2021-10-02
芝加哥酒場一直都有聽聞,佢最近有一個新活動就係可以挑戰限時內飲5杯啤酒,非常有趣。講返正題,今次我好夜先去到,諗法食少少串燒,飲杯啤酒就搞掂餐晚餐。我揀左佢地嘅麒麟啤,佢地嘅啤酒加左唔同味道,我今次特登揀左杯西瓜味。我自己飲落去嘅時候,就覺得本身啤酒味嘅味道都仲KEEP得好好,糖漿味道唔會太搶,協調得幾唔錯。之後我叫左幾串串燒,炭燒豬頸肉$22,燒得非常香,豬頸肉黎到嘅時候,一層好熱嘅油仲係上面,仲可以加上辣粉,幾唔錯。之後我叫左串陳年花雕酒黑豚腸,起初我係比佢個名吸引到,陳年花雕酒嘅味道唔會太搶,腸嘅肉整得幾濃味,係唔錯嘅送酒菜。再之後係培根車厘茄卷,大家都知道,煙肉本身好多油,食得多會好快滯,但往往配搭完車厘茄之後就可以消除呢種感覺,係幾好。再之後係芝士黑松露玉子燒,價錢上我覺得稍貴,但佢嘅黑松露又係幾香嘅,而且一層芝士喺玉子燒上面,幾特別。水牛城雞翼亦都烤得非常唔錯。
水牛城雞翼亦都烤得非常唔錯。