2023-03-03 39 浏览
《花月宮》早排去完韓國街覓食,意外地搵地一間火鍋店,見裝修唔錯,同埋又做緊優惠,就入左去啦~ 鋪頭面積大,空間感好足夠 ,座位都非常寬落, 叫完野食之後,即使擺滿曬張枱都唔會好逼! ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸花月宮特色四格鍋 ($268)特色四格鍋有四種唔同湯底~ 有蕃茄濃湯海鮮、四川麻辣、藥膳花雕醉雞同埋黑松露野菌!每個湯底都各有特色~蕃茄濃湯海鮮🍅湯底配料有蕃茄、薯仔、蝦同埋青口、墨魚仔,海鮮份量以配料嚟講都算幾多🥳四川麻辣🌶️麻辣味幾重😎 入邊仲有D極吸汁既配料~蜂巢豆腐同鴨血極入味!藥膳花雕醉雞🐓花雕醉雞另外上,份量好多,建議分2轉落。除咗份量十足之外,雞帶有好濃嘅花雕酒味,肉質都好嫩滑😍黑松露野菌湯底有好多款唔同既菇,同埋黑松露嘅味道都好突出! 同肉類原來都幾夾!值得一試~🔸牛將軍拼盤($138)三種唔同嘅爽口食物一次過食曬😎 自己最鍾意嘅係牛黃喉~非常爽口😍🔸美國頂級手切封門柳($238)封門柳份量實在~ 肉質有咬口🥳 而且肉味都濃郁~打邊爐食一流!!🔸三色滑($88)一次食曬蝦、干貝、墨魚三種唔同既滑~小編最鍾意蝦滑!除咗蝦味突出之外,配埋四種唔同湯底食好似食緊四樣嘢咁🥳🔸薄
《花月宮》

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔸花月宮特色四格鍋 ($268)

蕃茄濃湯海鮮🍅

四川麻辣🌶️

藥膳花雕醉雞🐓

黑松露野菌

🔸牛將軍拼盤($138)

🔸美國頂級手切封門柳($238)

🔸三色滑($88)

🔸薄切牛舌心($88)
作為牛舌愛好者嘅小編對牛舌心非常滿意😍 輕輕一浸就食得好滿足~

🔸玉油甘茶 (渣)($68)
甜甜地有陣陣楊桃嘅甜味~消滯解膩嚟講係個唔錯嘅選擇!!
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
設有醬料費、加一服務費

今次幫襯📍: 尖沙咀金巴利道68號2樓
📍屯門良德街8號珀御1樓101號舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

#波比出沒尖沙咀 #尖沙咀美食 #hotpot #火鍋 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處
四格鍋
三色滑
尖沙咀足料四格火鍋推介🍲花月宮📍尖沙咀金巴利道68號2樓➰好歌推介「除非我有預知的超能力,能趁疫症不猖獗時的秋天,如常邀約你去洛磯山多瑙河休假充電。」#時光倒流一句話 #林家謙➰2023年2月28日,香港終於宣佈唔洗再帶口罩,歷時3年嘅抗疫時代終於都畫上句號進入下一個階段,拋開依幾年民不聊生光怪陸離嘅種種不說,單單係市民餐風露宿無堂食嘅日子都仲係歷歷在目點滴在心頭。🥲此時此刻,我二話不說即刻相約朋友決定今晚去食返餐好嘅慶祝下,最後揀左依間係尖沙咀新開嘅火鍋店,見到網上訂座仲做緊優惠添。🥳餐廳距離尖東同佐敦站都大概10分鐘路程,嚟到餐廳門口,見到擺放咗好多招財貓嘅擺設,非常趣緻,令人眼前一亮。餐廳裝修間隔闊落,走典雅風格,配合柔和燈光令人感覺放鬆,可以同朋友開懷暢談,就座後店員隨即簡介一下餐廳火鍋湯底及放低醬料。✥湯底𖥕花月宮特色四格鍋 💲268 ⭐️4.2/5⭐️選擇困難症嘅我地面對眾多款式湯底都心大心細,最後覺得揀依個四格鍋最好,入面有齊花膠醉雞﹑蕃茄海鮮﹑黑松露野菌﹑四川麻辣湯底,打算先飲一碗花膠雞湯滋潤下再試唔同配料唔同湯底,一次過滿足哂多個選擇。火鍋上枱好搶眼,材料份量十足,每格
尖沙咀足料四格火鍋推介🍲

