2021-12-21 127 浏览
愈做愈曳, 已經6點坐低, 成個場得2,3台客, 落單到上台起碼45分鐘先有豬手等左一個鐘薯條就等左25-30分鐘到pizza 等左45分鐘pizza底用叫貨番黎果d frozen餅底硬到死一開果時都有幫襯下, 宜家真係唔再去, 催單又比呀姐耍

豬手等左一個鐘

薯條就等左25-30分鐘到

pizza 等左45分鐘

pizza底用叫貨番黎果d frozen餅底硬到死

一開果時都有幫襯下, 宜家真係唔再去, 催單又比呀姐耍
2021-11-13
2021-12-16 143 浏览
今日慶祝完成新工作第一個項目,有人請我食飯,黎到大圍工廠公司樓下嘅豬手工房一入去服務,招呼就已經好親切,佢哋會好主動咁過嚟介紹食物同埋協助落單!有人請食飯,我梗係發揮一下唔客氣嘅本色,乜都叫下啦!最想食嘅就係呢一個香辣意大利腸燒烤薄餅❤️❤️呢個Pizza好香,而且係好薄嘅餅底,加埋呢個滿滿嘅芝士同埋意大利腸!令到成個Pizza真係食得到啖啖肉!同埋醬汁嘅餅底同一般出面嘅Pizza好唔同,真係食得出好重料!!非常高質嘅薄餅!另外仲叫咗一份紐西蘭西冷牛扒,我係一個牛扒嘅愛好者,呢個牛扒真係好高評價,西冷本身肉質已經係好重牛肉味道,加埋煎得啱啱好,入面依然有少少粉紅色嘅肉質!呢個情況真係最好味嘅牛肉!仲有一份黃金炸魚皮,好香好脆嘅出炸魚皮!加埋鹹蛋黃嘅味道,一個字形容,正!

2021-12-16 103 浏览
今日去咗大圍做嘢,做完嘢之後梗係要食返餐好嘅圍爐下自己啦,有同事就話呢一間喺大圍工廠大廈入面嘅豬手工房好正,見到都好多人食,質素應該好有保證,所以就決定入去食下😊😊一去到就已經叫咗兩份小食,其中呢個就係日式雞串!呢個雞肉串係真係日式嘅醬汁,甜甜地嘅味道,加埋呢個雞肉好滑!另外仲有一份酥炸雞軟骨配他他醬,本身自己好鍾意食雞軟骨,呢度嘅雞軟骨份量真係好多,加埋呢個炸得啱啱好嘅口感,好脆好爽!主食方面我哋叫咗紐西蘭西冷牛扒,呢份西冷好大塊,而且牛肉味都好香,牛扒煎得啱啱好!肉質依然好林同埋好Juicy!最後仲有呢個香煎油鴨腿配黑松露意大利燉飯!本身自己都好鍾意食意大利飯,呢個意大利飯真係啱啱好!加埋黑松露嘅味道好夾好香!

2021-12-15 95 浏览
依家係大圍嘅豬手工房真係好友德國嘅氣氛,呢間餐廳主打嘅係招牌嘅德國豬手之外,而且仲有好多唔同款式嘅小食!真係非常吸引❤️❤️而且呢間餐廳嘅食物質素真係非常好,好多唔同嘅款式嘅食物都好啱心水!同埋重點嘅係呢度有好多唔同嘅小食都好吸引,我自己今次最推介嘅就係呢個XO醬辣味蝦碌🤤呢個蝦真係好好食,而且超級大隻,重點嘅係用咗XO醬嘅味道令到成個蝦都非常惹味!同埋呢個哈真係好彈牙好新鮮!擺入口嘅時候首先將個蝦頭啲肉汁吸左一啖,真係好有鮮甜味!另外仲有日式雞串,真係好特別,喺呢度都可以食到日本嘅雞肉串!!好有日本嘅風味,而且呢個雞肉串都好好食!

2021-12-14 100 浏览
今日特登同左男朋友去食晚飯,帶咗朋友去公司樓下嘅呢一間豬手工房!真係我嘅精心挑選,雖然佢有少少愕然,不過見到呢度食物質素,佢都非常之開心!而且呢間餐廳嘅菜式真係好多元化,除咗德國菜之外,亦都加咗好多唔同新菜式嘅元素喺度!一定要食嘅就係梗係呢個招牌脆爆鹹豬手!真係好鍾意食鹹豬手,特別係德國豬手,真係非常吸引!而且呢個真係非常之香脆!外皮真係冇得輸,食到卜卜聲!!而且呢個鹹豬手嘅味道都好香❤️❤️另外就係叫咗呢個慢煮澳洲羊鞍!本身我自己都好鍾意食羊,加埋呢個慢煮嘅烹調方式,令到成個羊肉都非常入味!而且仲要好林!!仲叫咗一下蒜蓉包!蒜蓉包好香濃,而且入面有好豐富嘅芝士,配合埋蒜蓉包嘅味道真係好夾!

