2020-08-27 564 浏览
Fatvava 揾食😋西式餐廳香蒜白酒硯肉炒意粉 $35份量超大碟,2個人share2個人都會飽。雖然賣相偏淺色,但食落有好重既蒜味,有唔少地方既香蒜意粉只有幾粒大蒜頭,偏淡,但呢但應該落左好多蒜粉,都多硯肉既,但意粉有少少偏油。吞拿魚芝士牛角酥配薯角套餐 $45都有驚喜,勁脆既牛角包,入面塞滿左吞拿魚,加上芝士既香味,牛角包面淋上蜜糖,有口感同層次。再加上海量既薯角,都香脆,真係唔會食得晒。最後2個人食唔晒,要打包走d薯角。熱情果柚子特飲梳打特飲 $26熱情果籽都有咬口,底既糖漿非常偏甜,但配梳打水,特飲非常解渴,有少少偏甜左。。📍無左卡邦尼意粉。📍份量係勁多,2人點一個意粉加小食一定夠。📍食完成日都幾d口渴,應該落左唔少味精。
Fatvava 揾食😋
西式餐廳

香蒜白酒硯肉炒意粉 $35

吞拿魚芝士牛角酥配薯角套餐
再加上海量既薯角,都香脆,真係唔會食得晒。
最後2個人食唔晒,要打包走d薯角。

熱情果柚子特飲梳打特飲 $26

📍無左卡邦尼意粉。
📍份量係勁多,2人點一個意粉加小食一定夠。
📍食完成日都幾d口渴,應該落左唔少味精。
2020-08-24
  • 香蒜白酒蜆肉炒意粉
  • 牛角包
2020-08-03 1223 浏览
相信好多人都知道呢間糧尾恩物嘅餐廳~🤣咁啱去食就影埋比大家睇啦~不過呢排去食明顯少左人唔洗點排隊~🍴香蒜白酒蜆肉炒意粉($35)溫馨提示未去過嘅朋友仔唔好亂叫佢啲意粉🤣唔係因為唔好食而係真係好好好大碟2-3人食都唔係問題完全對唔住呢個價錢🤷🏻‍♀️味道方便呢個價錢呢個份量其實已經冇乜得挑剔🤣但佢味道係都幾好~而且落足料真係好多蜆肉~但我個人比較推介蕃茄意粉多啲❤️🍴香烤雞肉墨西哥捲餅($28)今次第一次試捲餅~味道就正常啦~如果有加芝士就好🤤😋貫徹餐廳嘅做法都係配左勁多薯角🤣好脆好香👍🏻餐廳以自助形式運作,除左上菜之外其餘落單攞餐具等都需要自己搞掂👌🏻衛生情況就中等啦但呢個時期仲有個店員冇戴口罩傳菜就…大家自行衡量啦😅我覺得如果衛生做好啲就會放心啲~畢竟我間唔中都會去🤣📍 邁爵斯 (深水埗)深水埗福華街15號地舖

🍴香蒜白酒蜆肉炒意粉($35)

🍴香烤雞肉墨西哥捲餅($28)

🤣
📍 邁爵斯 (深水埗)
深水埗福華街15號地舖
2020-08-02 2784 浏览
今日同🤴🏻、Miss W一齊去深水埗行電腦城,Miss W介紹到M .Y MAJESTY午餐,上網d人話好大碟好低食一定要試!😁😁攞左飛仔等左20mins,入到去環境暗暗地有少少氣氛,但都幾迫下.揀好餐念住叫侍應落單原來係自助形式先比錢後送上食物,指示唔夠清晰,希望可以改善🙂🙂我地兩女一男叫左兩個主餐+一個小食☺️☺️第一款黎嘅就係‘脆炸芝士薯波’$28上碟時已經聞到好新鮮炸脆味,食落粒薯波有濃厚芝士爆出黎咁🤩🤩,記得要襯熱,凍左芝士就唔好食啦😐😐香烤雞肉墨西哥卷餅+菜+熱紅茶$49賣相非常有驚喜,菜量非常之多,齋睇樣雙倍價錢都值呀!可惜食落餅皮乾、雞肉略‘鞋’,主角就去左菜個到,菜🥬🥬夠新鮮,好Fresh熱紅茶就係Lipton 茶包沖泡香辣海鮮意粉$47嘩!真係好大、好大、好大碟,係好味嘅,不過食左2~3口覺得好口渴,亦留意到其實用嘅海鮮料係比較平價貨,咁$47咁大份做到呢種質素仲想點!😊😊,但鹹味可以改改下🤣🤣最後我地三人都係比左$124,心靈同荷包都好滿足呀!😀😀
我地兩女一男叫左兩個主餐+一個小食☺️☺️