花月宮
📍尖沙咀金巴利道68號2樓

➰好歌推介
#時光倒流一句話 #林家謙

✥湯底
𖥕花月宮特色四格鍋 💲268 ⭐️4.2/5⭐️
火鍋上枱好搶眼,材料份量十足,每格湯底都絕不馬虎,除左特別附上嘅花膠同醉雞之外,一格滿滿嘅野菌鍋都非常慷慨,最有驚喜係蕃茄湯底真係有大量海鮮配料,十分足料。😋

✥肉類
𖥕本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊 💲368 ⭐️4/5⭐️
牛頸脊肉紋油脂分佈均勻,餐廳仲好貼心咁提示埋灼15秒時間即可食用,入口有口感肉味濃郁,唔錯。

𖥕薄切牛舌芯 💲88 ⭐️4.2/5⭐️
牛舌芯擺盤頗為精緻,入口爽嫩有口感,牛舌控表示非常鐘意。😋
薄切牛舌芯

𖥕牛將軍拼盤 💲188 ⭐️4/5⭐️
拼盤有平時少見嘅牛黃喉﹑牛胸爽同黑柏葉,黃喉非常爽脆,鐘意有咬口嘅朋友推薦一試,牛胸爽就適合配上一塊牛頸脊或者牛舌一齊入口,增加層次感,亦都唔錯。
牛將軍拼盤

✥丸類
𖥕風花雪月手打丸拼盤(12粒) 💲168 ⭐️4.1/5⭐️
擺盤精緻吸睛,除左食開嘅手打蝦丸墨魚丸之外,比較特色嘅有手打鮑魚丸同干貝丸,前者有鮑魚粒入口煙韌後者有絲絲干貝,都係比較新奇有趣嘅滋味,推介一試。😋

✥飲品
𖥕Suntory Premium 380ml💲58⭐️4.1/5⭐️
打邊爐最緊要個爐之外當然係酒,餐廳有多款酒類供應,見到Suntory生啤更加即刻飲返杯添。😋

𖥕生力限量版朱古力黑拉啤酒💲24 ⭐️4/5⭐️
第一次見幾特別,入口真係有朱古力味同偏甜,酒精味唔重,易入口,女仔都啱飲。😛

生力限量版朱古力黑拉啤酒

➰總結
餐廳新張營業,鋪面裝修令人感覺舒適用餐環境乾淨企理,店員不時幫手收碟加湯都幾細心,四格火鍋湯底好有驚喜,材料十分豐富,一個湯底都已經有4,5樣配料份量,非常高性價比,推薦比想打邊爐嘅朋友嚟試下依間新開火鍋店。🥳
薄切牛舌芯
牛將軍拼盤
生力限量版朱古力黑拉啤酒
趁天氣仲凍凍地 打返個邊爐先🤤 . 尖沙咀新開火鍋店 最驚喜係湯底同手打丸🫶🏻 湯底好好飲🤤 手打丸味道特別同彈牙 係手打先有咁好食啊👍🏻養生豆腐白肉鍋_$128 有少少似無老鍋🤔 湯非常好飲啊🤤冇味精ga🙌🏻 有味精嘅我唔飲ga🙊 就連湯底嘅白肉同豆腐都好好食🥳 風花雪月手打丸拼盤_$168 粒粒都係手打 非常彈牙足料🙌🏻 有啲丸仲係流心 唔會食到膩~ 日本大扇貝_$88 新鮮大隻,鮮甜飽滿 珊瑚桂花蚌_$138 新鮮爽脆 薄切牛舌心 打邊爐必點牛舌啊🥰軟嫩多汁 羊肉卷 超重羊味,份量好多啊👍🏻 如果唔鍾意羊味,就唔好點啊🙊
趁天氣仲凍凍地 打返個邊爐先🤤 .
尖沙咀新開火鍋店
珊瑚桂花蚌_$138
新鮮爽脆
薄切牛舌心 打邊爐必點牛舌啊🥰軟嫩多汁
2023-02-21
趁週末同朋友相聚去到尖沙咀韓國街附近意想不到 找到一間火鍋店大大張牌 寫著新開張九折❤️裝修華麗高級 於是很快入座店舖面積大 空間感十足掛著中式燈籠 雲石磚設計風格除了四人座 也有圓枱和vip房充滿高級宮廷風的氣氛 😄//花月宮特色四格鍋 $268//四格唔同口味的特色鍋底,適合唔同人嘅需要四川麻辣鍋正宗四川麻辣,辣中帶麻,香味十足而且足料,鍋內有十分索味的鴨血同豆腐,響鈴數秒即入曬味,食得辣嘅朋友表示好正藥膳花雕醉雞鍋由於四格鍋範圍較細,雞件仲可以分兩轉落。湯滾後先喝一碗湯,落齊了參茸准山紅棗等藥材十分足料令藥膳味好出,而且加埋用花調醃製過的雞件,令這個湯底十分入味。蕃茄濃湯海鮮鍋配料有蕃茄、薯仔、海蝦、青口海蝦新鮮配合番茄薯仔,令這個湯底非常鮮甜,適合追求健康嘅人士黑松露野菌鍋呢個最估唔到,有好濃黑松露味,而且仲有好多菇,冬菇、雞髀菇、秀珍菇,這個湯底比較少見好特別,好菇的朋友表示大讚自家製脆炸響鈴 $58自家新鮮即叫即炸,沒有油膩味響鈴配四個湯底都極掛湯,特別喜歡吃辣的一定要試麻辣味的M9和牛牛丸(黑松露 )(4粒) $88一咬下黑松露味滿滿,然後牛味甚濃,黑松露味而且是和牛的牛丸
趁週末同朋友相聚

