餐厅: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
资讯:

2020-05-13 56 浏览
疫情終於都見到處光,又係時候同朋友出嚟搵食啦,朋友知道我鍾意食海鮮,就介紹我嚟呢間蟹仙。通常食飯之前我都會上OpenRice睇吓間餐廳有咩食,見到評價幾好,價錢都唔算貴,值得一試下。因為限聚令的關係,等了一陣位,終於可以坐低啦,座位好闊落,每張枱中間都有一個蒸爐,依度個爐好特別,係用竹藤編織的,好似越南竹帽咁樣。侍應幫我地消毒碗筷。我們就在睇餐牌,二人餐都分有幾種價錢,不同價錢,海鮮種類和數量都不同,我們就揀了個中中等等的價錢,睇落都好豐富,有龍蝦,有蟹,等等。廚房即叫即劏,好快新鮮的材料就上枱啦,眼望海鮮都好新鮮,龍蝦開邊,隻蟹勁多膏,店員幫我們一樣樣放入蒸爐,每款大概蒸3分鐘,我們坐低等食就OK啦。依度好特別,賴尿蝦有成隻手板咁長,而且係凍食的,店員攞出嚟俾你看完之後,就會攞返入廚房,成隻起肉,非常鮮甜,肉質彈牙。生蠔都算大隻,就咁清蒸,食落一啲都唔會腥到我最鍾意食的龍蝦,真係啖啖肉,龍蝦啲膏好甘香當然要試吓佢啲蟹,又真係幾得,睇個樣都已經好好食,完全唔需要點豉油,已經好鮮甜最尾要食埋個精華,就係個粥底啦,索曬海鮮的汁,好正。食飽啦,估唔到仲會有糖水,椰汁燕窩,如果我冇記錯的好似係

生蠔都算大隻,就咁清蒸,食落一啲都唔會腥

到我最鍾意食的龍蝦,真係啖啖肉,龍蝦啲膏好甘香

最尾要食埋個精華,就係個粥底啦,索曬海鮮的汁,好正。
食飽啦,估唔到仲會有糖水,椰汁燕窩,如果我冇記錯的好似係,咁餐廳都好有誠意👍
總結來講,真係值得推薦嘅餐廳,材料新鮮,用料靚,價錢中等。
  • 深海龍躉片
  • 越南貴妃蚌
2020-05-10 290 浏览
非常好的蒸氣火鍋體驗,店員會詳盡介紹套餐內的海鮮種類,據店員講解海鮮都是老闆從外國引入、野生打撈的。包羅萬有海鮮二人套餐 ($999)• 十八款食材包括:越南頂角膏蟹、饅頭蟹(期間限定)、澳洲青年龍蝦、台灣九孔鮑魚、越南大虎蝦、紐西蘭刀貝蚌、深海龍躉片、日本大元貝、韓國慶南蠔、黑安格斯牛肉、濟州黑毛豬肉、蟲草花雞件、芝心小籠包、星爺漿爆瀨尿牛丸、蟹仙蝦蟹棗、豬肉濃汁貢丸、有幾蔬菜籃及甜品雪燕燉官燕。• 整體來說對海鮮的質素都非常滿意,吃得出其鮮味及有別於外面吃到的。特別要提的是海鮮類要襯熱食,會更加滋味!台灣九孔鮑魚• 肉質十分彈牙緊緻,基本上不用醮任何醬油都能吃到鮑魚的鮮味。• 鮑魚經過處理後,淨下的都是可直接吃的部分,但是大小的關係並未能一啖過,不然會燙到口腔。日本大元貝• 因為有貝殼承托著元貝的關係,一直保留了元貝原有的海水鮮味。• 元貝的裙邊相當彈牙有嚼口,元貝不算大隻但是鮮味十足,咀嚼時有元貝的味道滲出。饅頭蟹 (期間限定)• 第一次聽亦是第一次吃的海鮮,據店員介紹牠是麵包蟹的近親,因為是野生捕獲的關係一年只有一個月份可以提供食用。• 肉質比較清淡,感覺比較像水蟹,不過肉量比