香辣海鮮意粉$47

最後我地三人都係比左$124,心靈同荷包都好滿足呀!😀😀
2020-06-27
2020-07-30 318 浏览
🍽 Egg Salad Croissant with potato wedges💰 HK$ 40I can’t believe they are selling this at $40 with a cup of hot tea but I have upgraded to a cold drink! This is a fantastic budget restaurant. The taste is above average and staffs are friendly.I recommend you to visit during non peak hours, or order to go, otherwise, you may have to queue for at least half an hour.
💰 HK$ 40

2020-07-19 542 浏览
哩間出名大大份!今日Lunch 過嚟試吓先😆香蒜白酒蜆肉意粉🍝超級大碟,夠4個人Share👏🏼 好足料又好食👍🏻香烤雞肉墨西哥捲雞肉冇咩味,靠啲沙律醬好味,麻麻地👎🏻碎蛋沙律牛角酥配薯角又係大大份,尤其係薯角超多!牛角酥好脆,薯角落咗蜜糖,甜甜地👍🏻😆
哩間出名大大份!今日Lunch 過嚟試吓先😆

香蒜白酒蜆肉意粉🍝
超級大碟,夠4個人Share👏🏼 好足料又好食👍🏻

香烤雞肉墨西哥捲
雞肉冇咩味,靠啲沙律醬好味,麻麻地👎🏻

碎蛋沙律牛角酥配薯角

未落單已經要X咗先。而家係第三波疫情係本地爆發嘅階段,知你想做生意但都唔係咁做架。政府需然話可以8個人排排坐,但你冇理由叫一班三五識七嘅陌生人迫埋一齊呀嘛?唔怕一萬至怕萬一,如果呢枱陌生人真係有人中招,你想衛生暑點做social tracing? 到時邊個負責?態度仲要寸如澳牛阿姐「如果你介意咁換枱囉」WT ? 人話嚟架?後續仲要落錯單,溝通出錯搞到同事送菜去錯台仲要問返我地轉頭,姐姐做得你同事真係慘。不過鬚仔哥哥同其他幾位態度幾好。睇在啲嘢食同個價錢份上唔去衛生暑投訴你,但我唔會淨係係OpenRice評論,費事你控評刪貼。
2020-07-11 660 浏览
同朋友黎食第二次 成班fd一齊食就最啱 可以嗌多啲款試🤤呢到完全係糧尾嘅首選 窮都可以擦番餐勁嘅🥰呢到嘅意粉山大家都應該有見識過😎不過今次好似細碟左啲🤏🏻但係都係超抵食✨食到飽一飽 埋單都係每人$50😂出面食個lunch都唔只🧐.睇相好似都唔太睇得出佢真係 好 大 碟🤩兩個人食一碟都得👭🏻味道就唔可以期望係好好食好有驚喜 係住家嘅感覺🏡但係絕對唔難食 係唔錯嘅🥰.羅勒鮮蕃茄煙肉意粉🍝 $35最鐘意就係有蕃茄嘅意粉🍅雖然好平 但係勁多料💖啲煙肉碎夠撈晒成個粉🥓蕃茄幾清甜 成個意粉食落係偏甜嘅 我自己鐘意佢酸啲🧐不過呢個好味過另外嗰款😋味道清新啲冇咁濃味😚.香辣海鮮意粉🌶 $47意粉食落好濃嘅蒜蓉味🧄帶微辣🤏🏻蜆肉份量都幾多🤤最搞笑係佢加左啲薯仔粒落去 唔太夾🥔呢個相對會濃味鹹啲 同埋炒得都幾油🤭食完會好口渴🤣
羅勒鮮蕃茄煙肉意粉🍝 $35
羅勒鮮蕃茄煙肉意粉

