2020-07-06 249 浏览
我叻仔呀今次,帶老婆黎食雞煲佢話好正。叫哂d招牌野梗正啦!😂招牌麻辣雞煲半隻,雞煲大量蔥蒜喬頭芫茜等等,加上阿姐炒工了得,個雞煲超惹味,直頭食到底都咁好食!老婆鍾意食丸,叫左個招牌手工四寶丸(黑墨丸、墨魚丸、蝦丸、鯪魚丸)。彈牙爽口,食落你會睇到粒丸真係有肉,口感有層次而且好有自身嘅味道。頂級安格斯小排,雪花、牛味、口感,無得頂!爆芝響鈴係我嘅最愛,淥幾秒,不得了。吸左少少湯汁嘅脆響鈴,咬落去食到香濃流心芝士添!老婆讚呢度什菜籃唔會比下欄野,全部新鮮翠綠,員工收碟快,唔洗成日叫人清檯。龍鳳檸樂同咸檸七,檸檬同汽水份量都幾多幾大杯。老婆話下次佢請我再黎喎😂。
招牌麻辣雞煲
招牌手工四寶丸
頂級安格斯小排
頂級安格斯小排,雪花、牛味、口感,無得頂!
爆芝響鈴
爆芝響鈴
什菜籃
龍鳳檸樂
2020-07-06 62 浏览
今日同男朋友去深水埗黃金買野,全日都冇食過野!好肚餓就揀左呢間門面好靚嘅雞煲火鍋專門店啦😋我哋叫左半隻雞,招牌麻辣雞煲😙唔食得辣嘅我哋就揀左bb辣上菜嘅時候姐姐會幫你炒下兜雞,炒完就提我地等多一分半鐘就食得🤤🤤🤤個雞煲嘅醬汁好香濃😋加左好多香料同配菜好惹味,一開頭辣味冇咁出,但煲煲下啲麻味就出晒嚟!好過癮🤤啲雞肉肉質都唔錯,雖然姐姐每幾分鐘就幫我地炒一炒,但始終都有啲位係嫩滑啲 有啲係比較乾,下次自己都炒下至得🤣食完雞煲姐姐就幫我哋倒左成壺雞湯去打邊爐🤩我哋叫左個頂級雪花肥牛,細份都有成十一塊,😋仲叫左牛柏葉同個好似好正嘅即炸爆芝紫菜響鈴😍個雪花肥牛雪花分布平均,瘦嘅部分比較多,啱晒女仔😛但佢口感都唔會鞋,都好唸架牛柏葉超級大碟,有兩碗咁嘅份量真係嚇親!其實我同男朋友平時都比較少食Albert yip, 覺得好韌又冇味,但呢到嘅牛柏葉唔會韌,點埋沙爹醬食係超正😍呢個芝士紫菜響鈴條條都又粗又大條!🤩最愛響鈴嘅我真係超期待😋裏面包住紫菜同芝士片🤤多重口感,正!不過因為我係「響鈴只淥一秒黨」黎🤣入面啲芝士仲未熔,所以未去到爆醬或者流心咁誇張🤭雖然係咁!但都非常推介!好好味!飲品方面就叫左鹹檸
今日同男朋友去深水埗黃金買野,
全日都冇食過野!
好肚餓就揀左呢間門面好靚嘅雞煲火鍋專門店啦😋
豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)

我哋叫左半隻雞,招牌麻辣雞煲😙
唔食得辣嘅我哋就揀左bb辣
上菜嘅時候姐姐會幫你炒下兜雞,
炒完就提我地等多一分半鐘就食得🤤🤤🤤
雞煲嘅醬汁好香濃😋加左好多香料同配菜好惹味,
一開頭辣味冇咁出,但煲煲下啲麻味就出晒嚟!好過癮🤤
啲雞肉肉質都唔錯,雖然姐姐每幾分鐘就幫我地炒一炒,
但始終都有啲位係嫩滑啲 有啲係比較乾,
下次自己都炒下至得🤣

食完雞煲姐姐就幫我哋倒左成壺雞湯去打邊爐🤩
我哋叫左個頂級雪花肥牛,細份都有成十一塊,😋
仲叫左牛柏葉同個好似好正嘅即炸爆芝紫菜響鈴😍
頂級雪花肥牛(小)

個雪花肥牛雪花分布平均,瘦嘅部分比較多,
啱晒女仔😛但佢口感都唔會鞋,都好唸架
Albert  Yip

牛柏葉超級大碟,有兩碗咁嘅份量真係嚇親!
但呢到嘅牛柏葉唔會韌,點埋沙爹醬食係超正😍
即炸爆芝紫菜響鈴(三件)

呢個芝士紫菜響鈴條條都又粗又大條!🤩
最愛響鈴嘅我真係超期待😋
裏面包住紫菜同芝士片🤤多重口感,正!
雖然係咁!但都非常推介!好好味!

