尖沙咀金巴利道新開一間主打海鮮刺身及火鍋的專門店,供應多款特色手工丸類、高質肉類作火鍋配料。服務員有禮貌,招呼好。☺️💯✨ 滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋 $238椰子雞鍋用了原個椰子水🥥做湯底,一上枱椰子味已香氣撲鼻。😙 雞件是另上,可按自己喜好控制熟度,雞肉嫩滑🐔,不會有雪藏味。湯底有很多椰子肉、桃膠、雪耳、杞子,湯一滾已飲了一大碗,椰子味重、味道極清甜又滋潤養顏,必試!💓👍🏻😋✨ 美國頂級手切封門柳🐮 $238油花分布均勻,肉色粉嫩。牛肉取自牛隻橫膈膜肌肉,肉質鬆軟,牛肉味極濃郁。✨ 台生蠔 🦪 $138生蠔肥美可口,蠔味鮮甜突出,口感柔滑。✨ 日本大扇貝 (2隻)$88熟後既扇貝仍然好肥美飽滿厚身,鮮甜滋味!👍🏻😋✨ 蘇格蘭蟶子王(2隻)$88蟶子鮮甜爽口,打邊爐必點之選。🏠 花月宮📍 尖沙咀金巴利道68號2樓☎️ 66557266味道:4.5/5賣相:4.3/5環境:4.4/5性價比:4/5💵 $988 for 2

尖沙咀金巴利道新開一間主打海鮮刺身火鍋的專門店,供應多款特色手工丸類、高質肉類作火鍋配料。服務員有禮貌,招呼好。☺️💯

✨ 滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋 $238

✨ 美國頂級手切封門柳🐮 $238

✨ 台生蠔 🦪 $138
生蠔肥美可口,蠔味鮮甜突出,口感柔滑。

✨ 日本大扇貝 (2隻)$88
熟後既扇貝仍然好肥美飽滿厚身,鮮甜滋味!👍🏻😋

✨ 蘇格蘭蟶子王(2隻)$88
蟶子鮮甜爽口,打邊爐必點之選。

🏠 花月宮

台生蠔 / 日本大扇貝 / 蘇格蘭蟶子王
滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋
滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋 $238
  • 美國頂級手切封門柳
天氣凍最岩打邊爐 尖沙咀見到有間新開嘅火鍋店 湯底好似好吸引 睇圖啲肉又好靚 就入左去💁🏻餐廳座位非常寛落 而且10人以上仲可以有房 幾岩一大班朋友聚下 而我地得兩個人雖然坐出邊嘅卡位但都好闊落幾舒服👩🏻‍🤝‍👨🏽♨️花月宮特色四格鍋 $268呢個湯底真系世界級 一次過試到四款不同口味湯底 有辣有吾辣 皆大歡喜👏🏼照顧曬大家既喜好第一款:四川麻辣鍋🌶湯底愈煲愈出味 麻麻香香 入面有鴨血 百頁豆腐 豆腐索曬啲辣汁非常過引😍第二款:藥膳花雕花膠醉雞鍋🐥用料十足 有沙參 准山 紅棗等藥材 所以有啲藥膳味 加埋花雕酒 配搭吾錯 而且仲有成半隻雞 2塊花膠 好抵食😊第三款:蕃茄濃湯海鮮鍋🍅有海蝦 青口 墨魚仔 蕃茄 薯仔海蝦新鮮爽口 湯底幾鮮甜清新 balance返 冇咁膩😋第四款:黑松露野菌鍋🍄好濃黑松露味 而且超多菇 有冬菇 秀珍菇 雞脾菇 好特別😚🐷日本北海道花豚豬卷 $128梅頭部位 幾大塊同埋厚度都夠 好紮實 食落爽口🐮美國頂級手切封門柳 $238有提示淥20秒就ok 肉片鋪滿成碟 油脂雖然吾多 但都好嫩亦重牛味 好夾麻辣湯🌊白蟮片 $128平時都比較少見 肉質彈牙 最夾蕃茄海鮮湯💭食物

