芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
今天下班想約朋友找個地方喝兩杯、聊聊天放輕鬆一下👥🍻住在元朗的朋友就帶我來這間新開的串燒酒吧。🍽️🥃🥂🍷🍹🍢首先,位置不是鄰近港鐵站,是在市中心區比較偏一點,有種隱世小店的感覺;是沒有大門的,半開放的設計,對著就是路邊的馬路,有點CHILL。😎直接和店員說就帶進去坐在調飲品附近的Bar台位置。食物選擇非常多,完全花多眼亂,兩個人合共點了十多種串燒,準備要來瘋狂吃一頓。😜😋價格很合理,一般由十多元至幾十元不等,只是海鮮和優質一點的肉會過百🫶🏻另外也點了兩杯酒精飲料Sex On The Beach 🍹Blue Hawaiian🍹微甜,很客易入口,女生會特別喜歡,而且外型很漂亮,顏色很少女心,打卡專用也是很可以的📸串燒太多,只點評幾個比較深刻的✏️📌招牌燒牛骨髓,這個不常見,口感是有點鬆脆感,很新鮮不吃內臟的我也吃完了整串📌芝士黑松露大啡菇,份量很公道,一個足夠二人分著吃汁很多,十分juicy!店家很大方,黑松露和芝士也給的不少呢📌炸拉絲水牛芝士條🧀芝士愛好者必點系列,外層炸的很脆,一口下去還能拉絲!!😍😍拉很長超誇張的~~味道不錯 也很帶趣味📌赤燒黑松露帶子一共有三粒,不是迷你的,適中大小,上
今天下班想約朋友找個地方喝兩杯、聊聊天放輕鬆一下👥🍻
住在元朗的朋友就帶我來這間新開的串燒酒吧。🍽️🥃🥂🍷🍹🍢

