2024-01-23 36 浏览
作為沙田友,經過都會過石門搵食,事關果度有太多正選擇。上到1F,喺電梯口已經聞到陣陣麻辣香味,完全冇抵制能力嘅我哋就跟住香味行入豐鍋,直接點咁佢地最招牌嘅麻辣雞煲喇🤤😍麻辣雞煲雞件炒得惹味,嫩滑入味。想打邊爐架話,其實半隻份量已經好夠2-3人食。之後嘅打邊爐,食材都相當之出色。🤍十優狀丸:黑松露墨魚丸+蝦丸+墨魚丸+黑墨丸+鯪魚丸各2粒, 全部手打製造,特別彈牙。最鍾意黑松露墨魚丸,黑松露香突出。🤍頂級雪花肥牛:必叫! 大大塊牛肉,油花分布均勻,肉味而不膩,好食🤍脆肉鯇魚腩: 必叫厚切鯇魚腩,大大塊魚腩係睇得出嘅新鮮,魚肉有光澤,咬落肉脆🤍即炸紫菜響鈴:自家製作,勝在新鮮脆口 🤍油麥菜🤍萵筍片:萵筍冇咁吸油,食麻辣鍋就最岩啦

🤍即炸紫菜響鈴:自家製作,勝在新鮮脆口

🤍油麥菜
🤍萵筍片:萵筍冇咁吸油,食麻辣鍋就最岩啦

2024-01-19 39 浏览
天氣仍有點寒,我約好友去石門食豐鍋雞煲晚餐,餐廳坐滿九成食客。我們點了滋補螺片花膠雞煲$218(半隻)雞件肉嫩滑味鮮甜,原條花膠頗大條,花膠筒很滑,滋潤又美味😋螺片有數片,味道不錯👍。極品本地手切牛頸脊$238(小),牛味香濃,牛頸脊肥瘦均勻,美味超正👍👍花膠筒$128,索左湯汁,腍滑可口,很好吃。手工黑墨丸$88,很彈牙好吃😋烏梅汁$38,不太甜很潤喉。豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期) 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖
我們點了

花膠筒$128,索左湯汁,腍滑可口,很好吃。

手工黑墨丸$88,很彈牙好吃😋
烏梅汁$38,不太甜很潤喉。

豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期)
2024-01-18 69 浏览
今晚同friend去食飯, 咁就同佢去咗呢一間豐鍋雞煲,因為朋友好鍾意打邊爐 , 入到去有好多嘢揀嚟食同飲品畀你選擇。 大家睇下我叫咗啲乜:滋補螺片花膠雞煲:鍋裏以滋補的螺片、花膠和嫩雞肉為主要材料。螺片和花膠都被認為具有滋補的功效,而雞肉則提供了豐富的蛋白質。火鍋以濃郁的高湯煮煮熱騰騰的滋補食材,帶來豐富的口感和滋味,給人一種溫暖和滋補的感覺。餃餃陣:含各種口味豐富的餃子,包括鮮蝦雲吞、魚皮餃、韭菜餃和麻辣雲吞。餃子的外皮細薄,內餡豐富多樣,每一口都帶來不同的風味和口感。無論是喜歡海鮮還是喜歡辣味的人,都能在餃餃陣找到自己喜愛的口味。西班牙頂級黑豚豬梅肉:黑豚豬肉是一種優質的豬肉,肉質鮮嫩多汁,火鍋提供了高品質的肉,讓人享受到豐富的口感和美味。重要係豬肉帶D肥先係正。野生竹笙:火鍋加入了野生的竹笙,為火鍋增添了獨特的口感和風味。竹笙的質地爽脆,口感清爽,與其他食材的結合提供了豐富的層次感。雜菜籃:這道火鍋提供了各種新鮮的雜菜,包括白菜仔、菜芯、油麥菜和生菜。這些雜菜提供了纖維和營養,增添了火鍋的色彩和口感。火鍋中的雜菜讓人感受到蔬菜的清新和健康,提供了平衡的飲食選擇。手工即炸魚皮:這

