2020-06-08 122 浏览
新加坡打邊爐第一次試,成間店比我既感覺好少女全pink的裝修,今次係OpenRice 上即晚book位都仲有位 仲有7折優惠 如果直接walkin得8折😹講返主角 湯底係菌湯、蕃茄湯(味道正正常常,無乜特別)我地2個女仔點左一份牛肉(全份) 其他一很半份上 岩曬啲又想食得多款式 又唔想叫甘多既人兩人共食左530多元(已7折)🔥cp值還好
講返主角 湯底係菌湯、蕃茄湯(味道正正常常,無乜特別)

兩人共食左530多元(已7折)
🔥cp值還好
2020-06-04 158 浏览
今天與女性好友相約,朋友帶同小孩一同外出,晚飯的時候她說吃火鍋。令我想起之前光顧過的美滋鍋,皆因餐廳設有室內兒童遊樂場,可讓小朋友進食同時亦可以玩樂,而且疫情期間做六八折優惠,十分划算。這間餐廳是來自新加坡的夢幻粉紅主題火鍋店,整體裝潢以粉紅色為主調,而點餐亦是以 iPad 自助形式落單的,餐廳門口位置放有一部扭蛋機作裝飾,以及放有一個玫瑰花熊,可供食客拍照。四季鍋我們選擇了膠原蛋白養顏美容鍋、牆身抗癌松茸野菌鍋、養生藥膳醉雞鍋、清涼解熱雪耳鮮椰子鍋。膠原蛋白養顏美容鍋有菇菌、豆腐、杞子等食材,入口香滑清甜。牆身抗癌松茸野菌鍋味道清淡健康,松茸味道香濃,份量充足。 養生藥膳醉雞鍋入口鮮甜,藥膳味道濃郁,而且有滋補養生的功效。清涼解熱雪耳鮮椰子鍋味道清甜濃郁,椰子味道突出。特色肉拼盤特色肉拼盤的肉類分別有西班牙黑豚香肩、田野鄉村嫩豬肉、美國頂級牛小排、美國安格斯肥牛丁。西班牙黑豚香肩肉味濃郁,軟滑細嫩,田野鄉村嫩豬肉味道鮮美香嫩,美國頂級牛小排油脂分佈均勻,口感鮮嫩多汁,美國安格斯肥牛丁肉味香濃,柔軟多汁。菌類綜合盤菌類綜合盤有五種茹類,分別是黑白松菌、鮑魚菇、鮮冬菇、雞脾菇、金針菇。黑
四季鍋
特色肉拼盤
菌類綜合盤
菌類綜合盤有五種茹類,分別是黑白松菌、鮑魚菇、鮮冬菇、雞脾菇、金針菇。黑白松菌鮮嫩清香,爽滑脆嫩。鮑魚菇厚實肥美,味道清爽,嫩滑彈牙。鮮冬菇味道獨特鮮香,口感滑嫩。雞脾菇入口肥厚,帶有一股特有的杏仁清香。金針菇滑嫩爽脆,味道清香。
牛肉丸半份
牛肉丸用料新鮮,牛肉肉質細嫩,口感嫩滑,牛味濃郁,有牛肉的鮮甜味,整體味道與山竹牛肉丸相約。

