2019-12-06 48 浏览
這次去了荃灣廣場覓食 找了其中一家台灣菜去過台灣的朋友很多也會知道這家 挻火爆吧店鋪位於荃灣廣場4樓 環境挻簡約風格裝修~坐位之間有一點空位 所以就不會感到太窄的未開門的時間已經有人在外面等 很快就開門進去被安排到二人桌子 自成一個挻不錯吧🤣還可以看街餐牌有一大塊木牌放著 像書本一樣看餐牌挻特別~·滷鴨舌 HKD$46 ·川味紅燒半筋半肉牛肉麵 HKD$78 ·魷魚圈滷肉飯 HKD$68 ·炸大雞扒 HKD$46 ·熱黑糖珍珠鮮奶 HKD$33 ·洛神花茶 HKD$24 食物素質不過不失 份量也挻多的 麵的湯底微微辣味飲了一口覺得挻惹味 滷鴨舌和炸大雞扒挻有驚喜~滷鴨舌:滷水味道突出 如果用來伴酒是不錯haha🤭炸大雞扒:雞扒炸到酥脆 雞皮挻香口不會感到太油膩
這次去了荃灣廣場覓食 找了其中一家台灣菜
去過台灣的朋友很多也會知道這家 挻火爆吧
店鋪位於荃灣廣場4樓 環境挻簡約風格裝修~
坐位之間有一點空位 所以就不會感到太窄的

未開門的時間已經有人在外面等 很快就開門進去
被安排到二人桌子 自成一個挻不錯吧🤣還可以看街
餐牌有一大塊木牌放著 像書本一樣看餐牌挻特別~

·滷鴨舌 HKD$46

·川味紅燒半筋半肉牛肉麵 HKD$78

·魷魚圈滷肉飯 HKD$68

·炸大雞扒 HKD$46

·熱黑糖珍珠鮮奶 HKD$33

·洛神花茶 HKD$24

食物素質不過不失 份量也挻多的 麵的湯底微微辣味
飲了一口覺得挻惹味 滷鴨舌和炸大雞扒挻有驚喜~
滷鴨舌:滷水味道突出 如果用來伴酒是不錯haha🤭
炸大雞扒:雞扒炸到酥脆 雞皮挻香口不會感到太油膩

2019-12-02
2019-12-05 32 浏览
去完一田掃貨,攰攰地想搵間環境好啲,坐得舒服啲既餐廳坐低食嘢,於是就撰咗最新荃灣新開既老媽伴麵☺️川味三寶牛肉麵$82我撰咗刀削麵,麵質徧腍,加埋湯一齊食都係唔錯既。牛𦟌切得好厚身,咬落去筋肉分明。牛肚好爽口,入味。牛筋都好有嚼口。不過味道徧淡,如果湯底濃郁啲會更野味和牛炸醬拌麵$78拌麵我地撰咗關廟麵,即係幼麵,面質爽口彈牙,好唔錯😋加埋和口肉碎,豆干,木耳絲,青果絲,甘荀絲,撈埋一齊食,口感豐富,但味道仍然徧淡,我朋友話我平時太重口味🤣炸大雞扒$46雞扒皮脆肉嫩,外皮香脆,肉質juicy😋👍台灣香腸$32咬落去好有嚼口,肥瘦適中,而且台灣香腸徧甜,個人好鍾意咁既味道,好食😋黑糖珍珠鮮奶茶$33珍珠彈牙,奶味較重,而且唔會太甜👍鮮奶抺茶(凍)$35建議飲熱,會好飲一啲,好滑啲,凍既抺茶粉未能完全溶晒,影響飲落去口感,但味都係ok既