手工即炸魚皮:這道火鍋提供了手工即炸的魚皮,帶來了脆爽的口感和獨特的風味。魚皮經過炸製後變得酥脆,搭配上火鍋的湯底或調味料,增添了火鍋的豐富度和口感。個人幾like呢個魚皮。

Overall, 豐鍋每一道食材都有其獨特的鮮美及口感,供我選擇和品嚐。而且價錢都OK、行過石門嘅朋友真係可以一試。

2024-01-13 107 浏览
石門好多野食黎到諗住搵好西食豐鍋招牌麻辣雞煲 半隻 BB辣 啊姐炒好左雞煲先上菜,雞件肉質嫩滑,份量足夠2個人食。鍋入面加左大量香料,香味濃郁惹味。食完雞件可以搵啊姐加湯打邊爐 餃餃陣 有鮮蝦雲吞,魚皮餃,韭菜餃同麻辣雲吞。最中意麻辣雲吞,同麻辣雞湯契合度好高👍 極品本地手切牛頸脊好靚既本地牛,肉片色澤好鮮紅,感覺好新鮮,每一片都有靚紋路,肥瘦比例岩岩好。食落口感嫩滑,牛味好濃 自創爆芝紫菜響鈴 (3件)原來響鈴都有咁多味道可以選擇~烚幾秒拎出黎,響鈴吸收左雞湯既味道,仲有豐富既芝士味~ 蔬菜藍有白菜仔,菜芯,油麥菜同生菜,幾新鮮玫瑰柚子 叫左熱飲,好大杯,同凍飲一樣大細~係柚子茶加左d玫瑰~ 藍蝶雪梨 好清新既組合,可以幫助清熱氣
石門好多野食
黎到諗住搵好西食

豐鍋招牌麻辣雞煲 半隻 BB辣

極品本地手切牛頸脊

自創爆芝紫菜響鈴 (3件)

蔬菜藍
有白菜仔,菜芯,油麥菜同生菜,幾新鮮

玫瑰柚子
叫左熱飲,好大杯,同凍飲一樣大細~係柚子茶加左d玫瑰~

藍蝶雪梨
好清新既組合,可以幫助清熱氣
麻辣雞煲
蔬菜籃
麻辣雞煲
蔬菜籃
2024-01-11 69 浏览
豐鍋雞煲地址 :沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖聽朋友講呢間雞煲成日要排隊,好受歡迎!今日終於有機會試吓,嗌咗好多嘢食!食到好飽啊🤭🤭豐鍋招牌麻辣雞煲 半隻 $178份量多,兩個人都好夠食!雞肉鮮嫩多汁,唔同嘅配料令到味道更加豐富。頂級安格斯牛小排 $198見到個擺盤已經流晒口水,食落更加停唔到口!肉質鮮美!自創爆芝紫菜響鈴(3件) $49佢哋自己新鮮制作!好脆!裏面仲有紫菜同芝士好特別,值得一試🤭台灣麻辣鴨血 $68見到係推廣嘅菜式,所以點嚟試一試!味道正常發揮!唐生菜 $36份量多,洗得乾淨!牛柏葉 $59超級大碟,配埋雞煲啲醬,好好食,好彈牙!大檸樂 $34大鹹檸七 $34
地址 :沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖

豐鍋招牌麻辣雞煲 半隻 $178

頂級安格斯牛小排 $198
見到個擺盤已經流晒口水,食落更加停唔到口!肉質鮮美!

自創爆芝紫菜響鈴(3件) $49

台灣麻辣鴨血 $68
見到係推廣嘅菜式,所以點嚟試一試!味道正常發揮!

唐生菜 $36
份量多,洗得乾淨!

牛柏葉 $59
超級大碟,配埋雞煲啲醬,好好食,好彈牙!