2021-12-14 91 浏览
出咗嚟做嘢之後,真係得星期六日可以約下朋友食下飯!約朋友食飯就梗係要搵一間好嘅餐廳,可以靜靜地坐低同朋友食下野傾吓偈啦!今次就聽呢個好朋友介紹佢做呢一間豬手工房食飯!依家豬手工房真係好正,果然冇介紹錯👍🏻👍🏻餐廳有好多唔同嘅小食,其中一個叫做一份黃金炸魚皮!!本身自己都好鍾意食炸魚皮,呢個黃金炸魚皮真係好正,超級鬆脆,而且魚皮唔會炸得好硬!重點嘅係上面有好多鹹蛋黃,加埋一齊食真係好正!另外仲有香煎鵝肝多士,超級香嘅鵝肝,而且呢個鵝肝非常厚!!好香濃嘅鵝肝味道!另外,要介紹吓嘅就係呢一個黑松露鵝肝青瓜炒飯!呢個炒飯真係炒得好乾身,超級香!夠晒鑊氣!而且重點嘅係呢個嘅黑松露嘅味道好香濃,我本身自己都好鍾意食黑松露,所以一食到呢個黑松露嘅炒飯真係覺得好新奇有趣!

2021-12-13 75 浏览
相信喺大圍嘅人一定識得呢一間豬手工房!今日search OpenRice嘅時候見到有好多人介紹咗呢一間豬手工房好似好好食咁,所以就忍唔住約埋朋友今日過嚟食飯!第一次過到嚟,呢間餐廳嘅環境質素好好,非常有氣氛,而且呢個座位非常闊落,仲有梳化位添!所以坐低食嘢真係非常舒服😌一定要介紹嘅就一定係呢一個千島大蝦海鮮薄餅!呢個咁大件嘅薄餅都只係$138!而且我最鍾意呢度嘅係知道着啱啱好,而且大蝦真係好多,成個海鮮拼盤咁樣!其實呢度啲海鮮真係非常足料!呢度嘅老闆真係非常大方,用呢個價錢可以食到咁高質嘅薄餅真係冇得輸!非常推介!加埋其他小食一齊食真係好開心!

2021-12-13 84 浏览
都已經有好耐冇真係好特登咁樣話呢間餐廳就去食嘢啦,早排發現咗公司樓下有一間好正嘅德國菜,所以今日亦都約咗同事過嚟呢度食嘢!🤣佢哋見我咁用心推介,所以都一齊過嚟食!唔算太肚餓,所以就叫咗幾款唔同嘅小食同埋Pizza!呢間餐廳雖然話係德國菜,不過感覺上有好多唔同嘅fusion野喺入面!叫咗一份好好食嘅雞軟骨,呢個得唔得拎來做配食小食真係啱晒!而且我哋呢啲咁餐廳嘅Pizza真係好有信心,呢個Pizza真係好足料,而且只是吩咐,重點嘅係呢度嘅餅底非常薄👍🏻👍🏻餡料十足!絕對係性價比超高😊😎

2021-12-10 86 浏览
對於一個好鍾意食德國菜嘅人來講,呢一間喺大圍嘅豬手工房真係要俾個讚佢!呢個讚除咗係讚緊呢間餐廳嘅服務態度非常好同埋環境好有氣氛之外,重點要讚嘅當然係呢度嘅美味嘅食物!今次我自己叫咗一份豬大腸🤣🤣冇聽錯,真係豬大腸,呢個豬大腸唔同一般出面食嗰啲豬立場好唔同,炸得好香口,而且非常乾淨!極度建議大家一試!另外就有一個香煎三文魚扒!呢個三文魚扒好大塊,而且煎得外皮好香脆!入面仲有滿滿嘅魚油!真係好美味!呢度嘅店員推介左我食呢個黑松露油鴨髀意大利飯!估唔到亦都係另一個fusion菜得來非常吸引!黑松露意大利飯嘅香味,加埋呢個油鴨髀嘅味道好夾!真係意想不到嘅夾!

2021-12-09 68 浏览
今日去咗大圍嘅呢間豬手工房食飯,呢間餐廳真係充滿氣氛同埋服務態度好好!見到呢度嘅店員服務非常親切,而且會好認真介紹食物,所以喺呢度食嘢都特別開心!叫咗一份香煎三文魚扒配青檸汁,呢個三文魚真係好大份,而且本身我自己好鍾意三文魚!真係充滿着三文魚嘅香味同埋油脂分泌好好!煎完之後外脆內軟,依然可以食到好嫩滑嘅三文魚肉!配埋呢個青檸汁少少題鮮,更加出色!另外仲有一份酥炸墨魚骨,估唔到$68可以咁大份嘅小食!而且真係炸得金黃鬆脆!送酒聚會一流!好大驚喜嘅就係呢一個蒜蓉包🤣🤣真係估唔到呢個蒜蓉包焗得啱啱好,非常香脆,而且大大嚿!就咁望住上面邪惡嘅芝士就已經流晒口水!真係做得好好食!好香嘅蒜蓉香味加埋芝士嘅味道!值得推介!

