2018-01-03 111 浏览
年尾既時間梗係要食多啲好嘢啦!今次揀左黎至尊滿屋食放題,食物質素都幾唔錯,性價比高!由於係平日同食比較晏既時段,餐廳無full晒,我地就好幸運咁坐到較舒服既位喇先黎當然係刺身先,今次最有驚喜係鮑片,好鮮甜,另外三文魚都好厚切呀,至於其他刺身,可能冰凍個頭,未解凍得夠,鮮甜度差少少一系列既創作壽司幾出色!芒果花之戀係最愛!芒果好甜呀呢到都有幾多海鮮既食物款式揀,同朋友叫左呢個避風塘黃炒蟹,有完整既蟹蓋架,食既話就主要係蟹鉗多,雖然唔係好多肉,不過都係好特別既菜式鍾意食蟹既話,順便介紹埋呢個至尊蟹皇瑤柱海鮮粥,個粥底煲得好綿味道唔錯,而入面真係有海鮮!有隻蝦同蟹肉,食得太滯既話大家可以考慮下叫返個粥避風塘山葵粉炒鴨舌,一上碟既時候俾啲炸蒜多到嚇親不過亦因為夠多蒜既關係,入面啲鴨舌好入味,而且唔怕熱氣既人既話,應該仲會好鍾意啲炸蒜tim!最後既小驚喜o係係甜品到,而家雖然有好多放題都已經食到movenpick雪糕,但多數都係得朱古力味/士多啤梨味,而呢到原來有"季節限定"既味道,專登問侍應係咩味,原來係咖啡合桃,即刻揀左呢個!!係之前無試過既味道!而當然係唔會失望啦!咖啡味好香,係今次放題既
至於其他刺身,可能冰凍個頭,未解凍得夠,鮮甜度差少少
一系列既創作壽司幾出色!芒果花之戀係最愛!芒果好甜呀
避風塘黃炒蟹
至尊蟹皇瑤柱海鮮粥
避風塘山葵粉炒鴨舌,一上碟既時候俾啲炸蒜多到嚇親
係之前無試過既味道!而當然係唔會失望啦!咖啡味好香,係今次放題既一個good ending
2017-12-19
至尊蟹皇瑤柱海鮮粥
2018-01-03 12592 浏览
今天往參加朋友女兒的大學畢業典禮,忙了一整天,晚上朋友訂左至尊滿屋慶祝,上次食過至尊滿屋,環境和食品都不錯,今次再來品嚐美食!刺身拼盤:刺身新鮮,三文魚、吞拿魚、油甘魚都是厚切,十分肥美,深海大赤蝦和甜蝦鮮甜,爽口的還有北寄貝,鮑魚片也很好吃。北海道焗廣島蠔:特製醬汁加埋一些配料,再放上蠔焗至金黃色,蠔的鮮味,加上金黃色的醬汁和配料,美味又有口感!虎蝦天婦羅:外層鬆脆,入面虎蝦彈牙,美味!火灸原條海鳗壽司(上):整條海鰻已經蓋過壽司飯,海鰻非常鮮甜,加上鰻魚汁,超好味!櫻花魷魚軍艦(下):櫻花魷魚撈上特製醬汁,做成軍艦,有口感又美味!燒紐西蘭香草羊鞍:這羊鞍好入味,肉質軟嫩,香草味濃,十分美味!鹽燒海蝦:海蝦彈牙,加上少許海鹽好惹味!燒有機鮮菠蘿:酸酸甜甜的菠蘿,好醒胃!避風塘頭抽炒海蝦:海蝦入味,鮮甜彈牙,蒜香味濃!飲品、甜品都是自助式的,但Haagen-Dazs就每人一杯。

虎蝦天婦羅:外層鬆脆,入面虎蝦彈牙,美味!

鹽燒海蝦:海蝦彈牙,加上少許海鹽好惹味!

燒有機鮮菠蘿:酸酸甜甜的菠蘿,好醒胃!

避風塘頭抽炒海蝦:海蝦入味,鮮甜彈牙,蒜香味濃!