大檸樂 $34
大鹹檸七 $34
2024-01-11 48 浏览
今日過咗石門等老公放工,佢話帶我去佢公司附近一間好出名食雞煲嘅餐廳食晚餐。我自己鍾意食雞煲,因為將雞炒到好香食完雞再用嚟打邊爐個湯底真係好好味。所有食材都會變得好入味。因為我哋得兩個人所以叫咗幾樣嘢嚟食。我諗食完豐鍋雞煲之後,睇嚟我要多啲去石門搵老公放工先得喇。招牌麻辣雞煲半隻我哋叫咗個小辣嚟食,雞煲味道非常出色,餐廳用咗好多唔同嘅香料嚟炒隻雞有芫荽,蔥頭,蒜頭等等,雞肉非常嫩滑肉汁非常之多。辣辣地令到我哋食到停唔到口。食完雞煲店員幫我哋加湯用嚟打邊爐我哋叫咗幾個配菜打邊爐。手工四寶丸 四寶丸包括了蝦丸,墨魚丸,黑墨丸,鯪魚丸。老公覺得墨魚丸同蝦丸,好好味,因為墨魚丸入面有一粒粒切碎咗嘅墨魚非常之咬口。蝦丸非常之彈牙。極品手切牛頸脊牛頸脊賣相非常之好,牛頸脊的肥瘦均勻,片片都有油花,而且絕對唔係薄切一啲都冇呃秤。即炸爆芝紫菜響鈴我在其他餐廳未見過有芝士紫菜響鈴,所以叫一份試吓,估唔到見響鈴卷好大件,一咬落去芝士味香濃仲脆脆地好好味雜菜籃打邊爐一定要食菜嗌個雜菜籃,本來冇期望但一嚟到見到啲菜好新鮮同洗得好乾淨,感覺非常良好,正正正

招牌麻辣雞煲半隻

食完雞煲店員幫我哋加湯用嚟打邊爐我哋叫咗幾個配菜打邊爐。

手工四寶丸
四寶丸包括了蝦丸,墨魚丸,黑墨丸,鯪魚丸。

極品手切牛頸脊

即炸爆芝紫菜響鈴

雜菜籃

• 手工四寶丸
  • 豐鍋招牌麻辣雞煲
2024-01-05 67 浏览
豐鍋雞煲天氣涼涼地同男朋友book左食椰子雞煲諗住暖下之餘又可以補補身😍💛椰子雞煲(半隻)$198店員係我地面前落左個椰青落去,好足料再教我地將椰青入面新鮮椰子肉放入去做湯底湯入面仲有紅棗、杞子、竹笙,感覺都好補湯好鮮甜,雞肉鮮嫩多汁😍💛餃餃陣 $88入面有韭菜餃、魚皮餃、鮮蝦雲吞同麻辣雲吞都係手工製,一次過試到四款真係正當中我覺得韭菜餃好出色,好多韭菜同蝦😍💛極品本地手切牛頸脊(小)$238叫左小份,原來份量都幾多😍入口好重牛味,牛脂肪恰到好處!成口都係牛味,正!💛牛柏葉 $58份量都多,見到白雪雪好靚食落一樣好味!💛蔬菜籃 $70有生菜、油麥菜、菜心、白菜仔,岩哂兩個人鍾意食唔同菜💛藍蝶雪梨 $38一上枱有漸變色好靚,跟住搞混佢成杯紫色雪梨味,好清熱解渴!價錢:$741 (二人)(另加一)⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️📍豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期) (沙田)沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖
天氣涼涼地同男朋友book左食椰子雞煲
諗住暖下之餘又可以補補身😍

💛椰子雞煲(半隻)$198
店員係我地面前落左個椰青落去,好足料
再教我地將椰青入面新鮮椰子肉放入去做湯底
湯入面仲有紅棗、杞子、竹笙,感覺都好補
湯好鮮甜,雞肉鮮嫩多汁😍

💛餃餃陣 $88
入面有韭菜餃、魚皮餃、鮮蝦雲吞同麻辣雲吞
都係手工製,一次過試到四款真係正
當中我覺得韭菜餃好出色,好多韭菜同蝦😍

💛極品本地手切牛頸脊(小)$238
叫左小份,原來份量都幾多😍
入口好重牛味,牛脂肪恰到好處!成口都係牛味,正!

