2019-01-13
近排成日心思思想食拉麵,試吓試下朋友就介紹我去吓呢間係food court 的拉麵鋪。見到佢係新開,地點又方便去到,咁就去試下佢啦!一個人食飯當然大悶啦,捉埋個同事放工就去行吓街,順便食埋晚餐先!呢到個格局係bar枱形式,大家邊食係可以邊望到廚師的廚藝,雖然啲人話拉麵都係放落熱水煮兩煮姐,但我覺得要控制麵的軟硬都好重要囉~ 睇見師傳專業的態度都食得開心啲。我地叫咗兩個set, 分別係黑拉麵和白拉麵。黑拉麵都幾香喎!上枱時已經聞到好勁的黑蒜味道,你仲會見到啲黑蒜油係面的位置,每口都可以嘗到湯的香味,喜歡這味的朋友應不要錯過呢款拉麵。朋友的白拉麵都唔錯,色澤係淡淡米白的湯,豬骨湯味唔似味精,都可一試。每個麵都有一隻糖心蛋,叉燒,蔥及木耳絲。叉燒超大片,但肥的位置唔多,所以女仔食哂佢都唔怕,唔會食到成口油。整體呢間餐廳係可以再來的,地方清潔,價錢合理。
見到佢係新開,地點又方便去到,咁就去試下佢啦!
我地叫咗兩個set, 分別係黑拉麵和白拉麵。
每個麵都有一隻糖心蛋,叉燒,蔥及木耳絲。
整體呢間餐廳係可以再來的,地方清潔,價錢合理。