2021-09-03 41 浏览
同事之前介紹話食過銅鑼灣哩間話質素幾好,而且坐得又舒服,🤤🤤 哩排幾想打邊爐🤤一於收工同朋友去試下,我地係提前一日book位,打去仲有位,記得提前book,我食到一半個時d位已經full 嗮!我同朋友都鐘意食龍蝦🦞。叫佐個火焰龍蝦海鮮湯底,龍蝦係成隻切開佐,大大舊肉,好足料,龍蝦好鮮,而且好入味😍😍醬料員工會拎過黎比你選擇,選擇翻自己鐘意既口味就可以了!手切安格斯肥牛同事話話哩個一定係必點!咁同事又真係無介紹錯,牛肉真係好正…好滑而且好香牛味🤣丸就叫佐手打牛丸,同墨魚丸手打牛丸好彈牙,而且好爽口!墨魚丸都ok,不過既無牛丸咁入味,2個人我地都係叫半份。半份就4粒,另外再叫佐薯粉,薯粉擺落去s湯,好入龍蝦🦞味,加埋湯一齊食。又霖唔到黎入味,而且薯粉Q彈Q彈的!下次要再黎試下其它湯底😍😍
醬料員工會拎過黎比你選擇,選擇翻自己鐘意既口味就可以了!
手切安格斯肥牛

丸就叫佐手打牛丸,同墨魚丸
下次要再黎試下其它湯底😍😍
2021-09-03 21 浏览
好耐之前同朋友黎胡爐食過,今日朋友話好掛住佢d牛肉,擇日不如撞日我哋即刻今日去食,中午即刻打過去book位,好彩夜晚仲有位🤤🤤 因為之前都黎過,唔難穩,係times 後面2條街就見到,係樓下排隊搭lift ,2分鐘左右可以上去,哩次叫佐個火焰龍蝦海鮮湯底!之前有食過佛跳墻湯底!要試下d新野🤤龍蝦係成隻,好足料,而且湯底完全無加味精,完全可以飲多幾碗!龍蝦真係啖啖肉,而且好入味😍😍一開始員工都係有醬料比你選擇,選擇翻自己鐘意既口味就ok了!手切安格斯肥牛我覺得哩個一定係必點!真係好正…雖然我唔知係邊部分🤣丸就叫佐手打牛丸,同手打雲吞!手打牛丸好彈牙,而且好爽口!雲吞d皮就好薄,哩2樣都係叫佐半份,每人2粒,好吃到唔夠食🤣🤣窩荀片,我朋友唔食,叫完我自己一個獨食,正😌😌菜一份都幾多,通常2個人叫一份夠了,我地叫佐2份太多食唔嗮🤣🤣
好耐之前同朋友黎胡爐食過,
今日朋友話好掛住佢d牛肉,擇日不如撞日我哋即刻今日去食,
係樓下排隊搭lift ,2分鐘左右可以上去,

龍蝦真係啖啖肉,而且好入味😍😍

我覺得哩個一定係必點!真係好正…雖然我唔知係邊部分🤣

丸就叫佐手打牛丸,同手打雲吞!

窩荀片,我朋友唔食,叫完我自己一個獨食,正😌😌
星期六放假,約媽媽去打邊爐撐枱腳~上次食過尖沙咀醉胡爐好高質,今次試銅鑼灣既胡爐,一樣好滿意!特色湯底款款都好吸引,滋補又足料,店員推介濃湯佛跳牆雞翅鍋,特別岩女士們!濃湯佛跳牆雞翅鍋金黃色湯底,飲落濃郁鮮甜,仲有大量雞翅、海參、花膠、鮑魚、螺片、雞件、金華火腿等。雞翅爽滑彈牙、海參綿軟富彈性、鮑魚厚肉爽身、雞件滑嫩啖啖肉~飛驒A5和牛試新野!大驚喜!完美鮮嫩肉色勁吸引,油脂分布均勻,肉質細膩柔滑,入口香濃不膩,入口即化!黑松露墨魚丸食落好爽彈,仲散發濃厚黑松露香味!黑松露芝心手打牛丸打邊爐點少得牛丸,配埋我最愛既黑松露就更加正!手打牛丸牛味濃郁,咬開仲有流心芝心,夾雜松露香,層次豐富~黑松露蟹肉餃粒粒飽滿夠哂足料,皮薄又Q,咬開松露味相當濃郁,仲有絲絲鮮甜蟹肉,必點之選!黃金炸魚皮即叫即炸,充滿鹹蛋黃香,口感香脆鬆化勁有咬口!極邪惡~
星期六放假,約媽媽去打邊爐撐枱腳~

上次食過尖沙咀醉胡爐好高質,
今次試銅鑼灣既胡爐,一樣好滿意!