直接和店員說就帶進去坐在調飲品附近的Bar台位置。

另外也點了兩杯酒精飲料
Sex On The Beach 🍹
Blue Hawaiian🍹

串燒太多,只點評幾個比較深刻的✏️

📌招牌燒牛骨髓,這個不常見,口感是有點鬆脆感,很新鮮
不吃內臟的我也吃完了整串

📌芝士黑松露大啡菇,份量很公道,一個足夠二人分著吃
汁很多,十分juicy!
店家很大方,黑松露和芝士也給的不少呢

📌炸拉絲水牛芝士條🧀
芝士愛好者必點系列,外層炸的很脆,一口下去還能拉絲!!😍😍
拉很長超誇張的~~味道不錯 也很帶趣味

📌赤燒黑松露帶子
一共有三粒,不是迷你的,適中大小,上面的黑松露也是很香濃
燒的不會過火,能保留到肉汁
面層輕輕的焦感,這個價錢很高CP值呢!❣️

最後不能不說的是,串燒一定要有它們名字在列
📌原條茄子燒 🍆
茄子超大條的,不會過熟變太淋,撒在表面的孜然粉超多
茄子肉不少,兩人分一條剛好❣️

📌韭菜燒
菜完全吸收了燒汁,很是上癮,這個不能分,一定要一人一串,必須的!!🤩

另外還點了一口和牛串、炭燒豬頸肉、黑啤豬肉腸、黑毛豬腩串、招牌燒法國鵝肝、炸厚切薯片、孜然燒羊腩串、地道燒羊腸串、羊肉串、風味羊雜串、燒新疆羊肉串、汁燒牛小腸

全部都很過關,朋友這次的介紹已被我收藏了📍
店裡掛有超大電視同時也掛上各種國旗,氣氛很好,準備好世界盃決賽會再來這裡一趟。⚽️
2022-11-30 16 浏览
芝加哥串燒酒場(Yuen Long)適逢世界盃🏆 都想一路食好西一路睇波⚽️ 朋友介紹去元朗金祥坊一間串燒酒場體驗下 點知真係好chill氣氛幾好 大推!🤪🤪⌖ 蜜汁黑豚扒珍珠飯 🐷🍚💰$89主食份量好足☺️ 黑豚扒鋪滿係飯面 食落夠嫩滑 配埋甜甜地嘅燒汁撈飯幾唔錯~😉😉⌖ 牛類:招牌燒牛骨髓 + 燒和牛胸爽串 + 煙燻和牛牛舌 + 燒韓式牛肋條串 🐮💰$29 + $32 + $38 +$29 +$32燒牛骨髓比較少見 食落好滑身😳 友人好鍾意仲encore左添😂 燒和牛胸爽油脂感爆棚 邪惡又滿足 和牛牛舌厚度適中 能夠鎖住肉汁 韓式牛肋條夠入味😚😚⌖ 豬類:炭燒豬頸肉 🐷💰$22豬頸肉油香十足🤤⌖ 雞類:雞肉軟骨棒 + 燒日本博多雞子💰$28 + $29雞肉軟骨棒混蛋漿好滑身 雞子五粒成串上 口感軟滑🫣🫣⌖ 羊肉類:孜然燒羊腩 🐑💰$26羊味濃郁 好香口😙😙 ⌖ 海鮮類:香蔥燒蟶子王 + 芝士黑松露扇貝(兩隻) + 味噌甲羅燒🦀️ + 招牌燒法國鵝肝 🦢💰$108 + $58 +$48 +82 蟶子王肉質爽脆 扇貝黑松露味好香😋 甲羅燒蟹膏、蟹肉配蛋漿一流 法國鵝肝同樣超香口 口感綿密
芝加哥串燒酒場(Yuen Long)

⌖ 蜜汁黑豚扒珍珠飯 🐷🍚

⌖ 羊肉類:孜然燒羊腩 🐑
💰$26
羊味濃郁 好香口😙😙

💰$108 + $58 +$48 +82
蟶子王肉質爽脆 扇貝黑松露味好香😋 甲羅燒蟹膏、蟹肉配蛋漿一流 法國鵝肝同樣超香口 口感綿密 不妨一試! 😎

⌖ 蔬菜類:茄子燒🍆 + 韭菜燒

💰$98
小編最愛!果味重 易入口 推薦新手試下🤓

⌖ Nothing🍹
💰$88
哩度嘅cocktail幾唔錯 所以最後都嗌多左一杯 哩款Vodka配密瓜酒、椰子酒🥥 同埋菠蘿🍍、檸檬汁🍋 菠蘿味較突出 味道偏甜 比較重後勁😛

☻ 回頭指數:8/ 10

❝ #Amiの新界覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #元朗美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #打卡餐廳推介 #元朗酒吧 #元朗串燒舖 #朗屏美食 #元朗酒場 #世界盃好去處 #芝加哥串燒酒場
2022-11-29 26 浏览
正值世界盃熱潮一直都想搵間又有feel又有好嘢食又有得飲杯嘢同朋友chill一chill今日搵到嚟元朗搵到呢一間😍😍😍😍食完而家都回味緊😋😋=====================位置🏡喺嘉城廣場附近輕鐵豐年路站行過嚟大約5分鐘地鐵站過嚟就要10分鐘左右如果揸車嚟要早少少因為附近咪錶好多時候俾車房霸左不過嚟到值得飲番幾杯所以切勿醉酒駕駛啊🤪食物選擇📜串燒嘅選擇好多有海鮮類肉類串燒炸物蔬菜小食亦可以叫主食或者係限定小食酒類就更加有誠意有條調酒師為大家服務今次我哋叫咗一杯Frozen beer 🍺同一杯特色調酒zombie👻第一次試飲frozen beer上邊嗰幾圈雪糕狀嘅係啤酒味嘅沙冰,增加口感滿足感,幾新奇又有趣,而且我叫做黑加侖子味嘅啤酒,容易入口,分量十足😋朋友叫咗杯調酒淨係觀感上都好有誠意一心以為係細細杯但估唔到係我想像中嘅兩倍size一路飲味道又會有啲唔同嘅層次😋平時眼闊肚窄嘅我哋乜都好想試串燒嘅種類應該有過百種樣樣都覺得好惹味辣到可以揀唔辣,BB辣同大中小辣朋友唔食辣所以我哋揀咗唔辣但鍾意食辣嘅我食唔辣亦絕對冇投訴,👍🏻👍🏻👍🏻環境🏘裝修新淨,以黑色為主,有種型格神秘既感覺
正值世界盃熱潮

