2021-11-14 54 浏览
蝦蝦燒,位於佐敦白加士街,距離地鐵站口只3分鐘路程,非常方便,餐廳面積非常大,相信是全港最大的流水蝦燒烤餐廳,但閒日晚上餐廳亦全場爆滿,建議必需提前訂座。蝦蝦燒主打大頭蝦品種即夾即燒鮮蝦,部份鮮蝦蝦膏肥美,當然要眼明手快,值得一提,捕獲鮮蝦需先放入冰水桶,但冰水桶一定要夠冰凍,否則鮮蝦放入冰水中亦會濺水。餐廳亦有其他很多不同海鮮,魷魚鬚,鮑魚,蜆,魚,帶子,沙插,螺等等,應有盡有,每款海鮮都非常新鮮,配上餐廳特制泰式海鮮醬汁,每款海鮮都好食。其他肉食,蔬菜類串燒款式亦多,極力推介蒜蓉包,但必需注意燒烤時間。

2021-11-09
2021-11-13 2439 浏览
天氣凍返少少,又好想食燒烤,見到人哋推介呢間位於市區既樓上舖頭,一於坐低食返夠本。👍🏻任食燒烤🤍流水道坐位基本上都鄰近流水道,伸手一夾就可以食到生猛大蝦。但記住要先預備冰水,方便凍暈大蝦後拎去燒。隻隻大蝦既肉質都爽彈鮮甜,蝦頭蘊藏住大量蝦膏。(未燒任何食品之前,餐廳已經預先安排咗一盆粗鹽大蝦同蒜蓉牛油大蝦俾你燒住等)🤍自助區 供應多款海鮮、熟食、串燒、:包括有鮑魚、扇貝、大眼雞、生蠔、魷魚、螺;腸仔、丸類、牛扒、雞翼應有盡有,自己夾自己揀,亦唔洗驚唔新鮮。當中仲有個甜品櫃,放滿多種口味既雪糕,重點要試試去親手燒件窩夫,再配上雪糕,入口冰火交融。點評一下小編較喜歡花甲同沙白,隻隻開口,食落帶有海水既鮮味,而鮑魚更加係新鮮到黐埋晒一齊,灑小小孜然粉就食得。🤍飲品總類比我相像中多:茶飲、汽水、啤酒、韓式果汁,涼茶等等,又唔洗驚食完會熱氣。👍🏻👍🏻燒到攰,仲有熟食區填滿你個胃:當日有椒鹽大蝦、西蘭花、麻辣花螺、咖喱魚蛋、烏冬生菜等等,睇落都有鑊氣架。💡 兩層燒烤爐小編建議上層可以放海鮮,下層可以放入翠玉瓜、茄子、菇菌類,絕對唔洗驚唔夠位燒。💡醬汁食海鮮講求原汁原味,但適量既調味亦可提鮮,配料有