💛牛柏葉 $58
份量都多,見到白雪雪好靚
食落一樣好味!

💛蔬菜籃 $70
有生菜、油麥菜、菜心、白菜仔,岩哂兩個人鍾意食唔同菜

💛藍蝶雪梨 $38
一上枱有漸變色好靚,跟住搞混佢成杯紫色
雪梨味,好清熱解渴!

價錢:$741 (二人)(另加一)
⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️

📍豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期) (沙田)
沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖
之前聽朋友介紹話雞煲好食,座位又寬敞,終於有機會嘗一嘗😋滋潤椰子🥥雞煲 半隻雞煲材料豐富,裡面有紅棗,野生竹笙,杞子等養生食材,職員先將椰青水倒落湯底,剩低既椰肉都會刮埋落去,成個湯好香椰子味,有雞的清甜味,一定要先飲幾啖湯,再食嫩滑雞煲,半隻雞黎講份量都幾多十優狀丸 有十粒丸,有黑松露墨魚丸,黑墨丸,墨魚丸,鯪魚丸,蝦丸拼合而成手打丸爽口彈牙,黑松露墨魚丸最有特色,好香黑松露味美國桶蠔 蠔擺盤好靚,好多菜伴碟,桶蠔肥美又大隻,好creamy滋潤養生三寶 花膠,魚肚,竹笙,愛美的女生就最岩呢d 都係好有益的材料魚肚幾厚身,口感豐富竹笙完全吸收晒湯底的鮮甜味什菇籃 有多種菇類,如金菇,秀珍菇,食落都新鮮飲品🔸玫瑰柚子呢2樣配合都幾match,甜但都幾好飲,柚子味重🔸藍蝶雪梨藍紫的色調,飲落有陣陣的雪梨甜味醬油費 每位收$8 ,呢度係自助形式係醬油區拎
之前聽朋友介紹話雞煲好食,座位又寬敞,終於有機會嘗一嘗😋

滋潤椰子🥥雞煲 半隻

十優狀丸
手打丸爽口彈牙,黑松露墨魚丸最有特色,好香黑松露味

美國桶蠔
蠔擺盤好靚,好多菜伴碟,桶蠔肥美又大隻,好creamy

滋潤養生三寶
花膠,魚肚,竹笙,愛美的女生就最岩
呢d 都係好有益的材料
魚肚幾厚身,口感豐富
竹笙完全吸收晒湯底的鮮甜味

什菇籃
有多種菇類,如金菇,秀珍菇,食落都新鮮

飲品
🔸玫瑰柚子
呢2樣配合都幾match,甜但都幾好飲,柚子味重
🔸藍蝶雪梨
藍紫的色調,飲落有陣陣的雪梨甜味
醬油費 每位收$8 ,呢度係自助形式係醬油區拎
2023-12-18
  • 手工黑松露墨魚丸
  • 滋潤椰子雞煲
【沙田石門•豐鍋雞煲】@richpotsmππππππππππππππππππππππππππππππ世一人氣石門招牌雞煲 寒風也不怕的邊爐餐廳滋潤椰子雞煲 198$一道混合了椰奶、雞肉和香料的美味佳餚。煲的過程可以使雞肉更加香嫩多汁。這一道菜味道醇厚,清香怡人,非常適合冷天里吃。潮州手打魚蛋八粒 55$潮州手打魚蛋是一道傳統的潮州風味菜餚,滾熟之後除咗有陣陣嘅椰子雞味之外魚蛋亦都十分彈牙!極品本地手切牛頸脊(小) 238$姐姐即席人手切片 色澤均衡油脂分佈平均 滾兩滾即刻可以食 十分值 係值得推薦既!雞子 68$滾熟後質感彈爽 爆勁多汁 要慢慢入口 先可以感受到佢既細緻口感!油麥菜 36$有陣陣嘅椰子湯味嘅油麥菜十分可口!藍蝶雪梨Pear tea with rose 38$梨子玫瑰茶非常清新。梨子的清甜和玫瑰的芳香相互輝映,喝起來非常舒服。烏梅汁 38$烏梅汁酸甜適中,口感清爽。喝起來有一種天然的果香,喝完後還帶著淡淡的甜味,非常開胃。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 666✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#沙田美食 #豐鍋雞煲
【沙田石門•豐鍋雞煲】@richpotsm
世一人氣石門招牌雞煲 寒風也不怕的邊爐餐廳

