2022-09-14
去開海港城,呢間餐廳係老公介紹, 話之前同朋友黎幫襯過🍴, 抵食又好味。服務到位, 地方乾淨企理,佢介紹一定有保証🤭叫左野食之後周圍望,寫住All day dinning and desserts, 個設計都幾chill, 好休閑😆我地各人叫左杯野飲,🌹玫瑰奶茶🌹 好有玫瑰味, 奶茶唔係是旦開奶粉果D ,似係用3.7 高質奶,推介! 我老公叫咗🍍鮮鳳梨蘇打🍍,係用新鮮菠蘿打汁再加蘇打水而成,好新鮮好開胃,好好味!小食我地叫咗🍠話梅地瓜薯條🍠,全部大大條,差D 食唔晒,好有有話梅味,但又唔會搶咗蕃薯香。 另外,我地叫咗🥟擔擔手功餃🥟,一共6粒,但隻隻超級大粒,肉餡非常飽滿,我自問唔係細食既女仔,但我都食唔晒😅,要老公幫手食。主食方面, 我地叫左🍚招牌魯肉飯🍚同🐮沙爹牛肉麵🐮。 魯肉肉汁濃厚,份量十足, 牛肉麵既牛肉肉質嬌嫩,但又好入味,麵條爽口彈牙,非常滋味!最後黎個🥧手工鳳梨酥麻糬蛋撻🥧作完結,菠蘿(即鳳梨)打成醬再造成麻糬,煙煙韌韌口感好好,個撻底鬆脆可口,作為Happy Ending 最好不過😋呢間餐廳真心推介,老公無介紹錯👍