川味三寶牛肉麵$82

和牛炸醬拌麵$78

炸大雞扒$46
雞扒皮脆肉嫩,外皮香脆,肉質juicy😋👍

台灣香腸$32

黑糖珍珠鮮奶茶$33
珍珠彈牙,奶味較重,而且唔會太甜👍

鮮奶抺茶(凍)$35
2019-12-03 38 浏览
台灣野都有段時間冇食,荃灣依間店係主打關廟麵。我咁鐘意食麵,當然要食下。👨‍🍳👩‍🍳食物質素:🍜清燉牛肉麵牛肉厚薄剛好,有菇,蘿蔔。湯清甜,粗麵煙韌。🐂和牛炸醬拌麵幼麵相對粗麵冇咁煙韌,可以將蛋同麵拌勻,唔辣,好食,惹味。🥟豬肉水餃皮同豬肉比例適中,作為小食最岩。台灣腸相對以前食過既台灣腸,依到冇咁甜。感覺上健康d,如果分量多少少,會滿足d。🍹冬瓜檸檬清新,甜度固定,但如果怕甜,唔搞底既漿就剛好。🍹洛神花茶唔酸,甜甜地,開胃。

👨‍🍳👩‍🍳食物質素:

🍜清燉牛肉麵
牛肉厚薄剛好,有菇,蘿蔔。湯清甜,粗麵煙韌。

🐂和牛炸醬拌麵
幼麵相對粗麵冇咁煙韌,可以將蛋同麵拌勻,唔辣,好食,惹味。

🥟豬肉水餃
皮同豬肉比例適中,作為小食最岩。

台灣腸

🍹冬瓜檸檬
清新,甜度固定,但如果怕甜,唔搞底既漿就剛好。
🍹洛神花茶
唔酸,甜甜地,開胃。

2019-12-03 559 浏览
我女友,跟我,在食麵上一向有一個分歧。我女友一向是湯麵的擁躉,我則一向是撈麵的支持者。今日去到荃灣廣場,除了可以聽到一首為香港人加油的歌曲外,亦在老媽拌麵品嚐了一碗拌麵。老媽拌麵,主打的是關廟麵,一種起源於台南關廟鄉公所的手工麵,麵條有彈性、香Q、耐煮的特性。裝修走簡潔路線,牆上已有幾款招牌菜的名字。餐牌上,選擇不多,事不宜遲,跟女友各自選擇了一款麵,一款水餃,及小食,以及2杯飲品。我選的和牛炸醬拌麵,麵可自選粗幼,我要了幼麵,麵質Q彈,可以品嚐到麵本身的質感,配上和牛炸醬,食個不亦樂乎。女友選的是清燉牛肉麵,口味清淡,配上粗麵,據說十分飽肚,味道亦不差。高麗菜肉餃,皮略厚,餡料豐富。台灣香腸,略為貴了一些,32元,只有一條,是我喜歡的小食之一。飲品,當然要飲經典台式飲品,冬瓜檸檬,及洛神花茶。老媽拌麵,跟kiki麵比較,關廟麵的口感更強,喜歡煙韌麵質的朋友可以來試試。老媽拌麵 (荃灣)人均消費150元荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓441A號舖本人以簡單的飲食隨筆為主,有興趣請follow我~緣食魔宮。

飲品,當然要飲經典台式飲品,冬瓜檸檬,及洛神花茶。

老媽拌麵 (荃灣)
人均消費150元
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓441A號舖

2019-11-27
2019-12-01 44 浏览
和牛麵但冇和牛的 欺騙清費者完全唔掂 唔會再有下一次。過江龍? 就係咁差既質素 簡單浪費時間去等位。D麵好似人煮左三四日咁 完全冇口感可言 又貴又唔唔抵食 邊忽值$70幾蚊碗麵呀?簡直係浪費我個胃既quota🤬🤬
和牛麵但冇和牛的 欺騙清費者
完全唔掂 唔會再有下一次。
過江龍? 就係咁差既質素 簡單浪費時間去等位。
簡直係浪費我個胃既quota🤬🤬