2017-12-17
  • 避風塘頭抽炒海蝦
  • 燒紐西蘭香草羊鞍
  • 火炙原條海鰻壽司
  • 刺身
  • 鹽燒海蝦
2017-12-30 142 浏览
聖誕慶祝同朋友去食放題開心一下今次2個人叫得唔太多加上我地都幾遲去到刺身 幾新鮮都係厚切唔會比少油甘魚係我最愛d壽司都好新鮮大件海鰻壽司好大條好正但左口魚變左爽口feel 麻麻地卷物我食左有芝士個兩件芝士味好濃舖係面一咬就好出味係舊飯都幾大食呢舊野都滯左唔少小食都係一般般啦但千祈唔好叫冬菇串!佢勁鹹燒個陣應該落左超多椒鹽omg中華沙律就好香麻油味好少放題見到都係refresh一下既好選擇冇影到既蒲燒鰻魚都唔錯架好厚身好juicy推介最後要左haagendaz朱古力雪糕鍾意奶味重d可能叫movenpick會岩你d但我地都愛濃朱古力味朱古力粒粒超多超正由於我地去個日聖誕都幾多人所以成日有職員過黎問有冇漏單搞到有d野食黎兩次 有少少亂但職員服務態度唔錯多左都會收番話漏左餸都即刻遞番比我地整體都可以啦
聖誕慶祝

舖係面一咬就好出味

係舊飯都幾大
食呢舊野都滯左唔少

小食都係一般般啦
但千祈唔好叫冬菇串!
佢勁鹹

圣诞节
  • 海鰻壽司
  • 蒲燒鰻魚
2017-12-29 90 浏览
今日同朋友慶祝生日,open rice完見呢間係瓊華樓上既至尊滿屋價錢ok就決定係呢到食放題。刺身拼盤刺身係厚切,三文魚既色澤好靚,紋理亦好清晰。咁多款刺身入面我最鐘意係佢既深海大赤蝦,大大隻,食落啖啖肉,味道又夠鮮甜。芝士年糕、香芋丸佢既炸物係新鮮炸起,夠晒熱同脆,咬落外脆內軟。燒紐西蘭香草羊鞍燒得啱啱好,唔會羶,平時唔食羊既朋友都可以試下。肉質唔會太韌,咬落好夠肉汁,香草味濃。燒菠蘿燒菠蘿係我既最愛!呢到既燒菠蘿燒得好香甜,夠晒juicy唔會好乾,忍唔住再encore左。食到咁上下就去攞野飲啦,呢到既野飲種類都幾多,飲品選擇都幾高質。除左可以去雪櫃拎飲品,仲可以寫紙叫特色飲品,幾特別。最後就係食甜品,除左平時放題會有既各款甜品生果,仲可以揀haagen-dazs或者movenpick雪糕。呢到既食物水準唔錯,但選擇偏少,如果可以多啲野食揀就perfect啦。

刺身拼盤

芝士年糕、香芋丸
佢既炸物係新鮮炸起,夠晒熱同脆,咬落外脆內軟。

燒菠蘿
燒菠蘿係我既最愛!

2017-12-24 235 浏览
聖誕節同另一半慶祝,佢話要放肆一下,一於食放題啦!同事話最近食過至尊滿屋都唔錯,另一半話ok, 我就book位了。好旺場好多人,好彩我地早少少去等位。雖然多人,但上菜速度都算快。蘆薈沙律好好清新,開胃。 壽司試咗黃金海膽花之戀同芝士鰻魚卷,味道唔錯,飯唔多,可以食多幾件。刺身都幾肥美,甜蝦同大赤蝦都好味,當然有食三文魚,都好厚好大片,油甘魚都好肥唔腥。虎蝦天婦羅炸得唔錯,炸芝士竹輪卷內裏有有流心芝士,正👍🏻炸物芝麻雞翼即炸好香口,炸芝心香芋丸同榴榴蓮炸彈外脆內軟又流心。 北海道焗廣島蠔加咗其他配料焗,例如沙律醬同洋蔥粒,唔腥更加惹味。黑椒汁牛舌炒得好腍好入味燒羊鞍好好味,肉質腍有羊味但唔太羶燒菠蘿好甜,正避風塘黃金炒蟹有風味,原隻蟹足料Haagen-Dazs 雪糕每人一杯,新口味北海道紅豆麻糬味,超讃👍🏻雖然多人,但都冇漏單,員工服務態度好好,好快手,抵讚👍🏻下次會再食!

