2022-01-19 86 浏览
上星期放假真係好開心,除咗係可以比自己休息一下嘅感覺之外,仲要係食咗好好食嘅餐廳,就係呢一間豬手工房啦!豬手工房嘅菜式真係成日都好有驚喜,而且,呢間餐廳真係定時都會出好多唔同嘅新款菜式!感受到餐廳嘅用心!雖然有好多唔同嘅新款菜式,不過我自己最鍾意食嘅都係呢一度嘅脆爆德國鹹豬手!呢一度嘅德國鹹豬手真係有別於出面其他唔同嘅餐廳!鹹豬手醃製得啱啱好,所以唔會太鹹,但係呢件可以保持到豬手嘅味道!而且,呢度嘅豬手都好嫩好林,但係佢嘅外表就真係非常之酥脆!用酥脆去形容係因為呢個嘅脆絕對唔會係好硬嘅感覺!其他菜式都依然保持水準,好有質素!整體來講,呢間餐廳真係會比好高嘅分數!

2022-01-18 88 浏览
今日喺社交平台見到有人介紹呢一間喺豬手工房!亦令我回味無窮!呢間餐廳真係好吸引!要是今日又叫咗成班同事過嚟食飯啦✌🏻見到餐牌上面有呢個黃金炸魚皮就已經忍唔住要食!呢個炸魚皮炸得非常鬆脆!鹹蛋黃嘅份量亦都好多,加埋一齊食真係好正!仲有一份千島大蝦海鮮薄餅!千島醬嘅香味真係難以抗拒!而且呢度大蝦嘅份量亦都好多!好抵食!黑松露鵝肝青瓜炒飯亦都好有特色,平時食黑松露意大利飯就多,黑松露嘅炒飯真係第一次食!估唔到亦都係咁夾!加埋上面嘅鵝肝!就咁睇呢個賣相就已經覺得好頂級!仲有呢一個香煎三文魚扒配青檸汁,呢一度嘅薯格好好食😆三文魚亦都煎得好香,三文魚油嘅味道都好好!

2022-01-18 79 浏览
呢一間豬手工房真係可以話係大圍區嘅恩物!除咗款式好多之外,呢度嘅食物質素都真係非常之有保證!可以話係我食過最好食嘅德國菜!於是今日就約咗班朋友又過嚟呢度食飯啦✌🏻見到有新菜式就梗係要試吓啦,呢一款XO醬辣味蝦碌真係幾特別!XO醬嘅味道真係好香,而且呢隻蝦都好大隻好彈牙!成隻擺入口嘅時候, XO醬嘅香味完全充斥着成個口腔!仲有呢一個香煎油鴨腿配黑松露意大利燉飯!上面嘅油鴨髀真係好好食!超級林嘅肉身!仲要係好大舊!加埋呢個黑松露飯真係冇得輸!要介紹嘅就係鹿兒島豬軟骨!唔好睇呢個豬軟骨好似賣相一般般!但係真係好好食,豬軟骨嘅肉質好嫩!軟骨嘅位置亦都好脆!醬汁亦都好好食!最後出場嘅就係香辣意大利腸燒烤薄餅!豬手工房嘅薄餅真係一定要試!非常足料嘅薄餅!加上呢度嘅薄餅嘅餅底亦都好薄!所以唔會好heavy!
呢一間豬手工房真係可以話係大圍區嘅恩物!

2022-01-17 51 浏览
心血來潮突然之間好想食德國鹹豬手,於是就即刻諗起呢一間豬手工房啦!呢一間豬手工房真係會令人有一種食過返尋味嘅感覺,所以今日都同左同事幾個人落去食飯!叫咗一份羊架同埋牛排,對於食肉獸來講,呢兩個都好好食,我自己都幾鍾意食呢一度嘅羊架,外層鎖住咗入面嘅肉汁,所以入口嘅時候羊肉嘅味道更加濃郁!仲要係好林嘅羊肉,口感真係好好!重點推介嘅當然唔少得呢一個脆爆德國鹹豬手!呢一個豬手嘅外皮真係非常之脆!!連埋一齊食嘅真係好好味!而且,呢度嘅鹹豬手再加埋芥末醬真係好頂級嘅美味!令人非常難忘!