特色湯底款款都好吸引,滋補又足料,
店員推介濃湯佛跳牆雞翅鍋,特別岩女士們!

濃湯佛跳牆雞翅鍋
金黃色湯底,飲落濃郁鮮甜,
仲有大量雞翅、海參、花膠、
鮑魚、螺片、雞件、金華火腿等。
雞翅爽滑彈牙、海參綿軟富彈性、
鮑魚厚肉爽身、雞件滑嫩啖啖肉~

飛驒A5和牛
試新野!大驚喜!
完美鮮嫩肉色勁吸引,
油脂分布均勻,肉質細膩柔滑,
入口香濃不膩,入口即化!

黑松露墨魚丸
食落好爽彈,仲散發濃厚黑松露香味!

黑松露芝心手打牛丸
打邊爐點少得牛丸,
配埋我最愛既黑松露就更加正!
手打牛丸牛味濃郁,
咬開仲有流心芝心,
夾雜松露香,層次豐富~

黑松露蟹肉餃
粒粒飽滿夠哂足料,
皮薄又Q,咬開松露味相當濃郁,
仲有絲絲鮮甜蟹肉,必點之選!

黃金炸魚皮
即叫即炸,充滿鹹蛋黃香,
口感香脆鬆化勁有咬口!極邪惡~

2021-08-24
2021-09-01 19 浏览
放假一早約左朋友食飯,佢揀左位於銅鑼灣既「胡爐」打邊爐!好多特色湯底供選擇!款款都好吸引~今晚一於食豪D,揀左濃湯佛跳牆雞翅鍋,有齊雞翅、花膠、海參、鮑魚、金華火腿等等,用料上乘,款款滋補又養生,夠哂足料,真係大滿足!金黃色湯底充滿膠質,入口香濃厚滑,好岩女士們~飛驒A5和牛肉味濃郁,肉質細膩,油脂分佈均勻,口感細緻軟嫩,真正入口即化!黑松露蟹肉餃咬落有濃濃黑松露香氣,仲有鮮甜蟹肉,皮薄餡靚,正~黑松露墨魚丸夾雜黑松露香,口感爽彈,唔會成口粉。黑松露芝心手打牛丸牛味十分濃郁,夠哂彈牙,咬落有流心芝心,增加多重層次~黃金炸魚皮大大塊黃金炸魚皮鹹香又脆口,口感鬆化,勁邪惡啊!
放假一早約左朋友食飯,
佢揀左位於銅鑼灣既「胡爐」打邊爐!

好多特色湯底供選擇!款款都好吸引~

今晚一於食豪D,揀左濃湯佛跳牆雞翅鍋,
有齊雞翅、花膠、海參、鮑魚、金華火腿等等,
用料上乘,款款滋補又養生,夠哂足料,真係大滿足!
金黃色湯底充滿膠質,入口香濃厚滑,好岩女士們~

飛驒A5和牛
肉味濃郁,肉質細膩,油脂分佈均勻,
口感細緻軟嫩,真正入口即化!

