同朋友行完街就係荃灣廣場搵食,剛坐低係卡位就被店員要求將Shopping Bag拎起讓比另一台客人一齊坐,雖然7點半有半個場係吉既,連另一台客都覺得唔好意思,但店員仍然堅持,相信依間餐廳價值觀係店員既方便優於餐廳客人既舒適度。老實講麵十分滿意,湯又香又濃,麵食落爽口。除左飯似碟頭飯味道普通冇誠意外其他菜式都不俗。水餃要襯熱食,攤係碟上面好快會涼透。雖然該位店員態度不友善,但相信只是害群之馬,整體不俗。

老實講麵十分滿意,湯又香又濃,麵食落爽口。
川味三寶牛肉麵

除左飯似碟頭飯味道普通冇誠意外其他菜式都不俗。
高麗菜豬肉水餃

水餃要襯熱食,攤係碟上面好快會涼透。
豆乳香香雞飯

雖然該位店員態度不友善,但相信只是害群之馬,整體不俗。

2019-10-14
川味三寶牛肉麵
2019-10-12 49 浏览
台灣的老媽拌麵在荃灣開了家餐廳,這天就約朋友來吃晚餐。店裡的當然都是台灣菜。我們兩人各點了一款麵食,分別是和牛炸醬拌麵,還有清燉牛肉麵。拌麵的肉醬味道濃郁,還有一隻太陽蛋,我選的是粗麵,配蔥花,青瓜,豆腐等配料,口感豐富香口。牛肉麵選的是幼麵,軟硬適中,牛肉大大塊很軟稔。湯底清甜。小食方面有酥炸甜不辣,及澎湖花枝丸。甜不辣其實即是炸魚糕。花枝丸即是墨魚丸。兩款炸物即叫即炸,上枱熱辣辣,質感彈牙有咬口。飲品方面我們就點了冷的黑糖珍珠鮮奶茶及熱的黑糖珍珠鮮奶。珍珠煙韌,飲品味道不會太甜。

牛肉麵選的是幼麵,軟硬適中,牛肉大大塊很軟稔。湯底清甜。

2019-10-11 34 浏览
年頭去台灣,都已經有好多新派嘅牛肉麵、拌麵盛行,好多鋪頭都要大排長龍,更加推出自家產品,好多即食麵都可以喺超商買到。香港最近都引入唔少來自台灣嘅品牌,呢間老媽拌麵由A Lin代言,我有追佢fb,所以都不時見到宣傳照老媽拌麵位於荃灣廣場,喺一田買完少少野就過來食飯,晚市大約8成滿座,不過要留意,過左8點零鐘,都有唔少野賣哂。呢度座位不少,木色枱櫈,一般台式野咁嘅格局。入座後,店員遞上餐牌,我地都快快落單,埋單就由客人自行到收銀處。menu幾簡單,麵類分拌麵同湯麵,拌麵6款,有炸醬拌、花雕雞、麻辣牛肉、蔥油雞、擔擔麵同蕃茄雞蛋,價錢係52至78蚊。至於湯麵有5款,有川味三寶牛肉、紅燒半筋半肉、紅燒牛肉、清燉牛肉同美人雞湯,價錢係72至82蚊。麵底可以揀關廟刀削麵或者細麵。台式飯就有滷肉飯同香香雞飯,另有小食例如滷味、水餃、台灣腸、花枝丸等。飲品都係台式,例如鮮奶茶、黑糖朱古力、冬瓜、冷泡茶、仙草茶等,全部都係單點,所以眼見就唔係好多人叫。川味紅燒半筋半肉牛肉麵 (刀削麵)呢個牛肉麵幾好食喎,驟眼睇份量唔多,食落都夠嘅,分別有兩大件牛肉同牛筋,仲有菜同蘿蔔。湯頭油份唔多,幾香,一貫台灣牛肉麵

menu幾簡單,麵類分拌麵同湯麵,拌麵6款,有炸醬拌、花雕雞、麻辣牛肉、蔥油雞、擔擔麵蕃茄雞蛋,價錢係52至78蚊。至於湯麵有5款,有川味三寶牛肉、紅燒半筋半肉、紅燒牛肉、清燉牛肉同美人雞湯,價錢係72至82蚊。麵底可以揀關廟刀削麵或者細麵。

