2021-05-19
表面係一間酒吧 實際仲可以食埋串燒一入門口就有港島區酒吧嘅裝修風格 前衞得嚟燈光效果柔和,感覺極為之Chill 吧枱位置放滿唔同類型嘅酒 威士忌、紅酒、白酒、啤酒,雞尾酒,你想飲都有。今次就叫左好幾款比較普遍嘅串燒 看似簡單但係要燒得好食 火候 調味都要恰到好處。佢首先係雞軟骨,外軟內脆,帶小小肉,略帶焦香。多春魚飽滿無腥味,落埋檸檬汁餸酒一流。雞皮,唔係好多地方有,要燒得好食更加少,因為雞皮本身油分重又易乾,依串就有水準 但好邪惡😛 。娃娃菜同韭菜都好新鮮 。燒菠蘿🍍唔洗講 多汁甜 。羊架淋身肥瘦均勻 幾大件 仲可以揀3/5/7/10成熟 。燒白鱔皮脆內軟 火候啱啱好 。雞皮餃子好特別 ,唔係好多地方有得食。大多數地方只有炸而呢度係燒年糕 不得了。燒茄子🍆非常大條 仲嗌咗小辣 。最後仲有安格斯牛排飯,用嘅係珍珠米,食唔停。值得一睇佢個燒雞扒飯雞扒同飯係分開,塊燒雞扒只可以話出色,厚薄適中 一啖一件 皮脆多汁 。