2019-05-05 97 浏览
今日於尖沙咀吃日本菜原來二人前menu於星期日至三有75折,二話不說,就吃二人前menu吧!前菜酒盜芝士,芝士咸香,上面有酒香味道,很特別。安康魚肝非常肥美,極富骨膠原!日本澤蟹,鮮咸味重!沙律是黃菊菠菜油揚沙律,芝麻味香。蒜香安格斯肉眼肉眼和蒜,醬一起吃,非常香脆,牛肉嫩滑!沖繩一口雞,炸雞很滑,食到雞油甜味,可點少少醬調味更佳。串燒盛合雞翼肉汁多,雞肝有少許辛辣,油脂味濃郁。黑豚肉香脆,牛肉蘆筍卷牛肉味濃,蘆筍香脆有口感。大蔥,鵪鶉蛋蛋味濃郁刺身:平政魚( 油甘魚)比較爽口的一種魚深海池魚薄切,肉質實一點,很鮮甜。牡丹蝦, 非常新鮮,甜味十足。中拖羅 , 溶於口中吞拿魚腩 ,溶於口中,魚味濃郁。海膽壽司帶有濃郁海膽味,入口即溶,味道於口中長久不散。精選甜品是奶凍。很出色又抵食的日本菜,75折後二人唔洗1100~
今日於尖沙咀吃日本菜

前菜
日本澤蟹,鮮咸味重!

沙律是黃菊菠菜油揚沙律,芝麻味香。

蒜香安格斯肉眼
肉眼和蒜,醬一起吃,非常香脆,牛肉嫩滑!

沖繩一口雞,炸雞很滑,食到雞油甜味,可點少少醬調味更佳。

串燒盛合

刺身
平政魚( 油甘魚)比較爽口的一種魚

深海池魚薄切,肉質實一點,很鮮甜。

牡丹蝦, 非常新鮮,甜味十足。
中拖羅 , 溶於口中

吞拿魚腩 ,溶於口中,魚味濃郁。
海膽壽司帶有濃郁海膽味,入口即溶,味道於口中長久不散。

精選甜品是奶凍。

很出色又抵食的日本菜,75折後二人唔洗1100~
2019-05-05 69 浏览
環境一流日本菜🇯🇵—🌸整體來說,花木是一間環境一流的日本料理餐廳,由裝修擺設到侍應服飾都充滿風味,食物質素則只屬中等程度。—🥩網燒日本和牛太高期望,失望越大,和牛四邊燒得脆口,中間就滑嫩,可惜牛肉味不太重,故需要額外的燒汁。—🍚昆布豚肉炒飯(💲118)份量多,性價比高之選,唔會炒到過晒火候,炒飯粒粒分明,不會太油膩。—🦐海鮮茶壺湯(💲168)個人認為冇需要用茶壺,倒出來只有湯,海鮮要自己開蓋夾出來。—🦐雜錦天婦羅(💲238)粉漿不會太厚,炸得剛剛好,食落好酥脆,另外更設有抹茶粉,減低油膩感。—🍶清酒煮蜆(💲108)蜆肉間中有沙律,酒味不太濃。—🍜叉燒拉麵(💲98)叉燒拉麵意外地好味,多塊叉燒肉嫩厚肉,分量亦很大,麵條不會過粗或過幼,硬度適中,湯底亦濃厚。—
環境一流日本菜🇯🇵

🥩網燒日本和牛

🍚昆布豚肉炒飯(💲118)

🦐海鮮茶壺湯(💲168)
個人認為冇需要用茶壺,倒出來只有湯,海鮮要自己開蓋夾出來。

🦐雜錦天婦羅(💲238)