2022-01-14 57 浏览
收工嘅時候又唔算好肚餓,但係又想搵啲嘢食下,於是就同同事去咗呢一間豬手工房度食飯!諗住簡簡單單叫下啲小食食✌🏻於是,叫下叫下就叫咗好多唔同嘅款式啦😂🤣呢一個日式雞肉串好特別,估唔到係德國餐廳都可以食到呢一個雞肉串,呢一度嘅醬汁好甜,而且雞肉亦都非常之嫩滑!另外想介紹吓嘅就係呢一個芝士焗青口!上面係滿滿邪惡嘅芝士,而且呢一度嘅青口都好高質,好大隻非常飽滿!入口嘅時候首先會食得到芝士嘅香味,跟住就會食得出青口嘅鮮甜味道!仲叫咗兩款酥炸嘅小食,就係呢一個酥炸脆薯酥炸墨魚骨!非常之好嘅下酒小食!呢一度嘅酥炸墨魚骨真係好好食!好爽好脆嘅口感!

於是,叫下叫下就叫咗好多唔同嘅款式啦😂🤣

2022-01-14 58 浏览
今日返工嘅時候,同事話諗住夜晚再去試呢一間豬手工房,我諗都唔諗就即刻應承啦,上次食完之後真係好回味!非常之期待再可以食得到!先叫咗呢一個香煎油鴨腿配黑松露意大利燉飯!呢一個意大利飯真係好吸引,香濃嘅黑松露味道,而且呢個意大利飯軟硬適中,非常好嘅口感!再加埋上面嘅呢個油鴨腿嘅香味,真係非常吸引!估唔到呢個油鴨腿嘅肉係咁林!基本上完全唔需要用到切,就已經可以分開到呢個油鴨腿,真係好嫩!另外仲有香煎鵝肝多士亦都係好好食!鵝肝煎得好香!加埋呢個香脆嘅多士一齊食就更加滋味!其他款式嘅食物亦都好高質,基本上呢一間德國菜都混合咗好多唔同國家嘅元素,非常新派嘅餐廳!睇得出呢間餐廳非常有心思👍🏻

2022-01-12 55 浏览
又再一次幫襯呢一間豬手工房啦,呢一間餐廳真係令人非常回味!而且係會令人有掛住嘅感覺,所以今日又同左同事過嚟食飯!如常地一定要食呢一個脆爆德國鹹豬手!呢一個德國鹹豬手真係好好食,我好鍾意呢一度嘅外皮!脆得來唔會有好硬嘅感覺,係鬆脆嘅口感!重點嘅係呢度嘅鹹豬手醃製得啱啱好,一啲都唔會太鹹!建議大家必試嘅菜式!今次我哋重視左一個新嘅菜式,就係呢一個黑松露鵝肝青瓜炒飯!呢一個黑松露炒飯可以話係中式同埋西式嘅完美結合,炒飯炒得粒粒分明,而且黑松露嘅醬汁令到成個炒飯亦都充斥着香味!仲少咗呢一個XO醬辣味蝦碌,好特別嘅菜式, XO醬嘅香味好濃烈,而且呢嗰個蝦亦都好高質,大大隻,咬入去嘅時候爽口彈牙!

