2022-10-10 41 浏览
😍招牌魯肉飯😍呢個招牌滷肉飯真係好好食,啲豬肉肥瘦好均勻,咬落仲有好多肉汁好新鮮,個醬汁好香好香濃好好味,加埋啲白飯一齊食,真係食到唔停口,配埋隻留心蛋真係冇得輸👍🏽👍🏽👍🏽😍原條鰻魚起司玉米蛋餅😍諗唔到喺台灣餐廳裏面會食到鰻魚,啲醬汁好香,鰻魚都燒得好香口,上面鋪住嘅係司玉米蛋餅,加埋一齊食味道真係一流,仲有個賣相真係好靚🥰🥰🥰😍牛汁滷蘭花干😍滷水汁嘅味完全滲晒入去蘭花干,我落去每一啖都充滿着牛雜嘅味道😋😋😋呢間台灣餐廳嘅質素真係好高,咁好食一定會返轉頭👍🏽👍🏽👍🏽
😍招牌魯肉飯😍

😍原條鰻魚起司玉米蛋餅😍

😍牛汁滷蘭花干😍

呢間台灣餐廳嘅質素真係好高,咁好食一定會返轉頭👍🏽👍🏽👍🏽
2022-10-07 58 浏览
一開始是被抹茶奶奶麻糬吸引過來的進去之後發現有我最愛的蛋餅而且是皮蛋肉鬆口味馬上點下去我必須說這間餐廳的東西很好吃但是我不太找的到台北的味道餐廳研發了很多創意式料理是基於台灣食物(或小吃)加以改造而成很有自己的風格和特色也能夠讓食客吃一次就永遠記得尤其是抹茶奶奶甜品那個麻糬冰冰涼涼的超級綿密一入口真的很驚艷可以感覺得菜單研發者花了很多心思去整合這樣的菜色臺灣概念+創意料理
一開始是被抹茶奶奶麻糬吸引過來的進去之後發現有我最愛的蛋餅

可以感覺得菜單研發者
花了很多心思去整合這樣的菜色
臺灣概念+創意料理
2022-10-07 71 浏览
由於疫情所以已經好耐無同朋友一齊食飯,今日難得約咗朋友去食飯,嚟咗呢間位於尖沙咀人氣唔錯既臺北棧我哋order左以下食物😋🍵抹茶奶奶麻糬, 呢麻薯好煙韌,加埋自家溝出嚟嘅抹茶奶奶,真係好味道😋🥚鹹蛋黃芋泥球,芋泥球好香每粒都炸到金黃色,又香又脆口,每粒都仲有好邪惡😈嘅鹹蛋黃,真係好好食😋🥟擔擔手工餃,有啲似紅油抄手,每粒餃都脹卜卜😍加埋個擔擔有少少辣好好味😋🍜法國鵝肝牛舌芯湯麵,牛舌好淋啲湯好好飲😋仲有法國鵝肝,令到成個面都升華晒👍🏽呢間餐廳啲食材好好性價比好高值得推介👍🏽👍🏽👍🏽

我哋order左以下食物😋
呢間餐廳啲食材好好性價比好高值得推介👍🏽👍🏽👍🏽
2022-10-07 51 浏览
放假同朋友係尖沙咀行街,行到夜晚諗住搵間餐廳食晚餐食飯,見到呢間嘅menu好吸引咁就入咗去試吓餐廳嘅坐位都好多而且都好闊落,唔會好迫▶️話梅地瓜薯條,啲地瓜炸到好似薯條咁,熱辣辣啱啱炸起🔥好香口好脆,最特別係個話梅味酸酸地好開胃😋😋▶️招牌魯肉飯,滷肉飯啲豬肉好香好淋,仲有個汁真係好好味😋好好送飯真係差啲想叫多碗白飯,仲有隻溫泉蛋煮得啱啱好,好流心🤤▶️花膠魯肉飯,呢碗飯滷肉飯再加埋花膠,即刻將成碗飯升級到去另一個層次,啲滷肉好食唔使講,個花膠唔算細隻都幾厚肉。▶️鹹蛋黃芋泥球,芋泥球鹹鹹地再加埋鹹蛋黃嘅鹹香,個味道真係好特別😍每樣食物都咁好食,一於下次帶埋屋企人嚟再食過

