2022-12-03 74 浏览
今日收工同朋友去食特色燒烤(蝦蝦燒),餐廳主要提供流水蝦放題,流水蝦放係每張枱隔離的水槽,仲好細心有冰桶比你裝蝦,蝦非常生猛又大隻,供應非常充足。餐廳還提供大量海鮮,有䱽魚,生蠔,鮑魚,三文魚,扇貝,貴妃蚌,魷魚,仲有其他不同的肉類供選擇,熟食都好吸引,還有好多款飲品供選擇。每張枱都會送一人一串鰻魚,非常厚肉,燒完又好香脆和香口,非常新鮮和好食。餐廳會預先準備流水蝦放係燒烤爐上面,非常細心,流水蝦充滿膏,又大隻,燒完非常香脆。扇貝好大隻,燒完之後好多汁,扇貝肉非常厚身和新鮮。貴妃蚌好大隻,肉質鮮嫩又多汁。深海䱽魚非常大條,好新鮮,燒完之後非常香脆,肉質鮮嫩,加上少少調味料好吸引和好味。鮑魚又爽又厚身,好新鮮。多春魚燒得好香脆,食落好新鮮。雞軟骨外脆內軟,燒到脆卜卜,加上調味料好正。翠玉瓜燒得好香脆又多汁。菠蘿好大片,燒完之後好香甜多汁。總結來說,餐廳種類好豐富,還會定期更換不同的海鮮種類,還有豐富的肉類選擇,仲有好多飲品例如酒精飲品供選擇,適合家人和朋友聚會時選擇的餐廳。

翠玉瓜燒得好香脆又多汁。菠蘿好大片,燒完之後好香甜多汁。

今日去左一間主打任食新鮮大頭蝦嘅餐廳,位於佐敦嘅「蝦蝦燒」!🤓去到先知原來有好多其他食物選擇!好有驚喜!🥳首先海鮮都超過10款!串燒、肉類、蔬菜有接近50款!多款飲品、包括啤酒燒酒都係任飲!而最重點係佢有流水蝦,俾大家即夾即燒!🤩首先,入座每人會送一串鱔,味道調好曬,燒完鱔肉又嫩滑又彈牙,仲要好多汁,真心勁好味!🫠流水蝦就係座位隔離,可以得閒夾下蝦,打下卡!體驗都幾有趣,d蝦好生猛😂放入冰桶都跳番出嚟!蝦要雪一陣,再剪啲腳先攞去燒。活蝦嘅蝦肉都比較彈牙,頭有好多膏,香濃嘅!😍最後重點推介幾款海鮮:📍扇貝:好新鮮彈牙,建議加少少酒去燒,提升香味😍📍 䱽魚:比較滑同多汁😌📍 鮑魚:腍身,快熟,可以找職員幫手起肉先😜串燒推介:📍 紫薯:細隻、快熱透、好甜,好好食!😎📍 雞軟骨:烤完外層好脆,有點肉,口感豐富!😋📍 金菇肥牛:佢串得好札實,唔會散,建邊燒邊加少少汁喺面,會更好食!🤤佢個爐下層可以燒串燒,上層燒海鮮,幾有效率!🥸雪糕方面,主要係Coco Berry 同埋阿波羅,多款口選擇。😉講真2.5小時任食,時間過得好快,嘢食又不錯,又可以有夾流水蝦嘅體驗,仲可以暢飲啤酒!300幾蚊嚟講,都算

去到先知原來有好多其他食物選擇!好有驚喜!🥳

最後重點推介幾款海鮮:
📍扇貝:好新鮮彈牙,建議加少少酒去燒,提升香味😍
📍 䱽魚:比較滑同多汁😌
📍 鮑魚:腍身,快熟,可以找職員幫手起肉先😜

串燒推介:

