2010-07-19 31 浏览
Good thing we went before 6pm! No wait! Lots of families and groups after 6! What does that tell us?..........yummy stuff is ahead !I know that mass restaurant stuff says, "Yuk!" But Maxim is one of my favorites, especially in Kwai Fong! Love the Shrimp in Mango Sauce, The Chinese Fried Chicken, and lots of other favorites!They are dependable, and friendly, and easy on the wallet.Just wish they had an English menu on the net.We had a great dinner, didn't even need dessert at home afte

We had a great dinner, didn't even need dessert at home afterwards!

Mikey
2010-07-18
  • Mango Sauce Shrimp
  • Lotus Root with Fish cake
  • Chinese fried chicken!
2010-07-13 26 浏览
一早在網上約好一行廿四人到葵芳的金潮小廚飯局,但到今天才知原定時間安排不到兩大圍檯,要延至晚上九時半才有機會,最後我們臨時轉陣到美心皇宮,人數亦減至十五人。酒樓位於商場五樓,面積頗大,裝潢則為一般大型酒樓格局,不算十分豪華,但也寬敞舒適,感覺不錯。老友聚舊,見面時大家說東說西,傾談不絕,就連看餐牌點食物也懶理,最後草草選了個十二位用,價錢 $3,288 的龍蝦海斑宴。由於我們有十五人,本想再另點其他菜式,但店員提醒海斑宴份量也不少,可以邊吃邊決定是否再需另點菜式。 上湯龍蝦焗伊麵:標為加拿大龍蝦,亦即坊間常叫的波士頓龍蝦,實際是海螯蝦的一種(真正的龍蝦是沒有螯的)。螯蝦與龍蝦一樣鮮甜爽口,但前者不是太多肉,故價錢也較龍蝦便宜。另外,墊底的伊麵味道稍鹹,但完全滲滿上湯及螯蝦的鮮味,加上陣陣蒜香,比主菜螯蝦更快被「消滅」哩。 脆果龍牙蚌片:即腰果荷蘭豆炒貴妃蚌片。腰果不太香脆,荷蘭豆也不甚突出,但主體的蚌片卻非常美味,鮮甜味道不會被重味的蒜香蓋過,爽嫩彈牙而且份量十足,值得推介。 翠環瑤柱脯:蠔汁煮節瓜瑤柱脯,再以小白菜伴碟。味道不差,但與坊間同類菜式同出一轍,不甚突出吧。 蟠龍帶子

蟠龍帶子盒:帶子蝦膠釀於餅皮上,再蓋以麵包糠炸成盒狀。帶子口感欠佳,疑似魚肉製品的仿帶子,而盒子也不算十分香脆,略帶油膩的感覺,味道只屬一般。

津膽雞煲:翅針本身沒有特別味道,但以雞作上湯的味道不錯,且黏稠也適中,菜膽也煮得夠腍夠入味,整體也不錯,但可能換上粉絲也有相似效果吧。

清蒸大海石斑:石斑夠大條,但亦令火候掌握較困難。部份位置魚肉鮮嫩可口,但也有些過了火,美中不足。
一品脆燒雞:燒雞除了雞頭焦黑外,其賣相也不差。但入口便覺雞味不足,而且半點嫩滑也沒有,肉質就像煲完湯的老雞哩!

鮑菇扒翡翠:鮑魚菇切成大片,入口當然沒有鮑魚那份豐盈口感,但味道也很好;墊底的生菜份量也充足,而且蠔汁不會太油膩,不突出也不錯。

珍寶荷葉飯:荷葉飯鋪上鮮拆蟹肉,比一般的顯得份外高貴。飯滲出陣陣荷葉香氣,質感較稠較濕,但味道挺好。

紫米露:菜單上本是楊枝甘露,但早已售罄,唯有換上紫米露。但紫米露也不差,夠香綿也不會太甜,以餐後甜品而言算是不錯。

壽包:菜單沒有此項,而我們也沒有特別要求,是店員主動奉上的(可能是彌補沒有楊枝甘露或是賣剩的「貨尾」吧
)。壽包不大,但足有兩打。味道不很突出,但蓮蓉亦算香滑,這當然是豬油的「功效」哩。