黑松露蟹肉餃
咬落有濃濃黑松露香氣,
仲有鮮甜蟹肉,皮薄餡靚,正~

黑松露墨魚丸
夾雜黑松露香,口感爽彈,唔會成口粉。

黑松露芝心手打牛丸
牛味十分濃郁,夠哂彈牙,
咬落有流心芝心,增加多重層次~

黃金炸魚皮
大大塊黃金炸魚皮
鹹香又脆口,口感鬆化,勁邪惡啊!
2021-08-31
2021-08-28 30 浏览
卜卜蜆鮮蟹魚湯底火鍋.海鮮湯底,用主角鮮蟹同蜆餚出好鮮味嘅湯底,加上香菜帶出甜甜嘅鮮味,魚湯一啲都唔腥,蟹肉有4-5舊,用左花蟹,有膏又有肉,花蟹嘅特色係好鮮😆我哋當然無浪費,每一啖肉都有食!肉質鮮、彈、爽,唔會晦!.肉類我哋叫左胡爐牛拼盤(小),一嚐唔同部位嘅牛!有牛舌心,手切安格斯肥牛,手切牛頸脊,牛胸& 霜降牛粒.我哋最喜愛嘅係手切牛頸脊,幾香肉味🥰肉嫩多汁!😋😋😋 而且係浸喺高級湯底肉,配搭一流,肉味+海鮮味一流!.當然唔少得配菜們:帝皇蟹柳 - 超大條,唔同街一般買到嘅蟹柳呢,呢種彈牙又爽口啲喎金沙丸😍有啖啖嘅流心金沙餡(鹹蛋黄加豬肉)貢丸😍紫菜嚮玲好正,size 超級大塊仲要有6舊,脆卜卜👍🏻
卜卜蜆鮮蟹魚湯底火鍋

當然唔少得配菜們:
金沙丸😍有啖啖嘅流心金沙餡(鹹蛋黄加豬肉)
貢丸😍
紫菜嚮玲好正,size 超級大塊仲要有6舊,脆卜卜👍🏻

• 手切安格斯肥牛
  • 卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋
  • 胡爐牛拼盤(小)
2021-08-27 38 浏览
上網見好多like~ book黎試試OpenRice 有個優惠係叫滿$200 可以換黑白胡椒卜卜蜆鰻魚鍋我地2個人叫左一碟牛、一個雜菌、一碟鵝腸、一碟皇帝菜,一人一隻鮑魚一隻聖子加鰻魚鍋個鍋湯既胡椒味可以重d, 內頭既鰻魚都有4、5舊,蜆小量但無沙算新鮮全部食材都算新鮮,個牛好滑好有油脂香,不過有d 貴, 2百幾一碟仔,至於菜都好細碟,幾十蚊黎講。埋單total ~$870 一人$435,講真有d 貴同唔飽,如果男顧客建議叫d 平d飽肚既丸類食下
上網見好多like~ book黎試試

2021-08-21 43 浏览
胡爐 (銅鑼灣)今次去銅鑼灣分店同朋友食,高質打邊爐❤️🥰環境舒服,味道一流👍🏻鮮椰青雞鍋$298首先由店員熱炒,再加入料酒及點火,火焰🔥,之後再加入椰青水,好清甜👍👍黑豬豚肉$208😋豚肉好新鮮,肉質嫩滑,好好食,而且份量都好夠,岩哂2人食😍😍紐西蘭草飼羊片$138😋羊肉片好耐冇食,好岩打邊爐食🥰🥰海鮮拼盤$176聖子同鮑魚都好新鮮,食入口啖啖肉,鮮味十足,正😍😍皇帝柱貝墨魚丸(半份)$58喜歡墨魚丸既朋友仔可以一試❤️賣相好靚,仲好好味😆Xo 鮑魚蝦餃王(半份)$58入面有鮑魚粒同埋蝦,好好食,材料又新鮮🤩🤩蔬菜拼盤(小)$68有娃娃菜及油麥菜,好新鮮fresh🥬地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓整體評分:4/5味道:4/5環境:4/5抵食:4/5
胡爐 (銅鑼灣)