📍 紫薯:細隻、快熱透、好甜,好好食!😎
📍 雞軟骨:烤完外層好脆,有點肉,口感豐富!😋

佢個爐下層可以燒串燒,上層燒海鮮,幾有效率!🥸

講真2.5小時任食,時間過得好快,嘢食又不錯,又可以有夾流水蝦嘅體驗,仲可以暢飲啤酒!300幾蚊嚟講,都算幾值得😜😜😜
2022-11-21
  • 海鮮
2022-11-30 933 浏览
食物普通,選擇唔多,海鮮唔新鮮好似就死,死左嘅就去煮熟食,其中一位店員都非常無禮貌,我哋一行六人食下午五點果場,七點十五分一定要交枱,實際一定無兩個半小時,雖然果日係假期,但客人不算多!在完場前廿分鐘該男店員已經過嚟提示,隨後每五分鐘會過嚟一次,令人極之不安,最後十分鐘又提示要準時交枱,因為好多客人正在等待,最後五分鐘佢行過嚟我都已經極不耐煩啤住佢,佢竟然用啲恥笑嘅面容回應,覺得我地仲食緊?但事實真係未夠鐘,就算剩餘一分鐘我地都係未夠鐘!之後我地已經到原定時間早左一分鐘,佢馬上過嚟清枱,我地行到樓梯口都只有兩三個客人在等待,但近樓梯位置仲有七八張空枱,我發誓已後永不幫襯,同埋介紹朋友千祈唔好去!
2022-11-27
  • 無野直得推介,勉強有都只係飲品齊全,但我係去食野唔係飲野
本身以為得蝦食,點知黎到野食種類多到嚇親我….尤其係海鮮,有自助海鮮區,相信佢嘅種類多到一定可以滿足同我一樣嘅海鮮控!!!◎ 海鮮:鮑魚、生蠔🦪、貴妃蚌、蜆、東風螺、扇貝、魷魚🦑、蟹🦀、魚有幾款(大眼雞、烏頭魚等)當然唔少得主角~新鮮游水嘅大頭蝦🦐 ,可以無限任夾,啲蝦新鮮到會跳走,夾嘅時候要小心啲🤣☻ 所有海鮮都非常新鮮、同乾淨完全無腥味!生蠔好肥美,大頭蝦啖啖肉,就算唔用任何調味都好鮮甜😋 而且每人限定一串白鱔,不得不讚白鱔好有驚喜,燒完層皮脆脆地,肉質嫩滑,外脆內軟👍🏽◎ 串燒:有肉類、丸類、蔬菜類雞翼、雞軟骨、雞腎、雞皮、金菇肥牛、墨魚丸、牛丸、茄子、粟米、翠玉瓜…真係你講得出嘅都有!◎ 飲品:有成五大個雪櫃,放滿左唔同嘅飲品,汽水、涼茶、啤酒🍻都有幾款,仲有埋燒酒,都係無限任飲!◎ 甜品:有Coco Berry 同阿波羅雪糕🍦😍總括嚟講,食物質素非常高質,而且種類都非常多,職員嘅服務態度都好好,見你唔識燒仲會主動過嚟幫手😊 CP值超高, 只需人均三百幾就食到,真係值得黎食!!!價錢💰:$348(星期一至四)$378(五、六日及公眾假期)2.5hrs 任食任飲
本身以為得蝦食,點知黎到野食種類多到嚇親我….

