2022-10-11 37 浏览
早前ig熱捧嘅台灣菜,同朋友一早預約咗去試吓。我哋星期日嚟到,比想像中少人,walk-in 都唔洗排隊可以入得見到係旗艦店限定,就梗係要試吓呢個軟殼蟹麻婆豆腐撈麵 ($238)Soft Shell Crab Ma Po Tofu Noodles一嚟到個麻婆豆腐同我哋想像中有啲出入,豆腐量多肉醬少,撈埋麵一齊食就唔夠醬,好多時都冇咩味,麵質都係不過不失,冇驚喜。不過軟殼蟹炸得好香口好脆身,唔錯嘅😀櫻花蝦鳥醋茄子 ($48)Sakura Shrimp Eggplant嚟到其實係好細一碟,性價比唔高。呢一碟係涼菜嚟,冰冰涼涼咁,茄子都好入味,食落都幾開胃。總括嚟講味道普普通通,價錢較貴,性價比唔太高。不過勝在裝修特別,好適合同朋友們一齊嚟打下卡影下相🤭
軟殼蟹麻婆豆腐撈麵 Soft Shell Crab Ma Po Tofu Noodles

見到係旗艦店限定,就梗係要試吓呢個
軟殼蟹麻婆豆腐撈麵 ($238)
櫻花蝦鳥醋茄子 Sakura Shrimp Eggplant

櫻花蝦鳥醋茄子 ($48)
Sakura Shrimp Eggplant