川味紅燒半筋半肉牛肉麵 (刀削麵)
呢個牛肉麵幾好食喎,驟眼睇份量唔多,食落都夠嘅,分別有兩大件牛肉同牛筋,仲有菜同蘿蔔。湯頭油份唔多,幾香,一貫台灣牛肉麵就唔會好辣好辣,純粹吊吊味,最重要係食哂飲左好多湯,都唔會好口渴
牛肉幾腍,唔會太瘦,幾有咬口。
我幾鐘意牛筋,煮得超腍,好有骨膠原感覺。

至於刀判麵都幾特別,薄身煙韌,唔會好粉,比細麵出色

美人雞湯麵 (細麵)
相對來講,雞湯麵較普通,冇牛肉麵性價比咁高,但就適合鐘意清清地嘅麵食嘅朋友
湯頭好清,帶幾香雞味,完全無負擔感。雞肉數件,質素平平,肉質偏老。細麵有少少似日式拉麵,幾掛湯,唔會煮得太腍。

小食點左滷鴨舌同花枝丸,兩款都唔錯啊,前者幾入味,妹下妹下幾過癮;後者彈牙,沾少少醬汁,幾正。

飲料唔錯喎,尤其呢杯仙草茶
留意孕婦係唔飲得嘅。仙草幾香,入口滑嫩,令我諗起台灣。而荔枝綠茶都唔會太甜。

2019-10-07 67 浏览
台灣品牌老媽拌麵,侵襲香港呀 有一段時間都冇食啦 ,有啲懷念佢嘅味道 既然香港開咗 咁就唔使自己煮 去食就得啦 哈哈哈!!! 和牛炸醬拌麵 ( 粗麵 )食呢間一定要揀粗麵 食落有口感 煙銀 , 和牛肉醬 都幾多下架 拌完碗麵幾深色😋😋 食落好夠味 仲有個半山熟留心蛋呀!! 豆乳香香雞飯 同麵一樣 食之前都係要攪拌架 雞系岩岩炸起 仲好熱呀 , 豆乳 = 腐乳 攪拌完之後 鹹鹹地 淡淡腐乳香 😚😚😚 夠哂開胃 新食法 滷水鴨舌 分量好多 一份有成20幾隻 😁😁 滷得好淋 好入味 正呀 !!! 冷泡茶 唔甜嘅飲品 只有呢一種 , 淡淡綠茶香 好解渴!!!
台灣品牌老媽拌麵,侵襲香港呀

和牛炸醬拌麵 ( 粗麵 )

同麵一樣 食之前都係要攪拌架

滷水鴨舌

冷泡茶

唔甜嘅飲品 只有呢一種 , 淡淡綠茶香 好解渴!!!

2019-10-07 47 浏览
自己之前都有買過老媽拌麵返屋企煮,今次同朋友去開荃灣竟然見到原來有門市!即刻衝左入去食下啦!但是時間都幾多人喎,我哋都等左兩三台先入到去,餐廳環境好唔錯我自己叫咗美人雞湯面,個湯勁清甜直情好似飲緊媽咪煲啲雞湯咁,呢個我真係好推介而且配料亦都好足夠朋友叫咗清燉牛肉麵,我都是試咗個湯味道亦都幾出色好香濃嘅牛肉味小食方面,分別叫咗台灣最出名嘅炸花枝丸同埋滷水鴨舌!味道真係你會喺台灣食到大街小巷嘅小食味!呢個時候一杯啤酒就真係一流!我自己叫咗個高山冷泡茶!而朋友就叫咗個仙草茶!我對呢餐好滿意喎!可能唔係自己煮人哋真係會煮得出色啲啦,不過個美人雞湯真係好好味大家真係可以去試吓

我自己叫咗個高山冷泡茶!而朋友就叫咗個仙草茶!

