2021-10-14
前排因為中秋節好想燒烤 但又懶走到郊外 所以就揀左佐敦呢間室內燒烤。場地好闊落,拎野食既位置都好集中!我坐得近門口所以都算方便。呢度最出名一定係食新鮮蝦,可以比你任夾流水蝦!仲要好生猛,一夾即閃走,會彈到水花!之後有個筒比你放冰,建議唔洗加水,就咁冰d蝦就會即暈,同埋d蝦普遍都好大隻!其次就一定係任食海鮮,海鮮種類都多,有鮑魚,帶子,沙白,螺,生蠔 🦪 魚 等等。出邊有自助調味吧,我會加啲牛油同蔥落帶子,自製牛油帶子,勁正👍 沙白加哂大隻,同唔算多沙,食得出多肉同新鮮,就連生蠔都係,食完無肚痛👌一入座果陣送左一串厚鰻魚串,燒完啲皮會勁脆,可以加埋啲孜然粉椒鹽粉等等調味,肉質勁滑,油脂豐富,可惜無得再加🤣肉類方面,有原隻雞翼,大大隻!有好多唔同類型嘅腸仔,蔬菜,牛扒,多春魚等等,同基本BBQ一樣。 但最後我都好飽了,所以食埋雪糕就埋單啦!係個幾有趣既體驗黎既😛