包羅萬有海鮮二人套餐 ($999)

饅頭蟹

饅頭蟹 (期間限定)

• 肉質比較清淡,感覺比較像水蟹,不過肉量比水蟹多,未食過的話不妨一試。

澳洲青年龍蝦

• 肉質極之飽滿、緊緻,同樣已經處理掉不可吃用的部分,吃下去啖啖肉,非常幸福。

• 要留意的是除了蝦身,也不要忘記龍蝦腳內同樣充滿蝦肉,可用工具一一挑出,食得唔好嘥呀!

越南頂角膏蟹

• 會令人一試難忘的膏蟹✨那股蟹膏的香味不是一般在菜市場所買到的那種膏蟹能媲美。

• 蟹膏粉滑、充滿蟹膏獨有濃香,份量頗多。

• 雖說是膏蟹,但是肉質同樣極之鮮味,每一個部分都可以挑出厚厚的蟹肉✨

越南大虎蝦

• 店員設定蒸氣的時間恰到好處,蝦肉處於剛熟的階段,蝦肉爽口飽滿。

• 醮不醮醬油都同樣鮮味,醮了的話味道則更為豐富滋味。

有機蔬菜籃

• 經過滿滿的海鮮餐要吃點蔬菜平衡一下,菜籃附有生菜、娃娃菜及蟲草花雞件、蟹棗丸和肉汁貢丸等。

• 蔬菜同樣鮮嫩清脆,吃得出是上等的青菜。

粥底

粥底吸收了以上各種海鮮等食材的精華後變得極之鮮美,為這餐海鮮鍋畫上完美句號。

饅頭蟹
粥底
2020-05-09 503 浏览
看完《31看世界》的一集《海鮮拼盤的背後》,沒可能只是眼看口不動,當然要找間好店去大吃一餐。這裏越夜越旺。我們第一枱客,所以有機會和店員閒聊。原來這間店老闆從事海鮮批發三十多年,相信海鮮一定有保證👍。加上專人幫你蒸海鮮,不怕自己蒸過頭浪費了食材😆。探熱、搓手液少不了。濕紙巾和紙巾也齊全😍。這裏還會用蒸爐蒸熱清潔餐具,之後蒸爐盤會換新👍。枱邊有櫃桶仔倒垃圾,很方便。因為疫情關係,避了不必要的接觸,醬料也是由店家負責取來。餐牌上有多款海鮮套餐。分別在於食材款式和數量的不同。今日決定吃這個尊貴海鮮套餐,有十款海鮮🤤,每位$399。有些海鮮沒來貨,店員會告知,並詳細介紹替換的海鮮,令人很放心呢☺️。所有海鮮都是外國貨。第一round先品嚐刀貝蚌、大元貝、大虎蝦、鮑魚、南蠔、深海龍躉。看色澤紋理、體型,已經知道食材很上乘。鮮度更是海鮮的生命,吃下去的鮮甜、肉質的彈性和咬勁,完全體會到這些海鮮的生命力。這樣的質素,在出面吃一定會更昂貴。跟著就是吃蟹和龍蝦了😋。蟹有饅頭蟹、膏蟹。饅頭蟹還剛好有一白一黃。白膏滑而鮮甜,黃膏較結實。這兩隻膏蟹體型是同類中的頂級,所以肉和膏都不算少。但當然不能和膏蟹相比,膏
因為疫情關係,避了不必要的接觸,醬料也是由店家負責取來。
跟著就是吃蟹和龍蝦了😋。蟹有饅頭蟹、膏蟹。饅頭蟹還剛好有一白一黃。白膏滑而鮮甜,黃膏較結實。這兩隻膏蟹體型是同類中的頂級,所以肉和膏都不算少。但當然不能和膏蟹相比,膏蟹體型更勁,所以吃的時間更久😂。不過不論是饅頭蟹還是膏蟹,一樣是鮮活的貨色,都吃得津津有味。