♨️花月宮特色四格鍋 $268

🌊白蟮片 $128
平時都比較少見 肉質彈牙 最夾蕃茄海鮮湯

白蟮片

💭
食物質素很好 湯底又有特色 居然有黑松露湯 而且有別於一般雙拼 餐廳提供四宮格火鍋 一次過試曬吾同味仲要款款都好好味💕 服務又吾錯 店員會主動幫忙換碟 好滿意 下次打算約一大打朋友泥叫多啲款嘅野食🙆🏻🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️

2023-01-29
花月宮特色四格鍋
美國頂級手切封門柳
白蟮片
2023-01-31 64 浏览
最近尖沙咀有間新開嘅火鍋店《花月宮》🤩 裝修同個餐廳名一樣都係走中式宮廷風~全部坐位都係卡座設計,濶落舒適,圓形卡座有小包廂感,仲有幾間VIP房可以預訂,房內有電視同埋卡啦ok🎤 三五知己或者公司聚會都啱曬😎坐低後店員就攞咗九宮格醬料盤俾我哋調配醬汁。 跟住用QR code自己落單好方便~呢度主打多種特色養生湯底,另外店員話花月宮特色四格鍋最多人揀,可以一次過品嘗麻辣湯、蕃茄濃湯海鮮湯、藥膳醉雞湯同埋黑松露野菌湯;仲有冬陰功原隻龍蝦海鮮鍋都好吸引🤩 嗜海鮮嘅朋友不容錯過!不過今次我俾另一個湯底吸引咗😋養生豆腐白肉湯鍋 $128⭐️推薦🙌🏻 湯底係由多種藥材熬製,湯底內除咗藥材之外仲有大量鴨血、蜂巢豆腐、千層肉🤩蕃薯妹最鐘意就係飲呢種藥膳白湯底😋 烚紅肉之前一定要飲返碗~滾起咗嘅湯底越煲越香藥材味,蜂巢豆腐索晒啲湯汁,千層肉半肥瘦,肉質煲到好淋好入味,一啲都唔老,勁好味😋掛架頂級安格斯牛小排 $298⭐️推薦🙌🏻 掛架上嘅牛小排好有儀式感😜 牛小排油花豐富均勻,牛味香濃,肉質軟嫩,充滿油脂香👍🏻好正~風花雪月手打丸拼盤(12粒) $168⭐️推薦🙌🏻 必食!可以試曬Menu上6款手打丸🤩 ❀手

生啤

不過今次我俾另一個湯底吸引咗😋

養生豆腐白肉湯鍋 $128

掛架頂級安格斯牛小排

掛架頂級安格斯牛小排 $298

風花雪月手打丸拼盤(12粒) $168
⭐️推薦🙌🏻 必食!可以試曬Menu上6款手打丸🤩

風花雪月手打丸拼盤(12粒)

❀手打墨魚丸、流心芝士墨魚丸 - 墨魚丸非常彈牙口感一流👍🏻,仲有粒粒墨魚肉響入面;流心芝士好多芝士,極邪惡🤤

❀手打鮮蝦丸、流沙黃金鮮蝦丸 - 鮮蝦丸一樣非常彈牙口感好好,亦有粒粒鮮蝦肉響入面;另外流沙黃金丸不可不試🤤 爆漿鹹蛋黃醬無敵咁好味🤤🤤

風花雪月手打丸拼盤(12粒)

