2023-11-10 94 浏览
屋企有長老生日,朋友介紹下搵到呢一間中菜餐廳,餐廳位於海港城muji附近非常容易搵。餐廳大門已經非常奢華,經過大門之後一入餐廳裝修非常豪華,一個長長既bar枱,配搭氣派裝修,成個氣氛已經提升左唔小。除咗卡位,餐廳仲有包箱同大圓枱唔同類型選擇。脆皮和牛配香橙柚子醬 $288炸得有啲似日式吉列牛,炸皮非常之香脆,和牛油脂分布均勻,咬落非常juicy,配搭埋柚子醬可以解下和牛既膩之餘又多一個層次花圖爵士湯 $228湯碗用左風獅爺款式,內裡係非常香濃既龍蝦湯,配料有大片花膠,螺肉,蜜瓜。屋企人非常回味!流沙黃金銀鱈魚 $358銀鱈魚即叫即炸不在話下,魚上面鋪滿大量咸蛋黃碎,鱈魚香滑之餘啖啖肉。濃湯搖柱花膠浸菜苗 $138菜苗伴有搖柱花菇花膠,上湯浸住d菜苗就好似多左個花膠湯底咁,濃郁得黎又好味龍蝦膏海膽炒飯面頭既海膽食得出係高級貨,入口香甜而炒飯既金黃色都係黎自龍蝦膏,而且炒飯都配有埋龍蝦肉一齊炒,絕對唔係普通蝦仁炒飯。蜜瓜甘露楊枝甘露可能大家都試過,餐廳就別致d有個蜜瓜甘露,顏色都好似蜜瓜咁青青地色,配埋綠色既西米,柚子肉咁,口感清新,幫成餐飯解解膩

脆皮和牛配香橙柚子醬 $288

花圖爵士湯 $228

流沙黃金銀鱈魚 $358

濃湯搖柱花膠浸菜苗 $138

龍蝦膏海膽炒飯
面頭既海膽食得出係高級貨,入口香甜

2023-11-09 123 浏览
今日朋友帶我去吃了一間她說一直很想試的餐廳本身好鍾意食中菜既我當然一口答應了去到個環境好高級佢有一邊是打邊爐的 中間是酒吧廳裏面有些房間早知自己也穿得正式點 哈。頭盤:脆皮和牛配香橙柚子醬超級正~ 呢個真係食吾停口外脆內軟 配香橙醬好新鮮!有驚喜湯爵士湯首先係好有誠意既湯壺好有特色好足料 花膠係大大舊!個湯好夠熱! 好飲🫶🏻主菜|流沙黃金銀雪魚用蛋黃炸既銀雪魚真係第一次食!好特別既口感同味道!配飯簡直一流。蔬菜|濃湯瑤柱花膠浸菜苗好大碟 瑤柱花膠多到完全吾慳料可惜個胃吾夠大🥲🥲🥹主食|二選一龍蝦膏海膽炒飯重頭戲!呢個好食到想問佢再比多碗得吾得炒得非常香口我比十粒星 我認為呢個係必試!甜品蜜瓜甘露本身吾好甜品既我都竟然食哂估吾到甘好味🫣🫣🫣吾會太甜 !整體呢度環境同食物都好掂~一定會再來但下次要叫多啲人黎食因為份量都較大😆😆😆
今日朋友帶我去吃了一間她說一直很想試的餐廳

本身好鍾意食中菜既我當然一口答應了
去到個環境好高級
佢有一邊是打邊爐的
中間是酒吧廳
裏面有些房間
早知自己也穿得正式點 哈。

頭盤:脆皮和牛配香橙柚子醬
超級正~ 呢個真係食吾停口
外脆內軟 配香橙醬好新鮮!
有驚喜

爵士湯
首先係好有誠意既湯壺
好有特色
好足料 花膠係大大舊!
個湯好夠熱! 好飲🫶🏻

主菜|流沙黃金銀雪魚
用蛋黃炸既銀雪魚真係第一次食!
好特別既口感同味道!
配飯簡直一流。

蔬菜|
濃湯瑤柱花膠浸菜苗

好大碟 瑤柱花膠多到完全吾慳料
可惜個胃吾夠大🥲🥲🥹

主食|二選一

重頭戲!呢個好食到想問佢再比多碗得吾得
炒得非常香口
我比十粒星 我認為呢個係必試!

甜品

本身吾好甜品既我都竟然食哂
估吾到甘好味🫣🫣🫣
吾會太甜 !