香辣海鮮意粉🌶 $47
羅勒鮮蕃茄煙肉意粉
2020-07-01 634 浏览
同朋友第2次黎食🙈3個女仔叫左: 碎蛋沙律牛角酥🥐$26煙肉墨西哥卷🌮️$28番茄羅勒意粉🍅🍝$35玫瑰乳酪特飲🌹$26蜜桃乳酪特飲🍑$26玫瑰花茶🌹$22意粉好!大!碟!真係砌到成座山咁🙈$35咁大碟真係好抵玩不過話就話係番茄羅勒意粉,但食唔到羅勒味🤭只係有少少羅勒碎碎係上面,完全冇羅勒味🤢e點令我有少少失望反之蒜味極濃鍾意蒜味嘅朋友一定食得好開心!而牛角酥同墨西哥卷都有淋蜜糖係上面~個人鍾意食墨西哥卷多d🌮️😋😋而飲品方面兩杯乳酪特飲都冇乳酪味😣本身以為會係酸奶,結果係成杯牛奶......而蜜桃乳酪更加冇蜜桃味🤢所以乳酪特飲就唔推薦啦🤭玫瑰花茶e類型就安全d~總結而言,e間餐廳係抵食嘅~價錢平 份量大 味道唔錯 環境都可以可能係飲品方面要慎選🤭但都會推薦朋友去的🤗🤗
同朋友第2次黎食🙈
蜜桃乳酪特飲🍑$26
玫瑰花茶🌹$22
意粉好!大!碟!真係砌到成座山咁🙈$35咁大碟真係好抵玩
反之蒜味極濃
鍾意蒜味嘅朋友一定食得好開心!
而牛角酥同墨西哥卷都有淋蜜糖係上面~
個人鍾意食墨西哥卷多d🌮️😋😋
而飲品方面
兩杯乳酪特飲都冇乳酪味😣
本身以為會係酸奶,結果係成杯牛奶......
而蜜桃乳酪更加冇蜜桃味🤢
所以乳酪特飲就唔推薦啦🤭
玫瑰花茶e類型就安全d~
總結而言,e間餐廳係抵食嘅~
價錢平 份量大 味道唔錯 環境都可以
可能係飲品方面要慎選🤭
但都會推薦朋友去的🤗🤗
2020-06-30
2020-06-29 566 浏览
無意中發現呢間餐廳簡直係窮人恩物啊!性價比超級高!重點寫在最前面,無論你行入去叫乜嘢食,一個人千祈唔好叫超過一款食物因為你一定食唔晒,要自備大隻佬啊!我已經係睇咗食評先過去,知道佢份量係極大,所以我兩個人只係叫咗一碟意粉(40幾蚊)同埋一碟小食炸雞,誰不知我哋食淨勁多啊!叫咗白汁蘑菇雞肉長通粉,成個頭咁大盆,味道唔錯,個底有香蒜味道,食咗一半左右已經食唔晒。另外叫咗一個炸雞小食,諗住冇幾多啦,誰不知原來佢會連埋一個薯仔沙律,個沙律係勁大堆!雖然平,但係都幾好食真係糧尾同學生黨必食啊!

真係糧尾同學生黨必食啊!

2020-06-27 543 浏览
經過門口發覺意粉很平宜,途人對我們說這裡份量很大,一份可两個人食,決定試一試。這裡是先坐下,到cashier付款,拿號碼牌等食物,餐具是自己取。先評食物再評服務環境。我們要了蕃茄煙肉意粉,真係意料之外,我想三人也能吃飽,味道就是快餐店的蕃茄醬意粉,不過就是有大大件鮮蕃茄,但意粉入口比較「粉」,而煙肉不是煎炸所以不是脆的。如果純以價錢來看就是抵食,很適合發育期及熱量消耗大的年青人,確實有很多年青人來光顧。接著說說環境,如你不太着意也不太大問題,不過我就坐在收銀櫃檯旁邊,而玻璃櫃就頗......想像一下在舊式的快餐店中的感覺。而服務態度呢,就很參差。我對一位女侍應說「两位」,女侍應就cool爆地說「直入右邊」,當我坐下等朋友時就剛有人送貨,她二話不說就放了一箱在我枱面🙄,我問她午餐是否要到門看木牌,又是cool爆地「menu米有lor,一樣㗎咋」🙄,意粉來到卻沒有對我們說要自己取餐具,不過我觀察到另外一位男侍應就態度好好多。總括而言這是一間適合年青人及要求不多的食客,我也是被價錢吸引來光顧,那麼我也不能有太多要求,不過我還是不會再來了。總括而言這是一間適合年青人及要求不多的食客,不過我還是