蘆薈沙律好好清新,開胃。

虎蝦天婦羅炸得唔錯,炸芝士竹輪卷內裏有有流心芝士,正👍🏻

黑椒汁牛舌炒得好腍好入味

燒羊鞍好好味,肉質腍有羊味但唔太羶

燒菠蘿好甜,正

避風塘黃金炒蟹有風味,原隻蟹足料

2017-12-24 154 浏览
今晚做冬,當然要食好d啦~ 決定去食放題,至尊滿屋喺瓊華中心,好方便就腳~ 好彩一早book咗位,真係好full 好多人呀,去到都要等一陣先有位~ 坐低即刻落車叫嘢食,食物上菜速度幾快,壽司刺身好快到,件數準確,刺身味道唔錯,冇雪味,三文魚、油甘魚、帶子都好好味~ 壽司款式算多,火炙左口魚背壽司好滑好好味,火炙原條鰻魚壽司原條上好正~ 蘆薈沙律好多蘆薈粒,唔錯~ 北海道焗廣島蠔係有煙肉粒同沙律醬一齊焗,幾惹味~ 鹽燒牛舌好腍好味呀😋 燒雞泡魚乾好香,好有咬口~ 燒羊鞍都唔錯,肉嫩有香草味唔羶~ 芝士竹輪卷,咬開有流心芝士嫁~ 虎蝦天婦羅外脆,蝦肉爽口~ 炸物都唔錯,芝麻雞翼皮脆肉嫩,香口好味,炸芝心香芋丸同榴榴蓮炸彈都係,即炸,流心好好味~ 最正係每人有一杯 Haagen-Dazs或者movenpick雪糕,我地揀咗 Haagen-Dazs 新口味,北海道紅豆麻糬味呀😍正👍🏻 完美作結😆
2017-12-20 174 浏览
朋友介紹我黎呢間旺角既放題,今日終於可以試下啦Menu選擇很多,特別是壽司,好吸引!我地叫左一大盤刺身,有三文魚,呑拿魚,珍珠赤貝,甜蝦,油甘魚,北寄貝等,款款都好新鮮,而且好大件,正!最欣賞係深海大赤蝦刺身,甜甜的,真係好大隻!食放題點可以唔叫炸物呢,款款都熱辣辣咁上,好味虎蝦天婦羅, 蟹棒天婦羅蝦好大隻,炸粉不會過厚炸吉列蠔沙爹豬肉串好惹味,估唔到食到泰國的口味蜜糖芥末三文魚腩壽司見到呢個配撘幾創新,所以即刻叫黎試下。蜜糖芥末醬其實配d咩都好食,加上三文魚肥美,原來兩樣加埋都幾夾黑松露牡丹蝦壽司黑松露份量幾多,好香的松露味滲入蝦裹火炙和風牛肉壽司焗蠔Movenpick icecream
朋友介紹我黎呢間旺角既放題,今日終於可以試下啦

Menu選擇很多,特別是壽司,好吸引!

最欣賞係深海大赤蝦刺身,甜甜的,真係好大隻!