飲品方面就叫左鹹檸七同水蜜桃梳打,都一樣keep到水平架😌
(PS望住隔離枱飲啤酒飲得好爽,最衰聽朝要返工)
唐生菜
2020-07-06
豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)
頂級雪花肥牛(小)
Albert  Yip
即炸爆芝紫菜響鈴(三件)
唐生菜
  • 豐鍋招牌麻辣雞煲
  • 即炸紫菜響鈴
大家好,今次去食雞煲我地去左一間叫豐鍋既雞煲店佢有2間分店,深水步和沙田,睇你方便去邊間食啦~主打新鮮靚料雞煲,先食雞,再打邊爐 有椰子雞煲,夠曬滋潤補身,也有花雕藥膳,另外仲有花膠雞煲同招牌麻辣可選唔同辣度,可半隻或一隻上,雞肉選用靚雞,啖啖肉,骨細,易食,肉嫩皮爽我選了椰子雞煲,睇住佢用椰青加水,真係啖啖都係鮮甜建議落左雞煮熟收細火,先食雞,飲埋湯,最後先加湯打邊爐!食材就相當豐富,我地叫左招牌手打四寶丸,即係黑白墨丸加蝦丸和鯪魚) 仲有自創既爆芝即炸響鈴,大大件,中間仲有芝士同紫菜 仲有原條手工即炸魚皮,長長一條,當小吃或打邊爐浸湯食都非常惹味又脆口另外推薦 安格斯牛小排,油花均勻,肉味濃香細嫩,配辣定唔辣都咁好食 好單純就係墨魚,同蝦肉打成,啖啖鮮味彈牙,仲有好多墨魚肉粒 飲野都幾抵,一大杯檸茶或檸樂都係32蚊杯~另外仲有椰青,手工喃酒等等選擇呢度食材高質素,價錢公道抵食,唔訂位根本無得食,有興趣就要提早預訂啦~精選火鍋配料半價(適用於9:30夜貓時段)平均消費約300蚊一位 先飲雞湯,食嫩滑雞肉,清曬雞肉再加湯落丸三種手打丸都係非常好食,彈牙鮮味 總評,水準好高,座無虛席,唔
大家好,今次去食雞煲
我地去左一間叫豐鍋既雞煲
佢有2間分店,深水步和沙田,睇你方便去邊間食啦~
主打新鮮靚料雞煲,先食雞,再打邊爐
我選了椰子雞煲,睇住佢用椰青加水,真係啖啖都係鮮甜
建議落左雞煮熟收細火,先食雞,飲埋湯,最後先加湯打邊爐!
仲有自創既爆芝即炸響鈴,大大件,中間仲有芝士同紫菜
 好單純就係墨魚,同蝦肉打成,啖啖鮮味彈牙,仲有好多墨魚肉粒
精選火鍋配料半價(適用於9:30夜貓時段)
平均消費約300蚊一位
 先飲雞湯,食嫩滑雞肉,清曬雞肉再加湯落丸
三種手打丸都係非常好食,彈牙鮮味
總評,水準好高,座無虛席,唔訂位好難有位
2020-07-01 225 浏览
今晚黎豐鍋食雞煲,半年前食過之後對佢既雞煲汁念念不忘,今次再黎唔駛諗即刻落單要半隻雞先🤪話就話半隻,但份量真係超多,兩個人食好似食極都仲有咁,啲洋蔥依然係超爽甜,食到最後洋蔥變淋吸飽晒啲汁又係另一種滋味🤤🤤邊爐料方面mvp係手打墨汁丸,入面有好多切碎既墨魚粒,食落爽口有鹹香,我搶晒兩粒黎食🤪安格斯牛頸脊一望就知新鮮,啲色澤好靚,淥一淥就食得,口感嫩滑。菜籃都有幾多款菜,我鍾意白菜仔多啲,其他吸晒辣湯真係好辣🙈🙈🙈炸物方面叫咗紫菜響鈴同炸魚皮,響鈴好鬆化,魚皮就脆卜卜,我唔食得辣就覺得魚皮正啲。飲品方面大檸茶少甜真係甜度啱啱好,藍蝶雪梨又靚又好飲,推介~