2019-09-16
今日去到荃灣廣場,由於唔係太肚餓嘅關係,所以都係諗住搵啲輕食,突然間俾我哋見到有臺式面,仲要睇宣傳話係得獎嘅拌麵,噉就去試下啦。餐廳都係走時尚簡約風,簡簡單單咁樣,格局亦都有少少似快餐店。睇睇餐牌,性價比都幾高,叫得老媽拌麵,當然要試佢嘅拌麵啦,同埋都要叫返幾個臺式小食,懷緬一下喺臺灣嘅日子。呢度嘅職員都非常殷勤,為我哋介紹咗唔同嘅小食同埋飲品。和牛炸醬拌麵。食落真係有好香嘅和牛味,同埋由於我揀咗幼面,都係上嚟食口感唔錯。佢個面仲有啲蘿蔔條,青瓜條同埋煎蛋,撈起上嚟食嘅時候好有層次,食落都幾爽架。麻辣牛肉拌麵。朋友就揀左粗麵,佢話啲牛肉都幾好食,而且最緊要係夠辣,食得辣嘅佢都覺得啱啱好,而佢呢個面係配上溏心蛋嘅。炸雞扒。毫無疑問呢個係必叫嘅,炸雞扒非常鬆脆,而且調味做得幾好,鹹鹹地幾過癮,所以食落好有滿足感。高麗菜餃子。呢度職員嘅推介,職員話用高麗菜包餃子係非常罕見,一定要叫我哋試下,食落個質感都幾有趣,好似食緊小籠包噉樣,唔錯唔錯。滷水鴨舌。呢個鴨舌性價比超高,我估唔到佢咁大碟,你話有二三十條我都信,食落啲鴨舌非常之淋身,而且都幾入味,非常推薦。黑糖珍珠奶茶。呢個係朋友飲嘅,雖然落左

和牛炸醬拌麵。

麻辣牛肉拌麵。

炸雞扒。

高麗菜餃子。

滷水鴨舌。

黑糖珍珠奶茶。
呢個係朋友飲嘅,雖然落左黑糖,但甜度其實都係啱啱好,所以都係幾好飲嘅。

冬瓜檸檬。
呢個就係比較少見d嘅臺式飲品,亦係職員推介,飲落去檸檬同冬瓜味都突出,飲落去涼涼地,唔想飲奶茶嘅朋友可以試下呢個。

總結,食物質素都唔錯,推薦坊間比較少見嘅和牛拌麵同埋高麗菜豬肉餃子
2019-10-05 52 浏览
咁啱去到荃灣就周圍搵吓有咩好嘢食,喺荃灣廣場嘅呢間老媽拌麵,主打台灣菜,望落去個菜單都好似OK,不過價錢有啲貴,但係都決定試吓新野。咁啱冇咩胃口就叫咗清淡啲嘅番茄蛋拌麵,有得揀半粗面定幼面,我就揀咗粗面啦。不過我覺得味道真心麻麻,蕃茄炒蛋係一道家常菜,要煮得比屋企好食唔容易,呢一個完全冇任何令人驚艷嘅位,本來仲對個拌面好大期望,畢竟嗰店名都係叫做拌面,以為好好食,點知食落去其實好普通。隔離位嗰對夫妻叫咗鴨舌同埋拌面,聽到佢哋邊食邊話好貴,而且味道都係好普通。其實真係建議返餐廳要喺個餐單度加返「推薦」嘅菜式,如果唔係真心唔知邊個係最好食囉,而食客比得咁貴嘅價錢唔係想食自己都整到既味道.....好彩lunch set來講都算比晚餐平, $70包嘢飲,但係只係好普通嘅仙草茶或者高山冷泡茶,我就揀咗冷泡茶,但係對我嘅感覺就好似係比食$50嘅嘢夾硬要你買支$20嘅嘢飲咁樣,嘢飲嘅唯一好處係用膠樽獨立包裝,飲唔晒都可以拎走😂呢個價錢真係食茶木好過

呢個價錢真係食茶木好過
2019-10-04 33 浏览
以前食老媽拌麵,都是在超市買回家煮。最近開了實體店,又在公司附近,正好Lunch時來試一下。 食店門口有大大個Ali紙牌,店內環境寬敞,座位亦寬闊。除了正常餐牌外,還有一個午餐及下午茶餐牌,午餐價錢由$5X到$8X等,而下午茶則由$4X至$5X不等,基本上是一個主食配飲品,另收加一服務費,價錢上有點貴。我到達的時候大約2:20,即是還有10分鐘就到下午茶時段。所以我等到2:30才下單。老成都擔擔麵配台灣仙草茶$56 可以選粗麵或幼麵。餐牌上標誌了辣椒,即是這個麵帶辣。雖然我本身不能食辣,但以往食其他店的擔擔麵都不算辣,所以今次大擔挑戰一下。可能因為是下午茶餐的關係,所以麵上枱時覺得較細碗,如以前食過的擔擔麵一樣,麵上淋了花生肉碎,旁邊有配菜,但跟其他擔擔麵不同的,就是配了一個半熟蛋,中間的蛋汁仍未熟。至於醬汁,在麵下面,所以將麵跟肉&汁撈勻時,記得由最底撈起~~~~撈的時候,麵都綑在一起,所以有點難,麵軟硬適中,夾住花生肉碎一齊食,一啖有不同口感。味道方面,的確有點辣,辣中帶麻,但對於平時不食辣的我來說,仍然入到口,而且覺得十分惹味。仙草茶夠冰凍,不會太甜,而且最愛有仙草啫喱,不過如
食店門口有大大個Ali紙牌,店內環境寬敞,座位亦寬闊。