❀手打鮑魚丸 - 鮑魚丸放響鮑魚殼上面,混合咗少少鮑魚粒。

❀手打干貝丸 - 干貝丸一樣係入面食倒干貝肉。

全部手打丸都好彈牙同埋足料啊😋

珊瑚桂花雙拼

珊瑚桂花雙拼 $158
珊瑚蚌同桂花蚌都好新鮮爽脆😋 雙拼份量都唔少,CP值高👍🏻

手拍雲耳青瓜

手拍雲耳青瓜 $58
上面有啲黑色爆珠甜甜哋幾得意,食咗咁多肉肉都要食返啲清新少少嘅小菜😆

環境舒適+食物質素高👍🏻
珊瑚桂花雙拼
手拍雲耳青瓜
  • 風花雪月手打丸拼盤
2023-01-30 18 浏览
花月宮,聽個名都感受到古詩意,去到裝修果然係高級古代宮廷風,到處都係打卡位,而且環境闊落,都幾適合黎情侶黎拍下拖個人最欣賞就係佢既火鍋湯底,睇食評每一個都絕無馬虎。今次揀既四川麻辣鍋,又麻又辣又香,滿滿四川風情,絕對唔係假扮四川既港式麻辣可以比較🤫入面有大量新鮮鴨血同凍豆腐,豆腐由於凍過既關係質感形成蜂巢狀,吸收曬湯底,好入味好好食!鴨血係軟滑既新鮮鴨血,同麻辣湯底真係夾到漏🌟日本大扇貝(2隻)$88應該係新鮮即開,肉質緊實又鮮甜,而且好大粒🌟薄切牛舌心 $88本日既VIP,諗起都流口水🤤牛味濃郁,完全諗唔到用牛舌打邊爐可以咁嫩滑🌟日本北海道花豚豬腩片$128睇落都幾肥,但食落就啱啱好,可能因為北海道豬既脂肪部分特別爽口,所以唔會有油膩感覺,好食的🌟田園拼盤 $68擺盤精美,好似藍花咁😍有南瓜、生菜、紫色椰菜、娃娃菜、粟米、豆苗、木耳、小番茄,品種超豐富又新鮮🌟鮮支竹 $48食火鍋真係唔少得豆製品,呢個支竹煮到淋曬果陣好好食,必點🌟自家製脆炸響鈴 $68比一般響鈴脆同厚,可以吸收更多湯汁

🌟日本大扇貝(2隻)$88
應該係新鮮即開,肉質緊實又鮮甜,而且好大粒

🌟薄切牛舌心 $88

🌟日本北海道花豚豬腩片$128

🌟田園拼盤 $68
擺盤精美,好似藍花咁😍

🌟鮮支竹 $48
火鍋真係唔少得豆製品,呢個支竹煮到淋曬果陣好好食,必點

🌟自家製脆炸響鈴 $68
比一般響鈴脆同厚,可以吸收更多湯汁

2023-01-30 24 浏览
今日天氣凍,好想食火鍋,去左尖沙咀金巴利道花月宮食火鍋,餐廳位置方便,裝修得好靚,座位好舒服。藥膳花雕花雕花膠雞湯底大大隻嘅花膠,配埋紅棗北芪杞子醉雞,未食已經暖晒,雞用香濃嘅花雕酒浸過,酒香四溢雞又嫩滑,冇揀錯😋三色滑(墨魚、鮮蝦、乾貝)真材實料👍鳳城水餃用料正宗,口感亦非常好。脆骨腩名副其實,魚腩非常脆口皇帝菜:選料好新鮮,好嫩手打烏冬:浸入醉雞湯底,絕配全部食材都好新鮮高質,食到攬住個肚😙

