2020-03-30 159 浏览
今日同一個好耐冇見ge friend食雞煲, 就返佢喺石門,呢間佢話好味首先我地叫左嘢飲佢就大話7,我就藍蝶花雪梨,um, 好特別嘅味and好好飲再嚟就係主打我地order咗花膠螺片雞煲,雞都幾滑,急不及待食la真係正,啱哂我地Lei d大食友la再嚟就係大響鈴喇,中間有紫菜菜嘅份量都唔少 都夠新鮮丸類,特別欣賞個黑墨丸,yummy! 呢個重頭戲,安格斯牛,好正,超yummy! 炸魚皮總結:我地都好欣賞個安格斯牛,好有肉味,呢埋個湯底真係好滿足,下次嚟開呢區一定再食過

真係正,啱哂我地Lei d大食友la

再嚟就係大響鈴喇,中間有紫菜

菜嘅份量都唔少 都夠新鮮

丸類,特別欣賞個黑墨丸,yummy!

呢個重頭戲,安格斯牛,好正,超yummy!

炸魚皮

今次推介位於石門既「豐鍋」主打招牌麻辣雞煲&滋潤椰子雞🐔雞煲相當入味😋 我食唔到辣所以選BB辣岩岩好👍🏻 吃完雞當然唔少得打邊爐🍲- 配料必點「即炸爆芝紫菜響鈴 」🔔 顧名思義係響鈴入面包住紫菜&芝士🤤 正呀!- 手工丸必點「黑松露墨魚丸」一向都喜歡吃墨魚丸,估唔到同黑松露咁夾🙈- 肉類必點「極品本地手切牛頸脊」唔會肥!肉質鮮嫩。- 小食推介「泡椒雞腳」好大隻😂個汁好特別,如果食到辣既朋友仔一定要試🌶- 率先了試食老闆新研究的菜式「椒鹽炸豆腐」好鬆脆😝 口感好得意👍🏻 食唔到辣都接受到- 特別推介「手工即炸魚皮 🐟」好似塊臉咁大既魚皮你見過未?😱 老闆話係原條魚皮切落黎新鮮即炸喔!- 飲品推介「玫瑰柚子」柚子蜜加玫瑰,特別👍🏻「藍蝶雪梨🍐」入落清清地唔太甜~影相靚靚💕Yummy
今次推介位於石門既「豐鍋」

主打招牌麻辣雞煲&滋潤椰子雞🐔

滋潤椰子雞煲

秘製醬雞煲(BB辣)