大集團的水準當然有保證,但似乎還有進步空間。雖然龍蝦魚翅石斑等均為貴價食材,但可能因整體水準不甚突出,始終覺得每人平均二百多元有點不值。

另一方面,店員的服務尚算殷勤有禮,其中提醒我們不用另點菜式更值得加分(否則定必浪費不少食物)。

雖然不一定是葵芳的分店,但一定還有機會光顧這集團酒家,不過可能要花點心思點菜了。

前菜
鮑菇扒翡翠
珍寶荷葉飯
紫米露
2010-06-21 65 浏览
最近好多商場都有消費送餐既promotion, 或者係在『臉書』開fans page送優惠小弟有幸抽中左成為fans page既幸運兒, 可以半價食一個美心二人餐, 選美心是因為老豆鐘意食, 雖然已經食過一次正式的父親節, 食多一餐又何妨餐券要事先去換領和事先付款, 算是有一點麻煩吧還是第一次來葵芳美心, 不愧為美心皇宮, 裝修果然高雅, 不過格局應該不宜擺酒設宴, 因為位子有高低樓梯, 未知是否有另一邊場可供選擇?因為二人餐六人吃, 所以再叫左兩個餸紅燒BB鴿: 美心來說價錢不算貴, 可是質素只是一般, BB鴿真的很BB, 好像未長肉似的, 鴿皮炸得不香脆, 這$32完全不值, 是食之無味, 棄之可惜彩椒牛柳粒: 相比二人餐, 這一碟size是正常, 牛柳粒很嫩, 不過美心的就是欠了點鑊氣, 未能快速鎖住肉汁, 害得牛柳粒不是很juicy, 而且很少, 反而配菜很不錯, 洋蔥、磨菇、青椒、紅椒、黃椒, 再用黑椒炒, 怪不得叫彩椒牛柳粒, 顏色配搭極好, 磨菇更是異常有咬口入味, 正! 不過妹仔大過主人婆, 如果牛柳粒做得更好會更加完美以下是二人餐的菜式, 招牌即燒乳豬併海蜇: 名義上

餐券要事先去換領和事先付款, 算是有一點麻煩吧

因為二人餐六人吃, 所以再叫左兩個餸

以下是二人餐的菜式,

招牌即燒乳豬併海蜇: 名義上是即燒, 但我相信沒酒樓會只為兩件乳豬而即燒吧? 燒豬不熱, 但可幸是皮還是脆的, 而且二人餐來說海蜇份量真多, 海蜇爽口彈牙, 麻香味剛好, 是美心飲宴經常成為我輩中首選的原因之一

花膠竹笙雞絲羮: 支持無翅! 其實無翅的味道分別不大, 美心standard的羮全是切幼絲, 花膠煙韌但不過硬, 雞絲羮火腿味濃, 可惜是晚火腿+鹽兩者合起來過咸了

貴妃脆蝦球: 很有新鮮感的一味, 沙律既製法, 沙律蝦伴沙律菜, 蝦大隻得黎異常爽口, 沙律醬呈黃色, 有一點芥辣味, 上面更加少許蝦子, 是令人回味無窮的一味

金蒜麒麟蒸魚塊: 到此為止, 雖是二人餐, 但全都頗足料大碟, 但相比其他菜式, 這味魚塊就略嫌細碟了, 魚塊幾滑, 炸蒜不是脆身的好香, 兩者合起來這味也算不俗, 再加上一少片火腿有畫龍點精之作用, 可惜就是少了點...