2022-01-11 66 浏览
仲記得呢一間豬手工房幾個月前試過,不過一直都冇乜機會可以帶同事過嚟呢間餐廳食飯,今日終於都可以約到同事過嚟呢度食飯啦,非常開心,本身我自己都好期待呢一餐,因為喺大圍區真係好出名!呢一度嘅日式雞串真係好特別,好好食嘅醬汁,而且加埋呢一度嘅份量好多,雞肉嘅味道加埋日式嘅醬汁好配合!當然唔少得嘅就係招牌脆爆鹹豬手!我自己都係一個豬手嘅愛好者,呢度嘅豬手嘅肉好林,而且加埋外皮嘅口感,咬入口嘅時候真係有一種好滿足嘅感覺!點咗少少芥末嘅醬汁,就更加吸引!仲叫咗一個好特別嘅炭燒豬大腸,呢一個豬大腸亦都好好食,好香嘅未到,而且呢個豬大腸口感好煙銀!外皮又好脆!

2022-01-11 46 浏览
又去到呢一日嘅Happy Friday啦!一個咁開心嘅星期五,就梗係要喺公司樓下嘅呢一間豬手工房度聚會食吓飯啦!雖然疫情嘅影響,不過都唔阻到我哋喺限聚令嘅最後一晚去食飯✌🏻首先叫咗呢一個嘅就係黑松露鵝肝青瓜炒飯!呢一度嘅炒飯好好食,粒粒分明,而且炒飯炒得好香,再加埋呢個黑松露嘅味道,令到成個炒飯都非常美味!另外仲叫咗幾款唔同嘅小食,脆薯格,酥炸墨魚骨,芝士焗青口!整體來講,呢一度嘅小食亦都非常高質,係好好嘅下酒小菜!我好鍾意呢一度嘅酥炸麥魚骨,出面好少會食得到呢一個菜式,呢度嘅酥炸味道好香,而且墨魚骨咬入去嘅口感好好!

2022-01-11 43 浏览
同一班朋友食飯聚會,就梗係唔少得要去呢一間德國菜好出名嘅豬手工房啦😍呢一間餐廳真係非常吸引,而且食物質素好好,所以一諗到要食返,就梗係要帶佢哋過嚟呢間豬手工房啦!呢份餐廳最出名嘅真係莫過於脆爆德國鹹豬手🤩呢一個豬手真係好好食,醃製得啱啱好,鹹度適中!而且最重點嘅就係呢度嘅豬皮真係好脆卜卜!好香口!另外就係呢一個XO醬辣味蝦碌,唔好睇小呢一個好似好簡單嘅菜式, XO醬嘅立美真係好吸引,而且加埋呢一個Hello好好食,連埋個蝦殼一齊擺入口嘅時候,蝦嘅醬汁再加埋XO醬嘅醬汁一齊食真係好吸引!仲有呢一個鵝肝多士,呢一件鵝肝非常厚身,而且煎得好香,鵝肝嘅油脂味都好好!

2022-01-07 49 浏览
4個人人去大圍搵食 可以選擇既餐廳唔多德國菜係一個選揀 大大碟 可以share黎食Pizza: 好足料 幾大塊 醬汁鋪曬係面頭雞軟骨: 香口小食 味道可以香煎三文魚扒: 三文魚扒超大塊 等於其他餐廳既兩塊 仲配有薯格黑松露油鴨髀意大利飯: 黑松露幾香 鴨髀入味質素對比上次食, 感覺差左
4個人人去大圍搵食 可以選擇既餐廳唔多
德國菜係一個選揀 大大碟 可以share黎食

Pizza: 好足料 幾大塊 醬汁鋪曬係面頭
雞軟骨: 香口小食 味道可以
黑松露油鴨髀意大利飯: 黑松露幾香 鴨髀入味

質素對比上次食, 感覺差左
2022-01-05 51 浏览
今日見咗一個大客之後好開心,終於都傾得成一單大生意!所以就同左幾個同事一齊去慶祝一下食飯!揀下揀下之後最後都係決定去咗呢一間喺公司樓下嘅豬手工房😍呢一間餐廳都係主打做德國菜,不過亦有好多唔同嘅特色菜式!當然唔少得一定要食嘅就係呢一份招牌脆爆鹹豬手!基本上呢一個豬手真係我自己食過咁多款豬手來講最好食嘅!超級香超級脆嘅外皮!而且呢度嘅豬手鹹得來又唔會好頸渴嗰種感覺!另外仲叫咗一份鹿兒島豬軟骨,呢個豬軟骨真係好香,而且成塊豬軟骨都好林,連埋軟骨嘅位置都係好好味,仲要係超級入味!仲叫咗一份蒜蓉包,蒜蓉包好香,而且好強烈嘅蒜蓉味道!仲要加咗少少芝士,更加可口!