芝士蝦丸半份
芝士蝦丸內餡有飽滿的芝士醬,入口芝士緩緩流出,佈滿口腔,質感細滑柔軟,味道香濃,而蝦肉新鮮彈牙,甘甜鮮美。
珍寶鮮蝦水餃全份
珍寶鮮蝦水餃大顆飽滿,餃子外皮薄身嫩滑,內餡蝦肉眾多,入口新鮮,口感清脆鮮嫩,飽滿爽口。
其餘還點選了新鮮雞子半份黑毛肚半份海參半份脆肉鯇魚片全份皇帝菜全份鮮淮山全份,食材入口均新鮮可口,而且餐廳提供31款醬料以及8款生果作選擇,這間餐廳特別之處是可供食客選擇半份,而不是局限全份,務求讓食客可以品嚐多幾款其他食材。
另外我們又點選了自製水果紅茶無糖無限量添加以及竹蔗茅根無限量添加,皆因飲品價錢亦是十分優惠,只需一杯飲品的單價補加少許金額,即可以無限任飲。
而且現在午市亦推出套餐做三五折優惠,下次可以再與朋友相約於此聚餐呢!
整體而言,食材新鮮美味,環境裝潢夢幻舒適,而且更貼心設有兒童遊樂場,十分適合一家大小以及愛拍照人士,是與家人朋友聚餐的好地方。
2020-06-03 137 浏览
今晚朋友聚會,因為朋友帶了小朋友,而美滋鍋卻有兒童小天地,所以選了美滋鍋聚餐。而且這邊的服務也非常好,服務員輕聲細語跟我們解釋怎麼使用IPad點餐。另外,前菜是自助式的,不過要求我們戴口罩取食物,在這個特別時刻里,這樣的要求是點讚的。 選了紅白鴛鴦鍋,紅湯是濃郁的玉米番茄湯。白湯是清甜的椰子湯,在未燙食物前,大家先來一碗椰子清湯,甜化一下胃部。魚皮餃:薄薄的魚皮,很有咀嚼感,皮薄餡多,除了肉,還有黑木耳,口感更爽脆。美國安格斯牛小排:紅肉中帶雪花,再加上適當的煮食時間,便會嘗試到又嫩又不沾牙的美味牛肉。皇帝菜:平時很少吃皇帝菜,沒想到這皇帝菜又鮮又脆,吸了湯底的精華,味道更加深層。最後,還送了柚子沙冰,柚子味很濃,可以清新一下口腔。

最後,還送了柚子沙冰,柚子味很濃,可以清新一下口腔

黎到新加坡過江龍既Pink pink 火鍋店,好多地方都係打卡位,好靚。.門口安排座位後,店員介紹自助區有生果、前菜、醬料自取。.生果:火龍果、橙、西瓜 同 蜜瓜,飯前飯後都可以拎黎食。.前菜:蒜泥青瓜、梅子蘿蔔、涼拌木耳.火鍋湯底揀了滋補養生香辣鍋拼維他命C蕃茄玉米.店員提議可以先飲蕃茄湯,果然好濃郁好蕃茄!.美國安格斯牛小排$139半份份量都算多,牛肉味濃。.西班牙黑豚五花肉$64薄薄的油脂分泌平均的五花肉片,1分鐘就食得。.豬腰$29新鮮既豬腰好少見,呢間火鍋店處理豬腰處理得好好。.脆炸午餐肉$29麻辣鍋加午餐肉係絕配,呢款午餐肉先炸過,變得內脆內軟,又係另一種風味。.台灣新鮮鴨血$29好嫩滑既鴨血吸收埋湯汁,好食。.芝士墨魚丸$49手打墨魚丸中間有流心芝士。.鵪鶉蛋$24我好鍾意食鵪鶉蛋,佢加熱後蛋黃入口即溶,必定要食!

門口安排座位後,店員介紹自助區有生果、前菜、醬料自取。

生果:火龍果、橙、西瓜 同 蜜瓜,飯前飯後都可以拎黎食。
前菜:蒜泥青瓜、梅子蘿蔔、涼拌木耳
火鍋湯底揀了滋補養生香辣鍋拼維他命C蕃茄玉米

店員提議可以先飲蕃茄湯,果然好濃郁好蕃茄!