整體呢度環境同食物都好掂~
一定會再來
但下次要叫多啲人黎食
因為份量都較大😆😆😆

晚餐跟朋友一起去了尖沙咀的這間充滿氣派的中餐館!同時也有酒吧枱,整個裝潢真的非常有心思,食物也一流!我們選了二人套餐,份量絕對足夠三個人吃!頭盤 脆皮和牛配香橙柚子醬這個脆皮和牛肉質非常鮮嫩!脂肪比例也非常好,吃上去有一種吃叉燒的感覺!配上解肥膩的香橙柚子醬,更加提升味蕾的體驗!但本身單吃也非常好吃!10分推薦!湯🥣爵士湯爵士湯主要材料是:蜜瓜、螺頭、花膠、雞、雞腳等等,而且我們還吃到很大片的螺頭和花膠呢!而且碗所用的陶瓷材料真的很保溫,所以可以完美地享用整碗湯。這些材料煲出來的湯真的很甜很好飲,而且此湯具滋陰養顏、潤肺的功效,花膠又有大量膠質,對女士潤膚非常好👍🏼主食丨龍蝦🦞膏海膽炒飯海膽用料非常新鮮!整個炒飯炒得非常乾爽,米粒粒粒分明。而且炒飯的材料非常豐富,有很多蝦肉、菜粒和雞蛋絲。豐富了整體的口感!主菜方面,我們還叫了流沙黄金銀雪魚、花膠麻婆豆腐,而甜品方面,我們就選了比較罕見的蜜瓜甘露,甜度恰到好處!就這樣,我們渡過了一個非常滿足的晚上!有機會一定會再回訪!超級推薦給大家!

頭盤 脆皮和牛配香橙柚子醬

湯🥣爵士湯

主食丨龍蝦🦞膏海膽炒飯

• 脆皮和牛配香橙柚子醬
  • 蜜瓜甘露
  • 龍蝦膏海膽炒飯
近排太忙,決定食餐好嘢獎勵吓自己,我同朋友嚟咗尖沙咀海洋中心嘅花圖,享受吓靚靚嘅餐廳環境同埋高質嘅二人套餐🩷一入去已經覺得餐廳非常之有質感,裝潢靚到呢🤩頭盤叫咗脆皮和牛配香橙柚子醬,黃牛非常之高質,油脂分佈好好,所以入口即溶,配搭埋酸酸甜甜嘅柚子醬,非常之醒胃🤩另外爵士湯都好驚豔,算係數一數二好好飲,花膠煲到好腍,索晒啲湯嘅精華就好正😋主菜叫咗流沙黃金銀雪魚,份量超級多,而且蛋黃包裹晒啲雪魚,而且雪魚嘅肉質非常之鮮嫩,口感好豐富😚濃湯瑤柱花膠浸菜苗非常之唔錯,湯嘅鹹香適中,而且菜苗煮得好好,唔會過熟,保持都爽口,同時間索晒啲上湯嘅滋味🤟🏻主食叫咗龍蝦膏海膽炒飯,好值得讚係海膽非常之鮮甜,完全又唔會蓋過咗龍蝦醬嘅鮮味,成個炒飯炒到粒粒分明,好有質素😍甜品方面叫咗蜜瓜甘露,蜜瓜味非常之特出,爽口得來又唔會過甜,作為飯後甜品一流😝另外飲品方面都非常之有驚喜,首先杯Bubble Colada造型非常突出,好啱打卡,而且甜甜地幾容易入口;杯So Plum H2O都唔錯,有少少似酸梅湯,但酸味又唔會過重,幾開胃,唔飲酒嘅朋友可以飲呢杯😍

2023-11-02
  • 濃湯瑤柱花膠浸菜苗
2023-11-07 88 浏览
海港城呢間中菜館用上懷舊風格,裝潢塊麗週圍都係打卡位,餐點亦很出色,令你體驗到多重的享受!🍹Bubble Colada椰奶味香濃,菠蘿冧酒甜甜地,加上綠色斑蘭泡泡,打卡一流女生必飲!🍹Gambling CoinsCocktail以賭博為主題,混合干邑、辣椒、和檸檬汁,入口清新醒神!🥣爵士湯中西合壁的烹調方法,西餐常見的龍蝦湯龍蝦味道濃,湯料大大件厚切花膠,又有爽滑螺肉和清甜哈蜜瓜,非常豪華!🦞龍蝦膏海膽炒飯打開蓋即刻香氣撲鼻 ,面頭海膽勁鮮甜,飯入面有唔少,用龍蝦膏和龍蝦肉碎去炒十分之甘香!🐟流沙黃金銀雪魚外層沾滿麵包糠和鹹蛋黃,香口酥脆!🐮脆皮和牛配香橙柚子醬外脆内軟嘅口感,外皮酥脆,和牛味道濃郁,肉質嫩滑,點上香橙柚子醬,味道層次豐富! 🐷花膠麻婆豆腐麻婆豆腐惹味又易入口,老少咸宜,加入花膠滋陰養顏!🍈蜜瓜甘露甜品係蜜瓜甘露,蜜瓜清甜,西米軟糯,食埋大滿足!