放題點可以唔叫炸物呢,款款都熱辣辣咁上,好味

虎蝦天婦羅, 蟹棒天婦羅
蝦好大隻,炸粉不會過厚

炸吉列蠔

沙爹豬肉串
好惹味,估唔到食到泰國的口味

蜜糖芥末三文魚腩壽司

黑松露牡丹蝦壽司
黑松露份量幾多,好香的松露味滲入蝦裹

火炙和風牛肉壽司

焗蠔

Movenpick icecream

2017-12-20 140 浏览
今晚黎左呢間旺角的放題食晚餐,都幾值得推介,性價比高首先我地當然要點刺身啦! 三文魚,呑拿魚和油甘魚都是厚切,份量十足。餐廳推介深海大赤蝦刺身,果然冇介紹錯,好甜好新鮮!我地忍不住再叫另外還有珍珠赤貝,鮑片,北寄貝,甜蝦等,款式都算多火炙原條海鰻壽司平時係出面食海鰻好貴的,今晚當然要食! 海鰻切得很大條,配上鰻魚汁,正芒果軟殻蟹卷好fresh,啱哂女仔火炙和風牛肉壽司牛肉入口即溶,切得夠薄,good炸芝心香芋丸我本身好鍾意食香芋的,咬落去滿口都是半溶的香芋,食的時候要小心熱呀炸虎蝦天婦羅黑椒牛舌串燒好惹味最後的甜品,估唔到有hagan dazz/ movenpick雪糕揀,好高質!!!我地叫左雲呢拿和朱古力movenpick雪糕,好滋味
今晚黎左呢間旺角的放題食晚餐,都幾值得推介,性價比高

另外還有珍珠赤貝,鮑片,北寄貝,甜蝦等,款式都算多

火炙原條海鰻壽司

芒果軟殻蟹卷
好fresh,啱哂女仔

火炙和風牛肉壽司
牛肉入口即溶,切得夠薄,good

炸芝心香芋丸

炸虎蝦天婦羅

黑椒牛舌串燒
好惹味

我地叫左雲呢拿和朱古力movenpick雪糕,好滋味

2017-12-20 151 浏览
多人一起吃飯 大多會選擇些大家都喜歡的東西 不外乎自助餐 韓燒 放題 而這次恰考有6人同行一人免費的關係 就來到至尊滿屋吃頓豐富的晚餐放題必點的肯定是刺身帶子鮮甜新鮮鮑片是我最愛,又爽口又甜其他的就普通放題水準哈哈雖然朋友覺得有芒果的壽司卷有點奇怪,但我覺得異常地夾,酸酸甜甜的好滋味放題比較少吃鰻魚 但質素不錯 可以一試烤物的部分 炸芝士熱熱的還拉絲 喜歡芝士的朋友可一試而炸芋球就係我最愛 芋頭味道很足很濃朋友就喜歡炸榴連 雖然我就不喜歡 但他們就吃得很開心一般的甜品櫃忘了影相 但結帳就有haagen dazs和movenpick 雪糕 每人一杯有熱的燒酒 很特別 冬天可以一試整體來說 質素中上 但買6送1 多人吃的朋友可以一試
放題必點的肯定是刺身

帶子鮮甜新鮮
鮑片是我最愛,又爽口又甜
其他的就普通放題水準哈哈

放題比較少吃鰻魚 但質素不錯 可以一試

烤物的部分 炸芝士熱熱的還拉絲 喜歡芝士的朋友可一試
而炸芋球就係我最愛 芋頭味道很足很濃
朋友就喜歡炸榴連 雖然我就不喜歡 但他們就吃得很開心

有熱的燒酒 很特別 冬天可以一試
整體來說 質素中上 但買6送1 多人吃的朋友可以一試
2017-12-20 8650 浏览
臨近年尾又係約埋一班舊朋友出來聚會, 要within budget, 又要滿足各位既口味, 放題總算係一個好選擇。旺角有唔少放題餐廳, 印象中適合一班朋友坐得舒服唔迫, 食物質素又要咁上下水準, 腦海中浮現了瓊華7/F既至尊滿屋。預早BOOK定位, 減省了大家輪候時間, 事隔幾個月, 未知水準有沒有下降, 還是要去駁一下!假日8點半, 餐廳內已見座無虛席, 幸好是放題第一時段離座時間, 侍應很快收拾好檯安排我們入座。入座起計限時2.5小時, 完結前半小時last order~這裡設大部分卡位, 檯與檯的走廊位算是寬敞, 不用閃避路過的, 都可以自行出去自助吧取飲品同埋甜品。飲品以罐裝汽水為主, 亦有韓國特色飲品, 連酒類飲品都有供應。除了這些罐裝飲品, 餐廳還供應幾款特色調味飲品, 賣相色水吸引,分別是藍糖白桃梳打同埋 藍糖荔枝梳打就咁飲味道會偏甜, 但待冰稍為溶了一些, 甜度又剛剛好。仲可以自選加Q果, 增加口感。先來一盤刺身, 頭一盤刺身我們每樣都點少少試試。刺身以冰墊底, 均為厚切, 赤蝦超級鮮甜肥美, 不帶腥。三文魚、立魚、油甘魚都是厚厚的, 很有口感。螺肉不會太硬, 鮑片鮮甜