👍🏻任食燒烤

🤍流水道

🤍自助區

🤍飲品

💡 兩層燒烤爐

💡醬汁
食海鮮講求原汁原味,但適量既調味亦可提鮮,配料有蒜蓉,椒絲,豉油,葱粒,泰式辣汁,不坊可以點配一下。

2021-11-13 187 浏览
蝦蝦燒朋友話呢間蝦蝦燒幾好食,今日去咗佐敦分店,自己夾流水大頭蝦🦐😍啲蝦好生猛,扎扎跳,夾完可以即刻燒😎入邊流水蝦,鮑魚,扇貝等多款海鮮都係任飲任食㗎任飲任食2.5小時~$358/位,再加一坐低後,員工主動問我哋有冇嚟過,然後就教我哋用咩碟出去拎食物,然後要裝一桶冰,加少少水,夾起嘅蝦要放入冰桶入邊,冰暈佢地,出邊亦有熟食,有蒜蓉,牛油,辣椒等可以拎,做調味用,每枱亦都有四種味嘅調味粉,最愛椒鹽同孜然粉出邊亦有好多海鮮,有鮑魚,帶子,扇貝,螺,大沙白蜆,生蠔,魷魚等等,亦有丸類,菇類,雞皮魷魚,台灣腸,雞翼,雞腎,翠玉瓜等等好多款式選擇入座後每台會按人頭每人一份白鱔,同埋一份牛油大頭蝦,方便你一入去就可以節省時間,即刻燒,燒白鱔,原來可以咁好食,燒到個皮好脆,而且白鱔肉質嫩滑,好想encore,不過每人只有一串,可以另外加錢$20/1串,主角大頭蝦,隻隻都生生猛猛,有啲仲好多蝦籽添,大頭蝦肉質爽甜,鮮味十足,另外我覺得鮑魚同扇貝都相當唔錯,燒嗰陣隻鮑魚仲識郁㗎,鮑魚燒完之後口感都好彈牙,扇貝口感鮮甜😊另外值得介紹嘅係燒雞皮,燒完脆卜卜,加少少調味粉,勁好食,仲有一串串嘅魷魚鬚,燒完之後
蝦蝦燒

任飲任食2.5小時~$358/位,再加一
坐低後,員工主動問我哋有冇嚟過

另外值得介紹嘅係燒雞皮,燒完脆卜卜,加少少調味粉,勁好食,仲有一串串嘅魷魚鬚,燒完之後都係好彈牙,好好食,蒜蓉包上邊會有少少牛油蒜蓉,燒完之後勁香口,都幾脆㗎,燒菠蘿要燒比較耐少少,因為有一層好似焦糖喺面先係最好食🙈

另外豬頸肉,雞翼,翠玉瓜同金菇牛肉卷都好食,大部份食物質素都好好,而且種類都幾多,啱晒我呢d咩都鍾意食嘅人,佢哋飲品種類都好多,仲有雪糕係任食㗎,2.5小時任食我真係食足2.5小時,真係好滿足,下次都一定會再返嚟食㗎‼️

蝦蝦燒
🏠:佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
☎️:66520560(WhatsApp)/62060560(WhatsApp)
2021-11-08
  • 流水蝦
2021-11-13 184 浏览
呢到最大既賣點應該係可以自己夾蝦出黎燒啦! 一坐埋位,側邊就有一個大水缸,全部都係蝦黎,店鋪會提供夾比你去夾D蝦,每隻都好大隻架! 夾完之後可以係自己位個爐到燒,呢幾日咁凍,咁樣燒野食真係會暖笠笠! 除左蝦之外,仲有好多其他新鲜的海鮮,有蜆,扇貝,鮑魚,螺,魷魚,八爪魚等等。熟食方面,都係主要用海鮮黎整,有蒜蓉蝦,辣酒煮螺,全部都好入味!另外,仲有D肉類同菜類的串燒,有肥牛金姑卷,雞翼串等等。燒完仲可以自己落粉調味,個人覺得落孜然粉最正! 佢另外仲有提供辣椒粉,椒鹽粉同粗鹽。呢到既蒜蓉包都好好食! 燒完出黎超級香!! 好食唔小心食左3大塊啊! 呢到仲有得燒Waffle架! 除左有牛油,彩針,朱古力醬去配搭之外,其實燒完再加雪糕係面都好好食! 呢到既雪糕種類都好多!最鐘意就係焦糖餅味~
2021-11-11 345 浏览
聽講有一間燒烤店好似泰國咁即撈即燒,抱住有得玩有得食嘅心態就去試下。特登揀星期六lunch time,唔食早餐保留戰鬥力。地方都幾寬敞。我同朋友仔兩個人準時12點到,趁未有人來影左d食物相同四圍嘅環境。食物種類豐富。無論係肉控定係菜控,都可以滿足到。海鮮類如帶子、鮑魚、蠔、黃立倉、馬友,整齊排列響到。所有野都自助,自己鍾意食乜就拎乜,燒同調味都一手一腳自己搞掂。餐廳有提供不同醬料同調味粉,我地多是用蒜蓉同鹽做簡單調味。除左任食的,餐廳有預備好每人一串鱔魚同乳鴿。仲有一兜牛油蒜蓉蝦,和預先鹽奄好嘅蝦放左響爐上面。為唔知從何入手嘅食客開左個頭。特別要讚下串鱔魚,鮮甜美味,難怪每人得一串😂我自己主打食海鮮,勁食鮑魚同帶子。我地冇處理開海鮮類,店員見我地雞手鴨腳咁將鮑魚同殼分離,佢即刻上前幫手,救左我地唔少🤣海鮮相當新鮮,尤其係鮑魚,所以勁食。因為本身都好新鮮,唔洗落太多調味。另外肉控嘅朋友仔燒左少量肥牛金菇,用孜然粉自製土匪雞翼,食左一塊羊。肉類全放下層,好讓上層嘅海鮮汁流落下肉度。我都偷左幾舊肥牛金菇,有海鮮汁滋潤完味道更鮮甜。食完海鮮同肉,都要食下d菜解下膩。我地主食翠玉瓜同菠蘿。新鮮菠
特登揀星期六lunch time,唔食早餐保留戰鬥力。