🍶清酒煮蜆(💲108)
蜆肉間中有沙律,酒味不太濃。

🍜叉燒拉麵(💲98)
2019-05-04 62 浏览
食過花木之後,只可以講呢間係我喺香港食過最好食嘅日料理!🥳位置、環境花木位於尖東,位置方便,餐廳裡面好闊落,兩個人嚟都會比四人枱,完全唔怕擠逼或者比隔離枱聽到講秘密🤭而且仲有一啲包廂可以選擇,私隱度好高👍🏼食物食物質素好高,全部食材都好新鮮、衛生,以咁高嘅食物質素嚟講,真係一啲都唔算貴👍🏼我同朋友選擇咗鹿兒島和牛盛宴 - 大滿足火鍋,只係$498一位(未加一),除咗前菜外,火鍋配料(包括和牛、黑豚肉)同北海道松葉蟹都可以無限追加!😱扺 到 爛 !!!!!前菜芥末八爪魚,超新鮮,芥末調配得剛剛好跟住上嘅就係刺身(三文魚、吞拿魚、蝦)、法國生蠔同埋半隻波士頓龍蝦,全部都非常鮮、生蠔加上特製醬汁,更突顯出佢嘅鮮甜。而龍蝦亦啖啖肉,好滿足。壽司三貫 - 正宗日本壽司醋飯,加上新鮮刺身👍🏼食完呢堆前菜已經有啲飽飽地 lol食到咁上下就上咗火鍋嘅湯底,我哋選擇咗醬油味,夠晒日本。留意返以下嘅食材係全部都可以無!限!追!加!北海道松葉蟹😋😋超長蟹腳,啖啖肉,如果個胃大啲就好😭鹿兒島和牛,真係冇係香港食過咁好食嘅和牛,入口牛肉超嫩滑。沖繩黑豚肉,入口即溶,肥瘦啱啱好,口感超好😭新鮮野菜 - 雖然係一啲
食過花木之後,只可以講呢間係我喺香港食過最好食嘅日料理!🥳
位置、環境

食物
前菜芥末八爪魚,超新鮮,芥末調配得剛剛好
芥末八爪魚

刺身 波士頓龍蝦半隻 法國生蠔

壽司三貫

醬油湯㡳

北海道松葉蟹😋😋超長蟹腳,啖啖肉,如果個胃大啲就好😭
北海道松葉蟹

北海道松葉蟹

鹿兒島和牛,真係冇係香港食過咁好食嘅和牛,入口牛肉超嫩滑。
鹿兒島和牛

沖繩黑豚肉,入口即溶,肥瘦啱啱好,口感超好😭
沖繩黑豚肉

新鮮野菜 - 雖然係一啲簡單嘅蔬菜,但食材嘅新鮮程度真係好高!
新鮮野菜

侍應人數多,隨時都留意到顧客嘅需要,而且幫我哋加茶收碟好密手,服務冇得彈。
2019-04-28
  • 北海道松葉蟹
  • 鹿兒島和牛
  • 波士頓龍蝦
  • 法國生蠔
2019-05-03 49 浏览
約咗朋友食晚飯,佢推薦我哋嚟食呢一間位於尖沙咀嘅花木,佢話呢間餐廳最近做緊一個和牛火鍋宴,好似幾正咁我哋一於嚟試吓!呢個火鍋包左前菜、刺身、壽司等,火鍋嘅材料任食,都只係$498一位,非常抵食!前菜係芥末八爪魚及紅酒橋頭。刺身十分豐富,有生蠔、龍蝦、甜蝦及油甘魚等等,款款都鮮甜肥美!壽司分別有蟹肉蟹膏壽司、燒比目魚壽司及三文魚壽司等等終於嚟到主角火鍋時間,店員會先每人比一份鹿兒島和牛及沖繩黑豚肉,鹿兒島和牛嘅雪花分布非常之靚,食落口入口即溶!真係剩食和牛都值回票價啦北海道松業蟹亦都係任食店員話可以就咁凍食,而我個人口味就鍾意火鍋烚一烚之後先食,蟹肉十分鮮甜蔬菜拼盤款款都新鮮到最後仲有甜品~真係超級大滿足嘅一餐
我哋一於嚟試吓!

呢個火鍋包左前菜、刺身壽司等,火鍋嘅材料任食,都只係$498一位,非常抵食!