藥膳花雕花雕花膠雞湯底

三色滑(墨魚、鮮蝦、乾貝)真材實料👍

鳳城水餃
用料正宗,口感亦非常好。

脆骨腩
名副其實,魚腩非常脆口
皇帝菜:選料好新鮮,好嫩
手打烏冬:浸入醉雞湯底,絕配

全部食材都好新鮮高質,食到攬住個肚😙
2023-01-30 11 浏览
喺尖沙咀想靜靜地同朋友打下邊爐 呢到絕對係唔錯嘅選擇🥰 每一張枱都好寬敞 好有空間感👍🏻呢度嘅火鍋湯底都幾多選擇 我哋揀咗滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋🐥 係凍冰冰嘅天氣底下可以飲一碗滋潤嘅椰子雞煲真係好爽 湯底一開始好香椰子味 清甜唔會好鹹🤤 火鍋湯底已經有半隻雞 雞件食到尾都好滑好好味 無變老😋 2個人叫已經夠晒食 唔使點太多火鍋配料🤩火鍋配料我哋就揀左本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊 鳳城水餃同萵筍🤤 一碟牛頸脊份量都好足😍 帶有牛脂香味 牛味都濃👍🏻 鳳城水餃皮薄餡靚 必點😋 飲品試咗一渣青梅竹馬 應該係酸梅湯同竹蔗茅根嘅化身🤣 酸酸甜甜 非常適合打邊爐🌟

帶有牛脂香味 牛味都濃👍🏻 鳳城水餃皮薄餡靚 必點😋

2023-01-27 23 浏览
📍尖沙咀金巴利道68號2樓是日行開尖沙咀,老公帶左我去金巴利道試新開邊爐店!【花月宮】個名夠哂古代感覺,果然岩岩入到餐廳成個設計同宮廷差唔多,古色古香之餘仲夠哂高貴;座位夠寬敞,岩晒聚會!另外見到仲有3間VIP房,私穩度UPUP!🎖️湯底:莞茜皮蛋鍋芫茜皮蛋湯底清熱下火,而且開胃醒脾,落邊爐配料前先飲左一碗,非常清甜!✨三色滑分別有干貝滑、鮮蝦滑同墨魚滑,私心大推鮮蝦滑,食到啖啖蝦肉!✨重慶辣子雞肉餃餡料有無骨雞件,味道少辣,食落幾有特色,值得一試✨美國頂級手切封門柳厚薄適中,而且食落牛味非常濃濃,份量足,夠哂大碟~✨田園拼盤種類有好多,有娃娃菜、粟米、小蕃茄、南瓜(好甜!)以及生菜等等🫙飲品方面我地叫咗一渣青梅竹馬,黎到先知原來係咸柑桔,叩黎打邊爐配嘢食就岩哂‼️

📍尖沙咀金巴利道68號2樓

是日行開尖沙咀,老公帶左我去金巴利道試新開邊爐店!

🎖️湯底:莞茜皮蛋鍋

✨三色滑

✨重慶辣子雞肉餃
餡料有無骨雞件,味道少辣,食落幾有特色,值得一試

✨美國頂級手切封門柳
厚薄適中,而且食落牛味非常濃濃,份量足,夠哂大碟~

✨田園拼盤

天氣有轉冷梗係約好姊妹打邊爐暖暖身啦😬今日我哋就嚟到呢間位於尖沙咀新開嘅花月宮火鍋😎餐廳座位寬敞舒適🙌仲有幾間房間私隱度極高🤩點餐後店員先來醬料九宮格比我地自行調配☺️用QR code落單方便😊湯底選擇都有10幾款😬我地都好鍾意食川菜😊所以就揀咗酸菜魚鍋底🥳湯底份量都幾足料🥰當中魚片嫩滑可口☺️另外仲有酸菜😬萵筍、芽菜及辣椒等等….🔸手打墨魚丸 每次打邊爐必點嘅手打墨魚丸真係特別彈牙😎每粒都好重墨魚味😋🔸脆骨腩很新鮮☺️鮮味十足👍脆度滿分😊仲帶點魚油香味🤩🔸桂花蚌爽口鮮甜🤤焯到剛剛熟好鮮甜彈牙‼️🔸唔好以為我地齋食肉🤣我地仲點左豆腐、金菇菜同油麥菜😜🔸飲品🍺Hoegaarden及玉柚柑茶生津解渴🤤
用QR code落單方便😊