2019-12-01
台灣美食一向都十分吸引,昔日BeautySearch 每年也會到台灣一兩遍,目的便是為了品嚐台灣美食,近年來,為了要照顧年老的小狗,已沒有機會飛往台灣,幸好不少台灣美食也在港開設分店,不用遠赴台灣也能品嚐當地美食。 這星期,遇上一田購物優惠日,節儉的小C奶當然要去掃平貨。血併完,順道與蝦子餅在荃灣廣場進餐,因而發現了這家新開的台灣食店《老媽拌麵》。 店子的裝潢簡約,以木系為主調, 滿載小清新的感覺,十分舒適,文青、偽文青相信也會喜歡。 聽說老媽最有名的是辣辣的拌麵,不過怕辣的我當然沒勇氣挑戰!最後,BeautySearch 點選了「美人鷄湯麵」; 而蝦子餅則點選了「清燉牛肉麵」,而且不約而同選了刀削麵,其實還有細麵可以選擇。 簡簡單單的「美人鷄湯麵」 ,雖然是清燉鷄,不著色,卻有美容養顏功效,是女性的滋補佳品。所以享用湯麵之餘,別忘了多喝兩口清鷄湯,不但不油不膩,而且還相當清甜喔! 刀削麵的麵條煮得稍微軟身了一些,不過依舊有咬口,而且麵條掛湯,加上不是到處也有刀削麵吃,真的相當味美。  「清燉牛肉麵」也蠻吸引,大大片的清燉牛肉,煮得軟稔,肉味香,同樣

「清燉牛肉麵」也蠻吸引,大大片的清燉牛肉,煮得軟稔,肉味香,同樣味美。不過,對蝦子餅而言肉的份量的確有點不足......

所以,蝦子餅另外點選了一客 「炸大雞排」,雞排不但大大塊,而且肉厚嫩滑,外皮炸得香脆的,令蝦子餅大滿足!

習慣每款食物都加汁、加醬的蝦子餅,起初還想問店員加添茄醬醮「炸地瓜條」,但其實早已散上話梅粉,令本身香甜的地瓜味道加以提升,加上炸得香脆的外皮,結果令蝦子餅吃不停手呢!

珍珠飲品往往是台式食店最受歡迎的飲品,這夜因太受歡迎而雖要中途停售,幸好只需多等 15分鐘,我倆當然不介意。

蝦子餅點選了「黑糖珍珠鮮奶茶」,而我則點選了「黑糖珍珠巧克力」。 這些年,「黑糖珍珠鮮奶茶」在台紅透後亦在港走紅,無可否認,珍珠粒粒Q彈煙韌,加上糖漿掛杯混入鮮奶打造出的紋理與味道,真的非常誘惑! 而我還是第一次品嚐「黑糖珍珠巧克力」,用上黑糖不但較健康,而且甜度亦不錯高,搭配Q彈煙韌的珍珠,又是另一番滋味!
2019-11-28 98 浏览
之前已經有聽講過呢個本身只係一個麵食嘅品牌,過咗嚟香港開咗幾間門市,好好奇點解可以咁犀利,今日一試又明白了!撈麵俾人印象係街頭小食,但台式拌麵就完全唔頽,係材料同環境方面都花左心思店舖以和諧嘅暖黃色為主,以木為主嘅風格好清新舒服,亦俾人隨意自在嘅感覺。建議錢轉飲品,平過單叫一半,亦抵飲過街外飲品店1.私房花雕雞拌麵分量來講唔算好多,大食嘅男仔呢應該未必夠食啦,但係女仔呢就剛剛好嘅不過我好欣賞佢嘅食材好新鮮,係擺碟方面亦都好有心思,花雕雞好入味,配上香甜嘅汁,仲有一粒粒完整嘅杞子,睇得出好真材實料,肉係連骨嘅雞件好有口感,亦都唔會鞋,唔會帶有肥肉食起嚟,好清新!配上好少甜味但清涼嘅仙草茶就岩唔,真係有得啜係草本嘅味道。2.花枝丸一份有六粒,岩哂同人分享,咬落唔厚粉,所以外皮好脆,入面有爽口嘅魚肉,推薦!3.和牛炸醬拌麵和牛炸醬呢個配搭好有新意,味道無想象中濃,反而係幾清香唔會辣,配上半熟嘅太陽蛋攪勻後,蛋汁令麵條更加香,蔥同青瓜絲就口感爽脆。ps.如果你喜歡大啖大啖肉咁食,呢個未必適合你4. 黑糖珍珠鮮奶讚!平時好怕呢種飲品,睇開我食評都知從來無post過,今次一試,奶好香滑易入口,偷望