前菜係芥末八爪魚及紅酒橋頭。

壽司分別有蟹肉蟹膏壽司、燒比目魚壽司及三文魚壽司等等

北海道松業蟹亦都係任食

蔬菜拼盤款款都新鮮

到最後仲有甜品~真係超級大滿足嘅一餐
2019-04-24
2019-05-03 66 浏览
嘩嘩嘩~!!!真係好有驚喜, 喺尖沙咀同女朋友去左天文台Starbucks 坐左成日睇書, 一路到夜晚先諗食乜好, 因為大家都肚餓就近近地見隔黎有日本野就上左去食。因為我地兩個人, 見佢有個和牛火鍋餐係以人頭計, 人少少都可以打邊爐, 仲有前菜、刺身、生蠔、壽司等等, 但最驚喜都係和牛, 脂肪比例好靚, 入口果種油同牛味真係好正, 最緊要係任食和牛同黑毛豬呀, 真係多多都食得落。除左和牛之外, 其他既野都好高質, 最欣賞就係長腳蟹, 唔似酒店BUFFET 果啲咁大陣雪味, 食完仲有飯後甜品添, 呢個餐我覺得超值, 下次再黎可以試埋其他SET, 我見有啲兩人餐都好似好好食!!
嘩嘩嘩~!!!

2019-05-02 3378 浏览
已經唔係第一次嚟呢度食晚飯,雖然係週末,不過晚上唔會太多人,就算walk-in都會有位置。今日嚟到當然唔會食返之前食過嘅嘢,今日比我發現咗有一個好抵食嘅任食火鍋套餐,當然要試一試!雖然係任食,不過有冇幾款嘅前菜同刺身係冇得encore嫁!呢個紅酒橋頭以及芥末八爪魚,芥末都幾嗆算,但又食得好過癮~好中意😆刺身,波士頓龍蝦(每人半隻),以及法國生蠔呢啲都係每人一份,刺身會因應每一日而有所調整,今日食嘅係魚刺身,以及帶子,帶子食落好鮮甜,而且都幾厚身,雖然唔知係乜嘢魚,不過食落好有質感,唔會好林好軟身既口感👍🏻👍🏻波士頓龍蝦都幾大隻架,而且每人半隻,肉既位置都有好多!肉質係好實淨!相信係新鮮嘅波士頓龍蝦整成,而且有好多膏,膏味香濃~實在唔錯!不過波士頓龍蝦始終覺得熱食會比較更加香同好味壽司每人各有三件,壽司好食就無謂多講啦,不過佢哋呢度用嘅壽司飯本身係有味道,唔知係咪本身已經落咗醋係入邊,所以食落去比起出邊食嘅壽司味更香~重頭戲黎啦!今日重點要食嘅就係呢度嘅北海道松葉蟹&鹿兒島和牛,和牛嘅色澤鮮艷,粉嫩色嘅和牛肉質嫩身,食落唔會過於油膩感,最重要係唔需要整到太過熟,如果唔係就會食唔到佢嘅肉香

刺身,波士頓龍蝦(每人半隻),以及法國生蠔

不過波士頓龍蝦始終覺得熱食會比較更加香同好味

重頭戲黎啦!今日重點要食嘅就係呢度嘅北海道松葉蟹&鹿兒島和牛,和牛嘅色澤鮮艷,粉嫩色嘅和牛肉質嫩身,食落唔會過於油膩感,最重要係唔需要整到太過熟,如果唔係就會食唔到佢嘅肉香味,呢個encore多幾分都唔過份😝😝😝✨ 超好味!推介推介

松葉蟹腳咩都唔算太過鮮甜,不過食落味道都唔錯架,可以配上職員為我地準備嘅蟹醋,以提升蟹嘅味道,我自己覺得加咗蟹醋更加好食

早幾次曾經嚟到呢度打邊爐,不過都冇食過黑豚肉,黑豚肉但有少量豬味,呢一個配埋芝麻醬同埋白飯就更加正!只可惜我胃口唔大,如果再食白飯咁就唔抵啦,最後冇食到白飯但係都叫咗個稻庭烏冬,滑lulu白雪雪既烏冬再加埋邪惡叫芝麻醬真係無敵冇得輸!🤤