平時眼闊肚窄嘅我哋
乜都好想試
串燒嘅種類應該有過百種
樣樣都覺得好惹味
辣到可以揀唔辣,BB辣同大中小辣
朋友唔食辣所以我哋揀咗唔辣
但鍾意食辣嘅我食唔辣亦絕對冇投訴,👍🏻👍🏻👍🏻

環境🏘
裝修新淨,以黑色為主,有種型格神秘既感覺,亦有分室內外嘅座位,座椅有一半係沙發座位,舒服
背景亦係流行曲音樂啱晒嚟呢度同朋友傾偈坐一坐🥰

絕對推介比大西北嘅朋友
想睇波又想食下野嘅你哋
呢度啱晒👍🏻👍🏻
Cp值🆙

#芝加哥串燒酒場 #串燒 #睇ball #足球直播 #世界盃 #酒吧 #世界盃直播
2022-11-28 22 浏览
Badboy等埋朋友收工就嚟咗呢度邊食串燒邊飲啤酒邊睇世界盃😁電視夠大🤭氣氛都好好👍🏻-呢度勁多串燒可以揀,太多選擇反而搞到badboy選擇困難😂好多都想食。串燒價格平至貴都有,睇你自己想食咩啦😂而串燒有辣度可以揀,badboy揀咗中辣。哇…原來都幾辣吓😂😂😂辣到badboy要俾條脷休息吓。好似badboy咁唔算食得辣嘅人,都係唔好揀中辣喇🤭-Chicago Logo Beer$88呢款啤酒比較易入口,會有淡淡嘅菠蘿味。-KIRIN ICHIBAN Frozen Beer$82朋友揀咗原味,KIRIN之前badboy飲過覺得幾好飲,但就第一次見上面嗰舊用生啤打成的幼滑冰沙,覺得好得意😂試完愛上咗呢舊💩🤭-咁多嘢食入面badboy比較鍾意以下幾款:🇫🇷招牌燒法國鵝肝$82鍾意食鵝肝嘅朋友可以叫嚟食,badboy都係第一次串燒食法,外層脆脆地,入面入口即融😋-🧂鹽燒鮮白鱔串$58好味😋燒得幾好食,唔乾唔硬,無骨!-🧀芝士年糕$32芝士creamy得嚟唔會膩,badboy一個人啪哂兩粒都無覺得滯😋-🫘枝豆$29Badboy繼續強調唔會主動食蔬菜類嘅嘢,但朋友話好食同抵食,所以叫咗兜枝豆,有啲
Chicago Logo Beer$88
呢款啤酒比較易入口,會有淡淡嘅菠蘿味。
KIRIN ICHIBAN Frozen Beer$82
咁多嘢食入面badboy比較鍾意以下幾款:
🇫🇷招牌燒法國鵝肝$82
🧂鹽燒鮮白鱔串$58
好味😋燒得幾好食,唔乾唔硬,無骨!
🧀芝士年糕$32
🫘枝豆$29
Badboy繼續強調唔會主動食蔬菜類嘅嘢,但朋友話好食同抵食,所以叫咗兜枝豆,有啲鹽咸咸哋又真係幾好食😆食唔停手🤭。
呢度嘅嘢飲都超多選擇😂好癲,估唔到連冰啡樂都有,貪佢上面舊cream叫嚟飲🤭。
2022-11-27 219 浏览
今日有朋友山長水遠入嚟探我,我就一盡地主之誼帶佢去食佢好鍾意嘅串燒兼睇波😂我哋叫咗幾款串燒,一個主食同一杯飲品~❤️健力士黑啤腸 💰2️⃣6️⃣外層香脆帶黑啤嘅麥香味,幾特別幾好食😊❤️玉子燒 💰3️⃣8️⃣我好喜歡嘅菜式之一😍蛋味濃郁,味道微甜,夠厚身😋❤️生燒鴨舌 💰2️⃣9️⃣好有咬口,要黎傾偈同配酒飲一流👍❤️風味羊肉串💰2️⃣5️⃣肉質唔肥入口唔羶👍❤️ 牛油半熟帶子💰6️⃣3️⃣牛油好香口!熟嘅程度啱啱好唔會韌🤤❤️燒鵪鶉蛋 💰1️⃣9️⃣其實我真係幾鍾意食蛋類食物🫢燒得好香脆,一粒一粒好快就食晒成串😂❤️鳳梨燒 💰2️⃣6️⃣食串燒必點❤️爆汁Juicy又解膩🤤❤️燒宮崎雞腿扒珍珠飯 💰7️⃣8️⃣雞皮勁香脆又唔肥😵燒得勁靚!雞肉嫩滑,珍珠米口感煙韌,主食嚟講價錢好抵🤭❤️Tequila Sunrise 💰9️⃣8️⃣賣相吸睛👍Tequila酒味突出,帶有少少橙嘅酸味,還不錯~#元朗美食 元朗酒吧 #酒吧推介 #元朗串燒
我哋叫咗幾款串燒,一個主食同一杯飲品~