每樣食物都咁好食,一於下次帶埋屋企人嚟再食過
2022-10-06 48 浏览
嗰日去完科學館,成家人已經好肚餓,行到去尖沙咀,諗住去廁所,點不知行過見到呢間,朋友話想入去試吓🔥胡麻涼拌苦瓜🔥夏天真係要消暑,但係食苦瓜又怕佢哋處理得唔好好苦,呢個苦瓜苦得來好甘甜凍凍地❄️再加埋個胡麻汁咁香口,食落口感真係一流👍🏽🔥鹹蛋黃芋泥球🔥芋泥球之前都有食過,但係呢個芋泥球真係炸得好香脆👍🏽而且唔係好油,最特別係佢加埋個鹹蛋黃喺裏面,成件事真係好邪惡😈但係又好吸引喎好好食😋🔥原條鰻魚起司玉米蛋餅🔥條鰻魚🐟燒得好香,玉米蛋餅個火候做得啱啱好,將佢加埋個鰻魚🐟一齊食好好味😋呢間台灣菜水準都好高💯每樣食品都用心製作!我會多啲嚟支持👍🏽👍🏽
🔥胡麻涼拌苦瓜🔥

好耐冇得去旅行嘅今年,日日夜夜都好思鄉,忍唔住於是去搵啲旅行特色菜去食,以一解思鄉之情,今次食的是台北菜。“沙嗲牛肉麵”平時食開都係台式牛肉麵,呢個牛肉麵竟然會加埋沙嗲汁喺裏面,個沙嗲汁唔係好辣食落好香,簡直好食到連湯都飲埋😍“花膠魯肉飯”滷肉飯啲豬肉肥瘦啱啱好,煮得好淋好入味,估唔到個花膠都唔係好細隻😎肉都幾厚👍🏽🤩“麻醬涼拌秋葵”呢個秋葵係泠食,咬落去鮮甜嘅味道,一啲都唔覺得有一啲青草味,而且加上店舖自製麻醬,食落去我覺得更加有配搭🥰“原條鰻魚起司玉米蛋餅”鰻魚加蛋餅我都係第一次試,原來都幾好味😋鰻魚味唔會太搶,蛋餅好香好重蛋味👍🏽估唔到香港可以食到咁特別嘅台灣菜👍🏽👍🏽

“沙嗲牛肉麵”

“花膠魯肉飯”

“麻醬涼拌秋葵”

“原條鰻魚起司玉米蛋餅”

估唔到香港可以食到咁特別嘅台灣菜👍🏽👍🏽
2022-10-05 48 浏览
今日想食台灣嘢,咁岩search有間網紅店係公司附近,即刻過去醫肚。好食嘅台灣味道😋🍛招牌魯肉飯,我真係好鍾意食滷肉飯,豬肉滷到很入味,食落軟滑而且肉汁豐滿,再加埋隻溏心蛋,食完呢碗飯真係好滿足💯🌽原條鰻魚起司玉米蛋餅,食台灣菜有鰻魚真係第一次,估唔到竟然佢將條鰻魚加入該玉米蛋餅度,鰻魚本身已經好入味,加埋蛋餅一齊食真係一個字「正」🍜法國鵝肝牛舌芯湯麵,牛舌滷得好香😍個湯好重牛味好好飲唔會飲完好口乾,點解台灣菜會有鵝肝,加埋落個麵到一齊食真係意想不到咁好食😍麻吉燒關東煮🍢用台灣料理方法來煮關東燒,估唔到又幾好食😍伯爵茶凍芋圓仙草,食台灣野怎樣可以冇甜品,我哋叫咗個台式芋圓珍珠甜品,粒粒都好大粒,同埋好有台式風味,配上涼粉同埋綠豆,極度有口感🤩好飽好滿足,全部食物都係水準之上👍🏽👍🏽
好食嘅台灣味道😋
麻吉燒關東煮🍢用台灣料理方法來煮關東燒,估唔到又幾好食😍