新鮮野菜好大份,入面有大蔥,金菇,冬菇,菠菜,紹菜等... 幸好每一款都係我鍾意食嘅,大蔥係日本人最鍾意用嘅火鍋材料,吸收左昆布湯嘅味道,令到大蔥食落更加入味,食食一定係食會吸味嘅蔬菜,超級肥,但係又超級好食!

豆腐係每次我打邊爐一定會有嘅食材之一,其實呢度入邊都有架,可惜入邊只有兩小舊,男朋友知道我鍾意食,通常都會俾埋我,豆腐嘅口感超滑溜,而且對女仔嘅皮膚好當然要食多啲啦

今次食到呢一個半任食火鍋套餐真係超抵,五百零蚊一個人但係可以食到高質素嘅日本火鍋材料,除此之外仲會有壽司以及其他刺身食,真係好抵食!雖然叫做任食火鍋,不過佢哋比嘅食材一啲都唔差,真係要好好推介俾大家

真係值得一食再食!
2019-04-28
  • 大滿足火鍋
2019-05-01 80 浏览
呢排都好鍾意發掘下有無好食嘅樓上餐廳,今次就發掘到花木,整體嘅裝潢都幾靚,好有日本風,未食都感受到有d氣氛但一間餐廳最重要都係食物!呢度標榜有得任食和牛,本身都心郁郁,但當日都係想食魚生壽司多d,最後都係叫左其他野,包括前菜雞泡魚乾,烤得幾好,唔會太乾!跟住就係一客十件嘅壽司盛合。食材都算新鮮,d醋飯都唔係一般醋飯,唔知係紅醋定黑醋,比起出面食嘅相對易入口;跟住係一客限定嘅刺身拼盤。份量唔算十分豐富,但種類都算多,同埋都係新鮮嘅!最後叫左個串燒,都係水準以上!埋單大約千二蚊,老實講,個人覺得係有dd貴嘅,但香港要食靚嘅日本野都係咁上下,有d甚至更貴但又細細碟,食完好似無食咁,而呢度起碼都係好味道同食得飽嘅!

最後叫左個串燒,都係水準以上!
2019-05-01 84 浏览
尖沙咀出名多野食,不過今次就去搵D high class既餐廳作慶祝,所以就搵左依間日本餐廳!我地依晚就揀左個"大滿足之火鍋"既套餐,身材好豐富,有熱食,亦都有刺身等既凍食,一見個menu都知會食得好飽!前菜係芥辣八爪魚同蕎頭,十分精緻,岩晒開胃.跟住就上依個超級有份量既頭盤: 油甘魚厚身而甘,帶子大隻又爽口,赤海蝦新鮮肥美,生蠔清甜,最正既係大大隻半隻既波士頓龍蝦,蝦膏遍佈係龍蝦頭,味道濃郁,龍蝦肉肉質好豐富,好新鮮,無乜其他調味更加適合依D新鮮食材.仲有3款壽司: 分別係三文魚,左口魚同松葉蟹,個人最鍾意係個左口魚,少少燒過之後,魚身入口即融,同元氣既大相逕庭.跟住就係個大滿足火鍋!火鍋我地揀左昆布湯,材料有:松葉蟹,和牛,黑豚肉,日本米飯,烏冬同野菜,個重點係依D所有都係無限追加,一定會食到滿足!松葉蟹可以生食亦都可以煮熟先食,兩樣都有試,各有特式,凍食肉質較實在多汁,好新鮮;熟食就蟹肉甜.  D蟹鉗超多肉,鍾意蟹既一定要添!  和牛煮一陣就好啦,油脂豐富,入口都係立即融化,牛肉味濃,encore多D,一啖和牛一啖飯咁食,包滿足!最後有個抹茶既甜品,抹茶味好重,唔會好甜,好好食,

前菜係芥辣八爪魚同蕎頭,十分精緻,岩晒開胃.