◎ 串燒:有肉類、丸類、蔬菜類

甜品:有Coco Berry 同阿波羅雪糕🍦😍

價錢💰:
$348(星期一至四)
$378(五、六日及公眾假期)
2.5hrs 任食任飲
2022-11-25 54 浏览
位於佐敦的泰式流水蝦燒烤任食,用餐時間為兩個半小時,分不同時段收費。地方廣闊,空間寬敞,座位大部份都是靠在水缸旁邊,水缸裡面全都是新鮮活蝦,即夾即燒。職員又會加添新的活蝦進水缸裡,又會不時清理竹籤及海產殼的桶,確保食客用餐體驗舒適。除了主打的燒鮮蝦,外面有多款海鮮、肉類及蔬菜串燒、全都是自助形式。燒烤食品:三大個凍櫃,分別是凍肉,如豬肉、牛肉、魷魚、丸子、香腸、蔬菜、瓜類。海鮮:海產種類繁多,猶如魚市場的般,有鮑魚、沙白、蠔、蜆、扇貝、青口、冬風螺、原條大眼雞、泥鯭、黃花魚等等,任意挑選,非常新鮮。熟食:三個熱爐裡面有不同的小炒、熱葷、炸物小食等。飲品:茶飲、果汁、汽水、啤酒均有。甜品:兩個雪糕櫃,有杯裝軟雪糕及雪條,不同口味。
地方廣闊,空間寬敞,
熟食:三個熱爐裡面有不同的小炒、熱葷、炸物小食等。
飲品:茶飲、果汁、汽水、啤酒均有。
甜品:兩個雪糕櫃,有杯裝軟雪糕及雪條,不同口味。
2022-11-21 116 浏览
朋友推介呢一間食放題,可以食可以玩,幾有趣。大部份嘅座位隔離都有蝦缸,可以望住啲游水蝦一邊燒一邊夾一邊睇。爐上下兩層,上下都可以燒。其他燒物選擇都幾多,而且全部肉類都已經醃製好,唔使再調味。個人喜愛牛仔骨、叉燒、羊架、土匪雞翼、多春魚、原味台灣腸、鮮蝦腐皮卷、鵪鶉蛋、小甜薯、格仔餅等等。熟食推薦蝦仁西蘭花、韭菜豬紅、炸蟹鉗。醬汁方面推介泰式辣汁,基本上係百搭。新鮮海鮮例如有䱽魚、鮑魚、蠔、帶子、扇貝等等,refill速度快,食完臨走發現有蟹Tim,可惜Miss咗。飲品,有啤酒、解茶等等,啤酒有好多個品牌例如青島 Heineken ,仲有韓國燒酒等等。各款No Sugar嘅汽水同童年回憶qoo 亦應有盡有。而且qoo仲係少甜version,蘋果青提子蜜桃味齊曬。食到尾聲可以清清地烚下菜烚吓烏冬,再食返個雪糕。整體唔錯可以encore。

2022-11-20 84 浏览
第一次食呢種即夾即燒嘅任食燒烤,好滿足阿!每張枱都係大水缸旁邊,自己親手夾d仲游緊水嘅大頭蝦出黎,體驗感十足!其他海鮮同串燒就係出面拎,蔬菜肉類種類好多,都係$348加一,2.5hr任食架。海鮮🍴流水蝦🦐蝦蝦好生猛 真係要快狠準咁夾住佢 再放落冰桶將佢凍暈 隻隻都超多膏👍蝦肉結實 好新鮮 🍴鱔每人限定一串😌係超好食!肉質超軟嫩 油脂夠充足 🍴生蠔、扇貝、蜆、帶子樣樣都大大隻 一路燒一路見到入面嘅水份係度bulubulu😍 新鮮鮮甜 🍴魷魚好食阿 厚肉得黎肉質彈牙 當然都要有返d廚藝唔好燒咁耐啦🤣 仲有鮑魚、三文魚鮫、螺、蟹、各種原條魚,應有盡有。 串燒除左有牛肉、雞翼、腸仔呢d常見款式,仲有好多特別嘅,包括炸大腸、雞脆骨、雞皮、鵪鶉蛋,連窩夫都有得燒,蔬菜都有好多款,茄子、粟米、尖椒、翠肉瓜、南瓜、菇菇,任君選擇。 🍴牛肉串 肉質軟腍 有牛味👍🍴炸大腸 燒到外面焦焦地 好香口🍴蝦卷 好少可成條咁食☺好滿足🍴蒜蓉包 搽滿牛油 燒到個包脆脆地 超正 呢度食物款式真係有好多選擇,飲品都有足足5個雪櫃,連酒都係任飲,食材新鮮,有得玩又有得食,未試過嘅值得一試阿😆。