好飽好滿足,全部食物都係水準之上👍🏽👍🏽
2022-10-05 41 浏览
已經好耐冇得去旅行🧳,間唔中都會想食下台灣嘢,滿足下自己嘅心癮🤭所以就揀咗呢間餐廳「招牌魯肉飯」台式魯肉飯,因為我本人是無飯不歡,所以叫咗個台灣嘅特產魯肉飯,呢度嘅魯肉飯不會太肥膩,淡淡都有肉,配送飯加埋半熟滷水蛋一流👍🏽「牛汁滷蘭花干」個滷水汁真係冇得頂,蘭花乾朔晒啲滷水汁真係好香好入味😋「咖喱起司吉列蝦蛋餅」咖喱蛋餅就食得多,但係配埋個吉列蝦,個感覺完全唔同晒。吉列蝦好脆😍咖喱汁都濃郁好香,少少辣帶出蝦嘅鮮味😋正「手工鳳梨酥麻糬蛋撻」鳳梨酥係我嘅至愛❤️但係做到成個蛋撻咁嘅鳳梨酥真係從來未見過,啱啱焗起熱辣辣,真係好好味😋😋😋食物質素好高水準,掛住台灣嘅朋友可以去試吓💯

「招牌魯肉飯」

「牛汁滷蘭花干」

個滷水汁真係冇得頂,蘭花乾朔晒啲滷水汁真係好香好入味😋

「咖喱起司吉列蝦蛋餅」

「手工鳳梨酥麻糬蛋撻」

食物質素好高水準,掛住台灣嘅朋友可以去試吓💯
2022-10-04 129 浏览
第一次食咁高級嘅台灣嘢今日重陽節公眾假期行完山朋友話想食台灣嘢,冇諗過係一間咁環境咁靚嘅餐廳,餐牌上面嘅菜式都好靚,除咗食物可以打卡成個環境都好適合打卡,啱晒鍾意影相嘅人去食。睇餐牌見到有擔擔牛肉麵,個面望落去好似水晶咁好吸引,食落去仲好香落足料啖啖蟲草花,睇得又食得。第二道菜叫左完條鰻魚起司粟米蛋餅上層落左厚厚嘅燒芝士狗啖啖肉嘅鰻魚,下層係蛋包粟米,成舊嘢都好好食!不得不讚甜品朋友揀左抹茶奶奶麻糬從來都唔食麻糬嘅我第一眼覺得好似細個玩嘅核突膠點知食落去又幾好味有質素嘅食物舒服嘅環境會想再幫襯嘅餐廳
第一次食咁高級嘅台灣嘢

有質素嘅食物
舒服嘅環境
會想再幫襯嘅餐廳

原條鰻魚起司玉米蛋餅
每次行過都排哂長龍,每次都睇到好到foodies介紹打卡打到好靚,食物食到好正咁,所以就決定嚟食個下午茶,正!1️⃣5️⃣1️⃣0️⃣ 下午茶時間🍎 蜂蜜苦瓜汁聞說好fresh,飲落去都無糖水味,不錯。🥛黑糖薑母鮮奶叫咗杯凍飲,其實應該熱飲好味,薑味濃,鮮奶甜。🥢 台灣麻辣牛肉刀削麵牛肉湯味好香,不過湯唔夠熱,蟲草花好脆口,配菜有蛋同魚片,可惜個麵唔夠彈牙,但整體幾好食。🥢咖哩起司吉列蝦蛋餅真心唔太欣賞,咖哩味好重,麵皮好厚,汁唔夠,只得蝦好食,食左一件食唔到落去。🥢三色鹽酥雞鹽酥雞炸到外脆內嫩,啲肉汁好juicy 。個醬分三種,個人覺得最普通係白色沙律醬、之後係蜜糖醬同芥末醬,好食。🥢蒜香三色台腸呢個蒜片夠香脆,腸係符合水準。🥢三杯片皮鴨胸刈包呢個擺盤靚。好可惜係成為第二唔好食嘅餸。佢個醬唔知咩味,不酸不甜不咸,將佢點鴨胸不夾,夾住個刈包食落去無味,好sad。暫時呢間餐廳未食到我想食,不過見隔離枱嗌左糖水同魯肉飯就好吸引,下次有機會可以再試多次嘅。