看《海鮮拼盤》,裏面有提到龍蝦是海鮮拼盤的亮點。如果拼盤裏沒有,很多人都會額外order一隻半隻龍蝦令海鮮拼盤增色。所以入貨時對龍蝦的外型、品質都很講究。而這個套餐不用追加已包了一隻澳洲青年龍蝦了😝。當然也是鮮美得很,滋味非凡。起肉也容易,大大啖很有囗感,連龍蝦頭那些比較難起的肉也不能放過,因為真的很鮮甜🤤。
本地有機蔬菜👍👍👍。支持本地農業,讚👍。店員會問你想蒸得爽一點還是軟一點。我們選了爽一點,吃起來很鮮爽清甜。
最後還有吸收了海鮮精華的粥和滋潤糖水。超滿足😋。
2020-04-22
2020-05-08 40 浏览
和好朋友聚餐,因為我們都是海鮮發燒友,所以特意挑了這家蟹仙,點了每位$688 的刁鑽海鮮餐- 材料極度新鮮,蝦彈牙爽口,凍食的賴尿蝦口感非常特別,兩隻龍蝦,一隻做刺身,一隻清蒸,因為材料新鮮,兩種吃法都非常好吃,生蠔更是超級鮮甜,可惜每人只有一隻,不能大快朵頤!鮑魚不過不失,可能是因為之前的生蠔實在太肥美,所以把鮑魚比下去.膏蟹亦十分肥美,象拔蚌刺身非常爽口.海鮮粥底鮮味十足,最後的木瓜燕窩真材實料,啖啖燕窩! 不得不提是店內員工的服務態度,簡單形容- 好👍絕對是心滿意足的一餐!We will be back !
不得不提是店內員工的服務態度,簡單形容- 好👍
絕對是心滿意足的一餐!We will be back !
2020-05-08
2020-05-07 397 浏览
在這役情下,人們不免有少許擔心出外進食,當然我也不例外,但當我發現蟹仙把一切防役措施都做足,那就食得安心又放心。除了基本探熱,放口罩的信封,消毒揉手液,消毒紙巾外,令我覺得最窩心的還有店員用消毒火酒即時幫我們抹枱椅,還有把餐具用熱水即場蒸烚,那還有甚麼可擔心呢?今晚揀左尊貴海鮮套餐,原價$798/位,依家$399/位就食到,非常抵食。這個海鮮套餐共有九款海鮮,有:越南黄膏肉蟹野生琵琶龍蝦澳洲青年龍蝦台灣九孔鮑魚越南大虎蝦深海 龍躉片日本大元貝蘇格蘭大蟶子韓國慶南蠔有機蔬菜籃未蒸海鮮前先放南瓜,粟米,排骨和白米落鍋底,食完哂海鲜就有新鮮海鮮粥食啦!越南大虎蝦~好大隻嘅虎蝦,肉質爽滑彈牙,蝦頭仲有好多蝦膏,正。日本大元貝~肉質細緻嫩滑,啖啖肉,好滋味。蘇格蘭大蟶子~嘩!真係jumbo size, 白雪雪,滑捋捋, 肉質爽脆鮮甜。台灣九孔鮑魚~又大隻又肥美,口感又軟又腍,非常彈牙。韓國慶南蠔~雖然不是很大隻,但口感滑嫩,蠔味濃郁,不加任何調味料也很鮮甜。深海龍躉片~滑嫩彈牙,魚味濃郁,正!野生琵琶龍蝦~ 外型獨特, 肉質緊實有咬口, 味道清甜。澳洲青年龍蝦~ 真係啖啖肉 !龍蝦肉質細嫩爽脆

越南黄膏肉蟹
野生琵琶龍蝦
深海 龍躉片
蘇格蘭大蟶子
有機蔬菜籃

日本大元貝~肉質細緻嫩滑,啖啖肉,好滋味。

台灣九孔鮑魚~又大隻又肥美,口感又軟又腍,非常彈牙。

深海龍躉片~滑嫩彈牙,魚味濃郁,正!