2020-06-30
  • 豐鍋招牌麻辣雞煲
  • 藍蝶雪梨
  • 手工炸魚皮
朋友話想食雞煲....我就諗起好耐之前係石門食過既呢間雞煲質素唔錯, 就帶佢黎食啦~~6點幾入庭餐廳都唔少人喔, 黎食最好要訂位丫!!我地2個人坐4人位~~咁先夠位擺食物呢.....餐牌有好多選擇喔~~肉類, 海鮮, 蔬菜, 丸類等.....非常豐富!!豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻) $168份量足夠2人食丫~~邊炒邊聞到香噴噴既味道雞煲既秘製醬汁好惹味雞肉非常嫩滑食完雞煲就開始打邊爐喇~~頂級安格斯牛小排 $178大大算, 排得好靚好吸睛牛小排牛味濃, 而且好甘香~~肉質軟腍, 好好味呀!!!手工四寶丸 $85分別係蝦丸, 墨魚丸, 黑墨丸, 陵魚丸喜出望外既好味!!!好少食到咁彈牙既丸!!粒粒都唔單上好彈牙, 味道仲一流添自創爆芝響鈴 $38脆脆既響鈴包住芝士~烚一烚即拎起, 保持外脆內軟~~入口一咬開就爆芝喇, 超正!!鍾意芝士既朋友必食~~什菜籃 $68可以一次過食到唔同種類既菜~~大大盤, 好豐富丫!!!椰青 $48消暑既椰青好解渴~~打住邊爐飲超爽呢
6點幾入庭餐廳都唔少人喔, 黎食最好要訂位丫!!
我地2個人坐4人位~~
咁先夠位擺食物呢.....
餐牌有好多選擇喔~~
肉類, 海鮮, 蔬菜, 丸類等.....非常豐富!!

豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻) $168
份量足夠2人食丫~~
邊炒邊聞到香噴噴既味道

雞煲既秘製醬汁好惹味

雞肉非常嫩滑

食完雞煲就開始打邊爐喇~~

頂級安格斯牛小排 $178
大大算, 排得好靚好吸睛

牛小排牛味濃, 而且好甘香~~
肉質軟腍, 好好味呀!!!
手工四寶丸 $85
分別係蝦丸, 墨魚丸, 黑墨丸, 陵魚丸
喜出望外既好味!!!
好少食到咁彈牙既丸!!
粒粒都唔單上好彈牙, 味道仲一流添

自創爆芝響鈴 $38
脆脆既響鈴包住芝士~
烚一烚即拎起, 保持外脆內軟~~
入口一咬開就爆芝喇, 超正!!
鍾意芝士既朋友必食~~
什菜籃 $68
可以一次過食到唔同種類既菜~~
大大盤, 好豐富丫!!!
椰青 $48
消暑既椰青好解渴~~
打住邊爐飲超爽呢

• 頂級安格斯牛小排
2020-06-28 113 浏览
今日去了石門!同朋友食雞煲!今日去了"豐鍋雞煲"食!我們兩個人點了螺片花膠雞煲(半隻)$208雞好新鮮!有雞味又滑又香火鍋料特級牛肉好靚的牛肉,好好好味!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻肉味香濃,入口鬆軟!四款丸都不錯,最好味是墨魚丸四寶手打丸菜籃有生菜,油墨菜......菜好乾淨好新鮮!紫菜響鈴是現炸的!好好味好新鮮!炸魚皮好脆!一點都不油!總結味道~真不錯,材料實在,味道剛好!價錢~抵食!比足料
今日去了石門!同朋友食雞煲
今日去了"豐鍋雞煲"食!
我們兩個人點了
螺片花膠雞煲(半隻)$208
雞好新鮮!有雞味又滑又香
火鍋
特級牛肉
好靚的牛肉,好好好味!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
肉味香濃,入口鬆軟!
四款丸都不錯,最好味是墨魚丸
四寶手打丸
菜籃
有生菜,油墨菜......
菜好乾淨好新鮮!
紫菜響鈴
是現炸的!好好味好新鮮!
炸魚皮
好脆!一點都不油!
總結
味道~真不錯,材料實在,味道剛好!
價錢~抵食!比足料