建議錢轉飲品,平過單叫一半,亦抵飲過街外飲品店

1.私房花雕雞拌麵
花雕雞拌麵

配上好少甜味但清涼嘅仙草茶就岩唔,真係有得啜
係草本嘅味道。
花枝丸

3.和牛炸醬拌麵
和牛炸醬拌麵

ps.如果你喜歡大啖大啖肉咁食,呢個未必適合你

黑糖珍珠鮮奶

4. 黑糖珍珠鮮奶
讚!平時好怕呢種飲品,睇開我食評都知從來無post過,今次一試,奶好香滑易入口,偷望到入面用真鮮奶,黑糖好香又唔太甜,珍珠好QQ。

ps.店內不設甜度調整,跟足台灣口味,但平日飲台式飲品叫三分糖嘅我都好鐘意,真係恰到好處,虎唔虎紋對我真係唔重要,加$15性價比真心高

買包老媽拌麵本身都唔係好平,加少少落店感受下台灣風味,配上特色小食,都值得嘅!

花雕雞拌麵
花枝丸
黑糖珍珠鮮奶
2019-11-27 39 浏览
聽到關廟呢兩個字即時令我諗起「關廟三寶」...手工麵...鳳梨...竹筍, 有幸老媽伴麵開到黎荃灣咁就腳, 梗係即刻去試吓啦, 裝修簡潔燈光明亮座位亦舒適, 餐牌用木板做幾別緻, 以台式麵食黎講呢度算多選擇, 我最後揀左和牛炸醬伴麵-牛味濃郁加上蛋漿撈埋一齊食好正...川味三寶牛肉麵-帶一點點辣湯底濃郁有牛肚牛根同牛腱都好入味...炸大雞排-雞皮炸到脆扑扑...滷牛肚-滷水好入味但又唔會太咸...黑糖珍珠鮮奶茶-奶茶唔太甜啱哂我口味...台灣仙草茶-有少少似五花茶亦唔會太甜幾好飲。
2019-11-26
2019-11-26 89 浏览
荃灣廣場有間台式餐廳,今日就黎黎試一試喇,店內一直播住台灣流行歌,走著一貫台灣文青風。先上既系川味三寶牛肉麵,揀選左粗麵,粗麵的說比較有韌有咬口,湯底少辣,滷汁入味,三寶有牛筋、牛展、牛肚。牛筋炆得軟腍又不韌上枱,配上白菜和紅蘿蔔片,已經聞得到的牛肉味。六粒澎湖花枝丸脹卜卜,外皮炸到金黃色,爽口彈牙,加有醬汁調味,令人開胃。好食唔停口。老媽黑糖珍珠巧克力將搞勻咗朱古力同鮮奶之後,冇咁甜,好飲好多,朱古力味濃厚,黑糖珍珠幾有咬口。