❤️健力士黑啤腸 💰2️⃣6️⃣
外層香脆帶黑啤嘅麥香味,幾特別幾好食😊

❤️玉子燒 💰3️⃣8️⃣

我好喜歡嘅菜式之一😍
蛋味濃郁,味道微甜,夠厚身😋

❤️生燒鴨舌 💰2️⃣9️⃣

好有咬口,要黎傾偈同配酒飲一流👍

❤️風味羊肉串💰2️⃣5️⃣
肉質唔肥入口唔羶👍

❤️ 牛油半熟帶子💰6️⃣3️⃣

牛油好香口!熟嘅程度啱啱好唔會韌🤤

❤️燒鵪鶉蛋 💰1️⃣9️⃣

其實我真係幾鍾意食蛋類食物🫢
燒得好香脆,一粒一粒好快就食晒成串😂

❤️鳳梨燒 💰2️⃣6️⃣
食串燒必點❤️
爆汁Juicy又解膩🤤

❤️燒宮崎雞腿扒珍珠飯 💰7️⃣8️⃣

雞皮勁香脆又唔肥😵燒得勁靚!
雞肉嫩滑,珍珠米口感煙韌,主食嚟講價錢好抵🤭

❤️Tequila Sunrise 💰9️⃣8️⃣

賣相吸睛👍
Tequila酒味突出,帶有少少橙嘅酸味,還不錯~

#元朗美食 元朗酒吧 #酒吧推介 #元朗串燒
2022-11-27
2022-11-27 12 浏览
最近都去過好幾間酒吧餐廳,通常都係食西餐。最近去咗呢一間芝加哥串燒酒場,佢哋喺大埔都有間舖。佢哋有好多款串燒可以揀😋😋,適逢世界盃,仲可以睇埋波。除咗啤酒之外,仲有唔少嘅Cocktail可以選擇。叫咗兩款一番咋嘅桂花味同黑加侖子味嘅生啤😋😋,啤酒送串燒係最近嘅配搭😜牛方面叫咗燒黃牛胸爽,串鹽燒牛舌心,安格斯牛肉蘆筍串,燒牛肋條,覺得燒和牛胸爽串幾特別燒到有少少脆嘅口感 咬時候好重牛嘅油脂,健力士黑啤腸同黑毛豬腩串都唔錯。食串燒當然唔可以小咗燒茄子同埋韭菜,好濃郁嘅孜然粉未,略嫌孜然粉多咗少少,變咗有少少苦味。見到佢哋仲有燒海鮮串燒,叫咗佢個燒鮑魚食,都幾抵食。有個細心位做得好好,佢會將鮑魚嘅內臟清潔好先攞去燒,仲要燒到啱啱好唔會靭👍🏻😋另外仲叫咗幾款唔同嘅串燒,我就唔特別講,但整體真係幾好味。
最近都去過好幾間酒吧餐廳,通常都係食西餐。