2020-06-23 116 浏览
今日blue Monday,返工冇咩mood做嘢,所以一早whatsapp朋友今晚出去食下飯吹下水自從港鐵屯馬一期綫開通後,我哋呢啲通常九龍東活動的人,去沙田需要嘅時間少咗,距離都短咗「豐鍋雞煲」位於石門京瑞廣場,非常就腳,由港鐵行過去,唔使5分鐘就到達🥢椰子雞煲🐔(半隻)湯底有椰子肉🥥、紅棗、杞子、竹笙,店員會將新鮮椰子水倒入湯内,即時聞到椰子香味,然後雞倒入煲內,煮8分鐘後,湯底仍然清淡,入口有椰子清甜,又有雞湯香味,雞就非常嫩滑,就連雞胸也非常軟滑唔嚡口。🥢頂級安格斯牛小排油花分布均勻,每片厚薄適中,簡單只淥幾秒,入口口感細嫩,脂肪甘香可口🥰,係火鍋必有的食物🥢手工四寶丸墨魚丸、蝦丸、鯪魚丸、墨汁墨魚丸,全部都真材實料,入口好q彈,尤其墨魚丸、墨汁墨魚丸,入口有墨魚粒,非常爽口彈牙🥢炸魚皮,非常脆口,🥢酥脆紫菜響鈴,浸上香濃雞湯,配上本身豆香,真係超好味玫瑰柚子,有啖啖玫瑰香味,清清甜甜,解渴兼消除油膩

🥢椰子雞煲🐔(半隻)

🥢頂級安格斯牛小排

🥢手工四寶丸

玫瑰柚子,有啖啖玫瑰香味,清清甜甜,解渴兼消除油膩
2020-06-22 116 浏览
<石門>對於新界人嘅我黎講。唔算係一個陌生嘅地方。😃今晚黎「豐鍋」食火鍋。想滋補d嗌咗個滋補螺片花膠🐔煲嘆下。兩個人嗌咗半隻🐔$208。個湯底都幾甜。我地一人飲咗兩碗🥣。🐔肉滾到尾聲都唔會鞋😛頂級安格斯牛小排~米睇佢薄薄一層。滾下一塊滾下又一塊。兩個人一定🈵️足。🤪手工四寶丸~左起)黑墨丸>鯪魚丸>墨魚丸>蝦丸彈牙大大粒。整體來講都唔錯。😜什菜藍~一兜有4種菜。心多多?唔洗怕。一定有款岩你食。🤩最後飲埋個椰靑就大🈵️足。❤️
想滋補d嗌咗個滋補螺片花膠🐔煲嘆下。

🐔肉滾到尾聲都唔會鞋😛
頂級安格斯牛小排~
米睇佢薄薄一層。滾下一塊滾下又一塊。兩個人一定🈵️足。🤪
手工四寶丸~
左起)黑墨丸>鯪魚丸>墨魚丸>蝦丸
彈牙大大粒。整體來講都唔錯。😜
什菜藍~
一兜有4種菜。心多多?唔洗怕。一定有款岩你食。🤩
最後飲埋個椰靑就大🈵️足。❤️
2020-06-18 133 浏览
疫情期間 店員好貼心有熱水比顧客洗筷子環境座位都好舒適,而且冷氣好大我地點左個滋潤椰子雞煲(半隻)係一個即開新鮮嘅椰子水,有紅棗椰子肉同埋杞子做湯底,非常夠甜味,半隻雞係分開上嘅,當水滾嘅時候,店員會幫手放啲雞落去,雞肉幼嫩又滑頂級安格斯牛肉:雖然見到有脂肪但係一啲都唔肥,唔會難咬,非常有牛味👍🏻炸魚皮:有別於平時嘅魚皮,超級大塊而且完塊上,有三大塊,超級脆口鬆化,餓餓地等緊雞煲滾既同時食岩岩好手工四寶丸:分別有蝦丸,墨魚丸,黑墨丸,鯪魚丸共八粒 ,各款丸手打,超級彈牙,個人最喜歡蝦丸同墨魚丸,晶瑩通透又夠大粒,足料即炸紫菜響鈴:三大卷,好少去打邊爐有紫菜響鈴,呢度仲有好多款選擇,仲有芝士紫菜響鈴啦,仲有普通嘅咋響鈴,浸一浸落去個爐就食得,非常好食雜菜藍:入面有好菜才可以選擇,咩都想食點呢個真係唔錯,而且好新鮮飲品方面我哋點左大話七,龍鳳檸樂,大大杯由頭飲到落尾
疫情期間 店員好貼心有熱水比顧客洗筷子