滷牛腱

澎湖花枝丸
豆乳香香雞飯

2019-11-21
滷牛腱
澎湖花枝丸
豆乳香香雞飯
2019-11-23 44 浏览
來自台灣的「老媽拌麵」,主打兩款麵條:刀削麵和幼麵,打正旗號讓香港人品嚐正宗的台灣關廟麵。我和朋友每人叫咗一個小食、主菜、飲品,非常豐富,食得好飽川味三寶牛肉麵$82我選了配搭刀削麵,麵質煙韌好有咬口!牛筋是有咬口的一款,牛𦟌夠晒入味,抵讚。湯底仲有少少麻辣,味道更上一層樓,成碗湯都飲晒都唔過份私房花雕雞拌麵$78店員提醒,拌麵要趁熱快手拌勻,讓每條麵吸收醬汁,凍咗會不易拌勻。朋友話,雞肉都幾入味,再加上好多配料,十分飽肚澎湖花枝丸$32新鮮即炸!非常彈牙!所以我覺得好好味,呢個推介呀!台灣香腸$32香腸肥瘦均勻,不會感到油膩,夠晒香噴噴鮮奶抹茶$35阿媽黑糖珍珠巧克力$33飲品都唔算貴,相比起街邊台式飲品都賣緊呢個價,餐廳可以坐低慢慢飲,慢慢傾計。總括來說,算係幾好嘅一餐!

我和朋友每人叫咗一個小食、主菜、飲品,非常豐富,食得好飽

川味三寶牛肉麵$82

私房花雕雞拌麵$78

朋友話,雞肉都幾入味,再加上好多配料,十分飽肚

澎湖花枝丸$32
新鮮即炸!非常彈牙!
所以我覺得好好味,呢個推介呀!

台灣香腸$32
香腸肥瘦均勻,不會感到油膩,夠晒香噴噴
鮮奶抹茶$35

阿媽黑糖珍珠巧克力$33

總括來說,算係幾好嘅一餐!
2019-11-22 38 浏览
舊年台灣真係出左好多拌麵品牌,我地去旅行嘅時候都有留意到,仲有唔少品牌有名人加持,喺屋企就食得到拌麵,算係幾方便,但在於我地呢啲懶人而言,有得出街食都係出街食啦其中有一個對於成日飛台北嘅香港人而言,都唔會陌生嘅品牌叫老媽拌麵,第一間店位於將軍澳,我呢啲新界人好少去到咁遠,好在第二分店位於荃灣廣場,非常方便。可以外帶台式飲品。鋪面幾大,座位頗多,全店以木色為主,大部份係2-4人枱,人少會比較容易等位。同埋佢地平日都好多人,基本上9成滿座。事前我已經睇過餐牌同大部份人嘅評價,所以已經好有心理準備知道想食啲咩,即刻落單。下午茶同晚市都有啲抵食套餐。呢度主打唔同口味嘅拌麵,亦都有一般台式湯麵。排麵有和牛炸醬、花雕雞、地獄麻辣牛肉、蔥油嫩雞、成都擔擔麵同蕃茄雞蛋拌麵;湯麵有三寶、半筋半肉、紅燒牛肉、清燉牛肉同美人雞湯。另外有啲小菜、小食咁。飲品都係啲台式野,珍奶、黑糖、茶等等。川味紅燒牛肉麵最穩陣,女仔應該夠飽,更何況我地仲叫左小食。即叫即煮,都等左一陣,湯麵熱辣辣,裡頭有牛肉、紅白蘿蔔同菜,可以自選刀削麵或幼麵,我地揀左幼麵,賣相都幾吸引!湯頭用有花椒、八角等呢啲香料製作,飲落都幾入味,唔會太

可以外帶台式飲品。

下午茶同晚市都有啲抵食套餐。

另外有啲小菜、小食咁。

飲品都係啲台式野,珍奶、黑糖、茶等等。

湯頭用有花椒、八角等呢啲香料製作,飲落都幾入味,唔會太鹹,仲幾有牛肉香氣,加埋蘿蔔甜味,唔錯
我地覺得辣度啱啱好,唔會太嗆,但又幾開胃果種。

牛肉值得讚,入口勁腍,肉味濃,唔會太瘦或者太肥,一碗三件,合理

幼麵就冇刀削麵咁特別,份量感覺上多啲,煮得偏腍身。

地獄麻辣牛拌麵適合啲更加食得麻嘅人,麵底滿滿醬汁
兩款辣椒碎,我配左幼麵,食之前攪拌,非常入味,因為乾拌麵更加索汁。牛肉份量頗多,肉片有啲煮得腍,有啲就韌左少少。