野生琵琶龍蝦~ 外型獨特, 肉質緊實有咬口, 味道清甜。

澳洲青年龍蝦~ 真係啖啖肉 !
龍蝦肉質細嫩爽脆 味道鮮甜

越南黃膏肉蟹~肉質非常嫩滑結實,啖啖肉,雖然蟹膏不算很多,但甘甜美味。

有機蔬菜籃~ 有粟米,娃娃菜,南瓜片,全部有機裁種,特別覺得清甜美味。

食完海鲜,海鮮粥已經ready好,加埋菜脯,蔥和
芫荽,充滿海鮮的鮮味,一流!

最後食埋椰汁雪耳燉官燕就真係非常滿足。

2020-03-24
  • 韓國慶南蠔
  • 日本大元貝
  • 野生琵琶龍蝦
  • 翡翠九孔鮑魚
  • 泰國海中蝦
  • 紐西蘭大蟶子
2020-05-07 35 浏览
海鮮餐有不同選擇,精選海鮮餐最平$299,尊貴海鮮餐$398;仲有其他較高價位嘅海鮮餐,睇吓自己鍾意食邊款。我哋揀咗398海鮮餐有澳洲龍蝦、台灣九孔鮑魚、越南虎蝦、深海龍躉片、蟶子、韓國蠔、紐西蘭刀鋒蚌、饅頭蟹、大黃奄蟹及蔬菜籃。店員會幫你慢慢蒸,店員話呢度嘅海鮮係無激素,而且夠新鮮。我重點覺得呢幾樣較好食。鮑魚好大隻,夠厚肉,而且都幾甜,味道唔錯。蟶子都幾大隻,而且無沙。我最鍾意食嘅係蟹。呢度真係必食蟹,所以叫蟹仙。饅頭蟹係好罕有,唔係成日有得食,肉質都幾鮮甜。入邊仲超多蟹膏!之後大王醃蟹更出色,大隻得來夠肉多,肉夠爽口鮮甜,蟹夠鮮味。

我哋揀咗398海鮮餐

蟶子都幾大隻,而且無沙。

2020-05-01 502 浏览
終於完成晒呢個學期既功課,我要獎勵自己。所以要揾間良心海鮮店食個大餐。六拆海鮮套餐超吸引,有8-10款咁多。例牌探熱,提供搓手液和口罩袋外,呢到仲會係客人面前做高温蒸餐具既步驟,之後再換返塊新既蒸板比你。呢度所有海鮮都是外國貨。第一round先品嚐、刀貝蚌、大元貝、大虎蝦、鮑魚、南蠔、深海龍躉。海鮮全部都冇加調味料,可以吃到原汁原味。清蒸海鮮最好吃。唔會令海鮮流失水份,仲啖啖肉汁,特別鮮甜。一睇啲海鮮色澤,大細,就知食材是上等貨。那種鮮甜和彈牙肉質緊緊擄獲我舌上的每一粒味蕾,令人反覆回味。重頭戲來了,龍蝦同蟹。個人覺得龍蝦是海鮮套餐的亮點,一定要有。龍蝦大大隻,頭部有大量蝦膏,非常鮮味。起肉容易,大大啖很有囗感。爆膏蟹,真係未食已經興奮。我食蟹很認真,一少件肉都唔放過,要清乾淨,否則就覺得對唔住隻蟹。所以用左成個鐘ko碟蟹,太鮮甜,太滋味了。饅頭蟹,圓滾滾的,樣子呆萌可愛。第一次見饅頭蟹,本身體形不大,5kg已屬大size。而餐廳既饅頭蟹屬同類中的頂級,所以肉和膏都不算少。白膏滑而鮮甜,黃膏較結實,兩款都讓我吃得津津有味。職員會先問喜歡吃爽口或腍身既蔬菜才調控時間,真係很細心和認真,讚