另外仲叫咗幾款唔同嘅串燒,我就唔特別講,但整體真係幾好味。
2022-11-26 8 浏览
呢日收工想飲番杯,同老公來呢到飲酒食串燒😎入面氣氛勁好呢!有部大電視可以邊食邊睇世界盃⚽️.打開menu揀左好耐,酒太多款式啦樣樣都想飲😂最後點了一杯啤酒🍻一杯清酒🍶,KIRIN-Black currant係黑加倫子口味嘅啤酒,第一次飲清甜好香提子味道,好好飲👍🏻清酒一樣高質易入口,送串燒一流😋.到點串燒又係花多眼亂,太多想食😂好鍾意串燒有得揀辣度,我同老公一人填一份,佢大辣我小辣wakaka😎點了一大推太多都好好食,好食到我地再加單😂全部辣辣的送酒一流👍🏻.🌟串燒推介:➡️金菇牛肉卷:呢個配搭無得輸,再加上辣椒粉燒汁正➡️ 招牌燒牛骨髓:見招牌點來試下第一次食,軟淋淋有少少煙韌幾得意➡️ 大蔥雞脾肉串:雞肉嫩滑再配上大大件京蔥正➡️ 茄子燒:孜然口味,上面舖滿蔥蒜,香辣惹味➡️ 薄燒安格斯牛肉葱串:勁鍾意大蔥串燒😂牛肉高質味道濃厚👍🏻➡️ 雞肉軟骨棒:啖啖肉有少少軟骨口感好得意,再點生雞蛋食,正➡️浦燒鳗魚串:厚肉淋身入味👍🏻➡️ 炸大八爪魚足:好耐無食!肥美厚肉鮮味彈牙,點泰式辣醬相當惹味!大推.呢間真心高質,店員服務好好餐廳又好有氣氛,真係一班人可以食住好西飲酒睇世界盃!.

🌟串燒推介:
➡️金菇牛肉卷:呢個配搭無得輸,再加上辣椒粉燒汁正
➡️ 大蔥雞脾肉串:雞肉嫩滑再配上大大件京蔥正
➡️ 茄子燒:孜然口味,上面舖滿蔥蒜,香辣惹味
➡️浦燒鳗魚串:厚肉淋身入味👍🏻

2022-11-25 7 浏览
芝加哥串燒酒場,店舖位於元朗站與坪山站之間,内有大電視可以睇波。Pineapple Mojito $89Samuel Adams $62先要了兩杯飲品,Mojito的薄荷很清新,帶出點點菠蘿味, 檸味及蜜糖的甜味。冷盤日本磯燒鮑魚三隻$88香蒜燒鮮鮑魚三隻$82芝士黑松露大啡菇$45大啡菇很juicy,非常好味😍磯燒鮑魚醃得很入味,相比於充滿蒜香味的香蒜燒鮑魚,我比較喜歡前者。日式冷盤螺肉$28抵食夾大碟,醬汁多,螺肉爽。蔥燒半殼扇貝兩隻$55扇貝伴着蔥的香味另有一番風味。燒汁牛仔骨$48肉質軟有牛味,份量多一點更好😅招牌原條茄子燒$39鹽燒牛舌心一串$33鹽燒雞翼兩隻$24鹽燒鮮白鱔串$58鹽燒銀鱈魚$108牛舌肉爽,雞翼香脆,茄子也很惹味, 另外白鱔皮脆肉彈👍🏻 極力推介。 另有主食菜單,價錢亦很公道。

Pineapple Mojito $89
Samuel Adams $62

冷盤日本磯燒鮑魚三隻$88
香蒜燒鮮鮑魚三隻$82
芝士黑松露大啡菇$45
大啡菇很juicy,非常好味😍
日式冷盤螺肉$28
抵食夾大碟,醬汁多,螺肉爽。
蔥燒半殼扇貝兩隻$55
扇貝伴着蔥的香味另有一番風味。
燒汁牛仔骨$48
肉質軟有牛味,份量多一點更好😅
招牌原條茄子燒$39
鹽燒牛舌心一串$33
鹽燒雞翼兩隻$24
鹽燒鮮白鱔串$58
鹽燒銀鱈魚$108
另有主食菜單,價錢亦很公道。