滋潤椰子雞煲 198$

潮州手打魚蛋八粒 55$

極品本地手切牛頸脊(小) 238$

雞子 68$

油麥菜 36$
有陣陣嘅椰子湯味嘅油麥菜十分可口!

Pear tea with rose 38$

烏梅汁 38$

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 666
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#沙田美食 #豐鍋雞煲 #web3沙田
豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期)
2023-12-28 54 浏览
時常聽人地講石門係美食天堂今日來拜訪位於石門 - 豐鍋雞煲豐鍋招牌麻辣雞煲 -半隻 $178 雞滑、偏辣、推介應該叫一隻 太好食手工黑墨丸 $88 店員力推 手工丸類 保證手打新鮮好食彈牙 中間有少少墨魚粒 口感好好極品本地手切牛頸脊 $238不算太肥、2個人食份量剛剛好 雞子 $68新鮮、大粒、爆漿!雜菜籃 $70有大約4-5款時令菜 滿足唔同人口味味道: 4/5環境: 4/5服務: 5/5抵食: 4/5📍 豐鍋雞煲火鍋京瑞廣場1期 137鋪
時常聽人地講石門係美食天堂

彈牙 中間有少少墨魚粒 口感好好

極品本地手切牛頸脊 $238
不算太肥、2個人食份量剛剛好

雞子 $68
新鮮、大粒、爆漿!

雜菜籃 $70

抵食: 4/5

📍 豐鍋雞煲火鍋
京瑞廣場1期 137鋪
2023-12-27 56 浏览
好耐未食過雞煲啦諗住同friend食,因為佢喺石門附近返工即刻諗到呢一間豐鍋雞煲今次都係叫咗 招牌豐鍋麻辣雞煲 ($178)而醒左叫小辣 呢度嘅辣度係比出邊高一個level 不過我覺得小辣 之後加咗湯打邊爐嘅時候個味先會啱啱好 而雞煲都係一如既往咁好食 姐姐會喺出邊炒香左熟晒 再喺你面前熱住 等你哋食完再加湯打邊爐 雖然半隻雞其實雞肉都幾多,入口嫩滑,索哂麻辣嘅香辣味 正🤤🤤🤤之後就加湯打邊爐啦今次叫咗手工即炸魚皮 ($54),超級驚喜! 自家製嘅炸魚皮,好長又大塊,有啲似日本堅薯片咁,厚身 脆得黎又有咬口 今日MVP!!! 手工四寶丸 ($89)之前食過都好好食,今次再encore真係手打嘅無花無假!粒粒好彈牙 ,真材實料特別推介個蝦丸 ,勁多蝦肉喺入邊,勁鮮味!珊瑚蚌($125)朋友想食而叫咗,本身冇咩期望,不過食落口爽口得來又有鮮味,吸咗少少湯汁,估唔到幾好食魚肚 ($68)又一朔汁之選! 放佢喺個湯底度一陣,吸晒啲湯汁之後,唔會太腍又有咬口,每食一啖,麻辣嘅香辣味出晒嚟 🥰I’m lovin it 雜菜籃($70)又係懶健康之選 😆 佢有幾款菜,每款都好新鮮,減輕下自己嘅罪惡感
好耐未食過雞煲
諗住同friend食,因為佢喺石門附近返工
即刻諗到呢一間
豐鍋雞煲

今次都係叫咗 招牌豐鍋麻辣雞煲 ($178)
而醒左叫小辣

呢度嘅辣度係比出邊高一個level
不過我覺得小辣 之後加咗湯打邊爐嘅時候個味先會啱啱好
雞煲都係一如既往咁好食

之後就加湯打邊爐啦

手工四寶丸 ($89)
之前食過都好好食,今次再encore
真係手打嘅無花無假!粒粒好彈牙 ,真材實料
特別推介個蝦丸 ,勁多蝦肉喺入邊,勁鮮味!