六拆海鮮套餐超吸引,有8-10款咁多。

一睇啲海鮮色澤,大細,就知食材是上等貨。

重頭戲來了,龍蝦同蟹。
個人覺得龍蝦是海鮮套餐的亮點,一定要有。

爆膏蟹,真係未食已經興奮。

饅頭蟹,圓滾滾的,樣子呆萌可愛。

職員會先問喜歡吃爽口或腍身既蔬菜才調控時間,真係很細心和認真,讚。
有機本地蔬菜,非常新鮮,正好用黎洗滌滿口都是海鮮味既口腔。

最後,仲有成煲豬骨粥,所有海鮮精華流晒入煲粥到,淺嚐兩口,香甜無比。飽也要吃。
最後食埋個甜品,就滿結束呢個美味海鮮大餐。食咁多野,每位都係$399。原來呢度老板做海鮮批發,所以可以攞到又平又靚既海鮮返黎,我地先可以受惠,出面喻吃一定會更貴。

要讚下呢度既設計,垃圾桶設於枱既櫃桶內,非常放便又衞生。一打開可以倒左啲殼落去,唔使整污隻手。
  • 韓國慶南蠔
2020-05-01 47 浏览
今日同朋友搵飯食,一向重質不重量嘅我們😋只要好食就連價錢都唔睇!朋友在OpenRice 比咗兩個選擇我😍我見地方鄰近屋企,加上好愛海鮮嘅我倆就去咗呢間,位於九龍城嘅分店😋出奇地水準非常好👍🏻沒想到海鮮嘅鮮味十足店長介紹嘅野生🦞膏🦀都好好食每人order完一個餐後,竟然要share多一個餐😆😆自始我倆就成日心心念呢間隱蔽海鮮店🥰但為食嘅我倆依然要嚟喜歡食海鮮嘅朋友,不防試吓不談價錢,只談品質「鮮」不過大食如我倆嘅真係食一個餐唔夠㗎
今日同朋友搵飯食,一向重質不重量嘅我們😋只要好食
店長介紹嘅野生🦞膏🦀都好好食
喜歡食海鮮嘅朋友,不防試吓
不談價錢,只談品質「鮮」不過大食如我倆嘅
真係食一個餐唔夠㗎
2020-03-18
2020-04-29 57 浏览
蟹仙,之前同朋友食過,一直都想再食,今次襯男友生日,就決定帶佢黎食餐好,擦餐勁的海鮮餐。聽個名就一定係食蟹好正,呢度出名的是蒸海鮮,食完感覺是超級新鮮,但價錢真心可以接受,我哋揀了價錢中等那個餐$399一位,開頭驚唔夠食,但食完真心飽。由於疫情關係,所以等了一陣先入座,餐廳又量體溫,搓手,還會發放信封給你裝口罩,最特別係,佢會用過蒸氣爐幫你先消毒碗碟,蒸氣溫度達到120度,真係咩菌都死曬。好快海鮮就上台啦,嘩,隻蟹勁多膏,龍蝦,蚌,賴尿蝦,生蠔,鮑魚,龍躉片,虎蝦等等,睇到都流口水🤤店員會幫你蒸,所以你只要等食就可以啦,店員會接順序一樣一樣幫你蒸,每一樣海鮮唔同時間,時間較得真係岩岩好。除了新鮮外,真係唔知用咩黎形容海鮮,虎蝦好彈牙,肉好爽,凍食賴尿蝦,好正,呢間蟹仙係樣樣都新鮮,真係一分錢一分貨,食海鮮唔可以慳。鮑魚蒸3分鐘黎,一點都唔煙銀,爽口,全部都唔使再Jim醬油,就咁食已經原汁原味。店員最後幫我哋蒸蟹,主角登場,等左好耐,蒸左6分鐘左右食得。好多膏啊,店員會走過來介紹餐廳的由來,說餐廳老闆係做蟹的批發,全港數一數二,會留返新鮮靚蟹在店舖出售。食完隻蟹都覺得個餐廳名冇改錯,真係