食完海鮮同肉,都要食下d菜解下膩。我地主食翠玉瓜同菠蘿。新鮮菠蘿真係好正,多汁,減低食肉罪惡感😝

由於餐廳主打新鮮生猛游水蝦,我地都趁墟響魚缸夾出來。d蝦實左太生猛,有d夾唔到一夾極速逃走。周不時都聽到在場其他食客,一路夾蝦一路尖叫同大笑。

蝦蝦燒有得食有得玩,兩個半鐘好足夠。三百幾而且食材新鮮,今次餐飯好滿意。
2021-11-10 246 浏览
今日終於有機會一試,又玩又食嘅#蝦蝦燒, 因為一直都有朋友推介,可以夾吓大頭蝦,即夾即燒,大頭蝦又大又多膏,今個周六中午就訂左位兩個人一試究極。餐廳都算大,唔會好焗住晒,兩人一爐,蝦池就在座位旁邊,真係邊燒邊夾。啲蝦只只新鮮,只只生猛。秘訣:夾啲橙紅色頭嘅。膏多到你唔信。唔好以為佢只得蝦,仲有生猛鮑魚,生蠔🦪,扇貝,馬友,立魚等等十幾種海上鮮都係非常之新鮮。除咗海鮮,肉都唔少,仲有熟食。入場時,餐廳已安排一盒蒜茸蝦同一排燒蝦,乳鴿,鰻魚,大家記得食個鰻魚,非常正。V仔食神上身,第一時間去夾鮑魚同扇貝,啲鮑魚仲郁郁,侍應姐姐仲幫手剪鮑魚,教埋你點燒,服務非常周到,值得欣賞。識食一定要用扇貝隔住燒,同加蒜茸。今餐又食又玩,夾下蝦。食到新鮮海鮮餐,呢個價值回票價。

除咗海鮮,肉都唔少,仲有熟食。

今餐又食又玩,夾下蝦。食到新鮮海鮮餐,呢個價值回票價。

2021-11-09 223 浏览
朋友食過蝦蝦燒,海鮮又多又新鮮,流水蝦即夾即燒,最正全場6,000呎有7條蝦缸包保想食幾多夾幾多!2.5小時任食100款海鮮串燒!每張枱旁邊都有蝦缸,見到隻隻都勁生猛,最正配上泰味醬汁食用
店員都好細心介紹,仲教我地剪走鮑魚膽囊隻隻蝦都好生猛,要放入冰桶雪暈再燒海鮮自己可以配上蒜蓉辣椒食用,提升鮮甜

