2018-11-14
今日同我家姐諗住冇嘢做就去搵下嘢食 ,就去咗太古城吉之島嗰邊, 見到呢間舖廣告牌好吸引我哋, 於是就決定兩姐妹就試吓😛😛鋪頭係吉之島入面,食完仲可以行下街!我哋叫咗兩個套餐, 一個味噌豚骨拉麵加餃子,另外一個都係豚骨拉麵,不過就辣嘅。兩碗麵我哋share食,諗住可以試下唔同味道呀!😁等我介紹味噌味先,啖湯真系好正,好濃味。😋而隻日本糖心蛋好香,唔會太熟,蛋黃食落好軟滑。再講下豚肉,估不到塊豚肉可以整到咁淋,有入口即溶既感覺~~講下拉麵既主角—麵質,拉麵好煙韌,好有口感😋成碗麵我地都食晒,連湯都飲晒!證明湯底係幾咁正啊~~之後我再試食另一碗有辣味的,我覺得仲好味,因為有少少辣會更加開胃。😛而小食麵唔錯,餃子煎得幾香口,又唔會太油,岩岩好☺️ 所以加配轉套餐麵幾抵嫁~~ 食完個小食岩岩好滿足曬!我地會推介比屋企人及朋友,大家有機會既話一定要來呢間拉麵試一試😋😋😋
成碗麵我地都食晒,連湯都飲晒!證明湯底係幾咁正啊~~