好多膏啊,店員會走過來介紹餐廳的由來,說餐廳老闆係做蟹的批發,全港數一數二,會留返新鮮靚蟹在店舖出售。食完隻蟹都覺得個餐廳名冇改錯,真係蟹仙。

食埋蒸蔬菜後,就可以食海鮮粥啦👍👍我同男友每人食左3碗,估唔到個粥甘好食,一定要菜莆同埋香蔥,好鮮甜。
滿足,超滿足的生日飯,冇揀錯👍
2020-04-23
庆祝纪念
生日
  • 越南貴妃蚌
  • 翡翠九孔鮑魚
2020-04-22 714 浏览
同事住喺九龍城附近,早排生日食完強烈推薦,趁住今個星期收早,同先生提議過嚟食海鮮大餐,最愛海鮮嘅佢當然唔會托我手踭。餐廳地方寬敞,座位之間空間感好夠,座位以卡位為主,感覺舒適。入座後店員隨即將餐具碗碟放入蒸籠消毒,然後再換上新嘅鍋具烹調食物,非常貼心。期間仲不忘為我哋介紹食物,原來老闆自己做海鮮批發,有成40年經驗,每朝早仍然堅持自己去碼頭揀生猛海鮮拎落鋪頭,非常用心。餐牌有五至六款套餐,我哋點咗尊貴海鮮套餐,有九款海鮮加一份有機蔬菜籃,加上粥底,夠哂豐富。最先送上嘅係冷盤——冰鎮野生皇帝瀨尿蝦,尺寸非常大,完全對得住「皇帝」呢個稱號,肉質爽彈,味道鮮甜。元貝尺寸雖然唔算珍寶,但勝在肉質厚實,味道鮮甜;九孔鮑魚大大隻,蒸完都冇縮水,肉質細嫩而且有咬口,另外必須一讚嘅係佢哋嘅海鮮清洗得非常乾淨,冇得彈!龍躉片魚味鮮濃,肉質清爽有口感,魚皮仲帶有膠質,食得出非常新鮮。由於今日冇馬刀貝,所以店員轉咗象拔蚌俾我哋,同樣新鮮,口感清爽。慶南蠔雖然尺寸的骰,但入口鮮味十足,丁點腥味都冇,令人想食完再食。重頭戲當然係落重本嘅龍蝦同肉蟹,望住店員喺旁邊嘅魚缸即捉即劏,非常生猛,上枱嘅時候蟹爪仲識郁!澳