美國安格斯牛小排$139
半份份量都算多,牛肉味濃。

西班牙黑豚五花肉$64
薄薄的油脂分泌平均的五花肉片,1分鐘就食得。

豬腰$29
新鮮既豬腰好少見,呢間火鍋店處理豬腰處理得好好。

脆炸午餐肉$29

台灣新鮮鴨血$29
好嫩滑既鴨血吸收埋湯汁,好食。

芝士墨魚丸$49
手打墨魚丸中間有流心芝士。

鵪鶉蛋$24
我好鍾意食鵪鶉蛋,佢加熱後蛋黃入口即溶,必定要食!
2020-05-28
2020-05-31 87 浏览
港人最愛的火鍋最近也當了不少港人光顧了,這間火鍋店是新加坡傳入來的,風味和港式的火鍋,有少少不同.食店是用iPad下單的,十分之方便,又比較環保也能夠清楚自己下了什麼東西來吃的.由於疫情關係小朋友的遊樂場也關閉了,若果在疫情過後相信這地方也是不少小朋友喜愛的地方,父母也能夠安心食嘢.這食店的湯底也十分之有名,叫了一個雙併的,一邊是美人鍋一邊是十分香濃的蕃茄湯底,冇用的蕃茄湯底令人大快朵頤.豬肉片也十分之幸運油脂分布十分之平均.鱔片十分之爽口好味到,刀工也十分之好.這個椰青也十分之透心涼十分適合一路打邊爐一路飲.

豬肉片也十分之幸運油脂分布十分之平均.

鱔片十分之爽口好味到,刀工也十分之好.

這個椰青也十分之透心涼十分適合一路打邊爐一路飲.
2020-05-27 64 浏览
見到Openrice 有優惠,再一次去食餐好。全店都是粉紅色的裝修,初時覺得怪怪地,但坐坐下感覺好開心,因為枱與枱之間距離好遠,非常有空間感,原來呢間餐廳係喺新加坡開過來,以美顏湯底作主打!我先吃點前菜小食。這個新加坡名物「黃金魚皮」新鮮即叫即炸,鹹蛋黃均勻沾滿每一片魚皮,輕薄香脆,調味也是剛好,不會死鹹或太重調味,仲要熱啊!必食!😜首先點了湯底,選擇了鴛鴦湯底,一半是膠原蛋白養顏美容鍋(HK$110),另一半是蕃茄湯底。把食物放進湯底之前,餐廳的建議是先喝一口膠原蛋白湯,每一口都含有豐富膠質,還覺得有點黏的感覺。還未開始已經飲咗三碗湯!😅湯入邊仲有白白滑滑嘅豆腐,食晒之餘再叫多一碟!另一道是「魚三角」(HK$54/半份 ),魚鮫位啖啖肉又特別滑身!薄薄的豬頸肉,估唔到入口都非常爽口,冇咗油膩感,好好味!食物方面,價格亦不貴,平均都有中上水準,而且服務非常之好。

見到Openrice 有優惠,再一次去食餐好。

薄薄的豬頸肉,估唔到入口都非常爽口,冇咗油膩感,好好味!

食物方面,價格亦不貴,平均都有中上水準,而且服務非常之好。
2020-05-09
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
2020-05-25 169 浏览
今日去了旺角,去試吓朋友介紹嘅美滋鍋,地點非常方便,位置左旺角登打士街26號家樂坊8樓,由旺角地鐵站E2出口,行5分鐘就到,非常方便上到去餐廳門口,已經有禮貌嘅服務員幫我地量體溫,再問我哋幾多位,好快就可以入餐廳坐低,有店員詳細嘅解釋,再睇過餐牌,今次決定點過鴛鴦鍋,長生抗癌松茸野菌鍋配 滋補養生香辣鍋餐廳用電腦下單,有相睇,非常方便開始之前,先裝好配料,見到配料區,真係壯觀,仲有攻略教你點樣調配, 十分周到美國安格斯牛小排,超好味,絕對係鎮店之寶,一定要試牛舌,薄薄嘅牛舌,淥幾秒可以上碟,非常爽口嫩肩小羔羊肉,一啲都唔「蘇」,肉質香嫩,入口嫩滑鴨血,個人來講,好喜歡吃豬紅,今次試一試鴨血,感覺好新鮮豬肉卷,因為係豬肉,所以要淥熟一點,淥個五分鐘就食得,又係必食之選年糕,有出色嘅湯底,唔好浪費,年糕浸入晒美味嘅湯底,非常咁好味