銀杏鮮竹浸時蔬: 用上湯浸時蔬已是酒樓大趨勢, 就連美心也不例外, 鮮腐竹和菜都很鮮甜, 合格有餘但驚喜不足

楊州炒飯: 即炒出黎還是熱的, 炒飯很足料, 也炒得乾身, 蝦爽口之餘也很大隻, 叉燒更是啖啖肉, 最後吃完這個飯很是滿足

紫米鮮椰露: 本人一向對紫米露興趣一般, 這個紫米露真的不錯, 不太稀之餘甜度適中, 更有少量鮮椰肉, 鮮椰肉煲過後還好不會太硬,

以美心黎講, 二人餐有如此份量是令人驚喜的, 如果看官有需要消費, 這些優惠絕對是令人開心+興奮的
二人餐菜式
招牌即燒乳豬併海蜇
花膠竹笙雞絲羮, 過咸重手
貴妃脆蝦球, 蝦子沙律醬很好味
配給的金蒜麒麟蒸魚塊
銀杏鮮竹浸時蔬
楊州炒飯, 足料乾身
紫米鮮椰露, 甜度適中
未長肉的紅燒BB鴿
彩椒牛柳粒, 紅黃青黑四椒
2010-06-17
  • 貴妃脆蝦球
  • 楊州炒飯
  • 紫米鮮椰露
2010-06-13 22 浏览
親友眾舊,少不免大家坐低飲杯茶,食個包.奈何表姨媽又要十一點湊孫!於是就吓佢嚟咗葵芳!記得舊年去過大埔嗰間,唔知呢間點呢?十點前我地上到去!都唔係好爆.睇一睇MENU.小點$11.8中點$14.8大點$17.8 茶$7一位中價錢AH叫咗8個點心:干蒸牛肉.馬拉糕.南乳豬手.春卷.蒸排骨等等.我覺得個素粉果就蒸得唔錯.(可能我幾鍾意食翠玉瓜啦)其他都唔係太差.仲有就係菠蘿叉燒包.D叉燒醬都幾多!服務都幾好,唔會加完水個茶壺唔知去咗邊!有機會試下新開番既中國芳同潮江春.埋單$160度.多謝表姨媽!
親友眾舊,
少不免大家坐低飲杯茶,食個包.
奈何表姨媽又要十一點湊孫!
於是就吓佢嚟咗葵芳!
記得舊年去過大埔嗰間,唔知呢間點呢?
十點前我地上到去!
都唔係好爆.睇一睇MENU.
小點$11.8
中點$14.8
大點$17.8 茶$7一位
中價錢AH
叫咗8個點心:
干蒸牛肉.馬拉糕.南乳豬手.春卷.蒸排骨等等.
我覺得個素粉果就蒸得唔錯.(可能我幾鍾意食翠玉瓜啦
其他都唔係太差.
仲有就係菠蘿叉燒包.
D叉燒醬都幾多!
服務都幾好,唔會加完水個茶壺唔知去咗邊!
有機會試下新開番既中國芳同潮江春.
埋單$160度.多謝表姨媽!
MENU
餐具乾淨
2010-06-11
餐具乾淨
  • 菠蘿叉燒包(中點)
2010-04-28 19 浏览
自幾年前於cwb吃過翠園点心、再加上早幾天的蒜花雞後,對美心集團的出品已不再有期待。誰知今曰初到貴境,都是敗興而回。到此只為有個多小時空檔,坐酒樓總能消磨點時吧間!時為4:20,下午茶時段已近尾聲,好處是任選位置。要了落地大玻璃旁邊枱,室外天然光充足,外面休憇處人人閒着坐着,境觀不俗,加上裝修雅致及高樓底,實在未吃先自加分。之不過......吃了蒸排骨:色澤好深,較咸、肉地已過腍,好的應是那索了肉味的豆卜。牛肉球:彈牙口感全欠,好淡味,加喼汁吃亦無補於事!雞飽仔:無吃no comment。南乳豬手:咬下皮彈牙根軟滑,唯獨南乳味不夠。來這裏只能吃裝修,對美心集團,哀莫大於心死/或遲來無啖好食?
食裝修
引入室外光線
視野濶落
閒息
點喼汁都無補於事
肉似排骨色像鳳爪
沒吃
2010-04-28
$43.50 (下午茶)
引入室外光線
視野濶落
閒息
2010-02-04 47 浏览
今年香港總公司不搞X'mas party,改為舉辦中式春茗晚餐,選址就近的葵芳美心皇宮,比西式自助餐更有吃頭。而過去到這間美心飲茶就多,晚市只是首次來,菜式水準幾有驚喜: 開運乳豬大紅袍-乳豬皮很香脆,皮下脂肪只薄薄一層,肉極嫩,水準很高很好吃。店方又特別配上一籠薄餅皮,供食客伴乳豬吃以減低油膩感,不過個人認為是有點多餘。 脆奶生汁蝦球-較少見的菜式,首吃炸鮮奶勁脆又滑,很好吃;另外沙律醬調味的蝦球亦十分滋味開胃,只嫌它炸漿過厚了點。 脆果雙蚌片-蚌片鮮味很重又爽滑,果仁香口帶脆,蜜豆又很甜且嫩口,整個配搭都超美味,令我吃到不能停口了! 鳳翠花枝片-除左滑雞較為平庸,其餘花枝爽脆帶鮮,西蘭花亦相當入味,又是推介之選呢! 花膠雞絲翅-翅身疏、膠感重(但共非花膠的膠質),鮮味也一般,有的同事忙著玩遊戲,整碗翅放棄了也不覺可惜。 玉環瑤柱甫-另一普通欠特色的菜式。 清蒸大海斑-魚肉稍稍過火了,但以大魚來講口感尚算滑,配以特別鮮甜的蒸魚豉油,幾好吃的。 一品脆燒雞-十分的香脆,皮脆肉香口味吸引,要挑剔是調味稍稍咸了少許,而且吃多兩件開始喉痛... 鳳梨雞粒炒飯/金菇燴伊麵-已經太飽了,只試了一