🔸手打墨魚丸
每次打邊爐必點嘅手打墨魚丸真係特別彈牙😎每粒都好重墨魚味😋

🔸脆骨腩很新鮮☺️
鮮味十足👍脆度滿分😊仲帶點魚油香味🤩

🔸桂花蚌爽口鮮甜🤤焯到剛剛熟好鮮甜彈牙‼️

🔸唔好以為我地齋食肉🤣我地仲點左豆腐、金菇菜同油麥菜😜

🔸飲品🍺Hoegaarden及玉柚柑茶生津解渴🤤
  • 酸菜魚窩
  • 脆骨腩
2023-01-20 25 浏览
花月宮🌸尖沙咀金巴利道68號2樓B(上扶手好快到)老友介紹尖沙咀新開的餐廳「花月宫」,食物、環境和服務都好高質。👋🏻😍特色火焰酒槽鮑魚雞鍋 (原味)🔥大廚用科新鮮,份量十足,香氣四溢,配料有雲耳、香蔥、薑粒。侍應姐姐在雞鍋上淋上高濃度的酒,然後點火烹調,酒香慢慢滲入配料中,雞肉新鮮又夠滑,鮑魚夠淋硬度適中,好正,回頭率勁高,下次都要叫!🤤🍻 本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊牛頸脊超掂,烹調15秒就要吃了,肉汁豐富,肉味香濃,口感煙韌沒有筋,比牛小排出色,返唔到轉頭了,一定要試。🤣🍻日本北海道花豚豬卷花豚豬卷好瘋狂,豬肉和脂肪的比例剛剛好,肉味濃郁,入口即溶,配豬骨湯底一流。豚肉新鮮,不用醃製也很好吃。😋吃完雞煲後,侍應姐姐會加豬骨湯。「花月宮」真材實料,沒有味精,用料新鮮,一定會介紹朋友黎幫襯,環境好,服務好,仲可以包場。🤘🏻😎
花月宮🌸
尖沙咀金巴利道68號2樓B
(上扶手好快到)

特色火焰酒槽鮑魚雞鍋 (原味)🔥

本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊

日本北海道花豚豬卷

吃完雞煲後,侍應姐姐會加豬骨湯。
2023-01-18
2023-01-18 26 浏览
一坐低佢哋就俾咗個好精緻嘅九宮格嘅醬料盤,雖然收每人$18,但我覺得都幾抵,蒜蓉係手切嘅,加上芫荽同蔥都係任加,又有沙茶醬同芝麻醬。打邊爐我就每次都係叫我最愛嘅芫荽皮蛋湯底,呢到呢個湯底$88,基本上食到最後,我都飲咗好多湯!叫咗姐姐推介嘅掛架頂級安格斯牛小排 $298同風花雪月餃子拼盤 $168 ,共有十二粒。呢個我覺得唔錯,有幾款揀,唔怕悶,我個人最鍾意就係個蛋餃。再加新鮮豬頸肉 $78同薄切牛利心$88,叫嗰時以為唔多嘢,點知食到最後真係飽到飛起,滿足嘅一餐!

2023-01-17 22 浏览
尖沙咀金巴利道新開嘅火鍋店花月宮,主打新鮮海鮮刺身及頂級騸牯牛火鍋的專門店,火鍋特色四格鍋一次過滿足曬4個願望,滋補湯底亦係佢哋最拿手嘅,多款自家創作手工丸類,高質肉類作火鍋配料,另外即叫即炸嘅響鈴同埋脆炸有骨黃門蟮魚皮亦係必食推介👍🏻餐廳裝潢走中式路線,位置非常寬躺,令設有獨立房間適合和家人朋友聚餐,呢排天氣凍咗咁多,同朋友打邊爐就最適合不過😋😋🐔🥘▪️藥膳花雕花膠醉雞鍋 $ 228份量非常慷慨,鍋底湯超大鍋,滾起就會聞到花雕酒嘅清香,濃濃嘅藥膳味道,首先一定要先飲咗啖湯先,湯底非常濃郁充滿藥膳嘅味道好清甜,花膠有三大件非常厚肉,可以自己控制軟腍程度,主角雞選用新鮮雞用花雕浸過,有淡淡的酒香,雞味香濃,而且肉質嫩滑,呢個湯底真心必食推介,尤其喜歡藥膳湯嘅朋友🐮▪️掛架頂級安格斯牛小排 $ 298牛小排賣相靚靚,重點係牛肉嘅質素絕對係頂級,雪花均勻,只需滾大約10秒就可以食,牛肉味超級香濃,充滿牛脂香,好正🍢▪️風花雪月手打丸拼盤(12粒)$ 168必食的手打丸拼盤,自家創作,用料新鮮,粒粒充滿原材料嘅鮮味爽口又彈牙👍🏻🦑手打墨魚丸,流心芝士墨魚丸除了墨魚膠外仍然食到粒粒墨魚粒,非常好的口感