掛著中式燈籠 雲石磚設計風格
除了四人座 也有圓枱和vip房
充滿高級宮廷風的氣氛 😄

//花月宮特色四格鍋 $268//
四格唔同口味的特色鍋底,適合唔同人嘅需要

四川麻辣鍋

藥膳花雕醉雞鍋

蕃茄濃湯海鮮鍋
配料有蕃茄、薯仔、海蝦、青口

黑松露野菌鍋

自家製脆炸響鈴 $58
自家新鮮即叫即炸,沒有油膩味
響鈴配四個湯底都極掛湯,特別喜歡吃辣的一定要試麻辣味的

M9和牛牛丸(黑松露 )(4粒) $88
一咬下黑松露味滿滿,然後牛味甚濃,黑松露味而且是和牛的牛丸比較少有,值得一試

//新鮮豬頸肉 $58//
擺盤精美,豬頸肉半肥瘦,咬落鮮嫩彈牙,可以分別試曬四個湯底不同味道。

//薄切牛舌心 $88//
一客十塊,雖然薄切但牛舌味好出,餐廳有溫馨提示淥15秒便可,果然時間控制都好緊要,口感爽滑彈牙

//朝日(支) $38//
//唐生菜 $38//
//稻庭烏冬 $28//
另外點了菜類烏冬 吸晒湯底精華 好入味!
  • 薄切牛舌心
  • 花月宮特色四格鍋
2023-02-26 33 浏览
之前天氣涼返好多,就去咗尖沙咀新開嘅花月宮打邊爐🤣🍲四川麻辣鍋雙拼養生豆腐白肉湯鍋 $168麻辣湯叫咗小麻小辣,好夠麻香,推介😛 養生豆腐白肉湯底清甜,好多豆腐同白肉,好足料😍 豆腐索晒湯底嘅精華,好入味😋🥩美國頂級手切封門柳 $238手切封門柳好大塊,一碟大約有二十幾片。食落重牛味,肉質好嫩,同麻辣湯底好夾🤤🧀流心芝士墨魚丸(4粒) $68每粒都幾大,墨魚丸爽口彈牙,食到有墨魚粒🦑 中間有好多芝士,有流心效果😋 🧡椒鹽鮑魚 $78椒鹽鮑魚有五隻,一上枱就好香。鮑魚本身已經有一定嘅鹹味,加上椒鹽粉,令其味道更加突出。🍢自家製脆炸響鈴 $58響鈴即炸好鬆脆,點麻辣湯好惹味。🤣🥬娃娃菜 $38☕️津路烏龍茶 $18
之前天氣涼返好多,就去咗尖沙咀新開嘅花月宮打邊爐🤣