最後有個抹茶既甜品,抹茶味好重,唔會好甜,好好食,可惜無得添加!

食咁多咁靚既食材,價錢真係好抵!
2019-04-17
2019-04-29 5543 浏览
之前已經來光興過花木,覺得這樣的刺身不錯,食材新鮮,擺盤也很漂亮,知道近日推出了鹿兒島和牛宴,趁著朋友生日,決定來試一試!鹿兒島和牛宴$1288 for TWO前菜:沖繩玉子天婦羅、鹿兒島和牛他他蒔蘿柚子醬以蛋做成的天婦羅很特別,表面薄脆,咬開後蛋漿流出,很JUICY下面是和牛粒和蔥粒,配上脆脆一起食,口感很特別。刺身:花木四點刺身分別有深海池魚、三文魚、甜蝦同埋吞拿魚,保持一貫水準,非常新鮮,入口甘甜和食:鐵板鹿兒島和牛薄燒壽司:和牛壽司超級好吃!!!和牛還是用燒的最美味!滿滿的油脂香,牛味香濃,光是加點鹽就夠哂惹味!鍋物:鹿兒島A5和牛薄燒只看紋路就知道和牛質素,壽喜燒的湯汁很甜,食到停唔到口!加D菜入去煮,好快索哂壽喜燒的湯汁,好正!麵食:手打烏冬烏冬好彈牙,索哂湯汁後好鮮甜甘味:花木自家製日式甜品水信玄餅同綠茶蕨餅,兩款都唔會太甜太膩,清清地咁,就算食到咁飽都食得落
之前已經來光興過花木,覺得這樣的刺身不錯,
食材新鮮,擺盤也很漂亮,
知道近日推出了鹿兒島和牛宴,趁著朋友生日,決定來試一試!

鹿兒島和牛宴$1288 for TWO

前菜:
沖繩玉子天婦羅、鹿兒島和牛他他蒔蘿柚子醬

下面是和牛粒和蔥粒,配上脆脆一起食,口感很特別。

刺身
花木四點刺身
分別有深海池魚、三文魚、甜蝦同埋吞拿魚,
保持一貫水準,非常新鮮,入口甘甜

和食:
鐵板鹿兒島和牛薄燒
壽司
和牛壽司

超級好吃!!!和牛還是用燒的最美味!
滿滿的油脂香,牛味香濃,光是加點鹽就夠哂惹味!

鍋物:
鹿兒島A5和牛薄燒
只看紋路就知道和牛質素,
壽喜燒的湯汁很甜,食到停唔到口!

加D菜入去煮,好快索哂壽喜燒的湯汁,好正!

麵食:
手打烏冬
烏冬好彈牙,索哂湯汁後好鮮甜

甘味:
花木自家製日式甜品
水信玄餅同綠茶蕨餅,兩款都唔會太甜太膩,
清清地咁,就算食到咁飽都食得落
2019-03-27
庆祝纪念
生日
Kagaoshima Wagyu Hotpot Set ($498pp) -What an amazing and delicious Japanese full set feast with high quality ingredients.It started off with some appetizers which included wasabi squid and pickled vegetable.Then came the boat of sashimi and seafood that included oysters and half a cooked Boston lobster.The next course was a trio of sushi. And then the plate of Hokkaido snow crab which was all so fresh and tasted like the ocean.Next came the hotpot, we chose the soy sauce soup base. The hotpot i

Next came the hotpot, we chose the soy sauce soup base. The hotpot ingredients consisted of the amazing Kagoshima Wagyu beef, Okinawa pork a plate of fresh veggies and dish and udon. The beef was the perfect ratio of fatty to lean and just melted on your mouth.

To finish off the perfect meal we had the desserts which was a strawberry milk pana cotta and green apple jelly. My favorite was the strawberry milk pudding as it was such a good balance of the two flavors.