餐廳用電腦下單,有相睇,非常方便

美國安格斯牛小排,超好味,絕對係鎮店之寶,一定要試

牛舌,薄薄嘅牛舌,淥幾秒可以上碟,非常爽口

嫩肩小羔羊肉,一啲都唔「蘇」,肉質香嫩,入口嫩滑

鴨血,個人來講,好喜歡吃豬紅,今次試一試鴨血,感覺好新鮮

2020-05-25 122 浏览
很久沒打邊爐,這排都打了幾次。其中一間我最愛的是美滋鍋。很喜歡裝潢,全部是粉紅色,而且湯底養顏theme, 岩哂女仔。今次選了花膠湯底,落料前可以先飲湯,之後再落料。今次叫了美國安格斯牛小排( $278),真的非常新鮮好味,牛隻最精華的部位,肉質細緻軟嫩,油花比例均勻,口感並兼。 火鍋片每片厚度適中,帶來最完美口感,入口即溶!而芝士蝦丸 ($49 )蝦非常彈牙,中間的芝士非常CREAMY。 美國桶蠔 ($168) 新鮮冇腥味,入口啖啖肉。其他配料如蟹子墨魚滑($98)都非常有水準。

2020-05-24 123 浏览
很久沒吃火鍋了,難得和朋友相聚,要搵間好野食好點。膠原蛋白美顏鍋這個鍋很正,先試試湯,非常香濃入味,富骨膠原,還有豆腐,我飲了3碗湯才開始吃火鍋美國安格斯牛小排 $278平時火鍋都會吃肥牛 今次豪一點吃安格斯牛。放於鍋中輕輕一焯就可以吃,非常滑,富牛味美國桶蠔 $168非常大隻,根據指示放鍋中3分鐘,蠔肉很厚,富咸香蟹子墨魚滑$98非常彈牙,很滑很好吃芝士蝦丸 $49蝦丸彈牙,芝士帶點點咸好夾。竹庶矛根有一個任飲的選擇出面還有生果,橙,蜜瓜,西瓜,火龍果。
很久沒吃火鍋了,難得和朋友相聚,要搵間好野食好點。

膠原蛋白美顏鍋

美國安格斯牛小排 $278

美國桶蠔 $168
非常大隻,根據指示放鍋中3分鐘,蠔肉很厚,富咸香

蟹子墨魚滑$98
非常彈牙,很滑很好吃

芝士蝦丸 $49
蝦丸彈牙,芝士帶點點咸好夾。

竹庶矛根有一個任飲的選擇

出面還有生果,橙,蜜瓜,西瓜,火龍果。
2020-05-20 1903 浏览
雖然天氣已經開始酷熱,但無減我們吃火鍋的慾望,尤其疫情期間不能打邊爐,今晚就來美滋鍋食個夠。餐廳位於家樂坊八樓,一反典型火鍋店的故有形象,裝潢以少女風的粉紅色為主題,而且地方寬敞,大部份座位都是卡位,坐得十分舒服。餐廳現時有6.8折的優惠,興客人共渡時艱!餐廳十分先前以ipad下單,菜單選擇非常多樣,而火鍋配料亦可以點半份,十分適合二人同行。火鍋蘸料選擇頗多,衛生情況極佳,個人喜好只要生抽香醋加上蒜泥芫茜,輕輕點綴即可,品嚐湯底及食材自身的味道,亦有多款涼菜及生果可以餐前餐後自行取用。四季鍋鍋底可以選單拼、雙拼及四拼,價錢不會差太多,貪心的我們當然要選四拼,嚐試不同的湯底。最特別的一定是招牌的膠原蛋白養顏美容鍋,以豐厚的雞湯作底蘊,富有大量的骨膠原,一呷鮮香十足,回味悠長,而其他鍋底湯頭亦真材實料,味道水準可說是全港數一數二。日本香肩白豬肉片半份的豬肉份量亦絕對不少,油脂分布恰如其分,厚薄適中,千萬別怕太肥,因為口感極佳,肉嫩脂爽,肉味濃郁。黑毛肚毛肚是麻辣火鍋經典食材之一,將毛肚攤開單層輕輕灼15秒,入口鮮香嫩脆,其實與其他鍋底也十分合拍。綜合滑有三款墨魚滑、蝦滑以及豬肉滑,每款都有