🍲四川麻辣鍋雙拼養生豆腐白肉湯鍋 $168

🥩美國頂級手切封門柳 $238

🧀流心芝士墨魚丸(4粒) $68

🧡椒鹽鮑魚 $78

🍢自家製脆炸響鈴 $58
響鈴即炸好鬆脆,點麻辣湯好惹味。🤣

🥬娃娃菜 $38
☕️津路烏龍茶 $18
2023-02-25 32 浏览
見到新開有咁多好評 0 OK 0 負評 就黎試下✨養生豆腐白肉湯鍋 $128好味👍 就咁飲都好甜 有肉味有啲奶味咁 入面有好多料 豆腐 豬肉 同鴨血😍 豆腐好軟 鴨血都好滑 ✨美國頂級手切封門柳 $238推薦👍 份量適中 賣相都好靚 仲好細心有個牌教埋我地要淥幾耐 食落香濃牛肉味😋 ✨澳州羊肉卷 $128薄薄地幾嫩 好羶羊肉味 正😋😋✨薄切牛舌芯 $88真係切得好薄身 口感幾爽彈 🥰✨手打魚麵 $58想食下澱粉質推薦可以試下呢個👍 香魚味 ✨田園拼盤 $68食得肉多都要食下菜 🤣 叫拼盤咩都有啲唔洗煩 啲菜都新鮮 南瓜蕃茄仔好甜🍺Hoegarden (500ml)(生啤) $68🍺Stella (500ml)(生啤)$68總括食物都好有質素👍 環境舒適 兩個人但坐勁闊嘅卡位 仲有電視睇 QR code 落單好方便 侍應見冇水都會自動加 又會幫手調節下個爐 最後仲有甜品送新張期內有9折就抵啲😆😆味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️❤️💰晚餐人均~$450
見到新開有咁多好評 0 OK 0 負評 就黎試下

💰晚餐人均~$450
  • 養生豆腐白肉湯鍋
  • 美國頂級手切封門柳
2023-02-25 25 浏览
今日行開婚紗街嗰邊一直都知嗰邊有好多韓式餐廳,估唔到最近竟然新開左間主打火鍋非常出色嘅餐廳。餐廳嘅裝修帶有好多中國風裝飾十分古色古香。一坐低侍應就拎咗九宮格嘅調味盤我哋調味,呢度有好多嘅湯底選擇今次揀咗麻辣湯底,啲湯底仲可以選擇辣道嫁,呢個麻辣湯底入邊仲有附送左蜂巢豆腐同埋鴨血添。美國頂級牛切封門柳估唔到碟手切封門柳牛味濃郁,雪花分布平均肉質柔軟令人食唔停口。風花雪月手打丸拼盤個拼盤一共有12粒手打丸,包括有鮑魚丸鮮丸墨魚丸,流心芝士蝦丸等等,我自己就最鍾意食個鮑魚丸,因為真係食到一粒粒既鮑魚肉嫁喺平時比較少見。新鮮牛黃喉牛黃喉唔係好多餐廳可以食到,估唔到竟然可以喺度食到!只需要恰一分鐘就食得入口非常爽口,一試難忘。自家製脆炸響鈴一共五件新鮮即炸非常脆口,就算唔放入湯底,就咁食都已經好好食。娃娃菜非常新鮮入口鮮甜。稻庭烏冬烏冬基本唔會令人失望麵質煙靭滑口。整體來講餐廳質素高上,環境闊落令人坐得舒服,侍應服務都非常友善值得下次再嚟。

美國頂級牛切封門柳

新鮮牛黃喉

娃娃菜
非常新鮮入口鮮甜。

稻庭烏冬
烏冬基本唔會令人失望麵質煙靭滑口。

2023-02-25 22 浏览
✅特濃沙嗲湯底原來每個湯底 大廚都會獨立整 炒過嘅沙嗲湯底 濃郁無比 係我食過最濃嘅沙嗲湯 加多個公仔麵無得輸 公仔麵超掛湯 好滋味✅黃金脆蟮球好正呀 無唸過蟮都可以用黃金呢個做法 好香口 外脆內軟 掛滿晒咸蛋黃 好正呀 滿分 送啤酒一流✅薄切牛舌心原來牛舌都可以打邊爐🤭 好淋但又爽爽地 好好味 分量都好多下 好底食 性價比高✅黃門蟮魚皮超香脆 又鬆化 我想講 係即叫即炸 連魚皮都即炸 太有誠意! 就禁食己經無得輸 再連埋沙嗲湯底一齊 完全另一個層次❤️花月宮 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道68號2樓
✅特濃沙嗲湯底