羅勒蕃茄煙肉意粉

總括而言這是一間適合年青人及要求不多的食客,不過我還是不會再來。

2020-06-21 650 浏览
我要說一下,對這家店真的無語,我點個外賣讓我等了半個鐘......而且比我晚到15分鐘的顧客都已經吃上,還跟我點的是同一樣,而我還在等,請問一下,外賣的意面比在店裡吃的還要難做嗎?還是對我有意見???收銀的女人態度也是非常跩。而且意麵是很多、很便宜,但是吃了一點之後覺得很膩,不推薦吃....不會在去吃了..............................
外卖自取
2020-06-20 684 浏览
發現今次嗌嘅所有小食都有薯仔🤣薯蓉,薯角,薯條🧐完全啱晒我班澱粉質控嘅朋友😎不過黎呢到食意粉🍝會抵食好多‼️其他小食都野飲其實都唔算好平🙈.碎蛋沙律牛角酥配薯角🥐 $45我最鐘意食呢到嘅薯角同牛角酥💓薯角淋左啲蜜糖 甜甜地鹹鹹地🍯唔成點蕃茄醬都好好食🤤記得牛角酥上一次食係好酥脆 係外脆內軟☹️但係今次冇左呢種口感😫可能太多碎蛋沙律🤫不過我建議食薯角嗌小食會抵食啲 會大兜好多😎同埋佢menu寫住配熱紅茶 但係最後冇黎到🧐.薯蓉配玫瑰雞翼🐣 $48雞翼上面有好多玫瑰花瓣碎💓聞落去好香 不過食落冇乜味🙈建議可以用玫瑰花蜜黎煮雞翼😝底嘅薯蓉應該撈左沙律醬 面仲有層焗芝士🧀不過佢係一粒粒薯仔黎 唔係好軟滑嗰啲薯蓉🤣平時薯蓉都會係好濃嘅牛油/忌廉味🧈不過呢度係酸嘅(希望唔好係變壞左)我自己覺得幾特別幾開胃 不過我啲朋友就唔太鍾意🤭.脆炸薯條🍟 $20呢度嘅薯條冇加到鹽🍶雖然面頭有調味粉 但係食落係完全冇味嘅🧐不過好在佢呢度啲番茄醬係可以任加嘅😎薯條都炸得幾脆 同埋因為佢冇味所以食落係好天然嘅薯仔味😝.玫瑰伯爵奶茶🌹 $26差唔多全部飲品都有凍揀 但係呢款就得熱飲☕️玫瑰味幾香💓伯爵茶嘅味就唔太出🤭雖然少
碎蛋沙律牛角酥配薯角🥐 $45

薯蓉配玫瑰雞翼🐣 $48
薯蓉配玫瑰雞翼

脆炸薯條🍟 $20
脆炸薯條

玫瑰伯爵奶茶🌹 $26
差唔多全部飲品都有凍揀 但係呢款就得熱飲☕️玫瑰味幾香💓伯爵茶嘅味就唔太出🤭雖然少甜左 但係飲落都仲係好甜 越飲越甜😣
玫瑰伯爵奶茶

蜜桃乳酪特飲🍑 $26
呢杯飲落冇乜乳酪味😂似係蜜桃奶多啲🍼下面底有好多蜜桃肉🤤呢杯野都係偏甜 甜味應該係底啲醬帶出黎🤔不過等啲冰融晒~溝淡左就冇咁甜🤫
蜜桃乳酪特飲

