2022-12-22
雖然過左世界盃熱潮,食串燒既癮又起啦😂。店舖好有情調,走暗黑風格。就算唔係睇波,都啱晒情侶約會,Happy hour 飲返幾杯🥂。有齊豬牛羊海鮮串燒選擇,酒類飲品多到唔識揀,算隱世高質☺️試左好多款,❥必食❥推薦俾大家☺️ 🥇鹽燒鮮白鱔串 $58鱔皮燒到脆口焦香,魚油逼晒出黎,超肥美。表面有少量鹽鹹鹹地帶出白鱔鮮甜,肉質爽口彈牙無骨,我都追加左1 次😝。🥈香蒜蔥花廣島蠔 $188/半打用大量蔥、炸蒜一齊燒,廣島蠔燒到半生熟,好大隻且鮮甜嫩滑,有甜香脆口感😃,仲好Juicy,飲埋殼裡面既汁。ⓅⓈ: Openrice book位仲送每人一隻,抵食之選🥉味增甲羅燒 $48蟹膏份量十足,唔腥而且都重蟹味😋,質感濃稠,撈埋鵪鶉生蛋,味道好夾。🎖️雞肉軟骨棒(串)$56日本居酒屋先食到,難得呢度有🥺,初嚐雞肉口感似雞肉餅,係打碎既肉,唔會鞋,溝埋生蛋另一番風味😁🍸 𝙋𝙞𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙈𝙊𝙅𝙄𝙏𝙊 $89幾好飲既Cocktail,落左Rum酒,但飲落唔苦,薄荷葉好Fresh,水果味唔算重亦唔會過甜。🍸 𝙉𝙤𝙩𝙝𝙞𝙣𝙜 $88蜜瓜同檸檬味好出,Vodka 味道有被呢2個溝淡,飲落無咁烈,實際酒既後勁都犀利。
試左好多款,❥必食❥推薦俾大家☺️
🥇鹽燒鮮白鱔串 $58
🥈香蒜蔥花廣島蠔 $188/半打
ⓅⓈ: Openrice book位仲送每人一隻,抵食之選
🥉味增甲羅燒 $48
🍸 𝙉𝙤𝙩𝙝𝙞𝙣𝙜 $88
🄽🄾🅁🄼🄰🄻
煙燻和牛牛舌
一口和牛串(串)🎖️
炭燒豬頸肉(串)
黑毛豬腩串
燒日本博多雞心🎖️
玉子燒(4件)
茄子燒(原條)
蒲燒鰻魚(原條)
香蔥燒半殼扇貝(2隻)🎖️
孜然燒羊腩串