✅黃金脆蟮球

✅薄切牛舌心

✅黃門蟮魚皮

花月宮 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道68號2樓
  • 薄切牛舌心
  • 台山蠔
2023-02-24 40 浏览
閨蜜約我去食飯,佢特意揀一間有特色火鍋店,時尚中式裝潢好有氣派,坐位私隱度高,同閨蜜可以邊談心事邊享用美食,感覺非常滿足。閨蜜不能食辣,所以選了沙嗲火鍋湯底,發現湯底比一般濃郁,滾起時飄出陣陣沙嗲及花生香味。肉類: 本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊,跟牌上指示灼15秒,肉質嫩滑海鮮類 : 蘇格蘭聖子皇,超大隻及厚肉,肉質彈牙,味道鮮甜無比蔬菜 : 西洋菜非常脆嫩豆品 : 自家製脆炸響鈴,真正自家出品,上枱時仍然熱辣辣特色小食 : 金鏄豆腐,即時製作,外層金黃香脆,裡面則十分幼滑總括這裡的食物質素很好,用料新鮮,是十分高質的火鍋餐館!

蘇格蘭聖子皇

蔬菜 : 西洋菜非常脆嫩

西洋菜

豆品 : 自家製脆炸響鈴,真正自家出品,上枱時仍然熱辣辣

金鏄豆腐

總括這裡的食物質素很好,用料新鮮,是十分高質的火鍋餐館!
2023-02-22
蘇格蘭聖子皇
西洋菜
2023-02-24 30 浏览
嚟得韓國街都諗住食韓國嘢,點知未諗定食邊間嘅時候見到花月宮嘅宣傳易拉架,見個商場又好新淨企理,就上去試試。叫咗個沙爹湯底,味道好香但唔會好杰好膩,用嚟打邊爐唔錯。大部分餐廳都用咗手機落單,呢度都唔例外,一落完單食物勁快到。蔬菜叫咗萵筍同埋皇帝菜,鍾意呢度嘅皇帝菜味道唔太重比較易入口,厚片萵筍好淋身。牛肉有兩款選擇,我地揀咗牛小排,油脂分佈都平均,掛喺個木架度賣相討好。響鈴係即炸嘅,食得出每層腐皮都炸得好脆,輕輕烚幾下又有沙爹香又保留到酥脆口感。最出色係個烏冬,非常煙韌,店家仲備有一個烚麵嘅小筲箕,烚完烏冬輕鬆撈得返上嚟👍🏻打邊爐唔少得嗌啲凍飲解辣,嗌咗一樽青梅竹馬,味道似蘋果汁,有啲爆珠喺底幾得意,$68一樽都夠兩人飲足成餐飯。

叫咗個沙爹湯底,味道好香但唔會好杰好膩,用嚟打邊爐唔錯。

2023-02-21
2023-02-23 296 浏览
⸜(*ˊᵕˋ*)⸝‬┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈特色宮廷風火鍋店✨假日的晚上到了尖沙咀吃火鍋地點方便,新開張關係晚市還有9折優惠┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈環境走古色古香風格~地方寬躺,完全沒有壓迫感而且門面招牌還放置很多招財貓擺設五顏六色很可愛❤️┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜蕃茄濃湯海鮮湯 $168 (3.5/5)加入海鮮既蕃茄湯底格外鮮甜我都偷偷喝了一小碗🤣有青口,小八爪魚,蝦,本菇海鮮份量慷慨,這個價錢真的很親民!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜風花雪月手打丸併盤 $168 (3.5/5)拼盤可以一口吃品噹幾款口味而且還用上打卡用架子放起,特別吸睛!每款口味各二粒,包括流心芝士墨魚丸鮮蝦丸,流沙黃金蝦丸,鮑魚丸及干貝丸個人比較喜歡鮑魚丸,賣相高貴🤣蝦丸口感也很好喔✨┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜美國頂級手切封門柳 $238 (4/5)2人分享一碟真的剛剛好!再者吃火鍋不能沒有肉吧🤭封門柳色澤紅潤,每一塊都有點厚度入口牛脂香氣突出,肉味濃郁有咬口🤩┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜自家製脆炸響鈴 $58 (4/5)非常高質的手作響鈴,直接享用味道更好!響鈴熱呼呼的上桌,外
⸜(*ˊᵕˋ*)⸝‬
特色宮廷風火鍋店✨
假日的晚上到了尖沙咀吃火鍋
地點方便,新開張關係晚市還有9折優惠
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
環境走古色古香風格~
地方寬躺,完全沒有壓迫感
而且門面招牌還放置很多招財貓擺設
五顏六色很可愛❤️