環境座位都好舒適,而且冷氣好大

我地點左個滋潤椰子雞煲(半隻)

飲品方面我哋點左大話七,龍鳳檸樂,大大杯由頭飲到落尾
2020-06-15 482 浏览
疫情期間好耐冇出去打邊爐啦,今日突然好想食雞煲,同屋企人去咗屋企附近嘅京瑞廣場,食呢間豐鍋雞煲。呢間都好出名咖!聽過好多朋友話好食,所以今次book咗兩位6:30pm,當時放工時間已經好多人食緊啦,好彩算早入嚟食😋豐鍋招牌麻辣雞煲一定唔少得!但係我哋食唔到超級辣,叫咗小辣。肥牛一定唔少得啦😍叫咗頂級安格斯牛(小),仲有手工四寶丸,即炸芝紫菜響鈴😋黥魚皮同埋雜菜籃。另外仲叫咗一個椰青同埋一杯德國手工麥啤!飲品好冰凍,好耐冇飲過椰青!真係好正,夏天飲一流!雞煲嘅雞肉非常嫩滑,份量好多,而且辣度剛剛好。我哋呢啲唔食得太辣嘅人叫小辣就最啱啦!牛肉好香濃牛肉味,而且雪花好靚好均勻。入口即溶。魚皮好香口,係我至愛!重點推介⭐️即炸芝紫菜響鈴入邊有芝士同紫菜,好邪惡但係真係好濃郁嘅腐竹味,而且超級脆!雜菜籃入邊有三款菜,啱晒我哋呢啲貪心想一次過食幾款菜嘅人😆食飽飽,成餐真係好滿足呀,唔怪得知咁多人食啦!
疫情期間好耐冇出去打邊爐啦,
今日突然好想食雞煲
同屋企人去咗屋企附近嘅京瑞廣場,
食呢間豐鍋雞煲

呢間都好出名咖!
聽過好多朋友話好食,
所以今次book咗兩位6:30pm,
當時放工時間已經好多人食緊啦,
好彩算早入嚟食😋

豐鍋招牌麻辣雞煲一定唔少得!
但係我哋食唔到超級辣,叫咗小辣。
肥牛一定唔少得啦😍
叫咗頂級安格斯牛(小),
仲有手工四寶丸,即炸芝紫菜響鈴😋
黥魚皮同埋雜菜籃。
另外仲叫咗一個椰青
同埋一杯德國手工麥啤!

飲品好冰凍,
好耐冇飲過椰青!真係好正,
夏天飲一流!
椰青
德國手工麥啤酒

雞煲嘅雞肉非常嫩滑,
份量好多,而且辣度剛剛好。
我哋呢啲唔食得太辣嘅人
叫小辣就最啱啦!
豐鍋招牌麻辣雞煲

牛肉好香濃牛肉味,
而且雪花好靚好均勻。
入口即溶。
頂級安格斯牛肉
雜菜籃

手工四寶丸

魚皮好香口,係我至愛!

重點推介⭐️即炸芝紫菜響鈴
入邊有芝士同紫菜,
好邪惡但係真係好濃郁嘅腐竹味,
而且超級脆!
即炸芝士紫菜響鈴

雜菜籃入邊有三款菜,
啱晒我哋呢啲貪心想一次過食幾款菜嘅人😆

食飽飽,成餐真係好滿足呀,
唔怪得知咁多人食啦!
椰青
即炸芝士紫菜響鈴
  • 即炸紫菜響鈴
  • 手工即炸魚皮
  • 什菜籃
  • 頂級安格斯牛 (小)
  • 招牌雞煲
2020-06-14 167 浏览
今次小弟第一次係openrice 寫食評,就因為實在太嬲食到一肚火,覺得呢間餐廳有太多假好評先企出黎講野,希望大家睇到我呢篇文章唔好中伏。呢間餐廳本來話自己係 $100-$200 價位,但入到去個餐單d 價位係貴到離譜,份量好少,每人食左$400 都唔飽,咁有陣時入錯餐廳食物份量少都無計,但最嬲係佢入座時無講明有時限,見你未食完一超時就趕你走。係,你無睇錯,佢地係會準時收走你既食物要你走,仲要黑晒面咁話你超時幾分鐘,最慘係佢主動行埋黎收錢時都會客客氣氣,收錢時都唔會講俾你聽有時限。收完錢就變臉準時收走你未食完既野,老實講,而家係打邊爐,90分鐘就要迫你走係想點? 我唔係食緊快餐呀,而且仲要係幫襯佢地叫左d 頂級安格斯牛肉食既。收費都相當奇怪,醬油費原來係要另外收錢,但佢地一開始會同你講出面自己攞,又唔會提到要收錢。我真係未試過食任何一間火鍋店會收醬油錢又唔講聲。同埋張單會無啦啦on top d 牛肉收多你$70蚊,個服務員直接話唔駛理會佢地既計法,要我俾錢就得。我自問食過咁多餐廳,真係未試過食到咁嬲,大家要小心唔好盡信d 假好評,慎防被騙!