🍹Bubble Colada

🍹Gambling Coins

🥣爵士湯

🦞龍蝦膏海膽炒飯

🐟流沙黃金銀雪魚

外層沾滿麵包糠和鹹蛋黃,香口酥脆!

🐮脆皮和牛配香橙柚子醬

🐷花膠麻婆豆腐

麻婆豆腐惹味又易入口,老少咸宜,加入花膠滋陰養顏!

🍈蜜瓜甘露

甜品係蜜瓜甘露,蜜瓜清甜,西米軟糯,食埋大滿足!
2023-11-06 87 浏览
今晚同媽媽慶生,帶佢去左尖沙咀海港城一間主打新派中菜的餐廳。餐廳佔地超過14,000平方尺,一走進餐廳就即時感受到一股豪華的氣派,有特式的制衣櫥用餐區,又有動物元素裝飾的酒吧區。菜式結合現代美學與傳統中菜,絕對係色香味俱全!🦋 脆皮和牛配香橙柚子醬先黎一個頭盤,脆皮和牛配香橙柚子醬真係超好食!外層脆皮入口鬆化,和牛肉質嫩滑,有入口即溶感覺! 配埋香橙柚子醬,酸酸甜甜,中和油膩感,推介💯🦋 爵士湯餐廳的招牌特色湯,龍蝦湯為基底,香氣撲鼻! 加入花膠、螺頭和木瓜,滋味十足👍🏻🦋 流沙黃金銀雪魚好有特色! 銀雪魚大大塊,份量十足! 外皮鹹蛋黃好酥脆,味道香濃甘香。銀鱈魚肉質潤澤細膩,Q彈而且鮮味十足🤤🦋 花膠麻婆豆腐第一次食有花膠的麻婆豆腐! 豆腐配肉末,豆腐的鮮嫩配上麻辣的味道,加上花膠絲增加口感😋🦋 龍蝦膏海膽炒飯炒飯粒粒分明,加上鮮嫩多汁的龍蝦肉和龍蝦膏,面層有creamy的海膽,就算幾飽都會食晒佢🤭🦋 蜜瓜甘露創新的蜜瓜版楊枝甘露,配埋柚子粒同西米露食就更加夾,蜜瓜味又香又甜,食完透心涼😍🦋 Bubble Colada打卡一流的cocktail📸 用上菠蘿朗姆酒、馬利布酒、椰奶、菠

🦋 脆皮和牛配香橙柚子醬

🦋 爵士湯

🦋 流沙黃金銀雪魚

🦋 花膠麻婆豆腐

🦋 龍蝦膏海膽炒飯

🦋 蜜瓜甘露

🦋 Bubble Colada

打卡一流的cocktail📸 用上菠蘿朗姆酒、馬利布酒、椰奶、菠蘿汁和香蘭糖漿。椰奶濃郁、菠蘿汁清新,幾好飲!