珊瑚蚌($125)

魚肚 ($68)
🥰I’m lovin it

雜菜籃($70)
又係懶健康之選 😆 佢有幾款菜,每款都好新鮮,減輕下自己嘅罪惡感 😆

整體嚟講,佢啲嘢食真心唔錯,難怪佢成日都要等位
最好真係要book枱啊! 唔係好似我咁就要喺門口等walkin 🤪

石門區唔係得只有海鮮正,呢間「豐鍋」火鍋店,質素同平民價錢出奇地夾!冇噏,就嚟講講我今次飲食嘅真實感受。首先一講,佢哋嗰滋潤椰子湯底,完全係我飲過最正嘅!椰香撲鼻,同埋湯底既清新又有哂中藥材嘅滋味,一飲之下,整個人都舒暢!🥥🍵點左一份極品本地手切牛頸脊,厚切得嚟唔肥膩,肉質鬆軟入味,正到冇朋友!真心唔誇張,係啲牛肉咬落去有種滑溜溜嘅口感,肉汁滿滿,每一啖都嘆為觀止!又點咗自創爆芝紫菜響鈴,簡直係創意滿分!想像到芝士嘅鹹香撞上紫菜嘅酥脆?我嚟到呢度已經係第二次試,每次咬落去都㗎到笑,大滿足!再講手工即炸魚皮,咬落去嘅時候有啲嘈喧嘅爽感,呢啲嘅捧場货,實在係夜冷食火鍋嘅時候嘅最佳拍檔。🐟至於餃餃陣,每件都夠晒飽滿,食落去滿口鮮味,啲麻辣雲吞仲有啲挑戰味蕾嘅勁辣樂趣。😋🥟喺這家店食晚餐,真係一個滿足嘅經歷,味道好嘅,環境得嘅,一家大細聚一聚,有咩過得過呢?要找嚟石門嘅話,唔試你就真係蝕底橋啦!🌟🌟🌟🌟🌟

2023-12-21 50 浏览
豐鍋雞煲沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖天氣轉涼,經開沙田石門站,老友推介京瑞廣場食雞煲打邊爐,果然冇介紹錯。😍花雕藥膳雞煲先把藥膳湯底煲滾,再放入新鮮嫩滑的雞肉,配料精華融入湯中,湯底鮮甜,沒有味精,可以直接飲用。🤤牛舌芯肉味香濃,口感煙韌又夠爽,脂肪比例好,厚度適中,食到停唔到,推薦!😻自創爆芝紫菜響鈴自家製的響鈴有驚喜,炸油新鮮,外層香脆爽口,食到中間有夾心香濃芝士和紫菜,刺激味覺,必食!🤤手工四寶丸蝦丸、墨魚丸、黑墨丸和鯪魚丸,爽口彈牙,面層放了飛魚子提升層次,烹調至浮面就食得,一次過滿足你四個願望。😁雜菜籃雜菜籃有唐生菜、白菜仔、皇帝菜、油麥菜 和娃娃菜,新鮮Juicy,食完好舒暢。😉日本蟹柳好快就熟,烹調兩分鐘就食得,鹹度適中。😸龍鳳檸樂咸柑桔加檸檬加可樂,好正!😚藍蝶雪梨雪梨味夠香,甜度適中。☺豐鍋雞煲 食材新鮮,沒有味精,侍應服務態度好,還會再來。🤘🏻😎