2021-12-08 92 浏览
今日去咗大圍嘅呢一間豬手工房食晚飯!朋友介紹話呢間餐廳真係冇得輸,所以都忍唔住今日約埋朋友過嚟試👍🏻👍🏻見到有一份黑松露鵝肝青瓜炒飯,真係忍唔住叫咗過嚟試吓,有兩樣我自己好鍾意食嘅嘢,就係黑松露同埋鵝肝!👍🏻你個黑松露嘅味道好香濃,而且黑松露嘅炒飯我自己都係第一次食,炒飯非常有鑊氣,明顯工價十足!粒粒分明,而且非常香!配合埋黑松露嘅味道真係好正!然後就係鵝肝啦,呢個鵝肝超級Juice,而且油脂分泌超好,成個口腔都充滿着好香嘅鵝肝味道嘅感覺好正!👏🏻另外仲叫咗一份芝士焗青口,呢個青口亦都好吸睛,芝士味道好香,而且青口大大粒,非常飽滿!

一諗到德國菜,我朋友就好興起咁叫你推介我係呢間豬手工房食飯,唔好睇小佢哋淨係喺工廠大廈嘅餐廳入面,呢間餐廳絕對可以話係可以媲美高級德國菜!但係只係平民嘅價錢,非常貼地!如果想搵性價比好高嘅德國茶餐廳嘅話,呢間豬手工房可以話係重點推介👍🏻記得豬手工房,就梗係要食呢度嘅豬手啦!但係除咗豬手之外,呢度都有好多唔同嘅特色才值得一試,其中嘅就係呢一個千島大蝦海鮮薄餅😍😍呢個真係好好味嘅薄餅,超級薄同埋趣嘅餅底,而且加上滿滿嘅芝士,連埋千島醬嘅大蝦一齊食,真係一咬入去就已經知道係好高質同埋好認真嘅Pizza!👍🏻👏🏻另外就係呢一份香煎鵝肝多士!呢個鵝肝真係好香,咬入去嘅時候都超級Juice!成個口腔都充滿着鵝肝嘅油脂味道,如果鍾意食鵝肝嘅一定會好滿足!

2021-12-06 108 浏览
成家人開party慶祝,梗係要食豬手工房啦!呢間餐廳真係我哋返工嘅同事好鍾意嘅!真係可以話係喺大圍返工嘅福利🤣🤣呢間餐廳已經變咗大圍好出名嘅餐廳!但係食物質素依然保持好高水準,值得一讚!今次食咗一個千島大蝦海鮮薄餅🤤🤤呢個薄餅真係好好食!唔係講笑,本身我自己都好鍾意食pizza,而且重點嘅係呢個Pizza嘅餅底啱啱好,厚薄適中!而且餡料非常豐富,滿滿嘅海鮮再加埋千島醬!令到成個Pizza都好香!真係好鍾意!另外仲叫咗一個芝士焗青口,青口好新鮮同埋好大隻,非常飽滿!加埋芝士一齊焗真係好夾嘅組合!仲有一份慢煮澳洲羊鞍,呢個羊肉好好食,切落去嘅時候已經感受得到好林!同埋好香嘅羊肉味道!由於慢煮嘅關係,所以令到呢個羊肉更加入味!

2021-12-03 101 浏览
今日又去咗我哋其中一個飯堂之一嘅豬手工房!呢間豬手工房真係好正,分量好十足!而且呢度嘅裝修環境都好有氣氛👍🏻👍🏻今次叫咗一份慢煮澳洲羊鞍!本身呢一個羊已經好好味!外邊煎得啱啱好,而且入面依然可以好林同埋好多汁!仲有脆薯格可以食!個人來講好喜歡!另外仲叫咗一份炭燒豬大腸!!!❤️❤️❤️呢個豬大腸真係令我好大驚喜!估唔到係德國菜裏面都可以食到一個咁港式味道嘅小食!重點嘅係呢個豬大腸整得啱啱好,出面好脆卜卜,入面好香嘅味道!仲有就係香煎油鴨腿配黑松露意大利燉飯!呢個油鴨髀估唔到可以係咁林!同埋咁嫩滑!真係好嫩!用匙羹同埋差汁落去就已經食得到啲肉!重點嘅係好香!加埋呢個黑松露意大利飯一齊食真係冇得輸👍🏻❤️

2021-12-03 77 浏览
講到時食德國菜,其實香港地嘅選擇真係唔算好多!而且重點嘅係高質素嘅德國菜更加係少!今日真係好難得搵到一間我自己好滿意,非常鍾意嘅德國菜餐廳❤️❤️呢間餐廳係工廠大廈,公司樓下嘅餐廳真係估唔到可以咁高質素!本身都唔係抱住乜嘢太大期望入去,但係點知一試之後就愛上❤️叫咗一份慢煮澳洲羊鞍👍🏻呢個羊真係好好食,首先烹調得啱啱好,非常香脆,而且好多汁好Juice!呢個羊肉真係一啲蘇味都冇!但係依然可以保持好豐富羊肉嘅味道!鍾意食羊嘅值得一試!小食方面我哋叫咗一份炸芝士年糕配煉奶,呢個芝士年糕好好食,入邊係留心嘅芝士,再加埋年糕嘅一包煙韌口感!好夾!加埋煉奶一齊食,真係好正!