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜蕃茄濃湯海鮮湯 $168 (3.5/5)
加入海鮮既蕃茄湯底格外鮮甜
我都偷偷喝了一小碗🤣
有青口,小八爪魚,蝦,本菇
海鮮份量慷慨,這個價錢真的很親民!

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜風花雪月手打丸併盤 $168 (3.5/5)
拼盤可以一口吃品噹幾款口味
而且還用上打卡用架子放起,特別吸睛!
每款口味各二粒,包括流心芝士墨魚丸
鮮蝦丸,流沙黃金蝦丸,鮑魚丸及干貝丸
個人比較喜歡鮑魚丸,賣相高貴🤣
蝦丸口感也很好喔✨

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜美國頂級手切封門柳 $238 (4/5)
2人分享一碟真的剛剛好!再者吃火鍋不能沒有肉吧🤭
封門柳色澤紅潤,每一塊都有點厚度
入口牛脂香氣突出,肉味濃郁有咬口🤩

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜自家製脆炸響鈴 $58 (4/5)
非常高質的手作響鈴,直接享用味道更好!
響鈴熱呼呼的上桌,外表很酥脆🤩有點像薄脆餅
沾上酸醋汁直接享用,酸酸的很開胃也減少了油膩感
一層層的口感很好,男朋友也大讚好吃~

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜田園併盤 $68 (3.5/5)
併盤也有很多款菜,顏色色彩繽紛

Ig @cheri_foodiary
  • 自家製脆炸響鈴
2023-02-23 24 浏览
今日同朋友去尖沙咀行街想打邊爐,決定去花月宮,一入去環境寬敞,也有卡位,可以舒舒服服傾計打卡😀藥膳花雕花膠醉鷄鍋 🥘$238鷄件好滑而且份量也多,花雕湯底也好香濃,而且仲有女生最愛花膠,十分補身😍風花雪月手打丸拼盤 (12粒) $168有多種不同丸類,不同丸放在木架上,賣相好吸引,打卡一流。所有丸也係用手打,十分彈牙爽口,極力推介👍日本北海道花䐁豬腩片 $148肉質鲜嫩爽口,薄切為主,肥瘦適中😊掛架頂级安格斯小排 $298木架掛住一片片頂級安格斯,肉質超鲜,油脂分佈平均,入口好滑😋整體得分: 4/5味道: 4/5環境: 4/5抵食: 4/5

藥膳花雕花膠醉鷄鍋 🥘$238

風花雪月手打丸拼盤 (12粒) $168

日本北海道花䐁豬腩片 $148
肉質鲜嫩爽口,薄切為主,肥瘦適中😊

掛架頂级安格斯小排 $298

整體得分: 4/5
味道: 4/5
環境: 4/5
抵食: 4/5

裝修同擺設都好新淨枱同枱之間都好闊落🤩就算一班人嚟都可以坐得好舒服👍服務態度又主動又會主動幫手加湯,值得一讚🔅惹味酸菜魚鍋+四川麻辣鍋|$208酸菜魚湯香辣十足,魚肉有好多😋四川麻辣湯有鴨血、凍豆腐同埋麻辣香料,食落又唔會太辣,凍豆腐超吸汁好惹味👍🏻🔅牛魔皇天梯拼盤|$588拼盤有頂級封門柳、新鮮牛頸脊、安格斯牛小排、牛柳粒🐮全部好新鮮,有牌提示客人每款牛肉要煮幾耐❤️唔怕煮過耐🔅花月宮海鮮拼盤|$428拼盤有聖子皇、大扇貝、鮑魚、珊瑚蚌,賣相好靚🥰啲蝦仲郁下郁下,爽口又彈牙,雖然價錢有啲貴,但都值得一試🔅青梅竹馬|$68飲落去酸酸甜甜,估係酸梅湯溝竹蔗同馬蹄,開胃又解辣,最特別係有粒粒爆珠‼️感覺過癮又有口感