花雕藥膳雞煲

牛舌芯

手工四寶丸

蝦丸、墨魚丸、黑墨丸和鯪魚丸,爽口彈牙

雜菜籃

日本蟹柳

好快就熟,烹調兩分鐘就食得,鹹度適中。😸

龍鳳檸樂

咸柑桔加檸檬加可樂,好正!😚

藍蝶雪梨

雪梨味夠香,甜度適中。☺

2023-12-20
諗唔到石門有咩食?😋其實連雞煲都有㗎仲唔使出市區同人逼餐死🥴 呢間佢有好多雞煲選擇🐔椰子雞/藥膳雞/花膠雞都有亦可以揀湯底打邊爐身邊仲有好多朋友未知呢個雞煲特別食法 通常會叫份水魷🦑 雞煲一上枱就倒入去一齊煮就可以享用到醬拌魷魚🥹 好索汁好好食的食完雞煲照舊可以免費加湯打邊爐牛肉份量都幾大份,幾抵🫰🏻而且厚薄啱啱好🐮牛味又夠雞煲醬汁超濃郁但又唔會太鹹口乾雞肉又大又嫩滑,真是值得一讚👍🏻咁惹味嘅雞煲最後一定要加份烏冬索汁收尾😆今次咁啱同行朋友唔食所以冇嗌鴨血見呢度會分返普通鴨血同台灣鴨血🥹👍🏻呢個做法幾好😋會多個選擇(鍾意食鴨血嘅朋友都知台灣鴨血口感Q彈勁多)下次有機會試下🩵
諗唔到石門有咩食?😋其實連雞煲都有㗎

身邊仲有好多朋友未知呢個雞煲特別食法
通常會叫份水魷🦑 雞煲一上枱就倒入去一齊煮
就可以享用到醬拌魷魚🥹 好索汁好好食的

食完雞煲照舊可以免費加湯打邊爐
牛肉份量都幾大份,幾抵🫰🏻
而且厚薄啱啱好🐮牛味又夠

雞煲醬汁超濃郁但又唔會太鹹口乾
雞肉又大又嫩滑,真是值得一讚👍🏻
咁惹味嘅雞煲最後一定要加份烏冬索汁收尾😆

今次咁啱同行朋友唔食所以冇嗌鴨血
見呢度會分返普通鴨血同台灣鴨血🥹👍🏻
呢個做法幾好😋會多個選擇
(鍾意食鴨血嘅朋友都知台灣鴨血口感Q彈勁多)
下次有機會試下🩵

2023-12-14 72 浏览
▫️ 豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)($178)👉🏻我哋叫咗BB 辣,因為唔想食到成身汗🤭醬汁濃郁,辣度係我心目中嘅小辣,夠味得嚟又唔會太鹹,非常惹味!雞肉口感煙靭嫩滑,當食到咁上下可以加湯打邊爐🤤⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 極品本地手切牛頸脊 (小)($238)👉🏻 牛頸脊厚薄適中好有咬口,雪花分布得都幾平均,食落肉質好嫩滑😋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 即炸紫菜響鈴 ($43)👉🏻 真係即叫即炸!檯仲熱辣辣,入面包住紫菜,勁酥脆🤩淥3秒再擺落口,嗰種介乎酥脆同索滿湯嘅口感真係冇得輸😆⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️手工即炸魚皮 ($54)👉🏻魚皮原塊拎去炸,所以超 大 塊 !😳質地好薄,咬落超級酥脆!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 餃餃陣🥟 ($88)👉🏻餃子皮薄多餡,全部都脹卜卜㗎!有4 隻味,每樣2 粒😛(鮮蝦雲吞、魚皮餃、韭菜餃、麻辣雲吞)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️栗米 ($36)▫️烏梅汁 ($38)▫️龍鳳檸樂($34)▫️醬油費($8@)——————評分:9/10.平圴消費:~$400
▫️ 豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)($178)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 極品本地手切牛頸脊 (小)($238)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 即炸紫菜響鈴 ($43)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️手工即炸魚皮 ($54)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 餃餃陣🥟 ($88)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️栗米 ($36)
▫️烏梅汁 ($38)
▫️龍鳳檸樂($34)
▫️醬油費($8@)

——————
評分:9/10