1️⃣5️⃣1️⃣0️⃣ 下午茶時間

🍎 蜂蜜苦瓜汁
聞說好fresh,飲落去都無糖水味,不錯。

🥛黑糖薑母鮮奶
叫咗杯凍飲,其實應該熱飲好味,薑味濃,鮮奶甜。

🥢 台灣麻辣牛肉刀削麵

🥢咖哩起司吉列蝦蛋餅

🥢三色鹽酥雞

🥢蒜香三色台腸
呢個蒜片夠香脆,腸係符合水準。

🥢三杯片皮鴨胸刈包

2022-10-02
下午茶
2022-10-01 52 浏览
#fatxtsimshatsui #fatxcentral ‼️ 創新台灣食物 ‼️•① [ 擔 擔 牛 肉 麵 ] | 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱 (ˆ. ̫ . ˆ♡キニナル之前係佢哋中環嘅老鋪食過佢哋嘅牛肉麵,一直也很喜歡它們牛肉麵的口感~而且湯底也很濃。 |𓋪 9/10•② [ 明 太 子 甜 不 辣 ]|𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱 (ᐢ꜆ . ̫ . ) ꜆ ⌒♡這個有驚喜!食落去煙煙韌韌,加埋明太子醬真係好好食。|𓋪 9/10·③ [ 鰻 魚 芝 士 蛋 餅 ]| 呢個反而有啲失望。芝士真係好少,蛋味偏重。不過鰻魚係幾好食,但就比較膩。|𓋪 5/10·④ [ 手 工 鳳 梨 酥 麻 糬 蛋 撻 ]| 呢個都係有啲期望過高咗。食落去其實都好普通,而且都幾膩。|𓋪5/10•CHECK IN TAIPEI (Harbour City) (Tsim Sha Tsui)Shop 2204-6, 2/F, Harbour City, Gateway Arcade, 5 Canton Road, Tsim Sha Tsui#hongkongfoodies #香港 #香港食物 #香港美食 #food #h
#fatxtsimshatsui #fatxcentral
‼️ 創新台灣食物 ‼️

① [ 擔 擔 牛 肉 麵 ]

| 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱 (ˆ. ̫ . ˆ♡キニナル
𓋪 9/10

② [ 明 太 子 甜 不 辣 ]

|𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱 (ᐢ꜆ . ̫ . ) ꜆ ⌒♡
這個有驚喜!
食落去煙煙韌韌,加埋明太子醬真係好好食。|
𓋪 9/10
③ [ 鰻 魚 芝 士 蛋 餅 ]

| 呢個反而有啲失望。
芝士真係好少,蛋味偏重。
不過鰻魚係幾好食,但就比較膩。|
𓋪 5/10
④ [ 手 工 鳳 梨 酥 麻 糬 蛋 撻 ]

| 呢個都係有啲期望過高咗。
食落去其實都好普通,而且都幾膩。|
𓋪5/10

#food #hongkong #foodie #hk #hongkongfood #hongkongfoodblogger #TST #tsimshatsui #tsimshatsuifood #tsimshatsuieats #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙嘴美食 #central #centralfood #中環 #中環美食
2022-09-29 153 浏览
(๑˃̵ᴗ˂̵) ☆ Check-In Taipei 臺北棧 ☆ #尖沙咀 🔥尖沙咀新開創意台灣料理🔥 ✨首次進駐九龍區✨ Check-in Taipei繼中環蘇豪分店之後進駐海港城,係九龍區嘅第一間分店🇹🇼 海港城分店佔地超過2300呎,比原本中環分店更加闊落💓相信各位食客都會坐得更加舒服🤍 ▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿ ⋖ Comments ⋗ ➺ 招牌魯肉飯 $68 (3.8/5) 半肥瘦嘅豬肉,配上偏甜嘅魯肉汁💫 粒粒分明嘅米飯🍚 加埋唔會過熟嘅鹵水溏心蛋🥚 係一碗絕對及格嘅魯肉飯💯 💯 另外餐廳都仲有其他口味嘅魯肉飯,例如:松露或者花膠等等~想搞搞新意思嘅朋友仔都可以試試佢地😌 😌 ➺ 原條鰻魚起司玉米蛋餅 $178 (3.8/5) 哩個蛋餅打卡指數真係100分💯 💯 上檯之後waiter會喺你面前用火槍炙燒多一次個蛋餅 🔥 炙燒哩個工序令個蛋餅更加香!同埋蛋餅嘅餅皮比一般蛋餅更加煙靭,入面嘅煎蛋仲有蛋汁😱 😱 😱 小編食過大大小小唔同台式餐廳都冇試過蛋餅有蛋汁,切開見到蛋汁流出黎嗰一下真係有被驚艷到😍 仲有個鰻魚竟然係原條咁誇張,第一次見蛋餅鰻魚多過
(๑˃̵ᴗ˂̵)
☆ Check-In Taipei 臺北棧 ☆ #尖沙咀

