2018-10-25
酒鍋呢個大名就聽過好耐喇!朋友升職咁高興,豪氣地請我地去打邊爐🍲但有位朋友係素食人士,所以我地就嗌左個素食套餐!真係估佢唔到素食餐都有咁多菜色!醬料都好足,有啲一般見唔到既配料,例如花生粒等等呢個五合一湯底就勁喇!重口味既冬陰公、素酸辣湯有,新穎既黑松露雜菌湯有,傳統既蕃茄薯仔湯有,連養顏既雪梨雪燕杞子清湯都有!其實種種都好味,但我個人就緊係最中意養顏湯底啦!即炸手工響鈴:即炸脆卜卜,入面仲有紫菜😎竹笙、筍、菇類拼盤:菇有幾多款之前都係未食過既套餐配有四款素餃,分別係茄子造型秋葵素餃、雲耳素餃、素麻婆豆腐餃、白菜造型素餃,其中素麻婆豆腐餃就最特別,細細粒餃都可以完全體現麻婆豆腐既味👍滷水臭豆腐:套餐除左邊爐配料仲有啲小食,微辣幾好食蔬菜拼盤:睇相都覺得夠晒fresh!我地另外食肉既人實在太想試呢個咁出名既牛肉,忍唔住散嗌左哈哈~ 果然係入口即溶好正呀!最後就有呢個青瓜手捲! 造型夠晒有喜感,味道微酸,清新解濟入面有絲絲青瓜絲增加口感套餐既野食多到成枱都係,完全唔驚唔夠飽
朋友升職咁高興,豪氣地請我地去打邊爐🍲
但有位朋友係素食人士,所以我地就嗌左個素食套餐!
真係估佢唔到素食餐都有咁多菜色!
醬料都好足,有啲一般見唔到既配料,例如花生粒等等
呢個五合一湯底就勁喇!
其實種種都好味,但我個人就緊係最中意養顏湯底啦!
即炸手工響鈴:即炸脆卜卜,入面仲有紫菜😎
竹笙、筍、菇類拼盤:菇有幾多款之前都係未食過既
滷水臭豆腐:套餐除左邊爐配料仲有啲小食,微辣幾好食
蔬菜拼盤:睇相都覺得夠晒fresh!
最後就有呢個青瓜手捲! 造型夠晒有喜感,味道微酸,清新解濟
入面有絲絲青瓜絲增加口感
套餐既野食多到成枱都係,完全唔驚唔夠飽