講,暫時都未搵到另一個地方好得過佢﹗所以上左3字頭,又想復興一下味覺,我都推薦呢個餸﹗3. 炒飯老豆話要叫,冇所謂;炒得好乾身,係乾身過頭,變到d飯有d硬﹗4. 翅湯浸白菜嘩........好有驚喜﹗因為老豆食要食d軟身d嘅菜,所以阿媽叫要煮淋d,估唔到d菜身好軟,而且都有d翅,個湯亦好清甜﹗d菜就已經冇得彈架喇,不過有d嘢都要反應吓因為下午要返工,所以我準時11:30去到(因為openrice話佢開11:30),去到諗住入坐,點知阿姐話要派飛,11:45先開始入坐;咁你個網就改吓啦,我一家有老有嫩,係個門口到等15分鐘,其實佢又可以先讓d人入去坐住先都得jei,呢個15分的
有成兩個幾月冇去,真係太掛住d小籠包了﹗
今日4個人叫了4個餸,包括:
1..指定動作 -- 小籠包
2. 山東燒雞
3. 炒飯
4. 翅湯浸白菜
d菜就已經冇得彈架喇,不過有d嘢都要反應吓
因為下午要返工,所以我準時11:30去到(因為openrice話佢開11:30),去到諗住入坐,點知阿姐話要派飛,11:45先開始入坐;咁你個網就改吓啦,我一家有老有嫩,係個門口到等15分鐘,其實佢又可以先讓d人入去坐住先都得jei,呢個15分的安排,我極度唔滿意﹗

• 小籠包,山東燒雞
2009-02-27 19 浏览
在奧海城看畢「一百萬零一夜」,實在精彩,心情大好!決定在此吃過晚飯才回家。時近六時半,金滿庭已經差不多爆棚,為了不排隊,決定早點入座吃飯。坐下不久女侍應問過茶芥後便端上了碧螺春,每次到上海餐館,必定要點碧螺春。碧螺春是屬綠茶,能清熱。想不到跟隨的居然是飽肚的飯前小食,口水雞。雖然肉不多,不過份量也不少,可吃飽肚的。雞肉不太差,尚算嫩,而且有雞味,不錯的,可作為「試食」一看。吃著吃著,發現遲來的食客小食變了蝦,猜想應該是口水雞已經送完換上了蝦吧。燻魚湯拉麵,燻魚份量不少,不是用草魚,而是用上倉魚,肉質比草魚滑,弄出來的確較美味,唯一不足的是炸得不夠脆。麵質不錯,但不夠翡翠拉麵小籠包的好。鳳梨魚柳,魚柳不少,粉不多,又夠大件,最好的是炸得夠脆。酸甜汁不太酸又不太甜,味道剛剛好。鳳梨是用上新鮮菠蘿,不是普通的罐頭貨。火腿炆津白,火腿不是很多,以火腿碎為主。津白沾上了充滿火腿味的湯底,很是美味。可惜的是津白太少,不夠喉。蒜蓉粉絲蒸蝴蝶蚌,是今晚的特價海鮮。每隻只售十一元,兩隻起。蝴蝶蚌是雪藏貨色,不過這樣平也不能要求什麼。吃到肚滿腸肥,「一飽」。埋單也只是二百六十元,價錢不算貴卻可吃到高水準的

吃到肚滿腸肥,「一飽」。埋單也只是二百六十元,價錢不算貴卻可吃到高水準的食物,難怪這麼多人排隊。
跟麵的燻魚
鳳梨魚柳