- 手工丸必點「黑松露墨魚丸」
一向都喜歡吃墨魚丸,估唔到同黑松露咁夾🙈

- 肉類必點「極品本地手切牛頸脊」
唔會肥!肉質鮮嫩。
極品本地手切牛頸脊

- 小食推介「泡椒雞腳」好大隻😂
個汁好特別,如果食到辣既朋友仔一定要試🌶

- 率先了試食老闆新研究的菜式「椒鹽炸豆腐」
好鬆脆😝 口感好得意👍🏻 食唔到辣都接受到
椒鹽炸豆腐

- 特別推介「手工即炸魚皮 🐟」

- 飲品推介「玫瑰柚子」柚子蜜加玫瑰,特別👍🏻
「藍蝶雪梨🍐」入落清清地唔太甜~影相靚靚💕

Yummy

滋潤椰子雞煲
秘製醬雞煲(BB辣)
極品本地手切牛頸脊
椒鹽炸豆腐
  • 即炸爆芝紫菜響鈴
2020-03-27 3280 浏览
真係好耐無同朋友出街食飯..👭🏻想搵個地方可以傾下計又方便返屋企既,就揀咗石門唔經唔覺,石門開咗好多唔同既餐廳🍽️而之前同事曾經介紹過有間好好食既雞煲🐔🐔一直好心動,今次就去試一試佢有幾好食啦都真係不得不講,而家出街食飯,真係成個死城一樣..☠️好少人好似我咁大無畏反而呢間雞煲,竟然可以坐滿全場,一定有佢可取之處黎到呢度,緊係要食雞煲啦!!豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻) $168🐓叫咗個小辣,感覺都唔係好辣🌶️下次可以挑戰一下食中辣, 剌激一下個味蕾雞好嫩滑,份量都唔少食完呢煲都有半飽既感覺🤭食完雞煲,加湯叫餸是必須吧!頂級安格斯牛小排 $178🐮唔好睇佢份量好似唔多但佢既油花好靚,每人都食咗好多塊🤤入口竟然有即溶既感覺好滿足呀!!!👍🏻👍🏻👍🏻手工四寶丸 $85粒粒都好大粒,一次過滿足4個願望最鐘意係蝦丸,好彈牙🦐仲食到有蝦粒,好足料手工即炸魚皮 $48🐠長長既魚皮,即叫即炸即出爐唔洗點湯都好好味反而點湯要浸耐少少先入味即炸紫菜響鈴 $38又是即叫即炸即出爐,響鈴入面包住紫菜份外多咗一種口感好得別,點湯食係絕配什菜籃 $68真係勁足料既什菜籃分別有白菜,娃娃菜同生菜🥬齊晒打邊爐必吃之菜,同朋友食
真係好耐無同朋友出街食飯..👭🏻
想搵個地方可以傾下計
又方便返屋企既,就揀咗石門
唔經唔覺,石門開咗好多唔同既餐廳🍽️
而之前同事曾經介紹過有間好好食既雞煲🐔🐔
一直好心動,今次就去試一試佢有幾好食啦

都真係不得不講,而家出街食飯,
真係成個死城一樣..☠️
好少人好似我咁大無畏
反而呢間雞煲,竟然可以坐滿全場,一定有佢可取之處

黎到呢度,緊係要食雞煲啦!!

豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻) $168🐓
叫咗個小辣,感覺都唔係好辣🌶️
下次可以挑戰一下食中辣, 剌激一下個味蕾
雞好嫩滑,份量都唔少
食完呢煲都有半飽既感覺🤭
豐鍋招牌麻辣雞煲(

食完雞煲,加湯叫餸是必須吧!

頂級安格斯牛小排 $178🐮
唔好睇佢份量好似唔多
但佢既油花好靚,每人都食咗好多塊🤤
入口竟然有即溶既感覺
好滿足呀!!!👍🏻👍🏻👍🏻

手工四寶丸 $85
粒粒都好大粒,一次過滿足4個願望
最鐘意係蝦丸,好彈牙🦐
仲食到有蝦粒,好足料

手工即炸魚皮 $48🐠
長長既魚皮,即叫即炸即出爐
唔洗點湯都好好味
反而點湯要浸耐少少先入味
手工即炸魚皮

即炸紫菜響鈴 $38
又是即叫即炸即出爐,響鈴入面包住紫菜
份外多咗一種口感
好得別,點湯食係絕配

什菜籃 $68
真係勁足料既什菜籃
分別有白菜,娃娃菜同生菜🥬
齊晒打邊爐必吃之菜,同朋友食唔洗爭👭🏻

💬飲埋野,人均都係$300,呢個質素,真係抵比
2020-03-23
豐鍋招牌麻辣雞煲(
手工即炸魚皮
2020-03-27 104 浏览
突然想食雞煲,就去左豐鍋雞煲到食啦,地點好方便,在沙田石門站,一出地鐵站就是了☺下面個層是日式涮涮鍋,再上一層就是雞煲了。有多款美味選擇,有椰子雞、螺片花膠雞煲、藥膳雞煲、麻辣雞煲。 我今次就叫了麻辣雞煲。店員有比水我們洗餐具先👍🏻叫左BB辣唔會好辣,個汁好好味,配合得好好。唔經唔覺就食完雞,食完雞煲店員會幫你加湯打邊爐,叫左頂級安格斯牛小排,擺法同紋理都好美,食落口厚感適中,好味呢。亦叫左手工八寶丸,有黑松露墨魚丸、蝦丸、黑墨魚、鯪魚球。一次過試曬4款味。味道各有千秋,推介之一。另外,叫的自創爆芝響鈴,一咬落去滿滿的芝士味🥰第一次食好特別,岩曬鐘意食芝士的朋友啦,不要錯過。仲叫左椰青和藍碟花飲品飲, 我個人就好鐘意,藍碟花不重味,飲落感覺好清新好健康。仲有好難得見到的椰青,所以立即叫黎飲💕突然想食雞煲,就去左豐鍋雞煲到食啦,地點好方便,在沙田石門站,一出地鐵站就是了☺下面個層是日式涮涮鍋,再上一層就是雞煲了。有多款美味選擇,有椰子雞、螺片花膠雞煲、藥膳雞煲、麻辣雞煲。 我今次就叫了麻辣雞煲。店員有比水我們洗餐具先👍🏻叫左BB辣唔會好辣,個汁好好味,配合得好好。唔經唔覺就食完雞,食完雞