2022-11-24
2022-11-24 14 浏览
Put your hands up  Put your 🙌🏼!又到世界盃 球員激起鬥志  又到世界盃 喝采欣賞球姿又到世界盃 球員一心一意  約定與球迷狂野開始呢首係2006年,世界盃主題曲 有Let’s Get Wet嘅林峯 有唔唱K世界盃 約埋班朋友同事一路飲嘢食串燒極大部LED電視 📺 睇波夠爽夠高清 直播Live順帶一提,問過經理 世界盃期間營業時間多數會延遲 同大家一齊享受四年一度嘅足球盛事 今日係摩洛哥對克羅地亞酒場嘅氣氛好好 大家一齊聚焦大銀幕👍🏻COCKTAIL 調製得幾好串燒好惹味 出色 選擇多 價錢亦都相對合理Campari Soda $79Screw Driver $78蜜糖雞翼(2只)$24汁燒京蔥串$19韭菜燒(串)$16蒜蓉牛油燒大頭蝦(隻)$58燒牛油帆立貝(串)$38蒜香芝士燒龍蝦(隻)$238燒三文魚鰭(串)$28香蒜燒鮮鮑魚$82芝加哥串燒酒埸元朗金祥坊明雲閣地下A-B號舖

又到世界盃 球員激起鬥志

香蒜燒鮮鮑魚$82

芝加哥串燒酒埸
元朗金祥坊明雲閣地下A-B號舖

2022-11-22 15 浏览
急搵朋友陪食飯兼吹水,選擇食串燒主要是想慢慢食慢慢傾。餐牌好豐富,密密麻麻要決定食哪一款都糾結很久。環境比較昏暗,完全就是為飲酒傾計而設。手工啤酒味道總會有驚喜,可惜另外想試的兩款都售罄了……下次再試啦!見到整齊排好的串燒,莫名有種療癒感。燒得有心機,辣粉夠惹味,雖然只選了BB辣但比想像中更勁,配啤酒最爽!推薦牛肉露筍串,夠肉味而且露筍爽口冇渣;雞肉軟骨棒口感幾得意,咬雞肉時軟滑得有少少似豆腐,不時有軟骨出現增加口感,醬汁味道都好夾。選擇太多一個唔小心點太多,邊食邊傾計全部KO,結果就是超級無敵飽。

環境比較昏暗,完全就是為飲酒傾計而設。

見到整齊排好的串燒,莫名有種療癒感。

2022-11-14
2022-11-21 16 浏览
間唔中都會鍾意喺放假時飲返杯啤酒,感覺好放鬆自在!😌今日嚟呢間酒吧,可以一邊飲酒,一邊食唔同嘅串燒~😎.「碳燒牛扒一塊」$49「一口和牛串」$29「蜂蜜芥末鴨肉串」$28👍🏻「鹽燒雞翼兩隻」$24「水牛城燒雞翼兩隻」$25「大蔥雞髀肉串」$25👍🏻「浦燒雞髀菇」$19「招牌茄子燒」$39👍🏻「蔥燒半殼扇貝兩件」$55👍🏻「原隻魷魚串」$28👍🏻「黑松露蝦串一份」$32「燒羊架」$43「風味羊肉串」$25「鹽燒雞軟骨」$16「煙燻和牛牛舌」$38🍽:串燒主要都係落咗孜然粉喺面去燒,味道唔錯,個人會推介上面有👍🏻嘅串燒,尤其係蜂蜜芥末鴨肉串,令人有驚喜!😄「桂花味KIRIN ICHIBAN FROZEN BEER」Happy Hour $86🍽: 第一次飲,開頭以為係啲泡沫,原來飲落類似啲沙冰咁,清清地幾啱女仔飲!😊
間唔中都會鍾意喺放假時飲返杯啤酒,
感覺好放鬆自在!😌
今日嚟呢間酒吧,可以一邊飲酒,
一邊食唔同嘅串燒~😎
「煙燻和牛牛舌」$38