海鮮
🍴流水蝦🦐

🍴鱔
每人限定一串😌係超好食!肉質超軟嫩 油脂夠充足

🍴生蠔、扇貝、蜆、帶子

🍴魷魚
好食阿 厚肉得黎肉質彈牙 當然都要有返d廚藝唔好燒咁耐啦🤣

仲有鮑魚、三文魚鮫、螺、蟹、各種原條魚,應有盡有。

🍴牛肉串 肉質軟腍 有牛味👍
🍴炸大腸 燒到外面焦焦地 好香口
🍴蝦卷 好少可成條咁食☺好滿足
🍴蒜蓉包 搽滿牛油 燒到個包脆脆地 超正

2022-11-20 80 浏览
尼間餐廳主打燒打頭蝦,睇機都覺得好食,所以早幾日book左枱同朋友去食,地鐵站直行轉左就到餐廳非常近職員比左個座位牌叫我地行入去,會有其他職員帶位,我地坐比較入既座位,吾怕比人地出入撞親,入座職員直接幫我地倒左一兜預先處理好既蝦,同埋送左1碟2串鱔,然後我再慢慢出去拎食物同飲品,有海鮮類、肉類、蔬菜類、熟食,我比較鍾意食海鮮,所以就去左海鮮類個邊拎食物,有蟹、魚、蠔、蜆、扇貝、帶子、鮑魚,每樣夾左2件番埋位一開始放落去燒既蝦已經熟曬,夾起嘆凍再食,d蝦好多都爆膏好好食,魚缸入面既蝦都好活躍比較難夾好新鮮好生猛,食到好飽,下次再食過
2022-11-18 74 浏览
第一次去蝦蝦燒❤️現在比我想像中多野食有好多款海鮮🦞選擇~有鮑魚、花螺、大眼雞、扇貝、元貝、大蜆、花甲等等當然唔少得流水蝦🦐 新鮮跳跳紥🤭原隻生蝦自行放入冰桶凍暈隻蝦,先至拎上去燒就最安全~一到就應該係按人頭白鱔一串店員話要放下層燒就最好食o(^▽^)o現場仲有其他燒烤食物同熟食、雪糕🍦野飲汽水茶、啤酒咩都有D 都係自助~~一個價錢可以任飲任食,玩足兩個半鐘跟住店員間中會幫你清垃圾,service 都ok其實都幾抵🫶🏻
第一次去蝦蝦燒❤️

現在比我想像中多野食
有好多款海鮮🦞選擇~
有鮑魚、花螺、大眼雞、扇貝、元貝、大蜆、花甲等等
當然唔少得流水蝦🦐 新鮮跳跳紥🤭

原隻生蝦自行放入冰桶凍暈隻蝦,先至拎上去燒就最安全~
一到就應該係按人頭白鱔一串

店員話要放下層燒就最好食o(^▽^)o
現場仲有其他燒烤食物同熟食、雪糕🍦
野飲汽水茶、啤酒咩都有D 都係自助~~
一個價錢可以任飲任食,玩足兩個半鐘
跟住店員間中會幫你清垃圾,service 都ok
其實都幾抵🫶🏻
2022-11-18 84 浏览
約咗朋友第一次試晚市任食燒海鮮,到場侍應哥哥即刻安排座位, 介紹點樣燒嘢食, 例如鮑魚一定要飛殼燒, 夾游水蝦前要準備好冰水同大約要凍佢幾耐。 自助區好多海鮮簡,當我揀咗好多鮑魚返埋位,侍應哥哥見到我剪鮑魚, 唔知係咪睇唔過眼, 好快手過嚟幫我剪,專業真係唔同啲好快就幫我剪好晒。 👍🏻👍🏻另外,因為限時2.5小時,到咗差不多時間夠鐘侍應會過嚟提示準時還檯, 其實都食得都有少少趕時間。 大家黎之前記得一定要提早訂位 。

2022-11-16 60 浏览
講起燒遊水蝦一定諗起呢間好出名既即提即燒D蝦仲係新鮮遊得勁快一定要眼明手快就夾到燒鰻魚除左出名既大頭蝦呢串燒如果可以encore就好啦魚肉好嫩滑,魚皮要燒耐D 等佢脆口本身已經調味好,唔需要再額外調味除左蝦以外,仲有好正既帶子同鮑魚都係任食,不過燒鮑魚個時記得除殼燒帶子好彈牙,點埋泰式醬,辣辣地鮑魚比較難控制候,但燒得成功係好好味外邊仲有好多串燒比你選擇肉食愛好者一定心心眼我最尾係有2種台灣腸呀仲有燒蒜蓉包都一定要食外脆內嫩,又煙靭仲有其他熟食比你揀蒜蓉大蝦,辣汁東風螺都煮好比你任夾好欣賞佢有埋涼拌魚皮同冰鎮滷味自己加上甜醬同黃芥辣真係勁惹味👍🏻