• 雞煲
2020-03-21 67 浏览
今日去左石門揾朋友,佢話帶我去食雞煲,我就跟佢去左京瑞廣場一樓,入面間叫豐鍋既雞煲,雞煲款式選擇都幾多,可以半隻或者一隻,我地揀左花膠雞煲半隻,雞肉都幾多,仲好多肉,花膠好入味,之後職員幫我地開火落埋d雞肉落煲度,仲要好好服務甘同我地講5-6分鐘後先食得,打開煲蓋好香雞肉味,雞湯香濃,之後我地仲叫左炸魚皮,不過硬左少少,芝士炸響鈴,呢個真係好香好勁芝士味,芝士怪最岩食,叫左碟安格斯牛肉,薄薄切片好快就熟,好香肉味,手打丸都叫左碟試,有四款丸,都好爽口彈牙,幾特別,仲叫左個雜菜藍,最後當然唔少得叫杯特飲玫瑰柚子酸酸甜甜幾開胃同好甜既椰青啦~
今日去左石門揾朋友,佢話帶我去食雞煲,我就跟佢去左京瑞廣場一樓,入面間叫豐鍋既雞煲雞煲款式選擇都幾多,可以半隻或者一隻,我地揀左花膠雞煲半隻,雞肉都幾多,仲好多肉,花膠好入味,之後職員幫我地開火落埋d雞肉落煲度,仲要好好服務甘同我地講5-6分鐘後先食得,打開煲蓋好香雞肉味,雞湯香濃,之後我地仲叫左炸魚皮,不過硬左少少,芝士炸響鈴,呢個真係好香好勁芝士味,芝士怪最岩食,叫左碟安格斯牛肉,薄薄切片好快就熟,好香肉味,手打丸都叫左碟試,有四款丸,都好爽口彈牙,幾特別,仲叫左個雜菜藍,最後當然唔少得叫杯特飲玫瑰柚子酸酸甜甜幾開胃同好甜既椰青啦~
今晚老豆話想食雞煲🍲,瑞京廣場呢度好多不同種類既食肆,小食、酒樓、快餐店、cafe同韓燒都有見呢間火鍋店好評幾多,就決定黎呢度試吓啦!門面同內在裝修都好靚,環境非常舒適點餐紙有自助醬料區,喜出望外!竟然有白飯叫咗個滋補螺片花膠雞煲(半隻雞)半隻都已經好大碟啦⋯隻雞好新鮮,大大件,有黃油螺片唔算大塊花膠筒亦都靚,好重膠質手工四寶丸先上一共有4種丸。硬度ok,唔會一夾就散蝦丸既蝦味好濃,同一般蝦丸好唔同黑墨丸既味道最出!丸裏面仲有粒粒白色墨魚,有咬口之後就到安格斯牛,賣相好吸引!開邊既切法,有點厚度試左幾次,燙大約8秒左右岩岩好脂肪爽口,牛肉味好濃郁,口感好正炸魚皮好大塊!比較厚身有幾種響鈴選擇,今次試吓紫菜響鈴好大條!非常非常飽肚,因為本身比較厚身,燙耐少少比較好最後點左雜菜籃,有超過4種菜,都係好新鮮既!飲品方面,點左汽水都係好大杯的整體來講好好,無論係食材、環境衛生同舒適度都屬於高質!店員亦都好醒目,服務態度不錯👍🏻性價比高!

見呢間火鍋店好評幾多,就決定黎呢度試吓啦!
門面同內在裝修都好靚,環境非常舒適

點餐紙

有自助醬料區,喜出望外!
竟然有白飯

叫咗個滋補螺片花膠雞煲(半隻雞)
半隻都已經好大碟啦⋯
花膠、雞(半隻)

隻雞好新鮮,大大件,有黃油
螺片唔算大塊
花膠筒亦都靚,好重膠質

手工四寶丸先上
一共有4種丸。硬度ok,唔會一夾就散
蝦丸既蝦味好濃,同一般蝦丸好唔同
黑墨丸既味道最出!丸裏面仲有粒粒白色墨魚,有咬口

手工四寶丸

之後就到安格斯牛,賣相好吸引!
開邊既切法,有點厚度
頂級安格斯牛(小)