餐廳現時有6.8折的優惠,興客人共渡時艱!
四季鍋
綜合滑
有三款墨魚滑、蝦滑以及豬肉滑,每款都有口感和味道的不同,當中以墨魚滑最為出色,鮮味彈牙。
炸響鈴/老豆腐
火鍋遇上優質湯底,必須來一客炸響鈴和老豆腐,放入鍋底吸收味道,一口咬下,湯汁在口中蕩漾。

萵筍片/竹荀/蓮藕/冬瓜
其實很怕火鍋吃有菜葉的蔬菜,因為會把油脂吸收,故此以萵筍蓮藕這類不吸油份的蔬菜似乎會更適合及健康,同時能吃到自身獨特的味道和口感,更有火鍋店少見竹荀。

竹蔗茅根
$23元無限任飲的竹蔗茅根,簡直是賣大包,正好清熱下火。
2020-05-20
2020-05-20 119 浏览
入座後,用IPAD落Order, 但部機hang到某個時間就會lock機,但侍應無預先講密碼你知,要你問先講你知而食物質素一般, 又貴又唔抵食最激氣係服務態度極度差劣, 整跌我樽啤,倒瀉左d都唔道歉, 抹完枱就走左去,算,當你一個特別例子唔同你計較點之之後連續兩個都係咁,我未食完啲食物,擺明張枱仲有幾樣野食,佢行埋黎就熄咗我個爐, 問都唔問聲, 熄完就行左去,咁我咪開番個爐囉,跟住再黎多個熄我個爐,我岩岩先落左d菜㗎咋, 大佬!!! 趁我地傾緊計就行埋黎問都唔問熄爐,不知所謂!我話我地仲打緊喎,再另一個侍應行過聽到,只係講句對唔住,都無幫我地開番個爐!!!算點先?!呢次係我喺香港食嘢以嚟最差嘅一次, 真係澳牛啲企堂 都好過佢, 劣唔會再幫趁呢間,免費都唔會黎!

而食物質素一般, 又貴又唔抵食

唔會再幫趁呢間,免費都唔會黎!
2K
2020-05-20 104 浏览
🇸🇬新加坡⭐️超人氣⭐️美顏火鍋店 #美滋鍋💕 💕🛋店內環境非常寬敞舒適,以招牌迷人粉嫩的室內設計及裝飾🎀讓各位女士們瞬間化身成 #夢幻公主👸🏼第2次食依然咁好味😋 店內更設有寶寶樂園,小朋友可以在這裡玩呢,不過因為疫情關係現時暫停開放! ====—====—====—====—打邊爐前,可以先到醬料區取些水果如西瓜、火龍果、橙、蜜瓜;小食如花生、醃青瓜、醃蘿蔔的小食,醬料連小食區按人頭收費每位$20 更可自由配搭DIY醬料,店內提供多款醬料,梗有一款岩你! 點菜是以平板電腦下單,只需剔選食材後按一下「提交」便可,方便又快捷。 #招牌養生美顔湯底💃🏻 同埋 #新鮮食材 集合左#四川麻辣香料🌶 同埋台灣 #藥膳湯底的火鍋文化❤️顛覆傳統火鍋體驗🍲 可以揀單拼鍋、雙拼鍋或四拼鍋,自由配搭湯底,配搭的湯底價錢也是不同的。 我和朋友選了🍲四季鍋($232),一次過試勻四款唔同湯底。湯底煲滾後,店員先教我們品嚐一下湯底味道,椰子鍋清甜又解渴,超美味。香辣鍋香辣惹味,養顏美容豆乳味香濃,醉雞鍋藥膳味道突出。 💃🏻膠原蛋白養顏美容鍋($68) 🐥養生藥膳醉雞鍋(
🇸🇬新加坡⭐️超人氣⭐️美顏火鍋店 #美滋鍋💕
====—====—====—====—

更可自由配搭DIY醬料,店內提供多款醬料,梗有一款岩你!

