2006-03-08 16 浏览
同男友o黎呢度食過兩三次, 覺得佢d壽司幾抵食~ 三文魚又平, 又肥美, 讚! 講質素同峰、板前唔會相差太多, 但好在唔駛等咁耐~ 至於佢d北海道空運o既魚, 個人就覺得冇乜特別~ 不過, 發現呢度o既質素都幾飄忽o架! 頭一次o黎好多o野食落都算ok, 但好普通; 點知第二次突然又好o左好多喎, 又新鮮o左, 又大件o左. 真係要好好控制下d質量先得啦!
同男友o黎呢度食過兩三次, 覺得佢d壽司幾抵食~

2006-03-05 11 浏览
有晚行過永遠都咁「墟陷」既板前壽司﹐想試下係唔係真係咁好﹐點知竟然要等100張抬(!!!),所以放棄左﹐反而去左呢間羽壽司。裝修唔錯﹐不過D檯都幾逼。服務都OK正常。D魚生幾新鮮﹐大件到'kum'住晒D飯﹐所以我覺得幾抵食。另外軟殼蟹手卷都好好食﹐基本上次次去都有叫。而家我逢親想食壽司都會去呢間﹐但係好似越黎越多人黎呢間食﹐以前都唔駛等架>.<

2006-03-01 0 浏览
今日天氣很寒冷,但係又好想食壽司,去到板前又要等位,見到行前D有間羽壽司,就去試,估唔到食物新鮮,侍應服務又好,我地一行三人,等迴轉,或者迴轉位唔係太多,等左大約半個鐘就有位,坐底第一件事就囉我最鍾意三文魚壽司同帶子壽司好味又大件,我地仲試羽龍卷,好得意好似毛蟲咁樣但係個口感好Frash,赤貝壽司係我食過咁多間最大最爽最甜一間,食到一半有侍應走Sall我食咩竹地蝦壽司,20元咁咪試囉,點知又幾好食,又大隻又鮮甜,總之呢間羽壽司我會再,下次試下尖東個間。Very Good!!!
2006-02-27 7 浏览
尋晚同兩個朋友黎食, 原本諗住食阪前, 但實在太多人, 所以黎左呢度, 出面派籌既姐姐好nice, 等左大約半個鐘到就有位, 仲要係大卡位, 好開心點左三文魚壽司, 火灸三文魚壽司, 海膽壽司, 芥辣八爪魚壽司, 黃金蝦卷, 香芒三文魚卷, 軟殼蟹手卷, 同當晚即劏既池魚壽司三文魚壽司9蚊但片三文魚超大件, 食得好過癮, 其他都算係唔錯, 頗新鮮, 但池魚壽司上既池魚好細片, 好un 好多筋, 無咩鮮味, 唔係好抵食, 軟殼蟹手卷好熱(我估係軟殼蟹剛炸好), 搞到個手卷好快就塌左落黎, 另外有時d 壽司飯係熱既, 可能煮唔切既關係, 如果可以改善下就算很不錯了overall service 都算係咁, waiter 即叫即到, 頗有禮貌我覺得唔需要排長龍食峰同阪前lor
我覺得唔需要排長龍食峰同阪前lor
2006-02-26 5 浏览
同朋友行完街見肚餓就去左銅鑼灣個間羽壽司食野,見有活魚食想試下,但都幾多人排隊下,我地3個人都排左一段時間終於有位,點知入到去我見成間鋪都冇位,只有一張梳化台(但我地係等迴轉),我地3個企左係度,冇人理我地,有個西裝好似扮睇唔到我地即刻行開,我地就問D侍應咁點,之後又有一個西裝行過黎同我地講叫我地坐梳化台,我地話係要迴轉台,佢地話而家冇位,咁我地見等咁耐照坐啦~但坐左唔夠一分鐘個西裝又行過黎同我地講張台唔係我地,有其他客人等,叫我地起身再安排其他位比我地,好過份...我地都等左好耐,有咩理有叫我地起身比其他人坐,咁我地唔係客人咩??我地就好嬲起身走左就左,我以後都唔會再黎食野,完全唔得...
2006-02-06 9 浏览
之前聽細妹RECOMMEND,咁0岩今日出CWB又經過,咁咪去試0下啦!我同男朋友未夠6點坐底,成間0野得10幾個客,諗住0的師傅會整得快,所以先唔將0的ORDER FORM一次過俾佢0地!等緊0個陣,發覺張枱係"笠遲遲"囉!到有0野0黎喇,味道只係一般!三文魚有根,唔軟身,舊飯仲要係凍0既,最唔得係一夾就散!唔知係我唔識揸筷子定係佢0的筷子有問題,我係夾唔到0野,我都係第一次用叉食壽司!最尾一次落ORDER等0左好耐都唔0黎,當時都係得10幾個客!0的師傅都唔知0係到做咩,切三文魚,但係又唔見有三文魚壽司出喎!條輸送帶來來去去都係0個0的!客唔多0者,但係0個陣已經係晚市啦!男朋友唔滿意,即刻話埋單,仲要CANCEL晒我0地0既LAST ORDER,叫佢唔好0黎!我0地第一次食壽司埋單$84,仲要係一毫子TIPS都冇俾!最諷刺係我0地只係食0左半個鐘都冇!我0地行多陣街係要再去食過0野!一句到尾,味道真係一0的都唔及和花亭!我0地一路食就一路將佢同和花亭比!和花亭真係10萬個好過佢!!!!!我肯定以後都唔會再幫襯!!!!!