試左幾次,燙大約8秒左右岩岩好
脂肪爽口,牛肉味好濃郁,口感好正

炸魚皮好大塊!
比較厚身
手工炸魚皮

有幾種響鈴選擇,今次試吓紫菜響鈴
好大條!非常非常飽肚,因為本身比較厚身,燙耐少少比較好
即炸紫菜響鈴

最後點左雜菜籃,有超過4種菜,都係好新鮮既!
雜菜籃

飲品方面,點左汽水
都係好大杯的
大話七、龍鳳檸樂

整體來講好好,無論係食材、環境衛生同舒適度都屬於高質!
店員亦都好醒目,服務態度不錯👍🏻
性價比高!
2020-03-16
花膠、雞(半隻)
手工四寶丸
頂級安格斯牛(小)
雜菜籃
大話七、龍鳳檸樂
2020-03-20 74 浏览
今日收工去石門食打邊爐!今日去食豐鍋雞煲環境舒服,坐得都幾闊落!我們點了一個滋補螺片花膠雞煲店員上了一煲湯,再上一碟螺片花膠雞分量都幾大!自己放落鍋!滾兩滾就可以開始煮其他食物其他食物我們點了頂級安格斯牛小排牛肉好香,好滑好有肉味!什菜藍菜好鮮甜手工四寶丸是手打丸!內面有墨魚丸手工炸魚皮爆芝紫菜響鈴飲品椰青總結價錢物超所值!價錢合理!材料靚!味道 材料靚食到食材原味道!環境舒服爐具不錯夠火力!地點近mtr
今日收工去石門食打邊爐!
今日去食豐鍋雞煲
環境舒服,坐得都幾闊落!
我們點了
一個滋補螺片花膠雞煲
店員上了一煲湯,再上一碟螺片花膠雞
分量都幾大!自己放落鍋!

滾兩滾就可以開始煮其他食物
其他食物我們點了
頂級安格斯牛小排

牛肉好香,好滑好有肉味!
什菜藍
菜好鮮甜
是手打丸!內面有墨魚丸

爆芝紫菜響鈴
飲品
椰青
總結
價錢物超所值!
價錢合理!材料靚!
味道 材料靚食到食材原味道!
環境舒服爐具不錯夠火力!
地點近mtr

2020-03-12 1890 浏览
推薦指數:🤩🤩🤩🤩石門果然好多好野食,今日黎食雞煲,唔想咁熱氣就嗌左個滋潤椰子雞煲!加左足料椰青水,好清甜好潤呀~椰子雞煲點可以無主角呢?呢到的份量係半隻雞,相當足料兼大隻肥美的新鮮雞!雞皮充滿黃油同雞肉都好新鮮!值得一讚的當然係呢個椰子湯底,清甜潤喉,湯頭係淡淡椰青水的鮮甜,配埋杞子、紅棗、竹笙,仲有切絲的椰子肉,成個湯底簡直係健康之選~食雞煲唔一定油膩重口味,呢個椰子湯底絕對掂呀~嗌左手工四寶丸(黑墨丸、墨丸、蝦丸、鯪魚丸),超彈兼大大粒,每一粒都好飽滿而且真材實料,裡面食到墨魚粒粒同蝦肉,每一款丸都各有特色~我自己就最鐘意黑墨丸,真係好彈牙好好食!不得不提的手製即炸紫菜響鈴同手工炸魚皮!一份有3件,真係新鮮即炸,一送上仲要熱辣辣脆卜卜,好有HEART的店鋪先會堅持即點即炸,保持最新鮮最脆口的質感!一浸落椰子湯底3—5秒就已經食得,外軟內脆,同朋友都大讚呢個高水準。打邊爐同食雞煲,必嗌的當然係牛肉啦~呢款頂級安格絲牛小排,一客份量都好多,鋪滿成碟,牛小排油脂分佈平均,快淥幾秒入口即溶!牛小排質素唔錯,推薦大家嗌,一份都只係HK$178。什菜藍都有至少3款蔬菜!新鮮乾淨,蔬菜配埋個椰
推薦指數:🤩🤩🤩🤩

什菜藍都有至少3款蔬菜!新鮮乾淨,蔬菜配埋個椰子鍋係超鮮甜!一啲都唔油膩!有肉有菜,夠哂健康!