🔥尖沙咀新開創意台灣料理🔥
✨首次進駐九龍區✨

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

⋖ Comments ⋗

➺ 招牌魯肉飯 $68 (3.8/5)

➺ 原條鰻魚起司玉米蛋餅 $178 (3.8/5)

哩個蛋餅打卡指數真係100分💯 💯 上檯之後waiter會喺你面前用火槍炙燒多一次個蛋餅 🔥 炙燒哩個工序令個蛋餅更加香!同埋蛋餅嘅餅皮比一般蛋餅更加煙靭,入面嘅煎蛋仲有蛋汁😱 😱 😱 小編食過大大小小唔同台式餐廳都冇試過蛋餅有蛋汁,切開見到蛋汁流出黎嗰一下真係有被驚艷到😍 仲有個鰻魚竟然係原條咁誇張,第一次見蛋餅鰻魚多過粟米🌽 日式醬汁嘅甜味 加埋木魚絲香味,令哩個蛋餅多左啲和式風味🇯🇵 如果真係要批評嘅話,我會覺得哩個蛋餅好似太多主角,鰻魚有少少蓋過蛋餅香味,不過整體而言都係一個日台crossover嘅優質產物❤️ ❤️

➺ 三杯片皮鴨胸刈包 $198 (3/5)

刈包質感煙靭鬆軟濕潤;鴨胸唔會太乾太硬💛 不過鴨肉真係冇咩三杯味,單食鴨肉會偏淡味😭 但係配埋青瓜絲蔥絲同埋片皮鴨醬整體都夠味😆 只不過以198蚊而言下次可能會試其他野食~

➺ 抹茶奶奶麻糬 $108 (4.5/5)

鮮奶麻糬一路都係 Check-In Taipei 嘅名物💯 因為用左木薯粉而非糯米粉製成,所以比一般麻糬更加輕盈❤️‍🔥 抹茶口味更係海港城店嘅限定菜式!如果想試抹茶味嘅朋友仔記得去試試~ 小編覺得哩個麻糬包含左抹茶嘅清香同埋鮮奶嘅奶香,唔會過份甜膩😙 再配上黃豆粉,係一個好Refreshing嘅甜品選擇💓

➺ 餐廳另收每位$8以無限享用礦泉水及氣泡水 (唔飲都要收錢🥲)

(๑˃̵ᴗ˂̵) 整體評論

餐廳裝修以台灣十份天燈節作為設計靈感,用左多盞木同埋日本和紙製成嘅燈飾佈置,各位粉紅色控想食飯兼打卡嘅話,Check-In Taipei絕對係一個唔錯嘅選擇 ❤️ 🧡 只不過餐廳價錢比中環店貴少少,以食物單價黎睇都真係偏高,仲有$150 嘅低消🥴 如果大家budget唔高嘅話,可能要睇下其他選擇啦🥺