分別是藍糖白桃梳打同埋 藍糖荔枝梳打

先來一盤刺身, 頭一盤刺身我們每樣都點少少試試。

刺身以冰墊底, 均為厚切, 赤蝦超級鮮甜肥美, 不帶腥。三文魚、立魚、油甘魚都是厚厚的, 很有口感。螺肉不會太硬, 鮑片鮮甜, 不會是香口膠般只有趙口。
唯獨是珍珠帶子沒有什麼鮮甜味。

除了刺身, 這裡有不少特色壽司、軍艦、手卷

軍艦都是即叫即整, 所以上檯時, 紫菜都是脆的。

蜜糖芥末三文魚腩壽司 滑滑的三文魚腩配上甜甜的蜜糖芥末醬, 不用點豉油, 都已經好正!

火灸左口魚背壽司都是必食之一! 左口魚帶點點爽口, 表面稍為燒過, 有些少魚油滲出, 很正!

燒物類, 我就食左串燒雞軟骨、串燒蝦

蝦肉很爽, 不會是死蝦, 有少少鹽吊味

串燒雞軟骨同樣是有少少鹽吊出味道, 很惹味

燒菠蘿
肉汁豐富, 幸運地我選的那件都是很甜

炸物的就選了天婦羅蝦、一口芝士同埋芝麻雞翼, 這裡的炸物都是即叫即炸, 上檯時都是熱辣辣的, 而且表面不會過油

一口芝士外脆內軟, 芝士味極濃, 推介必要一試!
芝麻雞翼表面香口脆卜卜, 內裡還keep肉汁

天婦羅蝦炸皮薄, 入面既蝦仲幾爽

上次來不停order的避風塘炒蟹, 今次來當然要再encorn, 同樣是很有穫氣, 但order了三轉, 其中一轉的蟹肉肉質不是固體, 未見"一定"的新鮮。

我另外再點了一份避風塘鴨舌, 可惜鴨舌太硬, 像橡膠般的要扯開, 幾乎吃不到肉。

甜品可以自取

最後, 每人還可限量order一杯Haagen-Dazs/Movenpick雪糕做放題的完美句號。

整體來說, 主打的刺身都很新鮮, 不論壽司, 就連熟食款式多, 餐廳更設多人卡位座位, 的確是適合家庭聚會, 什至一大班朋友瘋狂任飲任食的舒適聚腳點。
2017-12-17 202 浏览
難得今日早放工, 所以即興約朋友去旺角食飯。,見好耐冇食放題所以見OpenRice推介你黎尊滿屋試下。一坐低就瘋狂填紙, 因為選擇眾多所以揀咗好耐。 個人好鍾意食卷物, 所以全部都幾乎試過, 除咗花之戀有水準, 香芒海鮮卷超好食!!一定要試下!燒物就推薦蒲燒鰻魚, 雖然同幅圖有少少唔同, 不過燒得好好食同埋個汁一流!至於天婦羅,就要是虎蝦天婦羅同番薯天婦羅! 因為即叫即炸,所以小心燙口最後特別推薦燒羊鞍, 大件夾抵食,仲有唔重羊羶味 ,所以不妨一試!整體嚟講都好滿意, 服務好又包飲品甜品, 價錢公道, 可能下個月再試過!

香芒海鮮卷

蒲燒鰻魚
虎蝦天婦羅
  • 番薯天婦羅
2017-12-17 117 浏览
見有-排無食過日本嘢, 所以口痕去試下至尊滿屋!大概八半去到都幾乎滿座,所以唔想等最好訂位。—坐低當然要揭下menu,由A到H, 睇到眼花繚亂! 不過壽司卷物係一定要點嘅, 我個人就推薦香芒花之戀同埋芝士軟殼蟹卷。花之戀就classic,不過芝士搭上軟殼蟹意外好食!另外就係要特別推介燒菠蘿,雖然只係貪有趣點黎試下,不過超甜同燒得好香!!所以要係到私心推薦一下最後就係超窩心嘅贈送甜品,有Häagen-Dazs同Movenpick揀。我就覺得依隻Caramel Biscuit幾好食,不過怕甜就要注意下。整體黎講至尊都好好食,選擇多又上得快,又係旺角中心地帶,值得再去!!