配埋個大檸茶,茶底唔錯,大大杯邊食雞煲邊飲呢杯大檸茶,夠哂爽呀!

估唔到石門呢邊有咁高質的雞煲,下次唔一定只考慮沙田市中心或大圍啦,係沙田友的大家又多個飲飲食食之好地方。
2020-03-12
  • 即炸紫菜響鈴
2020-03-08 80 浏览
豐鍋雞煲聽就聽過,但就未食過,今日咁岩想食雞煲,立刻決定試下呢間久仰大名的雞煲餐廳。我們來到石門,特登試下呢度的雞煲,今次點了豐鍋招牌麻辣雞煲bb辣,無幾耐就有得食啦。果然名不虛傳,這裡的雞煲特別入味同野味,而且雞肉夠香嫩,配著我最喜歡的莞茜,真係香噴噴好味到震。食完雞煲,就可以加湯打邊爐。我哋還點了好幾個菜,分別有即炸紫菜響鈴,即炸魚皮,呢兩個即炸的菜真的是新鮮炸的,上枱時仲係熱辣辣,超級香脆。我們還點了出名的手打四寶丸,這個四寶丸分別有蝦丸,墨魚丸,黑墨魚丸,還有鯪魚丸。所有丸都是新鮮的,吃起上嚟很有魚味,口感煙韌又彈牙,水準真的不錯。再來多啲安格斯雪花肥牛,肥牛肉質鮮嫩,烚吓烚吓真係好美味。食咁多好嘢當然唔少得點返杯特色飲品,我點了玫瑰柚子茶,朋友點了蜜桃梳打,兩杯都大大杯甜甜地好好飲。今次真係大飽口福,豐鍋的雞煲同食物質量真的很棒,食過真係翻尋味。
2020-02-19
2020-03-05 75 浏览
第一次黎,朋友帶我黎石門搵食,原來都幾多野食揀噃~攞位嗰時服務都幾好^_^早幾日先bbq完,所以唔食麻辣了!揀左個清啲嘅湯底—> 螺片花膠雞煲半隻。啲雞件好爽滑,而且比想像中大碟~碟安格斯牛好靚仔呀,淥一淥就食得,一D都唔un,好嫩口。手工四寶丸(蝦丸、墨魚丸、黑墨丸、鯪魚丸)粒粒都好彈牙,最like鯪魚肉味好香~響鈴係自家制,大大條好脆口。另外menu仲見到有芝士/紫菜味嘅響鈴添~下次可能會試下!

啲雞件好爽滑,而且比想像中大碟~

碟安格斯牛好靚仔呀,淥一淥就食得,一D都唔un,好嫩口。

手工四寶丸(蝦丸、墨魚丸、黑墨丸、鯪魚丸)
粒粒都好彈牙,最like鯪魚肉味好香~

2020-03-04 41 浏览
我最鍾意食雞,今晚就同朋友撐枱腳食返餐雞煲,一唔煲一路傾下心事😂突登搭車去石門呢間出名食雞煲既舖頭,不過今次唔食麻辣雞煲,叫左個滋味響螺花膠雞煲,嘩嘩嘩,D花膠真係好大塊,真材實料,無花無假;D雞唔會只有骨,啖啖都係肉。加多幾樣食品,手工即炸魚皮、什菜籃、手工四寶丸、紫菜響鈴,非常非常完美。魚皮真係無食過咁爽脆、響鈴夾左紫菜係中間又另一種風味喎、什菜一望就知新鮮啦,條條綠油油。食火鍋點少得杯可樂,但我哋叫左龍鳳檸樂,有2種檸檬係入面,真係同火鍋絕配。傾下講下發現原來有日本米白飯,仲要任食(點食得落😂)呢度環境一流,坐得樂舒服,抽氣系統又好,職員都好好,照顧周到。埋單時收銀位仲有糖糖比客人拎黎食。下次一定會再黎過幫襯。