2019-04-28 80 浏览
朋友前幾日發現左間性價比高嘅日本餐廳,我梗係唔執輸帶埋男朋友去食喇。依到$498/位就可以食到和牛盛宴,仲有和牛係任食😍前菜有紅酒喬頭同芥末八爪魚,幾有特式,食完即刻開胃刺身三食,帶子刺身夠哂厚肉,龍蝦有好多膏食,生蠔上面加左啲啫哩好鮮甜壽司有三款,啲飯並唔係普通醋飯,係依到師父特制松葉蟹唔算大隻但都好多肉好鮮甜,細心地方係比埋食蟹工具方便我地拆蟹食食左咁多野,主角終於上台,火鍋可選醬油/昆布湯底,我地簡左醬油 (湯會愈食愈甜,有啲似壽喜燒,覺得太甜可以叫店員幫手加水)野菜款式算多,豆腐都好好味,煮耐左都唔會散和牛脂肪比例剛剛好,係火鍋淥十幾秒就熟,因為我哋揀咗醬油湯底,和牛吸左啲湯好快好入味,而且入口即溶咁嘅價錢食到咁多野食,性價比好高,而且店員都好好會不時幫手加茶同收碟,直得下次再encore

前菜有紅酒喬頭同芥末八爪魚,幾有特式,食完即刻開胃

壽司有三款,啲飯並唔係普通醋飯,係依到師父特制

野菜款式算多,豆腐都好好味,煮耐左都唔會散

• 海蟹鍋物
2019-04-28 71 浏览
朋友叫我去食日本火鍋,當然大家方便的地方......尖沙咀,這個地方入到去的感覺很好,入口舖了石仔加一片片黑麻石,有點小橋流水 feel, 入至去,見到有櫻花🌸佈置,very 和式💕我們 order 咗個大滿足之火鍋,先來魚生及壽司🍣,有松葉蟹,味咁而柔,還有開邊 Boston 🦞 lobster, 有糕 Tim, 好鬼好味,至於 sushi 🍣 ,d米唔知點解有點淺啡色,但味道super 正👍🉐️至於熱食,和牛好鬼正,fat and meat 🥩 平均分攤,入口溶化,pork 肉鮮甜,至於D 菜零舍 新鮮💯甜品精緻味美十足,満足一頂晚餐🌸👍

甜品精緻味美十足,満足一頂晚餐🌸👍
記得上次黎花木感覺好好,一直念念不忘,今晚係美麗華呢頭買野,就決定再戰花木~環境一如以往地靚,坐低後急不及待就係咁叫野食了。12貫師傅拍板壽司玉子可愛又好味個人本來不喜歡吞拿魚赤身,但佢炙燒過後,又幾好味係平時少機會食到既味有驚喜 特別鐘意呢件壽司既調味中拖壽司入口一陣濃濃既魚香幾時都唔會失望好豐富既海膽魚籽鮮蝦口感一流,好鐘意全碟都幾好,唯一失望係帶子壽司,唔新鮮其餘都追加吞拿魚刺身😋😋雖然未至於大拖羅咁入口即滆,但中腹肉既油脂恰到好處,口味清甜,呢片偏向幼筋拖羅,有口感幸福廣島既感覺,6種食法既蠔天婦羅 鹹中帶點酸甜濃濃蒜香因為已經好飽了,個人最喜歡呢個清淡一點既款式,昆布味又飽又盡興又享受嘅一餐