💃🏻膠原蛋白養顏美容鍋($68)
🐥養生藥膳醉雞鍋($58)
🌶滋補養生香辣鍋($48)
🥥清涼解熱雪耳椰子鍋($58)
配料相當新鮮,而且選擇夠多,大部份食材還可以點半份,更設有多款拼盤,方便客人可以多試幾款不同的食物。
🐷田野鄉村嫩豬肉($44/半份)
嫩豬肉放在香辣鍋上煮非常香口惹味,肉質鮮嫩可口,。

🐙蟹籽墨魚滑($98/半份)
墨魚滑份量挺多,墨魚滑上放上大量蟹籽,墨魚滑肉質爽彈,鮮味可口。
🎋竹笙($34/半份)
竹笙是最新打邊爐喜愛的配料之一,索曬湯底味道,超正!
🤎鮮淮生($19/半份)
鮮淮生新鮮粉嫩,正!
我和朋友都是薯粉控,所以都點了2份不同粗幼的薯份

🍠紅薯寬粉($16/半份)
寬粉厚度教寬,口感煙韌
🥔紅薯細粉($16/半份)
細粉入口細滑,放在香辣鍋中味道一流!
另外飲品方面設單杯散叫,或$25任飲熱水果茶、凍竹庶茅根或凍洛神花茶,清熱又解渴,配火鍋一流!
最後,最後還送上甜品檸檬沙冰。冰凍又解渴,吃完熱辣辣的火鍋最岩食一杯降降溫。
====—====—====—====—
2020-05-18
2020-05-19 1004 浏览
有一段時間沒有來這間餐廳打邊爐了,疫情期間亦不能阻礙香港人打邊爐,餐廳差不多滿座!餐廳亦最好防疫措施,進入餐廳前先量體溫及搓手,兒童遊樂設施亦暫時停止使用,每位客人拿醬料時必須先帶口罩,令人食得安心。湯底我們揀選了鴛鴦湯底,滋補養生香辣鍋及清涼解熱雪耳鮮椰湯底,香辣鍋揀選了小辣,辣度不算太辣,但味道夠濃。雪耳鮮椰子湯有很清甜的椰青水味,湯內有雪耳和椰子肉,清甜又滋潤。火鍋配料也揀選了多款不同的食材,而且這裡的食材可以選擇半份的,所以兩個人吃也能吃到多款不同的配料。花雕甘榜雞半份,這款雞雞肉嫩滑,而且花雕味香濃,就算放湯後也能吃到酒香。美國安格斯牛小排半份,牛肉油脂分佈平均,肉質鬆軟,牛肉味香濃。牛舌半份,牛舌厚薄適中,稍稍淥一陣已經可以食,味道香濃。嫩肩小羔羊肉半份,羊肉份量都幾多,油脂分佈平均,食落有少許的羶味。鴨血半份,食麻辣鍋不能少得吃鴨血,這裡的鴨血順滑入味,跟麻辣火鍋很夾。珊瑚蚌,每次打邊爐也會選這款,不論放麻辣湯或椰子湯,也很夾,口感爽口彈牙!豬黃喉半份,這裡很細心,會在單上寫明每款食材需要淥多久,豬黃喉只要跟他提供的時間,便能吃到爽口彈牙的,十分美味!薯仔片、淮山,這兩款
花雕甘榜雞
牛舌
牛舌半份,牛舌厚薄適中,稍稍淥一陣已經可以食,味道香濃。
嫩肩小羔羊肉
鴨血
珊瑚蚌
薯仔片、淮山,這兩款都是夠吸味的蔬菜,放進麻辣湯特別惹味!
竹蔗茅根,這裡有兩款凍飲可以無限添加的,竹蔗茅根味道香濃,也不會太甜,解辣解渴最岩。

