2018-08-26
環境: 燈光暗,但我鍾意。冷氣夠,環境乾淨!打邊爐湯底最重要,我集中講湯底!湯底:揀左佢o個個“醉生夢鍋”,一共有5隻湯底(其中一個係乜龍蝦黑松露芝士,大大個伏!!!!)龍蝦黑松露芝士湯底: 一盅好杰既芝士醬,啲冇乜肉既龍蝦就斬晒件熟晒咁塞左喺啲芝士醬到,呢個所謂湯底既醬係用另一個盅同其他液態湯底分開上既。佢個盅,睇落好勁,由於啲芝士醬好杰,而且話明係邊爐,我同朋友都以為個盅會一直熱住,方便熟左既食物點黎食。點知,係冇加熱既!!!!成程佢就係咁由開頭少少暖,吹冷氣吹到凍冰冰到一個點,連芝士控都頂佢唔順!其實點餐嗰時已經覺得呢個咁既味同火鍋配料唔多夾架啦,但佢個湯底package包埋,咪即管試下。點知真係伏到冇人有!個醬有松露味既但冇芝士味,而且的確係你用乜配料點落去都同呢個醬完全唔夾,再加上佢冇熱住,基本上每人點左一兩次就成盅冇人掂過。完全唔recommend去用最高價去試pat咁既野。另外嗰4隻味,我地將佢個沙嗲湯底加錢轉做美人湯(好後悔!)。原因係,除左個麻辣湯底ok之外,其他完全唔得!尤其是佢個乜松露什茵湯,又係同啲料既味完全唔夾!!!!本人試左就算,keep住用個麻辣底就ok了
打邊爐湯底最重要,我集中講湯底!
另外嗰4隻味,我地將佢個沙嗲湯底加錢轉做美人湯(好後悔!)。原因係,除左個麻辣湯底ok之外,其他完全唔得!尤其是佢個乜松露什茵湯,又係同啲料既味完全唔夾!!!!本人試左就算,keep住用個麻辣底就ok了。
美人湯:加錢換來既係好大雞味既湯,除此以外乜味都冇。而且係一種unpleasant既雞味。都係o個句啦,試左就算都係back to 麻辣湯。
牛肉,份量好少而且超薄!
豚肉ok, 厚薄適中。唔鞋口!
其他蔬菜菇類都新鮮。