老成都擔擔麵配台灣仙草茶$56

可以選粗麵或幼麵。

仙草茶夠冰凍,不會太甜,而且最愛有仙草啫喱,不過如果可以多一點啫喱就更好了~~~
2019-10-03
  • 老成都擔擔麵
2019-10-03 53 浏览
其實閒時我都會買台灣既拌麵自己煮, 最鍾意食蔥油味, 試過幾款反而"老媽拌麵"未食 過, 知道"老媽拌麵"新開喺荃灣廣場, 咁啱約咗朋友在荃灣就去試下喇。老成都擔擔麵朋友鍾意食辣, 見到幅相都幾吸引就叫咗呢款, 都幾麻幾辣, 但又唔會辣到食唔到, 奲埋花生粒肉醬係幾正, 而且每碗仲有流心蛋同蔬菜都幾豐富。蔥油嫩雞拌麵話明拌麵, 上枱後梗係自己拌勻醬汁, 蔥油好香, 嫩雞夠哂健康, 我幾鍾意個味道, 又唔會太油。炸大雞排又厚又大件既炸雞排, 保留肉汁嫩滑, 外脆內嫩的, 十分滋味。酥炸甜不辣未食過甜不辣就點黎下, 原來係煙煙靭靭, 好q彈, 而且係又甜又酸又有少少辣嘅味道, 好得意。 黑糖珍珠巧克力近來都好興黑糖珍珠, 但比較少有朱古力, 黑糖好香甜, 鍾意黑糖唔好錯過喇~ 推介!

老成都擔擔麵

炸大雞排

酥炸甜不辣

黑糖珍珠巧克力

2019-10-02 30 浏览
台式拌麵是我比較喜歡的食物之一,所以每次見到都忍唔住入去試下,務求找到最正最合我心意的味道。和牛炸醬拌麵:幼麵的麵質爽口,表面的煎太陽蛋煎至香脆,炸醬裏面混合了豆乾,拌麵一流。地獄麻辣牛肉拌麵:麻辣牛肉十分入味,麻辣味既香且辣度都可接受,不過整體較咸。滷牛腱:牛腱炆得都算腍,滷水味道未夠濃郁,略欠點火喉。炸大雞扒:雞扒是最好味,炸至外層酥脆,保留了雞扒肉汁不至太乾。老媽黑糖珍珠巧克力&洛神花茶:巧克力比較甜,配煙韌的珍珠;洛神花茶酸甜開胃。

滷牛腱:牛腱炆得都算腍,滷水味道未夠濃郁,略欠點火喉。

2019-10-02 25 浏览
今次去食~連Sammi都話正嘅「#老媽拌麵」~ 台灣拌麵過江龍🐉川味紅燒半筋半肉牛肉麵 滷牛入味 爽口 湯有少少辣 粗麵即刀削麵有掛湯能力 湯底牛味濃 又清甜😋豆乳香香雞飯 其實就是腐乳撈飯 加 香脆鹽穌雞粒 份量好多 咸香脆食到唔停口🥳滷鴨舌 都幾爽口 滷味八角味重 如果有麻辣味選擇會更加好🥰澎湖花枝丸 炸得幾香口 記得點醬汁食😌黑糖珍珠鮮奶茶 珍珠煮得軟硬適中 好水準👍🏻黑糖珍珠朱古力 好濃郁朱古力香 配黑糖是味覺新享受🙌🏻 . . . 📍老媽拌麵 Mom's Dry Noodles 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓441A號舖

