2009-09-06
今晚同男友同媽媽去金滿庭食上海菜, 因為媽媽好想食小籠包, 第一時間就想起這間金滿庭了最討厭的是, 要等位等差不多四十五分鐘, 令本來已經肚餓的我們, 更加肚餓了 不過, 如果好食, 等吓其實又無妨呢, 之但係如果唔使等咁耐就更加好了食物我地挑選了小籠包, 火腿津白, 鴨仔餅, 炒鱔糊同嫩雞煨麵! 小籠包一籠有六隻, 多汁, 豬肉碎的餡味道好, 媽媽好滿意了火腿津白個獻幾好味, 金華火腿絲有好香的味道最得意係個鴨仔餅, 用個籠仔蒸, 一客六個, 點煉奶食, 好好味炒鱔糊的醬汁很可口, 鱔肉好有彈性, 都係好有水準的食物嫩雞煨麵我覺得都好, 因為麵條有咬頭, 即使用煨的煮法都唔會一pet野咁, 湯底又好味整體的食物水準很平均, 所以點解一想食上海野就想起嚟, 相信好多人都有同感, 所以大排長龍了
火腿津白個獻幾好味, 金華火腿絲有好香的味道
炒鱔糊的醬汁很可口, 鱔肉好有彈性, 都係好有水準的食物