🦋 Gambling Coins

用上干邑白蘭地及人參調製的cocktail,配上辣椒及檸檬汁,人參味突出,微辣的口感好特別😚
2023-11-06 92 浏览
已經不是第一次到訪這間位於海港城的花圖,主打奢華創作中菜,跟上一次中午的來吃有截然不同的氣氛,在外面沒法窺探餐廳神秘的面紗,古典木大門別具氣派,餐廳分為幾個不同的用餐區,利用雲石和中空設計,融合紙醉金迷夜上海的元素,整體是奢華有格調。爵士湯 $228/位已經係第二次飲,依然覺得好正!獅子款式的湯盅非常別緻,濃厚的湯汁包含龍蝦、花膠、海螺頭、蜜瓜,呈橙紅色的爵士湯夠濃厚,花膠夠厚足料花膠麻婆豆腐最心心念念的一道菜,真的很值!每一口都有美味的花膠,還吃到和牛粒,味道不會太辣,bb辣就算是外國人也沒有問題,而且非常下飯的一道菜流沙黃金銀鱈魚$358炸過嘅酥脆流沙鹹蛋脆脆包住軟滑嘅鱈魚,恰到好處的咸香也不會喧賓奪主,作為主菜最好不過龍蝦膏海膽炒飯$168 非常奢華的海膽炒飯,想不到和龍蝦香味的炒飯很夾,而且米飯炒到粒粒分明,必點項目之一!蜜瓜甘露$78除咗大熱的黃金香橙卷,但是蜜瓜甘露也很受歡迎,新鮮的柚子加上蜜瓜和綠色的斑蘭西米,口味不會太甜BUBBLE COLADA $128鳳梨蘭姆酒、椰子蘭姆酒、椰奶、菠蘿汁、班蘭糖漿調配而成還以為是類似Pina colada, 一開始看個外型超華麗還不

爵士湯 $228/位

花膠麻婆豆腐

流沙黃金銀鱈魚$358

龍蝦膏海膽炒飯$168

蜜瓜甘露$78

BUBBLE COLADA $128

鳳梨蘭姆酒、椰子蘭姆酒、椰奶、菠蘿汁、班蘭糖漿調配而成

還以為是類似Pina colada, 一開始看個外型超華麗還不知道是cocktail,用上分子料理的技術先呷一口菠蘿班蘭泡泡,包圍着成杯飲品,口味椰子和奶香碰撞,酒味不會太強烈

—————————————————

↓ ↓ ↓
花圖 (尖沙咀)
尖沙咀海港城海洋中心4樓401號舖

@voynich.hk

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #香港美食 #海港城美食 #finedinninghk #海港城 #尖沙咀美食 #finedining #fusioncuisine #新式中菜 #花圖 #voynich #伏尼契手稿 #voynichmanuscript #cantonesecuisine #harbourcity #finedining #創意料理 #elegantrestaurant
  • 蜜瓜甘露
  • 龍蝦膏海膽炒飯
  • 流沙黃金銀雪魚
2023-11-04 66 浏览
近期到訪海港城呢間中菜創意料理 ғɪɴᴇ ᴅɪɴɪɴɢ,體驗令人印象深刻~ 餐廳裝潢大氣奢華,室內播放懷舊金曲,充滿夜上海般古典氣息。餐廳內劃分唔同區域,如「賭場」「特務收藏館」、「旅行家的房間」、「圖書館」等氣派磅礴,彷彿走入神秘國度~.▪️脆皮和牛配香橙柚子醬$𝟸𝟾𝟾 ✩▪️爵士湯 $𝟸𝟸𝟾 ✩▪️流沙黃金銀鱈魚$𝟹𝟻𝟾 ✩▪️花膠麻婆豆腐 $𝟷𝟾𝟾▪️龍蝦膏海膽炒飯$𝟷𝟼𝟾▪️蜜瓜甘露$𝟽𝟾▪️ʙᴜʙʙʟᴇ ᴄᴏʟᴀᴅᴀ $𝟷𝟸𝟾▪️sᴇxʏ ᴍᴀᴍᴀ $𝟾𝟾.🐮脆皮外層炸得金黃酥脆,和牛厚肉 脂肪比例高 肉質ᴊᴜɪᴄʏ嫩滑。香橙柚子醬增添酸甜清新口味降低油膩感❤︎.🐟炸過嘅酥脆蛋黃包住軟滑嘅鱈魚,入口流沙鹹香味十足加上啖啖肉,口感形成強烈嘅對比,菜式設計得好出色~ .🦞招牌爵士湯喺龍蝦湯裡面加入花膠、螺頭、哈密瓜等用料上乘,味道濃郁 層次豐富好鮮甜(⑉・̆༥・̆⑉)
▪️脆皮和牛配香橙柚子醬$𝟸𝟾𝟾 ✩
▪️蜜瓜甘露$𝟽𝟾
▪️ʙᴜʙʙʟᴇ ᴄᴏʟᴀᴅᴀ $𝟷𝟸𝟾
▪️sᴇxʏ ᴍᴀᴍᴀ $𝟾𝟾