野生皇帝瀨尿蝦

台灣九孔鮑魚/日本大元貝

深海龍躉片

象拔蚌

澳洲青年龍蝦

澳洲青年龍蝦啖啖肉,肉質結實彈牙,一啖放哂入口超級滿足!
越南帝王肉蟹

越南帝王肉蟹比較少有,尺寸唔算好大,但味道出奇地清甜,先生同我都認為係我哋食過味道最清甜嘅蟹,而且仲有膏,更加難得。
有機蔬菜籃

有機蔬菜籃係全晚唯一嘅本地產物,品嚐完咁多海鮮嚟返碟新鮮蔬菜,清新解膩。
排骨粟米南瓜粥

最後當然唔少得食埋排骨粟米南瓜粥底,粥底吸收哂海鮮嘅精華,味道非常鮮甜,唔使落鹽都夠哂味,配上清甜嘅南瓜同粟米,味道恰到好處。
食完粥底已經飽到捧住肚皮,居然仲有驚喜!店員我哋送上滋潤嘅椰汁糖水,滿足埋我嘅第二個胃!
同事果然冇介紹錯,呢度嘅套餐性價比高,除可以省卻自己買同處理海鮮嘅繁瑣工序,老闆揀嘅海鮮質素的確唔錯,而且店員非常有經驗,每樣海鮮都蒸得恰到好處 ,唔會過老,非常驚喜,下次再嚟挑戰下有成18款食材嘅包羅萬有套餐!
野生皇帝瀨尿蝦
台灣九孔鮑魚/日本大元貝
深海龍躉片
象拔蚌
越南帝王肉蟹
排骨粟米南瓜粥
2020-04-21 80 浏览
好耐冇約朋友食飯, 朋友介紹呢間位於九龍城ge蒸海鮮, 店內座位唔算多, 加上而家有座位限制, 一早打定電話嚟留位防疫期間餐廳非常周到, 即場消毒所有器具, 令客人非常安心! 💪🏻海鮮餐非常抵食, 一個價錢包多款海鮮, 我地揀嘅套餐有越南大肉蟹, 超大賴尿蝦, 澳洲龍蝦, 台灣鮑魚, 越南大虎蝦, 龍躉, 象拔蚌, 元貝同韓國蠔, 超級豐富, 而且侍應照顧非常周到, 服務一流! 海鮮全部都超新鮮, 肉蟹龍蝦等更加係即叫即劏, 侍應仲好用心介紹各款海鮮, 超細心👍🏻
2020-04-07 63 浏览
近來多數選擇黃店消費,打開個apps,見到九龍城區一間少有的海鮮蒸氣鍋黃店,與女兒膽粗粗入內一試,叫了兩個最平package,但食物一啲都唔馬虎,海鮮勁新鮮,店員服務殷勤,安格斯牛肉更是一流,店員見我飲啤酒仲送上一份熱辣辣脆仆仆魚片給我佐酒
2020-04-07
好耐冇食過海鮮,但次次要食海鮮,唔係入西貢,就係去流浮山、屯門,山長水遠先有得食,淨係搭車都冇咗半日。朋友話九龍城有一間高質嘅海鮮蒸氣鍋 值得一試, 唔使五百蚊就落到樓,好似都幾抵, 一於跟佢去試下。海鮮套餐都有好多款,平均都有八到十幾款食物,可以按唔同嘅食物同埋價錢去選擇, 感覺都唔錯,起碼明碼實價, 唔會有海鮮價出現,免卻口同鼻拗嘅麻煩。侍應好貼心,一入門口就幫我哋量體溫,提供潔手液,仲喺我哋面前將啲碗同筷子食具,擺落個蒸氣鍋度,用高溫 消毒,食得安心又放心。好快趣就有海鮮上枱,款款海鮮望落都好新鮮。野生龍蝦望落都有成斤, 大過隻手板, 而且切完上枱仲識郁,好鬼生猛, 而且龍蝦嘅蝦肉好甜好彈牙。估唔到平時好少見嘅琵琶龍蝦都有得食 ,平時閒閒地一兩都成幾十蚊, 一隻琵琶龍蝦差唔多都要幾百蚊, 淨係食呢個都夠回本! 味道比一般龍蝦更加 爽口清甜,好濃沃嘅蝦味同海水味,果然零捨不同。日本元貝好鮮味, 元貝大大粒,唔加任何調味料已經夠好味。另外仲有菲律賓海蟹、台灣鮑魚、 龍躉、貴妃蚌等多種海鮮, 食完之後仲有個粥, 配埋 豬骨、粟米、南瓜、芫茜等等嘅材料, 加埋好有海鮮味嘅粥底, 今餐真係

好快趣就有海鮮上枱,款款海鮮望落都好新鮮。

日本元貝好鮮味, 元貝大大粒,唔加任何調味料已經夠好味。

另外仲有菲律賓海蟹、台灣鮑魚、 龍躉、貴妃蚌等多種海鮮, 食完之後仲有個粥, 配埋 豬骨、粟米、南瓜、芫茜等等嘅材料, 加埋好有海鮮味嘅粥底, 今餐真係食得好飽,食到心滿意足。