玉環瑤柱甫-另一普通欠特色的菜式。

鳳梨雞粒炒飯/金菇燴伊麵-已經太飽了,只試了一啖炒飯,味道正常。

鴻運珍珠露-即是加入西米粒的紅豆沙,香甜起沙味道還不錯的!

美點雙輝-外層是OK鬆脆的笑口棗,裡面是超鬆化香口的蓮蓉酥,後者超超超好食,我極飽都吞了三件,不過代價是之後喉嚨痛得要死了...

吃著這頓飯的同時,想起原來食友當時就在這裡擺酒,不禁覺得自己似乎也經歷了她婚宴的一些片段。其實時間真是過得很快的,希望身邊各方好友都珍惜時光,快快找到另一半,並盡快拉埋天窗令我少派利是!!
開運乳豬大紅袍
清蒸大海斑
鴻運珍珠露
美點雙輝
2009-09-07 15 浏览
一直都覺得美心酒樓略貴, 但今天聽四嫂話食來食去都係嗰幾間, 聽說美心最近平咗, 不如今日試吓; 就咁一行15人8點去到酒樓, , 我哋班CHEAP友梗係搵最扺食夾大件嗰隻, '開心歡樂宴' 平日 HK$1688, 今日HK$1988, 包茶芥, 大啤 OR 二酌橙汁, 原本諗住食到咁上吓先加小菜, ,點知d碟頭都幾大, 連虾多士都有16件, 我哋一路食一路諗, 唔通佢哋自動幫我哋加大咗size ? 價錢點計先? d 餸味道唔錯, 除咗荷葉飯, 味道唔係話差不過無咩荷葉味; 糖水 ' 椰林珍珠露' 唔太甜, 冰冰哋, 又清潤, 好正! 食飽飽埋單, 計埋加一, 都係HK$2186, 又坐得舒服, 個侍應仲好主動幫我哋CUT埋蛋糕, 分埋15份, 費鬼事煩, 不過我都好識做,即時俾咗小小貼士佢, 扺食, 下次都會再去!
2009-09-06
庆祝纪念
生日
2009-06-27 15 浏览
今日同左女友去左呢間店飲茶,佢地已家出返推車仔,咁樣飲茶先有風味ma,先過癮ma,咁先熱辣辣ma,未食已經覺得正啦.佢地呢間店o既點心質素其實只是一般,最好食o既係蝦餃同雞扎,蝦餃皮薄,煙韌而唔會穿,蝦肉同豬肉同筍o既比例岩岩好,好爽,好甜,好.雞扎d雞肉好有雞味唔似出面果d冇味o既,亦落足料,火腿大大舊,腐皮亦新鮮.千祈唔好叫灌湯餃,一夾即散,好差,d湯亦唔太討好,又貴,燒賣亦不太好,賣相唔太討好,味道亦唔ok.總括來講質素只係一般,但價錢唔係一般,係偏貴,下次去要考慮一下.
今日同左女友去左呢間店飲茶,佢地已家出返推車仔,
咁樣飲茶先有風味ma,先過癮ma,咁先熱辣辣ma,未食
已經覺得正啦.
佢地呢間店o既點心質素其實只是一般,最好食o既係蝦
餃同雞扎,蝦餃皮薄,煙韌而唔會穿,蝦肉同豬肉同筍o既比
例岩岩好,好爽,好甜,好.雞扎d雞肉好有雞味唔似出面果d
冇味o既,亦落足料,火腿大大舊,腐皮亦新鮮.
千祈唔好叫灌湯餃,一夾即散,好差,d湯亦唔太討好,又貴,
燒賣亦不太好,賣相唔太討好,味道亦唔ok.
總括來講質素只係一般,但價錢唔係一般,係偏貴,下次去
要考慮一下.
2009-03-01 19 浏览
有時好想食推車仔出黎既點心,而家大部份茶樓都係用紙用筆黎點點心,但係我好鍾意飲茶,我飲親茶都係覺得有車仔行過黎0個種感覺好特別!又可以睇過先決定要唔要,又可以邊叫邊食,唔會話飽到自己食唔落時,ORDER 既點心先慢慢續樣黎。當然推車仔點心有好有唔好!有些地方處理得唔夠好,點心好快又凍又變樣!但係呢間真係抵讚!樣樣野都好熱,比暖熱好多。真係唔錯。食左鳯爪,春巻,紫菜巻,蛋TART仔,花生粥,蝦餃,蛋散。樣樣都好味喎!蛋散唔似出面浸滿糖漿的一樣,佢係0岩0岩好的,都幾鬆化,適合怕肥人士!蝦餃皮薄,蝦新鮮。鳯爪又好好味喎,冇話有些酒樓咁肥粒粒!係蛋TART 就真係凍左D,差少少啦!紫菜巻係幾得意喎,幾令我驚喜,好味!花生粥就都係咁啦!冇話特唔特別!總之我覺得食得好開心!仲有推車嬸嬸們全都好有禮拜的呀!扺讚!好想再去呢度飲茶!正!

