2006-01-25
細妹從美國返黎2星期, 昨日專登帶佢黎食lunch!我叫左魚生定食.魚生係好新鮮, 真係唔錯... 最好味係木魚(?), 點埋果隻特別for木魚的汁, 好正! 但有一兩隻魚就麻麻地, 果舊吞拿魚好鬼多'根'... 唔知係咪我唔好彩!? >.<細妹叫左lunch box有3盒野.. 一盒係天婦羅, 佢話d炸物麻麻地! 一盒係sushi, 佢話都幾好! 仲有一盒係d漬物等(唔記得), ok咁啦.. 我地一致認為, 魚生壽司都幾得!! 蒸蛋一般姐, 食唔出有咩特別! 面鼓湯我飲左一啖, 無咩特別! 我地認為最好食的, 係"芝麻雪糕"呀!! 真係好香芝麻味, 又好滑!!總括黎講, 呢間野唔錯呀, OK啦! 但又未至於話咁"誇"咁正囉!! 但$150左右有成個SET, 質素又唔錯, 都幾抵架! (至少, 在外國呢個價錢食唔到野啦!)
我叫左魚生定食.
細妹叫左lunch box