自助區有葱花、蒜蓉、辣椒、泰味醬汁調味海鮮區有生蠔、鮑魚、花螺、魚、帶子、蜆、魷魚、貴妃蚌!海鮮選擇都幾多!鮑魚隻隻仲動好新鮮!貴妃蚌大隻無沙好鮮味!食完海鮮後,試下串燒。串燒款式多達50款,肉類款式都十分齊全,當中包括丸類、蔬菜、連羊扒、叉燒、金菇肥牛….. 真是花多眼亂另外出面仲有熟食區,有炒蔬菜、咖喱魚蛋、辣酒煮花螺、烚菜、烏冬,真係包保食飽飽飲品櫃有韓國飲料、汽水、啤酒等最後一定要雪糕區食飯後甜品,雪糕款式有十幾款今次假日午市有八折,價錢吸引之外,食到又新鮮海鮮,感覺真係好有去左泰國感覺食烤海鮮

每張枱旁邊都有蝦缸,見到隻隻都勁生猛,最正配上泰味醬汁食用

店員都好細心介紹,仲教我地剪走鮑魚膽囊

隻隻蝦都好生猛,要放入冰桶雪暈再燒

海鮮自己可以配上蒜蓉辣椒食用,提升鮮甜

自助區有葱花、蒜蓉、辣椒、泰味醬汁調味

鮑魚隻隻仲動好新鮮!
貴妃蚌大隻無沙好鮮味!

飲品櫃有韓國飲料、汽水、啤酒等

最後一定要雪糕區食飯後甜品,雪糕款式有十幾款

• 流水蝦
2021-11-05 461 浏览
今日同朋友去一間位於佐敦以流水大頭蝦作主題的餐廳🍴可以嘗試夾新鮮大頭蝦放上爐燒的滋味,這裏除了蝦還有大量不同款式的海鮮任食👍海鮮油原條魚、帶子、帆立貝、鮑魚、蜆及東風螺等…全部都好新鮮,後邊有個大魚缸所有海鮮到新鮮refill😍另一邊還擺放醃製好的肉類,不同口味的雞翼,扒類,菇類和蔬菜,好豐富!每台附近都有流水蝦道方便食客,店員會安排一個冰桶給我們,夾起大頭蝦再放入冰桶冰暈,然後再放上爐燒,爐的旁邊放了調味粉,可以按照個人喜好加入,蝦肉帶點蝦膏,鮮甜爽口啖啖肉,不用任何醬汁就咁食原汁原味,食唔停口!燒海鮮方面我們自製左蒜蓉牛油落去燒更加惹味!飲品亦有好多選擇,無限供應!最後當然要留返個肚食雪糕啦😋
飲品亦有好多選擇,無限供應!最後當然要留返個肚食雪糕啦😋
2021-11-05 321 浏览
今日朋友生日見到都好多人食呢間好似好過癮咁就過嚟試吓喇🤩-上到去已經覺得好新奇好多蝦喺水缸入邊俾你任夾任燒,一開始都幾驚㗎啲蝦扎扎跳咁,但夾夾下就覺得好好玩🤣🤣-同埋佢大部分蝦頭都有膏架😍超正!爐旁邊仲有幾款調味粉比你自己加,我燒肉串果時加埋調味好好食😛而一入座佢好貼心已經放左啲蝦同啲牛油蝦🧈燒住先,因為通常一開始都係拎下野整下野,令你唔洗浪費左啲燒野食既時間😚-過多陣佢就拎左每人一串鱔比我地燒,都係每枱一盒的,呢條魚醃得勁好食,超入味,好香魚味!諗起都想再食過啊🤤-呢度除咗蝦任食之外,仲有好多肉串,丸類,海鮮,例如有,蜆,扇貝,生蠔,螺,同埋鮑魚添,啲鮑魚好新鮮仲識郁㗎!不過記得鮑魚同殼唔好一齊燒啊!如果唔係會比啲殼彈到好痛架,啲員工見到都會提下你地既~-最後要讚一讚佢地收殼垃圾果啲收得好密,又快手,我地真係可以盡情玩同食🥰
今日朋友生日見到都好多人食呢間好似好過癮咁就過嚟試吓喇🤩
好耐以前離過依間餐廳食,一試難忘,事隔左咁耐,一於再過嚟食下,解下相思之苦,順便睇吓質素有冇變到先😚👏🏻 一如既往地,呢度嚟親都好多人排隊,果然係最新嘅香港好去處!而且餐廳都係咁乾淨同埋咁衛生,每張枱都消毒乾淨,呢度最大嘅賣點就係場地超級大,而且每一個座位都可以釣到超級超級生猛既流水蝦😋 我同我朋友瘋狂咁樣食流水蝦,蝦肉好滑好鮮甜,仲要好厚肉,就咁離食蝦都已經回返晒本🤣而且餐廳仲有另外一啲小食,我最鍾意就係咖喱魚蛋同埋螺肉,麻麻辣辣勁過癮😂👏🏻仲有好多其他嘅燒烤可以任拎,包括有菠蘿、日本甜薯,各式各樣嘅牛肉同埋羊肉😍另外仲有好多嘅飲品同埋甜品雪條都係任拎任食,真係超級抵食呀👍🏻⭐️

