2019-11-28 86 浏览
之前已经有听讲过呢个本身只系一个面食嘅品牌,过咗嚟香港开咗几间门市,好好奇点解可以咁犀利,今日一试又明白了!捞面俾人印象系街头小食,但台式拌面就完全唔颓,系材料同环境方面都花左心思店舖以和谐嘅暖黄色为主,以木为主嘅风格好清新舒服,亦俾人随意自在嘅感觉。建议钱转饮品,平过单叫一半,亦抵饮过街外饮品店1.私房花雕鸡拌面分量来讲唔算好多,大食嘅男仔呢应该未必够食啦,但系女仔呢就刚刚好嘅不过我好欣赏佢嘅食材好新鲜,系摆碟方面亦都好有心思,花雕鸡好入味,配上香甜嘅汁,仲有一粒粒完整嘅杞子,睇得出好真材实料,肉系连骨嘅鸡件好有口感,亦都唔会鞋,唔会带有肥肉食起嚟,好清新!配上好少甜味但清凉嘅仙草茶就岩唔,真系有得啜系草本嘅味道。2.花枝丸一份有六粒,岩哂同人分享,咬落唔厚粉,所以外皮好脆,入面有爽口嘅鱼肉,推荐!3.和牛炸酱拌面和牛炸酱呢个配搭好有新意,味道无想象中浓,反而系几清香唔会辣,配上半熟嘅太阳蛋搅匀后,蛋汁令面条更加香,葱同青瓜丝就口感爽脆。ps.如果你喜欢大啖大啖肉咁食,呢个未必适合你4. 黑糖珍珠鲜奶赞!平时好怕呢种饮品,睇开我食评都知从来无post过,今次一试,奶好香滑易入口,偷望

建议钱转饮品,平过单叫一半,亦抵饮过街外饮品店

1.私房花雕鸡拌面
花雕鸡拌面

配上好少甜味但清凉嘅仙草茶就岩唔,真系有得啜
系草本嘅味道。
花枝丸

3.和牛炸酱拌面
和牛炸酱拌面

ps.如果你喜欢大啖大啖肉咁食,呢个未必适合你

黑糖珍珠鲜奶

4. 黑糖珍珠鲜奶
赞!平时好怕呢种饮品,睇开我食评都知从来无post过,今次一试,奶好香滑易入口,偷望到入面用真鲜奶,黑糖好香又唔太甜,珍珠好QQ。

ps.店内不设甜度调整,跟足台湾口味,但平日饮台式饮品叫三分糖嘅我都好钟意,真系恰到好处,虎唔虎纹对我真系唔重要,加$15性价比真心高

买包老妈拌面本身都唔系好平,加少少落店感受下台湾风味,配上特色小食,都值得嘅!

花雕鸡拌面
花枝丸