鮮椰青雞鍋$298

黑豬豚肉$208😋

紐西蘭草飼羊片$138😋
羊肉片好耐冇食,好岩打邊爐食🥰🥰

海鮮拼盤$176
聖子同鮑魚都好新鮮,食入口啖啖肉,鮮味十足,正😍😍

皇帝柱貝墨魚丸(半份)$58
喜歡墨魚丸既朋友仔可以一試❤️賣相好靚,仲好好味😆

Xo 鮑魚蝦餃王(半份)$58
入面有鮑魚粒同埋蝦,好好食,材料又新鮮🤩🤩

蔬菜拼盤(小)$68
有娃娃菜及油麥菜,好新鮮fresh🥬

地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓

整體評分:4/5
味道:4/5
環境:4/5
抵食:4/5
火焰龍蝦海鮮湯🦞依個湯真係不得了啦,入面有龍蝦同埋蜆🤣一上枱隻龍蝦係生既,之後會加玫瑰酒🌹再打火槍做到有火焰效果。之後再加龍蝦湯,所以個湯底飲落係超級鮮味,正到冇得彈🥰而且好貼心咁將龍蝦剪開一半,方便食用,亦有開咗嘅龍蝦尾,啖啖肉好正🤤大聖子皇+鮑魚果日話兩樣加埋有優惠價$99,而朋友又好想食所以叫左。黎到又真係幾大隻下🤩而加清洗得好乾淨👍🏻👍🏻飛驒和牛肉眼 A5依個真心正到唔食一定會後悔!!!!🤩🤩以依個價錢黎講份量都幾多下,仲要望落已經好高汁💕食落更加係入口即融,好香油脂味。有舊唔小心淥耐左但一啲都唔會韌🤟🏼🤟🏼芝心墨魚丸🦑墨魚丸食落彈牙加埋流心芝士真係不得了,啱曬芝士控😋蟹籽蝦丸🦐夠曬大粒,彈牙,而且食到有蟹籽,真材實料黑柏葉食落一啲腥味都冇🖖🏻
火焰龍蝦海鮮湯🦞

大聖子皇+鮑魚

飛驒和牛肉眼 A5

芝心墨魚丸🦑
墨魚丸食落彈牙加埋流心芝士真係不得了,啱曬芝士控😋

蟹籽蝦丸🦐
夠曬大粒,彈牙,而且食到有蟹籽,真材實料

黑柏葉
食落一啲腥味都冇🖖🏻
  • 火焰龍蝦海鮮鍋
2021-08-20 35 浏览
收到消費券咁開心梗係要去食下大餐😋朋友搵咗方便就腳嘅銅鑼灣百樂中心胡爐火鍋。一坐低侍應就放上調味, 我哋立刻揀咗個招牌鮮椰青雞鍋。鮮椰青雞鍋 - 有成半隻雞咁多㗎, 裏面有椰子肉杞子等等….店員會先幫我哋炒到半熟將雞炒香後再加米酒, 之後點🔥爆雞又係港女打卡嘅時候喇📷最後倒入原個椰青水同埋香濃雞湯, 蓋上蓋煮滾就食得!好濃郁嘅雞湯加陣陣嘅椰香, 入口非常鮮甜, 未開始食已經飲咗三碗湯🤭極上本地手切牛頸脊 - 肥瘦比例適中, 脂肪平均高質👍 雖然叫小份, 但都唔算細份呀。桂花蚌 -份量好多, 食得出非常新鮮, 口感爽👍白鱔片 又係好新鮮 爽口👍手打墨魚丸 鮮蝦豆苗餃, 每樣叫半份就唔怕浪費了整體 食材新鮮 而且足料

鮮椰青雞鍋 - 有成半隻雞咁多㗎, 裏面有椰子肉
杞子等等….店員會先幫我哋炒到半熟

將雞炒香後再加米酒, 之後點🔥爆雞
又係港女打卡嘅時候喇📷

最後倒入原個椰青水同埋香濃雞湯, 蓋上蓋煮滾就食得!