🐔🥘▪️藥膳花雕花膠醉雞鍋 $ 228

🐮▪️掛架頂級安格斯牛小排 $ 298

🍢▪️風花雪月手打丸拼盤(12粒)$ 168

🦑手打墨魚丸,流心芝士墨魚丸
除了墨魚膠外仍然食到粒粒墨魚粒,非常好的口感,更加喜歡加左流心芝士,超級好食

🦐手打鮮蝦丸,流沙黃金蝦丸
蝦膠包住好多爽口彈牙嘅蝦肉,整粒蝦丸好新鮮好彈牙,流沙黃金即係包住鹹蛋黃流心醬,鹹鹹香香好惹味

✨手打鮑魚丸
賣相一流,用鮑魚殼載住,食到粒粒鮑魚肉,當然都係爽口彈牙

✨手打干貝丸,中間部份有一絲一絲嘅瑤柱,味道好特別,充滿瑤柱嘅香氣,非常唔錯

🥟▪️鳳城水餃(4粒) $ 68
餃子皮厚薄適中,餡料半肥瘦豬肉,鮮蝦,木耳,荀絲比例剛好,口感爽口充滿豬肉香

🐟▪️自家製脆炸有骨黃門蟮魚皮 $ 88
全晚最期待嘅,好少地方會有骨黃門蟮炸魚皮,新鮮即炸,魚皮厚身超級香脆,有一種獨特魚味嘅濃香,完全有別於一般魚皮,真心好好食

🥗▪️田園拼盤 $ 68
這個湯底配蔬菜,特別清甜,蔬菜盤材料豐富,有唐生菜,皇帝菜,菠菜框,旺菜,紫椰菜,南瓜,粟米,小蕃茄,每樣少少一次過可以品嚐多種味道

醬料味道有多種選擇,可以自行調配
九宮格調味盤(辣椒、蔥花、芫茜、胡麻醬、蒜蓉、炸蒜、沙嗲醬、醬油、醋)

• 掛架頂級安格斯牛小排
  • 自家製脆炸有骨黃門蟮魚皮
  • 風花雪月手打丸拼盤
2023-01-17 18 浏览
今晚叫左嘅火鍋湯底花月宮特色四格鍋$268分別有四川麻辣鍋、藥膳花雕花膠醉雞鍋、黑松露野菌鍋、蕃茄濃湯海鮮鍋)1)四川麻辣都唔算辣,可以接受。2)藥膳花雕花膠醉雞嘅湯底,放了幾款藥材,有紅棗、杞子、淮山、黨參、當歸等等(花膠醉雞件另外上)花膠夠厚肉👍3)黑松露野菌,滿滿嘅野菌,比較濃味。4)蕃茄濃湯底有薯仔、蕃茄、蝦、八爪魚仔、青口。蝦肉新鮮,蝦肉彈牙。另外叫咗手打三色滑$128包括:蝦滑、墨魚滑、干貝滑。幾款都好有水準,有鮮味又彈牙。飲品玉油柑茶$68(一渣)自家製嘅油柑茶,好飲夠味又解渴。油甘營養成分非常豐富,富含膳食纖維、碳水化合物、維生素C、鉀、鈣、鎂等;同時,油甘清熱涼血,消食健胃,生津止咳。牛魔皇天梯拼盤$588火鍋一定要食靚牛,肉味香,肉質滑。識食都要留意番時間⏰頂級封門柳20秒牛柳粒4分鐘新鮮牛頸脊15秒安格斯牛小排20秒
今晚叫左嘅火鍋湯底
花月宮特色四格鍋$268
分別有
1)四川麻辣都唔算辣,可以接受。
花膠夠厚肉👍
3)黑松露野菌,滿滿嘅野菌,比較濃味。
4)蕃茄濃湯底有薯仔、蕃茄、蝦、八爪魚仔、青口。
蝦肉新鮮,蝦肉彈牙。
另外叫咗
手打三色滑$128
包括:蝦滑、墨魚滑、干貝滑。
幾款都好有水準,有鮮味又彈牙。
飲品
玉油柑茶$68(一渣)自家製嘅油柑茶,好飲夠味又解渴。