2023-11-04 100 浏览
裝潢富麗堂皇又不俗氣;播住80‘s 英文歌,首首經典。浸沉喺如此好氣氛,加上好的飯局友,未睇menu已經好滿足!我哋揀左CP值高嘅二人餐,咩都試下:🥢頭盤-脆皮和牛配香橙柚子醬驚艷!除左和牛好咸香,特別喜歡特調柚子醬,甜酸度剛好,好配襯。🥢湯-爵士湯經典湯品。不單造型100分,保溫一流,湯非常足料!大片花膠,螺頭,仲配上用蜜瓜熬制底湯,非常好味!🥢主菜-流沙黃金銀雪魚咸蛋金沙,配上炸得熟度剛好的銀雪魚,絕配。一碟有成6,7塊,好滿足!🥢蔬菜-花膠麻婆豆腐麻婆豆腐就食得多,有埋花膠,好特別!值得試。🥢主食-龍蝦齎海膽炒飯一揭蓋,好大舊海膽!微微咸香,好新鮮。炒飯炒得剛好,夠乾身!🥢甜品-蜜瓜甘露睇得又食得,唔會過甜,讚!咁多野食,配埋兩杯調配特別又易入口的cocktails Bubble Colada,Gambling Coins。滿足而歸!

我哋揀左CP值高嘅二人餐,咩都試下:
🥢頭盤-脆皮和牛配香橙柚子醬

🥢湯-爵士湯

🥢主菜-流沙黃金銀雪魚

🥢蔬菜-花膠麻婆豆腐
麻婆豆腐就食得多,有埋花膠,好特別!值得試。

🥢主食-龍蝦齎海膽炒飯

🥢甜品-蜜瓜甘露
睇得又食得,唔會過甜,讚!

滿足而歸!
2023-11-04 79 浏览
第一次來呢到,打卡超靚‼️燈光影相不得了❤️呢個tea set又靚又好味,紅棗糕唔甜,好味😋兔仔係椰汁糕,因為本身tea set上面個2隻有酸味,所以餐廳另外換左2隻俾我地,係好食既,都唔會太甜,鹹點每款都好精緻一樣好好味😋最中意藥膳小籠包超好味‼️‼️下次試埋晚餐😋
2023-11-01 94 浏览
無諗過呢個價位既餐廳質素咁低。。約左朋友慶祝生日,7點齊人落單,先叫cocktail同mocktail, 餐廳員工唔熟悉自己drinks menu, 分別揾左3個人去同我地落,都仲係漏單,結果8點先上齊。。食物方面我地叫左套餐(心諗應該無難度), 上左4碗白飯,一直問staff得未,等到8:30先有第一樣食物,點知食一啖就見到頭髮❗️❗️❗️🤮即刻咩胃口都無晒最重要係幫朋友慶生真係好失禮。。諗住算啦唔食,嗌埋單,結果又要等20分鐘話等緊經理處理,結果9點先可以離開餐廳最嬲嘅係❗️埋單時餐廳其中一位男員工用嘲笑態度重覆我地嘅說話。。真係連基本尊重都無平時都算,仲要ruin左朋友生日😕比錢買難受真係只此一次
無諗過呢個價位既餐廳質素咁低。。

最重要係幫朋友慶生真係好失禮。。

平時都算,仲要ruin左朋友生日😕比錢買難受真係只此一次

2023-10-30 93 浏览
今晚同朋友打卡一間期待已久嘅餐廳😋 早前行過海港城路過呢間餐廳覺得門面好靚,好想試!我哋第一次嚟,店員親切有禮咁去介紹餐廳比較熱門嘅美食,整體來講食物質素高,環境氣氛都好好👍🏻 不妨帶另一半或者屋企人黎試下😇頭盤脆皮和牛配香橙柚子醬好有驚喜嘅一道菜,和牛非常軟腍,勁有入口即溶嘅感覺😋 而薄薄一層外皮就炸得好香脆,配搭香橙柚子醬都幾refreshing仲可以中和油膩感湯爵士湯店員非常推薦我哋點爵士湯‼️雖然定價比較進取,但係非常值得😋 就咁望落去同羅宋湯差唔多,但係飲落真係兩回事‼️湯底係龍蝦湯,口感非常濃郁,至於食材包括一大片花膠、螺片、木瓜等,真係勁滋補養顏😍 女士必飲啊💟 主菜鹽酥脆皮雞半隻睇個名好似好簡單好平凡嘅一道菜其實暗藏乾坤😍 超級打卡able 同埋好食😍 店員介紹嘅時候話脆皮雞醃製左一段時間,而且隻雞係吊住黎燒(好有畫面😂)所以冇咁油✅ 上菜時都要記得準備相機 📷 因為加咗玫瑰露所以會有呢個着火效果出現😍 口感更係一流,雞肉超嫩滑😋蔬菜濃湯瑤柱花膠浸菜苗依然係非常健康嘅一道菜😇 啱晒小編😍 菜苗配搭花膠、香菇同埋瑤柱一齊好夾之餘,用上乘嘅材料就咁清清地已純好好味主食龍蝦膏海膽