2021-11-04 155 浏览
好玩滿足既流水蝦🦐朋友今日同我慶祝生日帶咗你食呢間蝦蝦燒,入到去都覺得好新奇,好多蝦係水缸,隻隻都好生猛🤩每枱都準備左啲蒜蓉牛油蝦、加左啲鹽既蝦同埋鱔比我地,佢哋會問吓我哋係咪第一次嚟,如果係的話佢就逐一介紹俾我哋知啲野用法,服務好好👍🏻一開始當然係拎左啲冰先喇!係出邊拎既用黎凍暈啲蝦令佢唔好扎扎跳,依家真係好生猛,成日都一枝箭咁逃走,所以要眼明手快咁夾住佢,上左水都要立即放入冰桶如果唔係啲水就會周圍彈㗎啦!燒之前可以剪走啲蝦蘇就可以多啲位放其他燒物喇佢都有啲調味料可以自己加😌而出邊有好多海鮮、肉串、丸類、飲品比你簡都係任食任飲架,好多款式!我自己特愛鮑魚同蜆!好鮮味🥰🥰時間好夠食架,好滿足💕
好玩滿足既流水蝦🦐

時間好夠食架,好滿足💕
2021-11-03 169 浏览
疫情關係,已2年都冇得飛泰國享受美食..好掛住當地夜市嘅流水大頭蝦BBQ!於是朋友就帶我去左一間位於佐敦以流水大頭蝦為題嘅BBQ餐廳: 蝦蝦燒🍤😋😋餐廳環境寬敞,整潔...食物種類繁多,任君選擇!除了主角大頭蝦,還有多款不同海鮮供應,包括有鮑魚,東風螺,帶子,帆立貝,立魚,大眼雞等等...不停供應!另一邊雪櫃就擺放多款肉類,串燒,雞翼,以及瓜菜類等等..超豐富😋😋😋一坐低職員已一早準備好一份鹽燒大頭蝦及蒜蓉焗蝦放在爐上燒給我們享用!枱旁邊都有個魚缸,內有好多蝦游來游去給我們自行夾上,大大隻,超生猛,好好玩丫!☺️枱上有4款調味粉,我最喜歡鹽燒,簡簡單單已令蝦帶出鮮味!肉質爽口彈牙,蝦膏夠creamy,一隻又一隻食吾停!如果吾夠喉,還有熟食,冷盤,包你可以食到捧住個肚走🤭🤭飲品任飲,雪糕任食...so good!😊😊

餐廳環境寬敞,整潔...食物種類繁多,任君選擇!