薯蓉配玫瑰雞翼
脆炸薯條
玫瑰伯爵奶茶
蜜桃乳酪特飲
2020-06-13 854 浏览
食過兩次,每次都要等最少20分鐘左右,大熱天時真係唔惹少,建議可早啲黎食第一次嚟叫咗兩碟意粉,再加小食,根本唔會食得晒,建議如果兩個人,最多都係一碟小食,一碟意粉已經非常足夠。除左意粉大兜,小食都好巨量,牛角包配粟米炒律,啖啖粟米沙律好好味~食到有啲論盡,但略嫌牛角包有啲唔夠熱;薯角香脆可口,份量多得來亦都唔係hea你,大部份都幾大舊,點茄汁食真係好味上次食過香蒜炒蜆意粉,因為太大兜要不斷食,而且係用油炒,覺得都幾油膩。今次試吓卡邦尼煙肉意粉~味道不錯,唔會太乾身,而且煙肉份量都好多,基本上每一啖都可以夾到煙肉嚟食,加埋芝士粉更好味。今次有上次經驗,嗌咗足夠份量,唔會嘥嘢!不過如果食唔晒嘅話,都可以外賣打包走,咁就唔會浪費食物

2020-06-12 675 浏览
有日碌IG睇到呢間好似好抵食料多又大碟所以就去左試下地址寫深水埗但接近太子搞到過曬站再行番轉頭😂——————————————————👨🏽‍🦱一早已經鎖定目標食辣炒意粉咁我知道佢地啲意粉好大碟都唔敢叫多碟咁痴線所以揀左牛角酥+薯角雖然已經有心理準備但上檯見到實物果刻都係嚇親😂😂真係「好大碟」連個牛角包都勁大完全係3個人份量食到👨🏽‍🦱死死下 我覺得幾好食 但👨🏽‍🦱就麻麻不過呢個價錢真係超值🤣🤣——————————————————⇶ 辣海鮮意粉 $47⇶ 沙律蛋牛角酥+薯角餐 $45
有日碌IG睇到呢間好似好抵食

⇶ 沙律蛋牛角酥+薯角餐 $45
沙律蛋牛角酥+薯角
2020-05-17
2020-06-12 330 浏览
去開深水埗,又點可以唔提到用大大碟意粉做招來嘅M.Y Majesty?亦係為人熟悉的深水埗食店之一✨今日終於一見大意粉的蘆山真面目!卡邦尼意粉 $39真係名不虛傳大大碟意粉,分量十足❗頂層有滿滿的煙肉同芝士粉,如果覺得還是不夠,可以到自助吧檯領取芝士粉再自行添加~味道十分濃郁,亦有足夠的忌廉味,卡邦尼汁不會太水,每條意粉都可以掛到汁,不會覺得汁還汁,意粉還意粉。而且意粉軟硬度適中,吃到最後也不會變成一砣香蒜蜆肉意粉 $35同樣地意粉也是多得像一座山和滿滿的芝士粉,廚師絕對沒有手軟地投入十分多的蜆肉❗意粉沒有太多的醬汁,較為乾身,主要是依靠蒜頭的香味,但蒜頭的味道不會蓋過蜆肉的味道,互相配合得很好,而且蜆肉不會有腥味,這個價錢能夠吃到這個質素,性格比完全是超高👍🏻👍🏻👍🏻雞肉墨西哥卷 $28表面有少少蜜糖芥末醬同茄汁,切開後就看見很足料的雞肉,亦有少少粟米和洋蔥,雞肉食落不會太乾,不過上菜時就已經不是太熱,而外層的墨西哥卷有點太軟,整體來說不過不失。凍蜂蜜柚子蜜 $22底層能夠看見很厚一層的柚子蜜,跟普通在市面上買到的柚子蜜沒有太大分別,額外添加了蜂蜜令整杯飲品更甜,但不會有太過甜而不想

卡邦尼意粉 $39

香蒜蜆肉意粉 $35

雞肉墨西哥卷 $28

凍蜂蜜柚子蜜 $22
底層能夠看見很厚一層的柚子蜜,跟普通在市面上買到的柚子蜜沒有太大分別,額外添加了蜂蜜令整杯飲品更甜,但不會有太過甜而不想再喝的感覺

店面面積較細,鋪內能夠容納大約30人,所以也需要較長的時間等位,不過門口也有少少位置可以供顧客打卡,而且價錢真的很便宜,基本上不太大食的話,兩個人分享一碟意粉絕對夠飽,完全是糧尾精選👍🏻
2020-06-11
  • 卡邦尼意粉