極上本地手切牛頸脊 - 肥瘦比例適中, 脂肪平均
高質👍 雖然叫小份, 但都唔算細份呀。

桂花蚌 -份量好多, 食得出非常新鮮, 口感爽👍

白鱔片 又係好新鮮 爽口👍

手打墨魚丸 鮮蝦豆苗餃, 每樣叫半份就唔怕浪費了

整體 食材新鮮 而且足料
  • 鮮椰青雞鍋
  • 手切頂級安格斯肥牛
  • 招牌鮮椰青雞鍋
2021-08-12 55 浏览
同朋友每個月一聚~佢話好想打邊爐 對於咁鍾意打邊爐既我 當然非常welcome啦!🥰 今次食呢間啲湯底好貴但好食😋~トト蜆鮮蟹鍋 $298卜卜蜆同蛋既份量正常 但個湯真係幾好飲🤣 平時打邊爐唔飲湯既我 我都飲左一碗😝頂級香菇貢丸(半份)$48 正正常常 少少菇味~蟹籽蝦丸(半份) $52蝦既鮮味好出 如果調味重少少去醃啲蝦 會更加好!黑松露蟹肉餃(半份)$68呢個唔可以放太耐 如果唔係會散左, 朋友話幾好食~ 我就覺得之前既黑松露野菌餃好食啲🤣油麥菜 $48鮮准山 $48呢個係今日既MVP😚😚好爽脆 有少少准山味同湯底非常夾! 同埋啲准山好新鮮🥰酸梅柑桔蜜 $78一開頭似超淡味 同左店員講完佢換左比我地 之後飲就正正常常啦 有咸柑桔既味道🤔

トト蜆鮮蟹鍋 $298

頂級香菇貢丸(半份)$48
正正常常 少少菇味~

蟹籽蝦丸(半份) $52
蝦既鮮味好出 如果調味重少少去醃啲蝦 會更加好!
黑松露蟹肉餃(半份)$68

油麥菜 $48

鮮准山 $48

酸梅柑桔蜜 $78
卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋有時火鍋如果唔想食太油既湯底,海鮮鍋其實係一個好選擇,又有鮮味,又唔會油。今日叫既卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋就真係岩曬了,鍋底本身己經有蟹,有蜆,店員黎到加入酒將佢爆香,超香,仲有搶火既一刻蟹同蜆既鮮味都出曬黎,由於只係用酒爆一爆就加入魚湯,所以一D都唔油。然後等一陣焗一焗,就可以享用魚湯了。立即整一碗鮮蟹蜆魚湯。 配料方面,今日真係幾得幾豪下。真係有消費卷先咁豪架咋店員推介今日$88, 一set 原隻活鮑魚+蟶子王,真係貨真價實,鮑魚真係好新鮮,真係活鮑魚。蟶子亦好大隻,裡面冇沙,真係唔係正藏貨。 手切安格斯肥牛重牛味,入口即溶,而且唔硬,火鍋真係要配靚牛先得。而且油份岩岩好,唔太肥唔太瘦,每一片都好均勻 Xo鮑魚蝦餃王 and 香菇韭王帶子餃一向都好鐘意試下唔同火鍋店既特色餃。兩款都好正。韭王帶子餃,平日韭王多配蝦,但今次配帶子,裡面又真3有兩粒帶子,味配合得幾好。Xo鮑魚蝦餃,Xo味重,所以食左韭黃餃先既,XO好出味,然後裡面蝦既份量都好大,可以唔洗沾火鍋醬料都一樣好食。 自家制響鈴新鮮炸出黎,吸曬D汁,超正,而且唔會覺得好油
卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋
有時火鍋如果唔想食太油既湯底,
海鮮鍋其實係一個好選擇,又有鮮味,又唔會油。
今日叫既卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋就真係岩曬了,
卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋

蟹同蜆既鮮味都出曬黎,
立即整一碗鮮蟹蜆魚湯。

活鮑魚及蟶子
鮮鮑魚

Xo鮑魚蝦餃王 and 香菇韭王帶子餃
一向都好鐘意試下唔同火鍋店既特色餃。
Xo鮑魚蝦餃,Xo味重,所以食左韭黃餃先既,

自家制響鈴
新鮮炸出黎,吸曬D汁,超正,而且唔會覺得好油
鮮鮑魚
自家制響鈴
火鍋醬料有好多選擇,不過因為個湯底都夠味,所以我冇乜點用過🤣🤣-招牌鮮椰青雞鍋$298侍應先會炒香啲雞,之後加入酒點火🔥,等啲酒精揮發,最後加入湯底及新鮮椰青水煮滾🍲個湯超好飲,勁鮮甜,又足料,未落料打邊爐,我哋都已經飲咗勁多碗湯🤣🤣🤣真心推介👍🏻👍🏻👍🏻-紫菜炸響鈴$88即炸響鈴唔係度度都有得食,更何況係有紫菜嘅響鈴,所以見到即刻叫咗過嚟試,但係個人覺得冇紫菜好食啲😣同埋因為個湯底好好味,放咗響鈴打邊爐,整到成煲湯都變晒響鈴味,同埋好油,下次建議最後先落響鈴,如果唔係成煲湯曬左🙈🙈🙈-爽滑豬膶$68幾surprise😳😳😳真心爽口!平時啲豬膶煮耐左,會好鞋,但呢個豬膶無論煮咗幾耐都好,都會feel到佢係爽口👍🏻👍🏻👍🏻-黑松露芝士手打牛丸$52呢個幾好食,芝士同黑松露好夾,個牛味好出,好彈牙👍🏻👍🏻-皇帝柱貝墨魚丸$58呢個就麻麻哋,唔使試都得😂😂-手打鮮帶子滑$108呢個比想像中好食,個滑幾爽口彈牙👍🏻👍🏻不過冇得叫半份,兩個人食就多咗啲🙈🙈-XO鮑魚蝦餃王$58開頭以為會好好食,但可能預期太高,食落覺得平平無奇,冇咩特別🙈🙈-鮮淮山$48呢個幾抵食,係勁厚切鮮淮山,份量又多,就算

招牌鮮椰青雞鍋$298

招牌鮮椰青雞鍋

紫菜炸響鈴$88
紫菜炸響鈴

爽滑豬膶$68
爽滑豬膶

黑松露芝士手打牛丸$52
呢個幾好食,芝士同黑松露好夾,個牛味好出,好彈牙👍🏻👍🏻
皇帝柱貝墨魚丸$58
呢個就麻麻哋,唔使試都得😂😂

手打鮮帶子滑$108

XO鮑魚蝦餃王$58

鮮淮山$48
呢個幾抵食,係勁厚切鮮淮山,份量又多,就算煮耐左少少,都唔使驚好快變粉🥰🥰
粉絲$38
因為個湯底勁好飲,粉絲吸曬啲湯,勁正!😍😍😍😍
招牌鮮椰青雞鍋
爽滑豬膶
2021-08-05 68 浏览
【招牌鮮椰青雞鍋】一上枱就見到鍋中有半隻鮮雞件、鮮椰子肉、胡蘿蔔、杞子~店員首先會將雞件微微炒香,再加米酒,再點火爆炒雞!炒至半熟後,就會加原個椰青水同濃濃雞上湯落去煮,蓋上蓋後煮滾就食得!建議一定要飲咗原汁原味嘅湯先好開始落料打邊爐,因為個湯係香濃得嚟好清甜,雞同椰子肉都好食!🤤仲有,強烈推薦大家要叫粉絲,配埋椰子雞湯食係勁入味勁正!👍🏻👍🏻👍🏻-【皇帝柱貝墨魚丸】個墨魚滑入面混合咗好多柱貝同香葱,都幾特別嘅~【黑松露芝士手打牛丸】牛丸嘅質感唔錯,唔會話死死實實溝咗好多粉咁。中間會有粒黑松露芝士,所以食落幾香😗不過如果粒芝士再大粒啲就會更出色!😂-【手打鮮帶子滑】個帶子滑入面真係有好多帶子😂👍🏻食落少少彈牙得嚟又帶有帶子嘅鮮甜味,我幾鍾意食!😛-【XO鮑魚蝦餃王】呢隻餃幾特別,餡料頗足,XO醬味頗重~-【爽滑豬潤】呢碟豬潤真係值得一讚!食落好爽滑,就算煮耐咗都唔會變粉,仍然keep到爽脆嘅口感,真係非常出色!👍🏻-【紫菜炸響鈴】個響鈴係即炸嘅,幾香口惹味~