我肯定以後都唔會再幫襯!!!!!
(非会员)
呢間迴轉既師傅係我見過咁多間日本餐入面最利害既...能夠即叫即開活魚....令sushi保持到最新鮮.........本人從不因名牌而去食o野...如x前...xx亭...元x.比起呢間....羽可算話係最好...只是waiter and waitress態度比較不太好......
2006-01-12 6 浏览
12月尾果陣同男朋友去完海洋公園..出到去銅鑼灣搵野食...見到羽壽司新開既.. 咪入去試下~見到都唔少款壽司揀..重有d係要岩月份先可以食既魚~~果d魚真係好食..好鮮甜~亦都叫左個最愛食既"親子卷"(即三文魚+三文魚籽壽司)..味道一般..板前比較好~~當大家食到尾聲都食到好高興,重話下次唻食...點知就見到d壽司傅手勢極有問題~~所以大家都話一年內會bad list呢間壽司店唔會唻食~~
12月尾果陣同男朋友去完海洋公園..
2006-01-11 0 浏览
吃過一次,價錢平,D 魚生都OK既,不過我覺得峰壽司好D!
吃過一次,價錢平,D 魚生都OK既,不過我覺得峰壽司好D!
2006-01-11 31 浏览
我想介紹的司是帶子,赤貝,乳龍蝦,仲有季節先有鰤魚司,呢D司係我食過咁多間最好司,又大件又鮮甜,仲有唔係成日都有珍珠蠔壽司,(因為我去兩次都只係食到一次咋)另外仲有個魚奶湯同炸墨魚咀都係相當唔錯選擇,比起峰司同板前好好多,由其係服務個一方面,相比起羽司實在好太多,我一定會再去。
2006-01-10 8 浏览
試了赤貝、三文魚、章紅魚、油甘魚、帶子和蟹柳壽司。單以魚/海鮮來說,新鮮好味,帶子更是我食過香港的迴轉壽司中最鮮甜的!食後沒有苦味,而且同樣價錢較板前更大粒。如果我是來食刺身的話,我會推薦此店。問題是他們的壽司飯-- 太軟、太粘、和太有飯味!我的感覺是在用白飯送刺身,而非在食壽司!另外,向來自問食壽司的量都頗大,每次一個人都要食十碟以上才收手。這次由於飯的問題,加上飯完全沒有醋的味道中和一下,食了6碟已經很飽很滯。我不太會俾分,原本魚的味道是值得笑臉的,但因為飯的問題,我只可以俾OK。

2006-01-10 0 浏览
早排偶然係銅鑼灣見到呢間壽司鋪分店(總店係尖東),所以上個星期有時間走去試試。o的壽司OK 喎! 魚生大件、飯唔錯,招呼唔錯;但唯一問題係衛生.....我唔明點解吧個壽司帥傅有病都比去係到整野食(個日有6、7個人係到整壽司呢!),另外好似有小生物係到走,所以希望負責人改善下啦! (因為我覺得你地同"峰"壽司有得比,而我對"元氣"已經好失望---> o的壽司好唔掂。)我會再去食o架!!!P.S. 唔知依o架仲有無會員做呢? 有9折o架!

我會再去食o架!!!

P.S. 唔知依o架仲有無會員做呢? 有9折o架!
2006-01-09 11 浏览
我個人認為很不俗,雖然種類不算太多,但勝在新鮮。其「季節限定」和「即開即order」的壽司是一大賣點,可品嚐到其他地方吃不到的壽司。 價錢跟「板前」差不多,但不用排個多小時隊,我會選擇再幫襯「羽」壽司。
我個人認為很不俗,
雖然種類不算太多,
但勝在新鮮。
其「季節限定」和「即開即order」的壽司是一大賣點,
可品嚐到其他地方吃不到的壽司

價錢跟「板前」差不多,
但不用排個多小時隊,
我會選擇再幫襯「羽」壽司
(非会员)
to be honest most of the food just follow 板前but may be 板前has more customers...so food is fresher...seems bigger in size toothe price of this one is the same as 板前if I can choose, I would still choose 板前I chose this just because I need not wait in queue!
to be honest

2005-12-15 3 浏览
今日去開銅鑼灣咁又諗起個Friend話有間叫羽壽司,咁我又想食壽司咪去試囉,我同我老公一齊,入到去等一個感覺就覺得好舒服,可能新裝修,好靚又好有聖誕feel,我地兩個人坐係bar,見到D壽司係個迴轉line度好似好新鮮咁咪囉碟三文魚壽司食,嘩原來好鬼大件三文魚,開頭以為D三文魚咁大件D飯實好大粒啦,點知又唔係呀,食食係條line度見到帶子壽司同赤貝壽司,痴線架,我開頭仲以為自己睇錯呀,咁鬼大件,我真係未係其他壽司舖見過囉,食落去原來都好鮮甜喎,食食聽到有位小姐叫咪話有咩日本魚,開頭都無諗註要野,點知有位侍應走sale我,又話好甜又話好小地方食到咪試囉,等一次叫個鰤魚食,呀個侍應真係無點我,好鬼正,我見咁正咪試其他囉,好似叫彷彿同金目鯛,好得呀,仲好鬼甜呀,仲有個魚奶湯同三文魚頭湯,D刺身又夠新鮮又夠凍,一D都唔似之前D人講得咁一文不值呀,仲食到我好鬼飽,食咁多都係3百幾4百元,唔算貴,下次一定會再去。峰壽司同板前壽司我都去過,D壽司都無羽壽司咁好,由其是係D侍應,羽壽司D侍應,真係好好多囉,個個都笑住口咁走招呼你,唔似板前咁黑口黑面,比錢佢仲要受佢氣。
3百幾4百元,唔算貴,下次一定會再去。