頭盤

蔬菜
濃湯瑤柱花膠浸菜苗

主食
龍蝦膏海膽炒飯
見到個菜名已經忍唔住order 😂 炒飯好香😋 面頭鋪有一排海膽勁吸引,成碗飯都感覺好新鮮!唔使一陣已經清左碗飯🍚

甜品
蜜瓜甘露
呢個飯後甜品清清地又唔會太甜🫶🏻 同楊枝甘露差唔多不過係用蜜瓜做base,顏色亦都好吸引🤣

飲料
So Plum H2O
Gambling coins
真係要讚一讚佢呢度有熱嘢飲😂 而且仲係勁好飲😋 小編中意飲洛神花所以點咗so plum h2O,味道酸酸甜甜好開胃。朋友點左個cocktail,個杯好特別,味道係人蔘x檸檬汁x梳打水,都係開胃之選😎

同幾個朋友一早book左食生日飯入到去餐廳都feels good幾靚 落單同事唔識drink menu (英文)睇得出佢有困難 但冇叫我地等等 咁我哋都慢慢一個一個同佢落 點知佢行開左5mins 另一位同事行過嚟要我哋再落過 唔係話有咩大問題 但睇得出佢啲人唔識處理問題叫咗個四至五人set 加幾個餸同飯 最尾得下邊幾個餸尼左 個咕嚕肉世界級出奇咁難食 以為間餐廳食素 (因為係一層好薄嘅肉包住好多菠蘿????) 唔緊要 落過20-30mins Follow d 餸 服務員表示多客但煮緊 ok….8個人戇居居再傾多左半個鐘計 岩岩個服務員話咩廚房換單紙 冇做到依家即刻做送甜品 等左成個鐘又肚餓 成堆朋友都已經嬲嬲哋 話曬生日飯😡一上菜 藥膳小龍包配毛一大條成枱人立即爆炸走人7-9pm 搞完埋單 成堆人完全未食嘢 要再揾餐廳 搞砸人生日飯大佬收咁既價錢唔好請炒散返工啦
同幾個朋友一早book左食生日飯
入到去餐廳都feels good幾靚
落單同事唔識drink menu (英文)
睇得出佢有困難 但冇叫我地等等 咁我哋都慢慢一個一個同佢落

大佬收咁既價錢唔好請炒散返工啦
2023-10-28
庆祝纪念
生日
同朋友慶祝生日食飯點知等咗成個半鐘都仲未有嘢食叫杯酒諗住飲吓都要三催四請終於有得食個咕嚕肉簡直係侮辱好似食緊菠蘿叫咗小籠包食等咗半個鐘,終於到點知發現小籠包肉上邊竟然有毛!請留意相片,條毛係喺肉嘅裏面真係好嘔心!🤮🤮🤮叫經理處理侍應生嘅服務態度竟然懶懶閒仲要藉口多多又食唔飽蛋糕又切唔到價錢又唔係特別平仲要受氣真係俾錢買難受🥴如果評分可以比負分我會比呢間餐廳負100分價錢同食物完全唔成正比員工服務極度惡劣
同朋友慶祝生日食飯
個咕嚕肉簡直係侮辱
好似食緊菠蘿
叫咗小籠包食
等咗半個鐘,終於到
點知發現小籠包肉上邊竟然有毛!
請留意相片,條毛係喺肉嘅裏面
真係好嘔心!🤮🤮🤮
員工服務極度惡劣

庆祝纪念
生日
2023-10-24 183 浏览
高級中菜格局咗茶餐廳水準,環境裝修靚靚,但招呼水準跟茶餐廳冇分別!跟半年前水準簡直令人大失所望!從前的服務員都會主動招呼,第一時間招呼你入座問你要點什麼茶,現在帶完位就走咗去,完全冇人理你,食完又冇人執枱,次次都要人叫先加水!同茶餐廳完全冇分別😥現在食物水準也是一般而已,絕對不會再幫襯!不知道是否大多新人,但其實這所謂高級中菜餐廳,如果服務質素不能成正比,那簡直是虛有外表而內涵不足,相信也撐不了很久