這裡的服務很體貼,店員都會很快幫忙加湯加飲品,而且還看到會幫客人剥蝦,下次會再來吃這裡第二款養顏湯底!
2020-05-14
打邊爐一向係我最愛,呢間美滋鍋更係我心頭好!原因係好食得嚟環境靚到可以打卡影相嘅火鍋店真係難得🥰🥰首推膠原蛋白養顏美容鍋,店員推薦我地打邊爐前,就咁飲一碗湯先~湯底味道濃郁🤤入面嘅豆腐又滑又入味!有好嘅湯底,點少得叫啲入味嘅火鍋料呢~叫咗竹笙,蘿蔔,凍豆腐,紅薯粉~ 索到入哂味真係好正🤤🤤 另外要一讚呢度可以叫半份,我同朋友2個人嚟,都可以食到多啲款式!美國安格斯牛小排係我嚟呢度必叫!厚度切得剛好,加上肉質嫩滑,食落好滿足 👍🏻👍🏻蝦卷都好值得一試~入面超多蝦肉,又夠彈牙!飲品方面我就飲咗水果茶,係無糖嘅,仲可以無限添飲!味道唔錯,我飲咗好幾壺😎

蝦卷都好值得一試~入面超多蝦肉,又夠彈牙!

• 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 蝦卷
  • 美國安格斯牛小排
  • 紅薯粉(半份)
2020-05-17 861 浏览
疫情似受控制,條街都比較多人,食肆亦要排隊,我們都開始敢去打邊爐。美滋鍋之前已很想去,今日終於可以一試。位於旺角家樂坊,方便易去。 一入到去就有隻粉紅大bear英文叫Beauty in the Pot, 主打養顏湯底,啱晒女仔!而餐廳亦以女仔最愛的粉紅色調為主,餐廳環境寬敞,我們被安排坐於卡位,我們兩個女仔坐咁大張枱,真的非常闊絡又舒服。服務員很有禮地介紹餐牌,設施,最後仲黎一個九十度鞠躬有計時⌛️漏斗,食物唔會淥過龍😉美容豬骨湯濃稠,滿滿骨膠原,女仔必選。香辣鍋,濃郁的香料和藥材,加上四川辣椒油,香氣四溢。油花均勻,肉質軟腍,牛味濃,正!丸手工造,彈牙有嚼勁,內有邪惡芝士,食嘅時候小心燙口。魚皮餃皮薄帶煙韌,饀料滿滿,脹卜卜。生菜翠綠爽口,配埋湯汁好味道!豬肉肉質嫩滑,一啲都不嚡口呢!蘸上豉油,正!響鈴大大件酸酸甜甜好醒胃,要了無限添飲的,服務員會自動添加,讚!
疫情似受控制,條街都比較多人,
食肆亦要排隊,
我們都開始敢去打邊爐。
美滋鍋之前已很想去,
今日終於可以一試

位於旺角家樂坊,方便易去。
一入到去就有隻粉紅大bear

而餐廳亦以女仔最愛的粉紅色調為主,

餐廳環境寬敞,我們被安排坐於卡位,
我們兩個女仔坐咁大張枱,真的非常闊絡又舒服。

服務員很有禮地介紹餐牌,設施,最後仲黎一個九十度鞠躬

有計時⌛️漏斗,食物唔會淥過龍😉

美容豬骨湯濃稠,滿滿骨膠原,女仔必選。
香辣鍋,濃郁的香料和藥材,加上四川辣椒油,香氣四溢。
膠原蛋白養顏美容鍋 滋補養生香辣鍋

油花均勻,肉質軟腍,牛味濃,正!
美國安格斯牛小排

丸手工造,彈牙有嚼勁,內有邪惡芝士,食嘅時候小心燙口。
芝士墨魚丸

魚皮餃皮薄帶煙韌,饀料滿滿,脹卜卜。
魚皮餃

生菜翠綠爽口,配埋湯汁好味道!
唐生菜

豬肉肉質嫩滑,一啲都不嚡口呢!蘸上豉油,正!
西班牙黑豚香肩

響鈴大大件
炸響鈴

酸酸甜甜好醒胃,要了無限添飲的,服務員會自動添加,讚!
紫背天葵洛神花茶
膠原蛋白養顏美容鍋 滋補養生香辣鍋