牛魔皇天梯拼盤$588
火鍋一定要食靚牛,肉味香,肉質滑。識食都要留意番時間⏰
頂級封門柳20秒
牛柳粒4分鐘
新鮮牛頸脊15秒
安格斯牛小排20秒
2023-01-16 19 浏览
呢兩日突然凍咗咁多 又係時候出動打邊爐🍲上網搵吓有冇啲新開嘅打邊爐 發現間幾靚🤩呢間算係中位價 2個人橫掂唔算超級肚餓 就試試佢!🐔特色火焰酒糟鮑魚雞煲 麻辣味 $298有雞煲一定叫雞煲 因為食完重有得打邊爐 一舉兩得🤣個雞煲有驚喜 冇諗到有4粒大大隻鮑魚 原本係以為細細粒bb size做陪襯 結果啖啖肉 又非常鮮嫩重點係成煲都好香花雕酒 而且雞肉係有多個半隻雞嘅份量 重每舊好大隻 好滑 食完雞已經少少飽🤣 再加湯 好多其他舖頭都係好淡嘅清湯但佢呢度係勁濃郁米白色嘅豬骨湯 完全唔會hea🦐三色滑 $128分別有蝦滑,墨魚滑,干貝滑蝦滑好多蝦仔入面 所以好彈牙墨魚滑比較清甜爽口干貝滑味道再突出啲鮮味啲 三款中最濃味唔想食哂三款嘅人都可以指定叫一款 但係俾我再揀都係會叫齊三款唔同口味食😋🥩薄切牛舌心 $88暫時打邊爐來講食過最重牛味嘅 必點好多時打邊爐食牛 燙完個湯上嚟已經冇咗嗰陣牛味 但今次呢間嘅牛舌超好味 建議完全唔需要加任何醬油食先! 你就會明我講真係好香牛味🍜稻庭烏冬 $28一開始驚唔夠飽叫咗烏冬食結果食完前面嗰啲 烏冬已經食唔晒🤣打邊爐加烏冬正 變咗豬骨濃湯烏冬😋醬芥 $18一人
呢兩日突然凍咗咁多 又係時候出動打邊爐🍲
上網搵吓有冇啲新開嘅打邊爐 發現間幾靚🤩
呢間算係中位價 2個人橫掂唔算超級肚餓 就試試佢!

🐔特色火焰酒糟鮑魚雞煲 麻辣味 $298
雞煲一定叫雞煲 因為食完重有得打邊爐 一舉兩得🤣
食完雞已經少少飽🤣
再加湯 好多其他舖頭都係好淡嘅清湯
但佢呢度係勁濃郁米白色嘅豬骨湯 完全唔會hea