最後仲有個椰汁燉燕窩做甜品,夠曬矜貴,女仔必食,滋潤養顏。

幾百蚊就食到咁豐富咁高質嘅海鮮餐, 而且服務幾好,環境衛生, 希望疫情快啲過去,咁大家食飯都可以食得開心啲安心啲。
2020-04-03 58 浏览
琵琶龍蝦有我手掌咁大,食落去肉質彈牙,新鮮非常,無比正斗!青年龍蝦肉夠長夠大,龍蝦頭仲有蝦膏,有料到。九孔鮑魚有咬口,配上蒜蓉芫荽醬料,完美配搭。越南大虎蝦,橙通透的外殼非常吸引,肉質甜美。深海龍躉片夠白滑,薄切上,完全冇骨,正!大元貝像一粒魚蛋,鮮味十足,滋味無窮。韓國蠔我比較少吃,但蠔味濃,在牙齒裏無味仍然蕩漾着。有機蔬菜籃更是五顏六色,營養價值高南瓜蒸完後非常腍身,很喜歡這種質感。果然是物超所值,而且沒有限時,吃得特別舒適。最後呢度仲有非常滋潤嘅糖水,喉嚨飲完真係好舒服。而家喺新蒲崗、九龍城同埋尖沙咀都有分店快啲去訂坐啦👍🏼👍🏼
琵琶龍蝦有我手掌咁大,

果然是物超所值,而且沒有限時,吃得特別舒適。

最後呢度仲有非常滋潤嘅糖水,喉嚨飲完真係好舒服。

而家喺新蒲崗、九龍城同埋尖沙咀都有分店
快啲去訂坐啦👍🏼👍🏼
2020-02-18
2020-04-03 55 浏览
好多時出去食海鮮都係份量少又唔新鮮但係我終於發現一個地方可以比我品嚐到原汁原味而且仲要係原隻嘅海鮮啦!呢個地方就係 蟹仙 啦!🤩🤩 依家佢哋原來已經開咗三間分店今日試咗佢哋嗰間原始店喺九龍城呢度 由於時間尚早店裏面唔算太多人我同朋友叫咗個二人餐每位大概$399裏面已經有10款海鮮 包羅萬有有時如果好彩店裏便會有獨有嘅白琵琶蝦非常罕有 通常如果即刻返貨客人亦都會預早落訂呢度每款海鮮都係原隻上唔怕偷工減料而且仲要係每日新鮮空運到港✈️唔洗去到其他國家先食到!以蒸氣石鍋嘅烹調方式就唔會令到海鮮嘅鮮味流失仲會將海鮮箇中精華同鮮味都保留係下層粥底🤤CP值咁高但係價錢非常抵材料包括:罕有大黃奄仔蟹、深海東星斑、野生琵琶龍蝦、澳洲青年龍蝦、台灣九孔鮑魚、越南大虎蝦、深海龍躉片紐西蘭刀貝蚌、日本大元貝、韓國慶南蠔、有機蔬菜籃!
好多時出去食海鮮都係份量少又唔新鮮
但係我終於發現一個地方
可以比我品嚐到原汁原味
而且仲要係原隻嘅海鮮啦!
呢個地方就係 蟹仙 啦!🤩🤩

裏面已經有10款海鮮 包羅萬有

呢度每款海鮮都係原隻上
唔怕偷工減料
而且仲要係每日新鮮空運到港✈️
唔洗去到其他國家先食到!
以蒸氣石鍋嘅烹調方式

就唔會令到海鮮嘅鮮味流失
仲會將海鮮箇中精華同鮮味
都保留係下層粥底🤤
CP值咁高但係價錢非常抵
材料包括:
罕有大黃奄仔蟹、深海東星斑、
野生琵琶龍蝦、澳洲青年龍蝦、
台灣九孔鮑魚、越南大虎蝦、深海龍躉片紐西蘭刀貝蚌、
日本大元貝、
韓國慶南蠔、有機蔬菜籃!
2020-02-18