講起燒遊水蝦一定諗起呢間
好出名既即提即燒
D蝦仲係新鮮遊得勁快
一定要眼明手快就夾到

燒鰻魚
除左出名既大頭蝦
呢串燒如果可以encore就好啦
魚肉好嫩滑,魚皮要燒耐D 等佢脆口
本身已經調味好,唔需要再額外調味

除左蝦以外,仲有好正既帶子同鮑魚
都係任食,不過燒鮑魚個時記得除殼燒
帶子好彈牙,點埋泰式醬,辣辣地
鮑魚比較難控制候,但燒得成功係好好味

外邊仲有好多串燒比你選擇
肉食愛好者一定心心眼
我最尾係有2種台灣腸呀
仲有燒蒜蓉包都一定要食
外脆內嫩,又煙靭

仲有其他熟食比你揀
蒜蓉大蝦,辣汁東風螺都煮好比你任夾
好欣賞佢有埋涼拌魚皮同冰鎮滷味
自己加上甜醬同黃芥辣真係勁惹味👍🏻

• 扇貝
2022-11-16 82 浏览
咁鐘意食海鮮既我😍又約左朋友去食蝦蝦燒聚下有得玩仲勁多款海鮮食🦐🦑🐠🐟🐚真係食極都食唔曬😍➽平日任食 $348🫶🏻2 hrs 30 mins➽海鮮項目🎊♡大頭蝦♡有得睇 有得夾 又有得燒 仲要有d大頭蝦勁多膏😍好正♡扇貝♡大大粒勁鮮甜😋肉質好食♡鮑魚♡彈牙肉質好♡三文魚♡燒落油脂勁香😆♡硯♡鮮甜 海水味濃😚仲有勁多款魚可以燒arrr 但太多款食唔曬🥹下次再去食🤣串燒♡牛仔骨♡係我最愛😍肥瘦平均 牛味勁濃 油脂分布好好 又夠淋🫶🏻超好食♡雞翼♡ ~燒雞翼 我鐘意食~♡大腸♡燒完外脆內軟♡鵪鶉蛋♡燒完有驚喜❗️外面脆脆地 但入面勁軟滑香 蛋原來燒落咁好食😳仲有太多款式 講唔曬😋健康🥬🥦🥒🍆蔬菜方面有好多選擇 有翠肉瓜 茄子🍆 菇類仲有好多醬 例如牛油🧈蒜蓉比人配搭可以發揮創意調味小宇宙🫶🏻而出面仲可以自己白洽菜食😚野飲甜品🫶🏻🫶🏻
咁鐘意食海鮮既我😍又約左朋友去食蝦蝦燒聚下