飲品任飲,雪糕任食...so good!😊😊
2021-11-03 133 浏览
近年大熱既流水蝦燒烤,令周圍開了唔少呢類型既餐廳,呢間絕對值得推介。食物方面,先講海鮮:除了新鮮既大頭蝦外,仲有鮑魚,扇貝,連殼生蠔,貴妃蚌,大蜆,帶子,大眼雞,東風螺等等。淨係食海鮮已經夠哂。肉類丸類既串燒,都好多款式,有牛,羊,豬,咖哩魷魚等等。 深入講下啲海鮮,大頭蝦非常新鮮,要夾上黎都要小心佢彈走咗,而且多膏,肉彈牙。而其他海鮮都十分新鮮,最特別係連大眼雞都有得燒。調味粉有孜然粉,辣粉,鹽等,亦可加蒜蓉同葱花。特別一提既係,一去到係有舖頭已調好味既大頭蝦比你燒住先,外加鍚紙盒焗蝦,再加上一人限定一串既鰻魚串,真係值回票價,好好味。飲品方面亦有多款罐裝飲品,如可樂等等,雪糕雪條也有幾款。 另外還有小食,而最貼心既係佢有烏冬比客人自己煮,有小朋友可以煮比佢地食。環境方面,非常乾淨,沒油煙,流水蝦缸啲水好清,坐位方面普通啦,但枱與枱之間好闊落,食得安心。價錢人均約$370,食2.5小時,但以咁既質素,絕對值,性價比高。

肉類丸類既串燒,都好多款式,有牛,羊,豬,咖哩魷魚等等。

海鮮吧
鰻魚串
大頭蝦膏
2021-10-28
海鮮吧
鰻魚串
大頭蝦膏
2021-11-03 113 浏览
食完海鮮留返少少位一定要食菠蘿、窩夫!燒完我覺得超級好味,仲有肉類、串燒等等痛恨自己胃口唔大,如果唔係應該瘋狂食電爐燒得快,上下都可以燒,所有野都快熟👍🏻加上無咩煙,感覺上環境乾淨唔洗等好耐就熟喇野食,唔驚搞太耐仲有鮑魚、魚、魷魚🦑等野食,出面隨心取每台都會有個盤出去自己取,食幾多自己決定,我見到好多人滿滿地裝回來🦞超級滿足,鐘意海鮮一定要黎❤️坐得唔會逼,加上抽氣做得好!當然仲有嘢飲同埋甜品🍮自己出面隨便食🍴
食完海鮮留返少少位
一定要食菠蘿、窩夫!
燒完我覺得超級好味,仲有肉類、串燒等等
痛恨自己胃口唔大,如果唔係應該瘋狂食
唔洗等好耐就熟喇野食,唔驚搞太耐
仲有鮑魚、魚、魷魚🦑等野食,出面隨心取
超級滿足,鐘意海鮮一定要黎❤️
坐得唔會逼,加上抽氣做得好!
當然仲有嘢飲同埋甜品🍮
自己出面隨便食🍴

2021-10-25
2021-11-02 128 浏览
呢度感覺成個泰國禁因為真意係咩海鮮都有完全係海鮮迷的天下!選擇夠多又好味~仲可以自己夾蝦蝦大頭蝦真係正,每個都生猛只要加冰🧊就可以將蝦整暈暈一陣就可以擺上架蝦肉非常彈牙,而且蝦膏都好多!鮑魚,扇貝我自己就非常鐘意而且好滿足,無限♾️任食,食幾多都得最緊要係時間都好夠,2.5hr唔會太趕食得舒服慢慢燒🦐蝦同海鮮仲有串燒、熟食、飲品、甜品選擇呢度雪糕多口味,推薦沖繩海鹽!食完滿足的海鮮放題要食甜品~填飽第二個胃服務態度好,而且會教我點剪開鮑魚食得開心又滿足☺️
呢度感覺成個泰國禁
因為真意係咩海鮮都有
完全係海鮮迷的天下!
選擇夠多又好味~仲可以自己夾蝦蝦
大頭蝦真係正,每個都生猛
只要加冰🧊就可以將蝦整暈
暈一陣就可以擺上架
蝦肉非常彈牙,而且蝦膏都好多!
鮑魚,扇貝我自己就非常鐘意
而且好滿足,無限♾️任食,食幾多都得
最緊要係時間都好夠,2.5hr唔會太趕
食得舒服慢慢燒🦐蝦同海鮮
仲有串燒、熟食、飲品、甜品選擇
呢度雪糕多口味,推薦沖繩海鹽!
食完滿足的海鮮放題要食甜品~填飽第二個胃
服務態度好,而且會教我點剪開鮑魚
食得開心又滿足☺️

2021-10-24