呢一間餐廳都係主打做德國菜,不過亦有好多唔同嘅特色菜式!

2022-01-04 77 浏览
今日已經係第二次去呢一間豬手工房啦,朋友聚會話想食好嘢,我第一時間諗起嘅就係呢一間豬手工房!之前食過一次,真係食過返尋味,所以今次都帶咗佢去試吓😍入到呢間餐廳嘅時候就已經感受到滿滿嘅人情味,呢度嘅店員服務態度非常親切!今次我哋就試咗呢間餐廳唔同嘅新菜式,呢間餐廳真係定期就會有新嘅菜式,好有心思!我自己今次重點推介嘅就係呢一個黑松露鵝肝青瓜炒飯!呢一份黑松露鵝肝炒飯真係好吸引,就咁望就已經知道份量十足,而且呢度嘅炒飯真係炒得粒粒分明!好乾身!而且黑松露嘅香味估唔到可以同炒飯咁配合!另外,呢度上面嘅鵝肝都好大件,鵝肝嘅油脂滋味到十足,真係好香!

2021-12-31 80 浏览
早幾日放工嘅時候真係好攰,好似好耐都冇出去放鬆一下咁,於是同事就約咗我去食樓下嘅呢一間豬手工房😌真係喺度做咗嘢咁耐,都唔知道原來呢度開咗一間德國菜!原來同事成日都過嚟食,所以今次都跟咗佢哋過嚟食飯🤩先叫咗一份炭燒豬大腸,呢一個豬大腸同出面嘅風味好唔同,大腸嘅外皮非常香口鬆脆,而且味道好香!仲要係非常乾淨👍🏻👍🏻芝士焗青口嘅青口好新鮮,而且粒粒都非常飽滿,加埋用芝士焗出嚟,芝士同青口嘅味道配合得啱啱好!我自己好鍾意食紐西蘭西冷牛扒,呢一份西冷牛扒嘅牛肉味道好濃郁!而且切落去嘅時候就已經知道塊牛扒好好食,因為好容易切得到!牛扒好林!好好味!最後要介紹嘅就係呢一份千島大蝦海鮮薄餅,呢一個薄餅真係可以話我食過最好食嘅薄餅啦,薄餅嘅足料程度真係好誇張!而且上面有滿滿嘅千島醬同埋大蝦,所以成個Pizza都好香!
原來同事成日都過嚟食,所以今次都跟咗佢哋過嚟食飯🤩

2021-12-30 56 浏览
今日去咗公司樓下嘅呢一間豬手工房,一講到豬手工房,有好多同事就已經話好期待!跟住先知道,原來呢間豬手工房係咁出名,係已經成為左大圍區嘅名物!!好慶幸可以今日去得到呢間德國菜!!講到食德國菜,呢間餐廳真係非常多元化,有好多唔同種類嘅小食,而且再混合左唔同國家嘅菜式!基本上可以稱得上係一個多國菜嘅餐廳都得!!食德國菜,一定要食呢一個鹹豬手!呢一度嘅脆爆鹹豬手真係好正!真係非常脆嘅外皮!!而且呢個鹹豬手嘅調味啱啱好,唔會太鹹!而且加埋少少芥末一齊食,成個味道更加配合!除咗鹹豬手之外,我哋都叫咗好多唔同嘅款式食物,整體來講我自己好喜歡!呢間餐廳嘅份量好大,價錢貼地!性價比十足,非常推介大家過嚟試吓!