2020-06-04 228 浏览
住沙田老友約我石門京瑞廣場一期1樓137號食火鍋,我們點左滋補螺片花膠雞煲半隻$208,雞好厚肉、大大碟,花膠有六條,雞湯鍋底味香濃。頂級安格斯牛小排$178,牛肉味香濃,肥瘦均勻,真美味。手工四寶丸$85,有墨魚汁丸、墨魚丸、蝦丸、鯪魚丸。墨魚丸🦑最好味,因有墨魚肉粒,非常爽口彈牙,蝦丸也不錯。爆芝響鈴$38有三件,超美味,芝士味香又滑。手工即炸魚皮$48,大大塊,有口感。雜菜盤$68,有生菜🥬菜心、白菜仔、油麥菜,十分新鮮。椰青$48,很清甜。
住沙田老友約我石門京瑞廣場一期1樓137號食火鍋,我們點左
頂級安格斯牛小排$178,牛肉味香濃,肥瘦均勻,真美味。
爆芝響鈴$38有三件,超美味,芝士味香又滑。
手工即炸魚皮$48,大大塊,有口感。
雜菜盤$68,有生菜🥬菜心、白菜仔、油麥菜,十分新鮮。
椰青$48,很清甜。
  • 自創爆芝響鈴
  • 頂級安格斯牛
2020-04-09 300 浏览
滋補螺片花膠雞煲。材料滿瀉的一個雞煲。雞件有大隻。份量十足。新鮮嫩滑。入口彈牙。螺片必然配搭拍檔花膠。花膠的彈牙程度好強。湯底鮮甜可口養顏。極為保氣養顏一個靚湯。手工四寶丸。四寶各有爽滑特式。入口爽滑。滑喉感更顯突出。新鮮打造。創意無限。自創爆芝紫菜響鈴。餐廳自創響鈴加添紫菜。入口極豐富。響鈴的爽脆配以紫菜的海青味浸上濃烈雞湯。更添複習美味。頂級安格斯牛小排。安格斯是牛肉中極為重牛感。重牛味的一款。它們切得細細塊入口即溶。牛味濃郁

2020-02-10
2020-04-04 194 浏览
香噴噴🐔🍲食完令人再3️⃣回味😋點左bb 辣,餐廳姐姐會我地炒好防痴底🥰🥰好細心的服務,而且呢度地點好方面,鄰近石門馬鐵站,超方便半隻雞🐔兩個人食岩岩好,最好味都係乾的雞煲😋😋食先後會加d湯變火鍋🍲手打四寶丸🍡👍🏻有🦐蝦丸🐙墨魚丸❤️💜手工炸魚皮又係另一必食推介💕當然唔少得係安格斯肥牛🐮啦🥰仲有加埋芝士響鈴真係超級大滿足🤤🤤最喜出望外,竟然係呢度飲到椰青🌰🍹
2020-04-03 131 浏览
沙田第一城無乜野好食,於是走去石門睇下,發現原來衣家石門都幾旺,兩個商場一左一右開咗好多舖頭。因為想打邊,所以就入咗呢間試下。呢間野原來除咗雞煲之外,仲有小菜嘅。我叫了椰子雞煲。D雞用碟分開上,睇落去都幾新鮮,而湯底的椰子味都好香好濃,唔知係唔係心理關係,食落就覺得無咁熱氣。因為隻雞的份量都好足,所以我地兩個人只叫了D菜同埋雲吞,已經夠飽。另外店員介紹我地試佢個紫菜響鈴同埋個德國麥啤,紫菜響鈴係即叫即炸,唔算太油,幾好,個德國麥啤比想像中淡,易入口,好香麥味,都幾正。
2020-03-28