🔅惹味酸菜魚鍋+四川麻辣鍋|$208

🔅牛魔皇天梯拼盤|$588

🔅花月宮海鮮拼盤|$428

🔅青梅竹馬|$68

2023-02-16
2023-02-21 28 浏览
花月宮 📍尖沙咀金巴利道68號2樓呢排天氣又涼左~岩哂打邊爐比我發現左位置尖沙咀韓國街~新開火鍋店裝修古色古香😁環境舒服😌設包廂房間岩哂一大班人♥️聚餐~座位闊落空感受大而且食物高質👍🏻食材新鮮~叫左多款食物好滿意~超推薦。養生豆腐白肉湯鍋 $128呢款湯底好出色♥️材料豐富跟蜂巢豆腐、五花腩肉、鴨血配上藥材熬製成奶白色湯底~入口鮮甜五花腩肉肥瘦分明~入口彈牙再配埋吸收湯底精華蜂巢豆腐、鴨血😎好正。美國頂級手切封門柳 $238牛味濃香~油脂分布平均~厚薄適中。爽脆珊瑚蚌 $108入口爽脆~珊瑚蚌~非常鮮味。蘇格蘭聖子皇(2隻)$88大大隻聖子皇~肥美厚肉~非常鮮甜。自家製脆炸『黃金』有骨黃門蟮魚皮 $98即叫即炸~連骨炸魚皮~香脆可口再配埋鹹蛋黃一同油炸~更加惹味。稻庭烏冬 $28彈口滑嫩
花月宮
📍尖沙咀金巴利道68號2樓

呢排天氣又涼左~岩哂打邊爐
比我發現左位置尖沙咀韓國街~新開火鍋
裝修古色古香😁環境舒服😌設包廂房間
岩哂一大班人♥️聚餐~座位闊落空感受大

而且食物高質👍🏻食材新鮮~
叫左多款食物好滿意~超推薦

。養生豆腐白肉湯鍋 $128
呢款湯底好出色♥️材料豐富
跟蜂巢豆腐、五花腩肉、鴨血
配上藥材熬製成奶白色湯底~入口鮮甜
五花腩肉肥瘦分明~入口彈牙
再配埋吸收湯底精華蜂巢豆腐、鴨血😎好正

。美國頂級手切封門柳 $238

再配埋鹹蛋黃一同油炸~更加惹味

。稻庭烏冬 $28
彈口滑嫩
2023-02-19 19 浏览
見呢幾日天氣又變返凍凍地,收工就約左朋友打邊爐🔥🔥喺尖沙咀搵下有咩選擇,見到呢間新開嘅火鍋店,門面裝修幾華麗,內裡裝修都幾宮廷風,見唔駛等位所以就試吓食湯底都幾多選擇,但見到有個花月宮特色四格鍋 $268 (有四川麻辣鍋/蕃茄濃湯海鮮鍋/藥膳花雕花膠醉雞鍋/黑松露野菌鍋),選擇困難症揀呢款就啱晒😂😂一次過滿足晒4個願望!每款湯底入邊都好足料😍麻辣湯底有鴨血豆腐;蕃茄湯底有多款海鮮;雜菌好重黑松露味,好香;花雕花膠雞湯系我最推薦嘅湯底💯真材實料嘅花膠,又有滑雞,花雕酒又可以補補身掛架頂級安格斯牛小排 $298都好高質,充滿雪花,擺設又靚🤣作為牛魔王嘅我表示好滿意🐮

湯底都幾多選擇,但見到有個花月宮特色四格鍋 $268

掛架頂級安格斯牛小排 $298
都好高質,充滿雪花,擺設又靚🤣作為牛魔王嘅我表示好滿意🐮