仲有半隻溏心蛋。

滷牛筋非常腍,滿滿骨膠原感覺,如果覺得小食價錢高左啲,都可以試下三寶,除左牛筋,仲有牛肉同牛肚

花枝丸炸得乾爽,入口彈牙。

連飲品都做得唔錯,黑糖珍奶唔係太甜果種,珍珠有嚼勁,奶濃郁,而且有助解辣。

1K
2019-11-22 74 浏览
來自台灣老媽拌麵,有時候係超市會見到佢地麵,價格比其他即食麵都高。今次咁岩經過佢實鋪就試試和牛炸醬拌麵,和牛已經攪成肉醬,食落都有點牛味. 上面一塊漂亮太陽蛋,亦有青瓜絲等,要趁熱撈勻。味道都ok, 選左粗麵,麵質唔會過腍炸大大雞扒,真係好大塊,而家外層炸得好脆口同台灣食既好似川味三寶牛肉麵叫三寶可以一次過試哂律肉 牛筋 牛腩,呢碗同樣可以選粗幼麵. 幼麵就較滑,但都唔會太腍. 湯底呈深褐色,除左咸香仲帶藥材味. 比起牛肉,牛筋腩 炆得軟腍個人覺得較出色另外叫左個韭菜豬肉餃,韭菜味唔算好強,應該同豬肉一齊打爛所以呈餃子呈自然綠色餃子皮略厚,調味適中另外叫左杯黑糖珍珠鮮奶同凍抹茶牛奶,唔記得request 少甜,兩杯都偏甜. 不過相對上欣賞後者一點

味道都ok, 選左粗麵,麵質唔會過腍

炸大大雞扒,真係好大塊,而家外層炸得好脆口
同台灣食既好似

川味三寶牛肉麵

餃子皮略厚,調味適中

• 炸大雞扒
相信愛吃台式拌麵的讀者都不會對「老媽拌麵」陌生,作為A LIN 既粉絲當然要去朝聖一下。🍜其即食麵在台灣推出時好火,沒想到繼將軍澳開設首間海外分店之後,竟然係荃灣廣場開設第二分店。😍💋店舖裝潢簡潔明亮,以木系做主調,座位寛闊。仲可以一路聽A LIN 既歌,一路食台式拌麵。酥炸甜不辣 (HKD 32):外表好似薯角咁,金黃酥脆,最喜歡入面糯米Q彈口感,帶點魚肉香,又吾會太油,配埋酸辣汁好開胃,香煎蔥抓餅 (HKD 30):擺盤好精美,一塊疊一塊既香蔥餅,上面灑上大量蔥花,每一片都好薄,啖啖充滿香蔥味,香蔥控一定必點,重點一D都吾油膩🥢花雕雞拌麵配粗麵(HKD 78):一上桌花雕酒味香氣四溢,杞子雞件有好幾舊充滿花雕酒香,簡左刀削麵因為可以掛汁,先食左吸睛既流心蛋先🥚,再拌勻醬汁,口感豐富,酒味濃郁,令人一食難忘。川味三寶牛肉麵 🐂 (HKD 82):嘩,三寶包括牛肚、牛𦟌同埋牛筋,湯底呈深歇色,牛味濃郁,有點藥膳味,又吾算太辣,好惹味。牛肚好有咬口,滷水味重。牛筋充滿骨膠原,焾身。牛𦟌半筋半肉,吾會太肥,正呀😍黑糖珍珠巧克力🍫(HKD 33):濃濃巧克力🍫味,黑糖代替左平時既糖漿,濃而