🤍整體味道:4/5
🤍服務質素:4/5
🤍性價比:3/5
🤍回頭指數:3.5/5

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

Check-In Taipei 臺北棧 (尖沙咀)
@checkintaipeihk

地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2204-6號舖

營業時間:12:00-21:00

#heysiri_tst
#heysiri_taiwanese

三杯片皮鴨胸刈包
2022-09-27 74 浏览
之前同朋友嚟食晚餐 4個人去食 叫咗幾樣嘢 食咗$700整體味道一般 嘢食份量比較少 而價錢偏貴 覺得性價比有啲低🙈.✨氣泡水(💰$10/人)✨蒜香三色台腸(💰$68) ✨麻辣牛肉麵(💰$148)✨松露魯肉飯(💰$88)✨抹茶奶奶麻糬(💰$108)✨髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅(💰$88)✨手工鳳梨酥麻糬蛋撻(💰$48/個).台灣腸正常發揮 幾香油脂味嘅而麻辣牛肉麵同蛋餅味道都ok嘅至於個蛋撻 係咁多樣嘢入面最好嘅👍🏼聞落好香牛油味 曲奇皮蛋撻食落幾香脆入面就有啲麻糬 蛋漿同鳳梨 幾夾😋.講完好嘅就講啲冇咁好🫣🫣松露魯肉飯真係令人失望 餸菜冇問題但個飯太唔掂 成pat嘢咁 又濕又爛😕之後就抹茶奶奶麻糬 睇價錢就知唔抵食但冇諗過會咁差🫠麻糬太液體 食落唔煙韌🚁
之前同朋友嚟食晚餐
4個人去食 叫咗幾樣嘢 食咗$700
整體味道一般 嘢食份量比較少
而價錢偏貴 覺得性價比有啲低🙈
✨氣泡水(💰$10/人)
✨蒜香三色台腸(💰$68)
✨麻辣牛肉麵(💰$148)
✨松露魯肉飯(💰$88)
✨抹茶奶奶麻糬(💰$108)
✨髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅(💰$88)
✨手工鳳梨酥麻糬蛋撻(💰$48/個)
台灣腸正常發揮 幾香油脂味嘅
但個飯太唔掂 成pat嘢咁 又濕又爛😕
之後就抹茶奶奶麻糬 睇價錢就知唔抵食
但冇諗過會咁差🫠麻糬太液體 食落唔煙韌🚁
2022-09-27 37 浏览
這次在香港吃這家台式餐廳,令我的台灣朋友覺得有回到家鄉的味道。想說一下那個餐牌,粉紅色、有朵花圖案在上面很是美觀。❤️❤️麻醬涼拌秋葵🥒是幾條原條的秋葵,新鮮青綠的。配上啡色的麻醬和點點的白芝麻,很是味兒。😋😋招牌魯肉飯🍛基本上是台灣必吃。那一種點點肉粒配上略鹹的汁醬是拌飯的最佳選擇。配上糖心蛋令人增添飽肚感;旁邊幾片醃漬白蘿蔔則能平衡飽濟的感覺。🤗招牌牛肉麵🍜也是台灣很常見的。我朋友說牛肉有嚼勁和口感,不會太肥膩,也不太乾柴;湯喝來濃醇夠味,鹹淡調味恰到好處;麵條有一定的彈性,不死硬,也不爛糊。正正是家鄉的味道。🏡最後覺得有點不夠,再多叫一碟牛汁滷蘭花干。這個醃得很入味,就是濃郁的鹹、甜、鮮、香。再配上蔥花,入口更豐富。👅我朋友說,如果想念家鄉,會再來這家餐廳。🙆

麻醬涼拌秋葵🥒

招牌魯肉飯🍛

招牌牛肉麵🍜

我朋友說,如果想念家鄉,會再來這家餐廳。🙆
2022-09-27 44 浏览
之前去過依間既中環店已經覺得好食,最近喺海港城開左分店當然要黎試吓環境舒適地方都大,食物方面揀左幾款鹹蛋黃芋泥蛋餅第一次食依個口味既蛋餅,感覺創新賣相精緻,蛋餅內餡有滿滿既芋泥,配以鹹蛋黃粒口感滿足招牌魯肉飯必食之選肉碎分量比我想像,味道鹹香,配飯一流軟殼蟹麻婆豆腐撈麵原隻軟殼蟹喺麵上面,炸得剛剛好,啖啖蟹肉,麵條份量多,如果味道濃多少少就好,飲品方面揀左芋泥牛奶,飲倒有芋頭粒好足料,配以鮮奶味道好飲整體感覺吾錯,上菜速度都快,會再回訪
環境舒適地方都大,食物方面揀左幾款
鹹蛋黃芋泥蛋餅
必食之選
肉碎分量比我想像,味道鹹香,配飯一流
軟殼蟹麻婆豆腐撈麵
整體感覺吾錯,上菜速度都快,會再回訪