今次去食~連Sammi都話正嘅「#老媽拌麵」~
台灣拌麵過江龍🐉

好濃郁朱古力香 配黑糖是味覺新享受🙌🏻

📍老媽拌麵 Mom's Dry Noodles
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓441A號舖
2019-10-02 84 浏览
中午來到荃灣廣場,要找間坐得不太多人的店午飯,來到5樓發現這間新餐廳名字很熟悉「老媽拌麵」 一看原來是來自台灣的,還有Alin代言~午市套餐大概 $7-80,包一杯飲品我點了「蔥油雞老媽拌麵」 上台有溫馨提示要趁熱攪拌,很喜歡這種幼身的麵條, 蔥油加醬汁很香,拌麵吃可以吃很多可惜份量少了一點,可以加麵就好了朋友點了美人雞湯麵,湯底就是清清的雞湯,感覺很健康,還配上很多蔬菜,雞肉很滑,如果味道比較起來還是選拌麵吧
蔥油雞拌麵
中午來到荃灣廣場,
要找間坐得不太多人的店午飯,
來到5樓發現這間新餐廳
名字很熟悉「老媽拌麵」
一看原來是來自台灣的,還有Alin代言~
午市套餐大概 $7-80,包一杯飲品

我點了「蔥油雞老媽拌麵」
上台有溫馨提示要趁熱攪拌,
很喜歡這種幼身的麵條,
蔥油加醬汁很香,拌麵吃可以吃很多
可惜份量少了一點,可以加麵就好了

朋友點了美人雞湯麵,
湯底就是清清的雞湯,感覺很健康,
還配上很多蔬菜,雞肉很滑,
如果味道比較起來還是選拌麵吧
美人雞湯麵
蔥油雞拌麵
美人雞湯麵
  • 蔥油嫩雞拌麵
2019-10-01 1038 浏览
超巿買過來自台灣的「老媽拌麵」即食麵,剛推出時蠻火紅的。沒想到竟然有實體食店進駐過來。門口有一大塊代言人A-Lin人形牌歡迎。店面實木設計為主,座位也相當寬敞。作為「老媽拌麵」的招牌,這碗麵絕對是必點的。拌麵用上關廟細麵,其他款可另選刀削麵,不過這款嫩雞拌麵只可配幼麵。店員上餐時溫馨提醒要盡快拌勻,否則麵條會糊作一團。拌麵醬是蔥油跟XO瑤柱醬,煙韌的細麵條掛汁後蠻惹味的。嫩雞肉片頗多的,有6-7塊的份量,似是普通白切,但嫩滑度可以再提高一點。另一台灣名物——滷肉飯也是不得不點的項目。滷肉滷得入味,五花腩豬肉切粒,每一口時而有瘦肉軟腍口感,時而有豬脂肪的油香。再加入彈牙魷魚圈,佐以珍珠米飯,三扒兩撥便清碗了。拌麵跟滷肉飯也同樣配了半隻溏心蛋,雞蛋滑溜又很濃蛋黃香。滷鴨舌份量不少,鴨舌入味,帶著花椒八角滷水料的香氣。食用時,好像還感覺到有微微酒香,難道也下了少許廚用酒來滷嗎?鹽酥雞扒炸得非常香脆,不期然想起台灣夜巿,雞皮入口有著脆卜卜的聲音。一大塊雞扒切成5小塊,雞肉稍嫌不夠嫩滑,但贏在味道有陣陣鹽味咸香。筆者向來喜歡喝台灣冬瓜茶,冰涼解渴。這杯加了2片檸檬,酸酸甜甜也是不錯。
超巿買過來自台灣的「老媽拌麵」即食麵,剛推出時蠻火紅的
。沒想到竟然有實體食店進駐過來。