Happy Hour $86
  • 蜂蜜芥末鴨肉串
2022-11-20 14 浏览
三年嘅疫情元朗真係改變咗好多! 有好多店舖做唔住執笠但係亦都好多新嘅店舖進駐喺元朗!放寬限聚 開始周圍搵食!🔥門口裝飾熊熊烈火幾吸引一間有串燒主食嘅酒吧~ 店舖唔係好大門口開放式 5~8pm係happy hour 時間飲酒 ,特色有沙冰啤酒呀~用啤酒打成沙冰唧喺杯面 ~仲有桂花味啤酒好香甜幾特別👍...估唔到酒吧都有飯同湯麵主食… my favorite…燒烤好好食仲有好多唔同嘅款式意外驚喜👍 食物都唔錯! 世界盃又開始掛滿彩旗有氣氛…
2022-11-20
  • 串燒
2022-11-20 212 浏览
☘️前幾日又入元朗搵朋友,見到呢間串燒吧原來響元朗都開咗分店,之前響大埔試過覺得幾好,所以就一於嚟呢間飲嘢吹水,食吓串燒😜☘️元朗呢間位置離地鐵站有啲距離,所以都行咗一陣,不過佢個門面比大埔嗰間濶落,都好容易搵倒!裝修setting 氣氛同大埔嗰間差唔多,我哋揀咗個靠門口位置坐低,就又開始選擇究竟食乜串燒好,事關佢個串燒餐牌好鬼多嘢,花多眼亂唔係咁易揀😜☘️上次飲過佢嘅cocktail 唔錯,今次我就揀咗tequila sunrise, 朋友點咗margarita,味道調得幾好,個樣都幾吸引,好啱打咭影相😊☘️串燒今次我哋盡量點未試過嘅,想試多啲唔同嘅,唯一重覆嘅係個燒雞泡魚乾,因為真係好好味,燒過嘅魚亁軟軟哋外面有少少焦脆,好鬼啱送酒😜☘️生𧐢今次改咗芝士燒,仲試埋扇貝,都唔錯(不過我比較喜歡香蔥燒) 我哋仲點咗一對大虎蝦,真係幾大隻吓,其他串燒今次我哋揀中辣,比想像中辣咗啲,唔食得辣嘅都係揀返小辣或唔辣安全啲😜

Cocktail  tequila  sunrise
芝士燒扇貝
串燒拼盤,雞泡魚乾,炭燒大虎蝦
串燒和牛粒
2022-11-19 16 浏览
近排返工好忙,星期五想抖下,約咗朋友去酒吧聚聚😝傾偈減減壓,食落呢度嘅串燒都幾幾高質,可以再戰!❁燒鮑魚 大大隻,加咗炸蒜、香蔥,食落好有咬口好惹味🙂❁ 燒汁牛仔骨 牛仔骨必食,比我預期大件,肉質頗腍。❁ 鹽燒鮮白鱔串 起鍾意食❤️白鱔皮燒得香脆,肉厚充滿油脂香味❁ 芝士和牛串 牛味重已好正,有少少脂肪,上面落埋勁惹味嘅芝士❁ 安格斯牛肉蘆筍串 本身我好鍾意食蘆筍,因為咬落去嘅口感好得意。配埋薄薄嘅牛肉片😋❁ 一口和牛串 好香牛味,有少少脂肪,好香口。❁ 原條茄子🍆 本身都勁鍾意食,充滿孜然、辣粉味道,大大條茄子,朋友問我點解唔食咪茄子皮,今次終於食埋原來好好食🫣❁ 京蔥雞肉串 蔥、雞肉比例剛剛好,私心覺得呢串好大件抵食。❁ 汁燒百花釀甲羅 蟹蓋裡滿滿的蟹膏😳鹹鹹地好香,鮮味濃郁。❁ 蒲燒原條曼魚珍珠飯 飯都係幾抵食,大大條成條鰻魚拎去燒,嗰啲變位燒到有少少脆,鰻魚汁上面再落咗少少辣粉,成個飯變得好惹味,甜中帶辣。PEACH MOJITO 呢杯好得意,入面有好多薄荷葉側面有塊菠蘿乾,你杯酒精濃度比較高,女仔要慢慢飲😳美人梅酒超級好飲,飲落比較甜梅味重❤️除此之外白桃酒都比較容易入口啱晒女