環境一如以往地靚,坐低後急不及待就係咁叫野食了。

12貫師傅拍板壽司

玉子可愛又好味

個人本來不喜歡吞拿魚赤身,但佢炙燒過後,又幾好味
係平時少機會食到既味

有驚喜 特別鐘意呢件壽司既調味

中拖壽司入口一陣濃濃既魚香
幾時都唔會失望

好豐富既海膽魚籽鮮蝦
口感一流,好鐘意

全碟都幾好,唯一失望係帶子壽司
唔新鮮
其餘都

追加吞拿魚刺身😋😋
呢片偏向幼筋拖羅,有口感
幸福

廣島既感覺,6種食法既蠔

天婦羅 鹹中帶點酸甜

濃濃蒜香

因為已經好飽了,個人最喜歡呢個清淡一點既款式,昆布味

又飽又盡興又享受嘅一餐
2019-04-25 71 浏览
今日晚餐我地去左尖沙咀<花木>食日本菜,走進餐廳內地方好大,樓底好高,裝潢充滿日式佈置。 呢到的食物種類多不勝數,有前菜,沙津,刺身,壽司,燒物,炸物,火鍋,甜品。 呢到最吸引我想黎食係呢個<特選壽司拼盤>,賣相相當吸引,全部是手握壽司,每一件壽司都好新鮮,牡丹蝦蝦肉鮮甜,蝦肉厚身,極富彈性,蝦味濃郁;赤貝肉質爽甜,爽脆無比;三文魚豐富油香,吞拿魚入口溶化,油脂甘香,留在最後品嚐的是北海道海膽壽司,海膽本身好鮮美,口感較豐腴,入口即溶,好creamy,充滿海水味。 另外,我都好鍾意呢個<御前盛合> 有中拖羅壽司,大拖羅壽司及迷你蟹肉丼飯,最令人驚喜是中拖羅壽司,入口油香滿瀉,好似入口即溶咁,大拖羅壽司對比之下有d失色,入口有少少筋,迷你蟹肉丼飯一打開面層擺左一排密密的海膽伴有一絲絲蟹肉飯一齊食,相當唔錯。 黑松露鰻魚卷,鰻魚好厚身,鰻魚面加左黑松露令整個味道提昇唔少,卷物中間部分包著青瓜令到鰻魚食得多都唔會有覺得膩的感覺。 今晚叫左一樣熱小炒就是<沖澠苦瓜炒豚肉>,店員一把菜式送上枱已經聞到好香,沖澠苦瓜口感爽,味道甘甘甜

呢到的食物種類多不勝數,有前菜,沙津,刺身壽司,燒物,炸物,火鍋甜品

今晚叫左一樣熱小炒就是<沖澠苦瓜炒豚肉>,店員一把菜式送上枱已經聞到好香,沖澠苦瓜口感爽,味道甘甘甜甜,配上蛋的嫩滑,豚肉的油香,整個口味我們相當喜歡。
花木激安刺身盛 $398海膽味道濃郁三文魚、油甘魚都好肥美牡丹蝦鮮甜深海八爪魚 圓形果舊原來係八爪魚既吸管口感爽身飛魚、白魚、池魚平時都比較少有機會食 幾特別 花木仲買人特選壽司 10件 $348特別推介中拖羅、海膽蝦壽司最後再加份卷物黑松露鰻魚卷 $168 饅魚好肥美 加埋黑松露係面點綴一下 超值 絕對唔係街邊買返黎既貨色 所有菜式都係即點即準備 雖然要等耐少少 不過夠晒新鮮 我個位仲可以望到廚師準備緊咩菜而且成幢樓人流都唔多,想靜靜地食餐飯之選,唔洗排隊等位餐廳服務仲好到位,侍應頻頻幫手倒暖茶,菜式一ready就好快上菜
花木激安刺身盛 $398

海膽味道濃郁
三文魚、油甘魚都好肥美

牡丹蝦鮮甜

深海八爪魚
圓形果舊原來係八爪魚既吸管口感爽身

飛魚、白魚、池魚平時都比較少有機會食 幾特別

花木仲買人特選壽司 10件 $348
特別推介中拖羅、海膽蝦壽司

最後再加份卷物

黑松露鰻魚卷 $168
饅魚好肥美 加埋黑松露係面點綴一下 超值
絕對唔係街邊買返黎既貨色
黑松露鰻魚卷

而且成幢樓人流都唔多,想靜靜地食餐飯之選,唔洗排隊等位

2019-04-23