【招牌鮮椰青雞鍋】
一上枱就見到鍋中有半隻鮮雞件、鮮椰子肉、胡蘿蔔、杞子~

【皇帝柱貝墨魚丸】
個墨魚滑入面混合咗好多柱貝同香葱,都幾特別嘅~

【黑松露芝士手打牛丸】

【手打鮮帶子滑】

【XO鮑魚蝦餃王】
呢隻餃幾特別,餡料頗足,XO醬味頗重~

【爽滑豬潤】

【紫菜炸響鈴】
個響鈴係即炸嘅,幾香口惹味~
2021-08-03 44 浏览
約左朋友仔黎個吹水邊爐夜, 揀左之前一直想試既胡爐~ 我地叫左- 火焰龍蝦海鮮鍋侍應先炒香原隻波士頓龍蝦,再落龍蝦湯做成湯底,即刻香噴噴,煲滾後梗係要飲番碗龍蝦湯,好鮮甜,再食埋龍蝦肉,個鉗啖啖肉!然後就嗌火鍋配料打邊爐-匈牙利鬈毛黑豬豚肉: 豚肉片唔薄身仲好重肉味侍應之後推介$88 蘇格蘭特大蟶子皇 加 原隻大蓮活鮑魚,價錢吸引又抵即叫左2 sets ,新鮮! 正!黑松露芝士手打牛丸: 手打牛丸咬落去係黑松露芝士,好好味厚切萵筍片:爽脆口感,清甜既蒿筍,最夾係打邊爐食豆腐 :好滑既豆腐,記得輕手勺煮,入口即化稻庭烏冬:呢個充滿海鮮精華既龍蝦湯湯底,煮個烏冬一齊食就係perfect match結論: 冇令我失望!下次會再黎食!
約左朋友仔黎個吹水邊爐夜, 揀左之前一直想試既胡爐~

我地叫左-

火焰龍蝦海鮮鍋

然後就嗌火鍋配料打邊爐-

匈牙利鬈毛黑豬豚肉: 豚肉片唔薄身仲好重肉味

黑松露芝士手打牛丸: 手打牛丸咬落去係黑松露芝士,好好味

厚切萵筍片:爽脆口感,清甜既蒿筍,最夾係打邊爐食

豆腐 :好滑既豆腐,記得輕手勺煮,入口即化

結論: 冇令我失望!下次會再黎食!
2021-07-27
2021-08-03 63 浏览
同朋友chill住食火鍋,呢間坐得舒服又好味.火焰龍蝦海鮮鍋 $398用原隻新鮮波士頓龍蝦加上濃郁龍蝦湯既湯底,鮮味十足先飲一碗湯及食龍蝦,再慢慢打邊爐.醉胡爐酒泡鴨舌 $68嗌左一款小食,鴨舌以酒醃成,食落慢慢品嚐到酒味,酒味唔算濃烈.蘇格蘭特大蟶子皇+原隻大蓮活鮑魚$88呢個是日海鮮餐好抵食,蟶子同鮑魚大隻又新鮮。.黃金墨魚丸 $98外層墨魚丸係手打,好有彈性,但中間既「黃金」偏淡味,唔太特別.黑松露蟹肉餃 $128餃子皮薄,餡料係黑松露醬加上淡味既蟹肉及雜菜粒,配搭不錯.蔬菜拼盤 $68新鮮既娃娃菜、西生菜 同埋 油麥菜,用龍蝦湯勺,好好味呀.豆腐 $38好滑既豆腐,要輕手勺煮,一入口即化。
同朋友chill住食火鍋,呢間坐得舒服又好味
火焰龍蝦海鮮鍋 $398

用原隻新鮮波士頓龍蝦加上濃郁龍蝦湯既湯底,鮮味十足

先飲一碗湯及食龍蝦,再慢慢打邊爐
醉胡爐酒泡鴨舌 $68

蘇格蘭特大蟶子皇+原隻大蓮活鮑魚$88

呢個是日海鮮餐好抵食,蟶子同鮑魚大隻又新鮮。
黃金墨魚丸 $98

黑松露蟹肉餃 $128

餃子皮薄,餡料係黑松露醬加上淡味既蟹肉及雜菜粒,配搭不錯

蔬菜拼盤 $68

新鮮既娃娃菜、西生菜 同埋 油麥菜,用龍蝦湯勺,好好味呀

豆腐 $38

好滑既豆腐,要輕手勺煮,一入口即化。
2021-07-27