Häagen-Dazs Caramel Biscuit & Cream

2017-11-17
  • 香芒花之戀
  • 芝士軟殼蟹卷
  • 燒有機鮮菠蘿
2017-12-14 109 浏览
放題愈出愈多,多到都分唔到邊間打邊間,不過好似有至尊/極尚/殿係前面既都好似幾高級,見佢位置又幾易搵,openrice普遍評價都幾好,於是決定試下呢間喇。一上到去已經見到好多人等緊,好似有成間公司既員工係到開party到咁,本人本身真係好唔中意等位,但都一場黎到,何況多人等位係好食既證明,所以最後都係等左。人地食放題係食刺身,我就奇怪既,走黎食鰻魚炒飯,雖然份量係多左少少,但又真係幾惹味,所以我都一個人食曬一客haha,不過我為左呢餐放題餓左成日喇,食完呢份都仲有位食其他,雞翼我都幾推介,擠埋檸檬汁其實幾開胃。另外有一個小趣事,其實呢到嘢飲有好多選擇,然後我就傻更更揀左支菠蘿aloe汁,個味同廁所空氣清新劑有九成相似,我地飲到都忍唔住笑左,的確係個幾好既體驗黎既

2017-12-14 99 浏览
又要同朋友慶祝生日,即係又到食放題既時間,旺角啲放題都食到七七八八,我原本都係打算是但點一間黎食,但經過瓊華個陣見到呢間既宣傳單張好似幾吸引,就決定係呢間了。唔知點解呢日係特別多人,多到我同朋友兩個食係要坐摺枱,雖然係逼左啲啲,但個經理好似見到我地咁慘都特別好招待(笑,可能人地本身就係好招待😂)我地一坐低就話第一round唔洗點刺身,佢地會準備,我都真係第一次有咁好既待遇😮但呢個好待遇對於兩個女仔黎講就太heavy喇,因為我地淨係食幾樣,但佢黎既刺身真係幾多同幾多選擇,所以只能夠話係我地既問題,人地咁好服務我地都不惜時務。不過我其中一個好中意既係呢個炒蟹,唔似一般食肆個啲得個香字但無肉,起碼呢個係食到啖肉的,而且都好惹味,美中不足係唔夠熱辣辣,可能係見到我地張細枱細到放唔落嘢哈哈

2017-12-07 126 浏览
開心食放題既時候又到啦!呢間選擇多,質素又唔差, 位於瓊華中心的至尊滿屋,已食第2次,除左魚生都幾新鮮外,熟食都唔錯.去到七點已經好多人,坐低第一時間搵order紙,款式都幾多,真係花多眼亂.首先食魚生,有厚切三文魚,鮑片,赤貝....的刺身,下面鋪有冰塊,確保食時都係新鮮的.三文魚顏色鮮艷,紋理分怖平均,就咁睇個樣都好肥美,赤貝好爽口,其他都OK.鹽燒牛舌同蒲燒鰻魚好推介大家試下,係幾高質既小食燒鳗魚好多幼滑,蕃薯仔鮮甜,翠肉瓜好鲜又香口,鯖魚唔腥,炒雜菌,雜菜都熱上枱。牛柳粒煮得剛好肉嫩,配蒜片食好香食到有啲膩可以試下蟹子沙律同牛油粟米,兩款都幾好食,牛油粟米好入味另一個就係扇貝海鮮湯,貪佢夠特別就膽粗粗點左個,都ok呢到嘅雪糕都係我嘅至愛:MOVENPICK,任食就有呢個好處,可以食幾杯都冇問題,真係要食夠本先走.

鹽燒牛舌同蒲燒鰻魚好推介大家試下,係幾高質既小食

牛柳粒煮得剛好肉嫩,配蒜片食好香

另一個就係扇貝海鮮湯,貪佢夠特別就膽粗粗點左個,都ok