❁燒鮑魚
大大隻,加咗炸蒜、香蔥,食落好有咬口好惹味🙂

❁ 燒汁牛仔骨
牛仔骨必食,比我預期大件,肉質頗腍。

❁ 鹽燒鮮白鱔串
起鍾意食❤️白鱔皮燒得香脆,肉厚充滿油脂香味

❁ 芝士和牛串
牛味重已好正,有少少脂肪,上面落埋勁惹味嘅芝士

❁ 安格斯牛肉蘆筍串

❁ 一口和牛串
好香牛味,有少少脂肪,好香口。

❁ 原條茄子🍆

❁ 京蔥雞肉串
蔥、雞肉比例剛剛好,私心覺得呢串好大件抵食。
❁ 汁燒百花釀甲羅
蟹蓋裡滿滿的蟹膏😳鹹鹹地好香,鮮味濃郁。

❁ 蒲燒原條曼魚珍珠飯

美人梅酒超級好飲,飲落比較甜梅味重❤️除此之外白桃酒都比較容易入口啱晒女仔
  • 燒白鱔
  • 芝士和牛串
  • 黑糖雞肉串
  • 燒鮑魚
2022-11-16 8 浏览
收工咁攰,都想同fd搵個地方飲杯野吹下水,朋友想試呢間bar & restaurant, 話每次經過見到門口好有動感😂擇日不如撞日🍺 San Miguel Cerveza $85味道似1664,但無咁甜,岩晒怕甜既朋友仔,口感清爽😋🍺 Samuel Adams $72有陣芒果香,聞落幾Fruity,易入口,幾岩少飲酒既朋友仔😊🐮石燒prime牛小扒$148👍🏻推薦👍🏻七成熟既牛小扒,口感幼嫩,帶少少肉汁🤤配埋黑椒汁、少少蒜同蔥,每啖都食到咸香Juice又充滿濃郁牛味既肉😋🐙炸大八爪魚足$68👍🏻粉漿夠薄,八爪魚炸得好香脆🤤爽口彈牙,充滿八爪魚鮮味,點埋個酸辣汁😋真係好邪惡。🐮鹽燒牛舌心$33👍🏻牛舌心燒到7-8成熟,口感軟硬適中,食落有肉汁又咸香,火候岩岩好。🐔燒日本博多雞心$28熱辣辣既雞心咬落好香口,好岩餸酒。🐔車厘茄雞脾肉串$25雞脾肉大大串,車厘茄燒完仲係好juice🤤酸酸甜甜配雞肉一齊食,唔錯。🐟鹽燒鮮白鱔串$58白鱔外皮燒到焦香🤤,肥美既鱔肉滲出油脂,食完滿口烤魚肉香味🍄香草芝士焗雜菌$45雜菌份量十足,加埋香草芝士烤焗,菇菌幾吸味。🍍鳳梨燒$26酸酸甜甜又多汁既鳳梨,好岩

🍺 San Miguel Cerveza $85
味道似1664,但無咁甜,岩晒怕甜既朋友仔,口感清爽😋

🍺 Samuel Adams $72

🐮石燒prime牛小扒$148👍🏻

🐙炸大八爪魚足$68👍🏻

🐮鹽燒牛舌心$33👍🏻

🐔燒日本博多雞心$28
熱辣辣既雞心咬落好香口,好岩餸酒。

🐔車厘茄雞脾肉串$25

🐟鹽燒鮮白鱔串$58
白鱔外皮燒到焦香🤤,肥美既鱔肉滲出油脂,食完滿口烤魚肉香味

🍄香草芝士焗雜菌$45
雜菌份量十足,加埋香草芝士烤焗,菇菌幾吸味。

🍍鳳梨燒$26
酸酸甜甜又多汁既鳳梨,好岩解膩消滯。

燒牛油帆立貝$38
帆立貝大大粒,好香牛油味。

燒紫菜年糕串$28
口感煙韌既年糕燒到外層少少脆,咸咸甜甜。

翠肉瓜$19

串燒娃娃菜$17

黑糖雞脾肉串$24

鹽燒雞翼$24

呢度有好多種酒,少飲酒🍻既我地真係唔知點揀好,於是問職員意見,佢會推介返易入口既啤酒俾我地,服務態度有耐性、友善😊整體味道食物都唔錯。