🦐三色滑 $128
分別有蝦滑,墨魚滑,干貝滑
蝦滑好多蝦仔入面 所以好彈牙

最後發現原來有幾間VIP房入邊有得唱K
如果一大班朋友嚟呢度都唔錯
可以一邊唱K一邊打邊爐食嘢
2023-01-15 16 浏览
氣氛和裝潢也很有宮殿感。 一進門就有很多精緻擺設,位置寬敞坐得舒服,服務人員很有禮貌,一坐下 先介紹醬料盤,醬料盤以九宮格擺設,乾淨企理又有格調點咗個芫荽皮蛋湯底,十分濃郁,用料十足。真係成個住家湯咁好好飲,啱晒最鍾意食芫荽嘅我今次先叫個牛魔王天梯拼盤 有4種不同部位。頂級封門柳、牛柳粒、安格斯牛小月排、牛頸脊。拼盤上仲好貼心咁提示埋每樣牛肉嘅烹調秒數,牛柳粒好嫩滑,煮20秒入面剛剛好粉嫩粉嫩,加埋本身個湯底既鮮甜味,牛柳粒不用加醬料都已經好好吃。火鍋煮既牛柳粒都可以入口即溶架。再試埋安格斯牛小排,一樣甘滿意,油花分佈平均,每片都係完整大大片唔會有碎濕濕咁既肉片出現,煮20秒就食得,過足打邊爐既癮,牛小排一大片加埋醬汁可以令到成片牛小排同醬汁都充分渾為一體,十分有滿足感。再煮埋好爽口既珊瑚蚌,同蔬菜拼盤,食得好飽,完美結束。不論湯底同選料都好多選擇,真係要黎多幾次。

今次先叫個牛魔王天梯拼盤 有4種不同部位。
再煮埋好爽口既珊瑚蚌,同蔬菜拼盤,食得好飽,完美結束。

不論湯底同選料都好多選擇,真係要黎多幾次。
2023-01-10
最近去咗一間尖沙咀火鍋新店,一入眼廉係雍容華貴嘅中式古典裝飾,依家係一間主打海鮮刺身同火鍋嘅專門店,有好多特色丸類同埋餃子!喺湯底方面佢哋都有好多選擇,有好多都好有特色,我睇咗好耐之後揀咗咗特色火焰酒糟鮑魚雞鍋,有辣同埋唔辣,我自己食打邊爐就鍾意食辣嘅水就揀咗麻辣味,嚟到少少麻麻辣辣但係都唔會太辣。一嚟到成份雞嘅份量都好多,倒入酒之後熊熊烈火開始抄,鮑魚都有四份!蘇格蘭蟶子皇 $88聖子真係好大隻,每一隻都差唔多有15 cm咁長,$88一份其實只有兩隻,所以我哋叫咗兩份,上菜時好有儀式感會有啲乾冰出煙。新鮮豬頸肉 $78顏色粉嫩,豬頸肉卷成玫瑰花咁,真係好靚牛魔王天梯拼盤 $588拼盤總共有四款牛肉,一共有本地手切新鮮頂級牛頸脊、頂級安格斯牛小排、頂級手切封門柳同埋一口牛柳粒。我覺得每一樣都好好食,比較有驚喜既係牛柳粒打邊爐原來都幾好食。風花雪月餃子拼盤 $168打卡必點,拼盤總共有六款餃子,分別係綠色嘅韭菜餃、鮮蝦雲吞、鳳城水餃、橙色嘅重慶辣子雞肉餃、野菌黑松露餃同埋蛋餃。種類好多,而且都有一啲比較特色嘅餃子!雜菌拼盤$68一共有4,5款,鍾意食菇就可以點呢個拼盤玉油柑茶$68一入口
依家係一間主打海鮮刺身火鍋嘅專門店,有好多特色丸類同埋餃子!

蘇格蘭蟶子皇 $88

新鮮豬頸肉 $78
顏色粉嫩,豬頸肉卷成玫瑰花咁,真係好靚

牛魔王天梯拼盤 $588

風花雪月餃子拼盤 $168

雜菌拼盤$68
一共有4,5款,鍾意食菇就可以點呢個拼盤

玉油柑茶$68
一入口嗰時係蜜桃汁酸酸甜甜咁,之後入口係後甘味

✨人均300

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝ ⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