• 頂級安格斯牛
  • 手工四寶丸
  • 即炸紫菜響鈴
  • 龍鳳檸樂
2020-03-02 38 浏览
今日係石門,專登想試吓雞煲。所以就試下呢間火鍋雞煲。叫咗個滋味螺片花膠雞煲,夠晒補。香味突出。中真係好足料,湯同埋雞煲料係分開上,等到個煲滾左之後,先落料。有好多花膠,雞就半隻。花膠同埋啲雞都好新鮮,勁好食。打邊爐配料,就有四寶丸。安格斯牛小排,呢個真係要講一講,切得夠薄,肉質亦都十分鮮嫩,牛肉質素十分高。即炸紫菜響鈴,同平時嘅響鈴嘅分別就係,入邊加咗紫菜,口感豐富左。仲有手工即炸魚皮,夠晒香口脆。另外,緊係食下啲蔬菜健康。依度嘅裝修佈置都幾俾心機。食品嘅質素亦都非常好,絕對值得黎,而且黎多幾次。
今日係石門,專登想試吓雞煲

所以就試下呢間火鍋雞煲

叫咗個滋味螺片花膠雞煲,夠晒補。香味突出。中

打邊爐配料,就有四寶丸。

仲有手工即炸魚皮,夠晒香口脆。

另外,緊係食下啲蔬菜健康。

好耐無出街食飯,難得出外搵食,緊係搵間坐得舒服又好味架啦,呢間雞煲真係用料上乘,真材實料。今次叫左個滋味響螺花膠雞煲湯底,一個湯底+用花膠鋪面蓋住半隻雞呢個震撼景象已經想大叫再加左一碟頂級安格斯牛小排(真係難以用筆墨形容)。貪心的我們再加左一碟紫菜響鈴、什菜籃、手工即炸魚皮、手工四寶丸和龍鳳檸樂。每樣食材都好新鮮,雞肉啖啖肉,花膠響螺絕無花假、值得一贊係手工炸魚皮,唔知點解可以炸到一塊過又卷曲既呢🤔總結:值得一試、食材新鮮員工有禮抽煙系統好食完唔會成身味

總結:值得一試、食材新鮮
員工有禮
抽煙系統好
食完唔會成身味
2020-02-25
  • 頂級安格斯牛
  • 滋補螺片花膠雞煲
2020-02-23 64 浏览
今日係石門附近收工,又要食呢個食完番尋味既豐鍋雞煲喇,呢度個雞煲同埋d火鍋料都好好食我地叫左豐鍋招牌麻辣雞煲半隻,要左小辣岩岩好,惹味到不得了,個雞肉爽口有雞味,食極都唔厭加完湯之後就係邊爐既時間頂級安格斯牛小排上次食過又係超靚,油花分佈均勻,食落入口即溶,呢個價錢真係好抵食,分分中平過自己買即炸紫菜響鈴響鈴即炸真係好食好多,淥兩秒就夠,平時真係食唔到手工四寶丸有蝦丸,墨汁墨丸,鯪魚丸同墨丸,超大粒爽口新鮮,必點推介新鮮什菜籃有生菜油麥白菜同娃娃菜,份量幾多大檸樂同龍鳳檸樂勁大杯配雞煲岩岩好

加完湯之後就係邊爐既時間

即炸紫菜響鈴

響鈴即炸真係好食好多,淥兩秒就夠,平時真係食唔到
手工四寶丸

有蝦丸,墨汁墨丸,鯪魚丸同墨丸,超大粒爽口新鮮,必點推介
新鮮什菜籃

有生菜油麥白菜同娃娃菜,份量幾多
大檸樂同龍鳳檸樂

勁大杯配雞煲岩岩好
2020-02-17 62 浏览
約左舊同事食lunch 佢話之前黎過呢個食過晚餐既雞煲 食完一啲都唔口渴 無乜味精 就決定去試下個lunch set啦一坐低 Meun都未睇 職員就拎2碗爆足料既例湯 “ 海底椰雪耳無花果腰果湯” 正到爆 好有煮家湯既味道😍B餐日本咖哩薯仔炆牛腩飯 呢個咖哩一啲都唔辣 岩曬我 牛腩好淋 入曬咖哩味 🥔薯仔出其甘好食 唔知係咪come from Japan 關係 薯仔味係唔同啲G餐鴛鴦籠仔蒸排骨雞飯 唔算係正宗既籠仔蒸飯 無咩荷葉味 不過啲雞同排骨好好食 每件都好大舊 飯又多 食到捧住個肚走🤣Lunch set黎講價錢算貴 但其實cp值好高 包足料湯 一碟菜 同餐飲 而且係天然無味精住家菜