♡三文魚♡燒落油脂勁香😆
♡硯♡鮮甜 海水味濃😚
仲有勁多款魚可以燒arrr 但太多款食唔曬🥹下次再去食🤣

串燒
♡雞翼♡ ~燒雞翼 我鐘意食~
♡大腸♡燒完外脆內軟

可以發揮創意調味小宇宙🫶🏻
而出面仲可以自己白洽菜食😚

野飲甜品🫶🏻🫶🏻

1K
自老公跟朋友來過蝦蝦燒食流水蝦放題後,他一直想帶我來試試,這次就帶同親戚一起來燒蝦蝦吧!!可能是早訂位,所以座位獲安排在水缸側。店內有部分座位是沒有與水缸相鄰的,這會有少少不便,若想方便些,最好還是早訂位吧!店內最前方的位置是取食物的區域,海鮮有扇貝、生蠔、鮑魚、沙白,還有原條魚等等。肉類串燒與蔬菜,即吃的湯及小食一應俱全。入座後,店員會簡介一下,燒蝦前要將蝦放在冰水內浸暈,不能直接就把蝦放在烤爐上,否則蝦會亂彈跳。水缸內的蝦大多生生猛猛,甚少奄奄一息的蝦。烤爐分成上下兩層,燒烤的速度不會太慢,2.5小時是夠用的,不會吃得好趕急。所燒的蝦是大頭蝦,蝦頭內的膏夠甘香,蝦肉爽口!每位獲贈一串厚鱔串,鱔的皮燒得香脆,魚肉嫩滑,帶點魚油香,好食!貝類海鮮的質素亦不錯,扇貝大隻厚肉,火侯亦相對容易控制,不會燒至好乾身~~吃完一round又一round!!生蠔也是任食,size不會好細隻,充滿蠔味!沙白充滿海水味,但殼較厚,雖花多點時間才能烤至開口~~原條魚有大眼雞、泥鯭及黃花魚,泥鯭沒有腥味,幾款魚的魚肉新鮮不會霉,烤至魚皮脆脆的,幾好食!串燒選擇充足,金菇肥牛卷、雞皮、雞腎、牛仔骨、豬寸骨等等

厚鱔串
串燒選擇充足,金菇肥牛卷、雞皮、雞腎、牛仔骨、豬寸骨等等應有盡有,肉質不差,燒烤時加上孜然粉就更為惹味~~~蔬菜亦不乏選擇,除了大路的茄子、菠蘿、冬菇及翠肉瓜外,還有尖椒、南瓜、雞髀菇。

小吃還有蒜蓉包和窩夫!蒜蓉包的蒜蓉味夠香,烤得脆脆的很好吃,是好搶手的食材!窩夫可按個人口味自行加配醬料~~

整體來說,食物質素不錯,選擇又夠多~~店內也沒有好大油煙味,抽風做得OK!值得再次光顧啊!
2022-08-07
厚鱔串
2022-11-14 79 浏览
蝦蝦燒每隔2星期會到訪🦐🦐🦐🦐有冇試過咁樣燒法呢?好吸引,每隻蝦都好大隻好新鮮🦐🦐仲有好多膏每枱都會比一份燒白鱔,又係勁正呀😎🤪有得玩有得食,喺香港都食到流水蝦,好正好吸引仲有好多海鮮選擇有蠔、魚、扇貝、帶子、蜆等等及各類蔬菜🥬、丸類、肉類、仲有雪糕、酒精飲品都有,CP植勁高😍 鮑魚、帶子、貴妃蚌🐚、魷魚🦑任食我會用牛油🧈蒜蓉燒帶子🤪扇貝🤪蠔😆勁正仲有原條魚🐟燒,勁正🥸🤩種類非常多店員補貨快,出去自助海鮮枱每次都補滿貨地方闊落,有得玩勁開心!
蝦蝦燒每隔2星期會到訪🦐🦐🦐🦐
有冇試過咁樣燒法呢?

好吸引,每隻蝦都好大隻好新鮮🦐🦐
仲有好多膏

每枱都會比一份燒白鱔,又係勁正呀😎🤪

有得玩有得食,喺香港都食到流水蝦,好正好吸引

仲有好多海鮮選擇有蠔、魚、扇貝、帶子、蜆等等

鮑魚、帶子、貴妃蚌🐚、魷魚🦑任食

我會用牛油🧈蒜蓉燒帶子🤪扇貝🤪蠔😆
勁正

仲有原條魚🐟燒,勁正🥸🤩
種類非常多

店員補貨快,出去自助海鮮枱每次都補滿貨

地方闊落,有得玩勁開心!

• 白鱔
燒嘢食唔一定要喺室外✌🏻,呢度燈光光猛,樓底高,抽氣扇夠強,所以就算每一台都燒緊嘢食,都唔會覺得有油煙。海鮮、蔬菜、肉類、熟食、甜品,應有盡有燒烤爐有上下兩層,上邊可以燒有殼嘅海鮮,下邊我哋就燒蔬菜同埋魚類。肉類全部都醃好晒,唔使過多調味,已經好夠味道👍🏻我特愛雞全翼,醬汁甜甜地,好有韓式風味,燒完皮脆內嫩,唔覺意就食多咗幾隻😆。另一半夾蝦夾得超開心,燒大慨8分鐘就食得,蝦肉爽彈,越食越想食

海鮮、蔬菜、肉類、熟食、甜品,應有盡有