酥炸甜不辣 (HKD 32):

香煎蔥抓餅 (HKD 30):

花雕雞拌麵配粗麵(HKD 78):

川味三寶牛肉麵 🐂 (HKD 82):

黑糖珍珠巧克力🍫(HKD 33):
濃濃巧克力🍫味,黑糖代替左平時既糖漿,濃而不膩,珍珠比較彈牙不是焾身,啖啖巧克力味😍

鮮奶抹茶 (HKD 35):
配上全脂牛奶🥛,雖然好邪惡,自行拌勻既抹茶配以牛奶🥛,抹茶甘香四溢,完美地膳牛奶🐮結合,又吾會太甜,吾錯。

總結:
員工服務態度好
價錢適中 用料上乘

川味紅燒牛肉麵等等。小編特別推介香港店限定的豆乳香香雞飯,酥炸雞塊配上腐乳醬,口味夠地道!

2019-11-20
  • 川味三寶牛肉麵
  • 蔥油嫩雞拌麵
2019-11-20 43 浏览
早幾年好興呢種台灣既拌麵,我次次去台灣都會買幾包返香港食,而最正嘅牌子就係老媽拌麵啦。估唔到佢竟然會開實體店,仲要係荃灣咁近我,咁我就梗係急不及待去試吓啦。呢度嘅環境唔錯,座位夠晒闊落,而且仲好有台灣風味添。我就叫左一個和牛炸醬拌面,要幼麵。而朋友就揀左呢個川味三寶牛肉麵,粗麵。佢嘅老媽拌麵仲比係屋企自己整嘅正,可能人哋有特別啲嘅烹調技巧啦。而且襯埋啲牛肉真係好夾,食落仲好味過喺台灣食嘅拌麵。我就認為粗面好味過幼面,因為食落好有口感同好惹味。台灣必食既小食緊係炸大雞扒啦,估唔到佢整既小食都咁出食。雞排炸得外脆內嫩,好有台灣夜市風味呀。飲品方面,我呢杯黑糖珍珠鮮奶茶都好正,黑糖夠哂香,而且襯埋鮮奶茶唔會太甜又夠解渴。朋友叫既黑糖珍珠朱古力都好味,我試左一啖都唔會太甜。朋友就話朱古力味夠哂濃,一百分!呢間老媽拌麵除左拌麵正,估唔到連小食同飲品都一流,大家一定要黎試下呀。

我就認為粗面好味過幼面,因為食落好有口感同好惹味。

2019-11-20 32 浏览
比起湯麵個人更愛拌麵老媽拌麵平時在超市都可能買到,無想過老媽有實體店進駐香港,餐牌除了有多款拌麵,湯麵,更有不同台式小食跟飲品選擇都算多拌麵可選關廟細麵,刀削麵我叫左私房花雕雞拌麵點左刀削麵,掛汁力較好配上流心蛋半隻花雕雞味道較淡,加點辣會較好麻辣牛肉拌麵朋友話味道不錯,細麵好彈牙麻辣味濃花枝丸,即叫即炸炸到脆口,爽口又彈牙炸大雞排雞排夠厚肉,肉質嫩滑外面酥脆黑糖珍珠鮮奶茶奶茶醇香濃厚,略珍珠硬了點
比起湯麵個人更愛拌麵
選擇都算多

拌麵可選關廟細麵,刀削麵
我叫左私房花雕雞拌麵
點左刀削麵,掛汁力較好
配上流心蛋半隻
花雕雞味道較淡,加點辣會較好

麻辣牛肉拌麵
朋友話味道不錯,細麵好彈牙
麻辣味濃

花枝丸,即叫即炸
炸到脆口,爽口又彈牙

炸大雞排
雞排夠厚肉,肉質嫩滑
外面酥脆

黑糖珍珠鮮奶茶
奶茶醇香濃厚,略珍珠硬了點