門口有一大塊代言人A-Lin人形牌歡迎

店面實木設計為主,座位也相當寬敞。
蔥油嫩雞拌麵

作為「老媽拌麵」的招牌,這碗麵絕對是必點的
蔥油嫩雞拌麵

,煙韌的細麵條掛汁後蠻惹味的。

魷魚圈滷肉飯

另一台灣名物——滷肉飯也是不得不點的項目。

滷肉滷得入味
魷魚圈滷肉飯

再加入彈牙魷魚圈,佐以珍珠米飯,三扒兩撥便清碗了
。拌麵跟滷肉飯也同樣配了半隻溏心蛋,雞蛋滑溜又很濃蛋黃香。

炸大雞扒

鹽酥雞扒炸得非常香脆,不期然想起台灣夜巿
冬瓜檸檬

2019-09-30
炸大雞扒
冬瓜檸檬
2019-09-30 67 浏览
估唔到自己第一篇食評會係呢間「老媽拌麵」...野食既賣相實在唔多吸引,所以只係影左一張相。兩個人一共叫左2個主食、2個小食、一杯飲品。川味紅燒牛筋牛肉麵( ($78)-以牛肉麵黎講湯底唔錯,夠濃。-牛肉都算淋,唔奀-但一D辣味都無,最後要問職員攞辣椒油。地獄麻辣牛肉拌麵 ($72)-Menu上面有兩隻辣椒仔,係辣既,仲好咸添...-麵底太淋,D牛肉似茶餐廳既沙嗲牛肉麵既牛肉-蛋係半隻全熟既滷蛋。主食唔OK,好彩小食唔算差,為間餐廳扳回少少分同令餐飯無咁難過。炸大雞扒 ($46)-雞排唔肥,炸得幾乾身百頁豆腐 ($30)-普通。我無咩評論燙青菜 ($22)- 唐生菜配炸蒜甜豉油阿里山高山冷泡茶 ($22)-普通。我無咩評論估唔到我覺我最好食既,居然係個燙青菜個醬汁...最後埋單$297,仲要加一。間舖唔大間樓面都有唔少員工,但全部都係行行企企多。望住碟菜放左係出菜處超過5分鐘先有人上菜。講真,$7X一個麵,咁既質素真心唔OK囉。無乜野,我都係返屋企煮個麵食過好。
兩個人一共叫左2個主食、2個小食、一杯飲品。

川味紅燒牛筋牛肉麵( ($78)
-以牛肉麵黎講湯底唔錯,夠濃。
-牛肉都算淋,唔奀
-但一D辣味都無,最後要問職員攞辣椒油。

地獄麻辣牛肉拌麵 ($72)
-Menu上面有兩隻辣椒仔,係辣既,仲好咸添...
-麵底太淋,D牛肉似茶餐廳既沙嗲牛肉麵既牛肉
-蛋係半隻全熟既滷蛋。

炸大雞扒 ($46)
-雞排唔肥,炸得幾乾身
百頁豆腐 ($30)
-普通。我無咩評論
燙青菜 ($22)
- 唐生菜配炸蒜甜豉油
阿里山高山冷泡茶 ($22)
-普通。我無咩評論

估唔到我覺我最好食既,居然係個燙青菜個醬汁...

最後埋單$297,仲要加一。
間舖唔大間樓面都有唔少員工,但全部都係行行企企多。
望住碟菜放左係出菜處超過5分鐘先有人上菜。
講真,$7X一個麵,咁既質素真心唔OK囉。
無乜野,我都係返屋企煮個麵食過好。
川味紅燒牛筋牛肉麵
2019-09-29
  • 燙青菜
2019-09-30 30 浏览
由於鋪台灣癮又發作🙈但係又去唔到台灣,所以唯有食住啲台灣麵頂住當先啦😂呢家老媽拌麵最近喺荃灣新開左,除咗門口放咗大大個A-Lin之外,入邊亦都放咗放咗好多唔同口味嘅老媽拌麵,保證係正貨👍🏻呢個係地獄麻辣牛拌麵$72,呢種麵叫關廟麵,形狀比較闊身,所以食落更加有咬口之餘,亦都容易鎖住啲辣汁,正❤️牛肉份量都唔少,食落軟嫩,加埋我最愛嘅糖心蛋,滿足😄另外仲叫咗清燉牛肉麵$72 ,呢個麵嘅湯底肉味濃郁,口感清新,如果唔食得辣嘅朋友,可以選擇呢一款😎之後仲叫左個台灣香腸$32,跟足台灣做法,旁邊都放左啲生蒜😝食起嚟口感同味道都更加豐富😍最後仲叫多左兩杯台式飲品,黑糖珍珠鮮奶茶同荔枝綠茶,兩款都唔錯!

牛肉份量都唔少,食落軟嫩,加埋我最愛嘅糖心蛋,滿足😄