2008-07-11 11 浏览
阿頭請吃飯,本打算到豪苑,但要等,只得半小時的午膳,拉隊到美心皇宮,因為有位~這裡從來都是附近寫字樓客飯堂,綜合消費指數不平的,卻是慶功、迎新、Farewell的一站式好地方。甫坐下也沒時間去想吃甚麼,只見車仔推出什麼便點甚麼,山竹牛肉、豉汁鳳爪、鴛鴦肚、叉燒包,又剔剔紙仔叫了椒鹽魷魚鬚、燒腩仔等等等等....山竹牛肉配豉汁鳳爪,幾是都是自己心頭好,前者下了不少粉,牛肉嫩得有點化學,下了些馬蹄,很新派做法,中點好似$28,幾貴的,還是老酒家如鏞記、得龍下肥豬肉粒,才夠風味、鳳爪下了很重甜醬油來煮,一貫的色素所帶鮮艷,味道卻不差的,皮肉不至分離醬汁又夠味,收貨了。叉燒包一直蒸著,熱辣辣卻充滿水氣,分量是飽得一件KO,皮不夠鬆軟,只屬填飽肚級數,汁餡水汪汪的,吃過也沒留下很深印象。椒鹽魷魚鬚同事說化學得緊要,人家沒稱是椒鹽鮮魷魚鬚,如此這般的質素,交下功課是咁上下了,胃納不好,還是得個睇字好了。燒腩仔是剛燒出來的,暖和帶少少濕潤,皮脆肉白,交到功課了,同事們三兩下手勢清掉,也算是人氣之作。人齊後,又追加了汕頭炆麵,有人唔吃得牛肉,侍應亦解釋了下了什麼材料,服務不錯;其實是炸過的幼生麵加上濃

人齊後,又追加了汕頭炆麵,有人唔吃得牛肉,侍應亦解釋了下了什麼材料,服務不錯;其實是炸過的幼生麵加上濃芡汁去,配料是韭菜、玻璃蝦,生麵夠爽夠彈牙,芡亦夠濃,味精是有的,韭菜煮好後作點綴,味道很抽離,化學的玻璃蝦,沒好氣應酬。

來也匆匆、吃也匆匆,打工仔就係咁,又頭痕出面下著滂沱大雨!
一盅三件,夠大份
汁夠味,鳳爪不散
肥瘦相間很好
午餐
肥瘦相間很好
  • 燒腩仔
2008-06-16 15 浏览
昨晚父親節一家人到這裡食飯.....覺得比想像中差很多, 之前去過同是美心集團的八月花,覺得好好食.....但這一間, 真是"唔得"昨晚我們點了以下菜式1) 金盃翅 x 3 - $78 x 3 - 非常普通(2) 菜膽燉花膠 - 味道ok(3) 碧綠花枝帶子- 份量好少, 只有五粒帶子及五塊花枝(4) 腰果炒雙蚌 - 腰果韌, 不脆, 一般(5) 苦瓜肉碎炒蛋白 - ok(6) 士多啤梨骨 - 勁肥我們四人共食了差不多八百元, 但一點都不飽, 下次不會再去....
昨晚我們點了以下菜式:

(5) 苦瓜肉碎炒蛋白 - ok
(6) 士多啤梨骨 - 勁肥

• N/A
2008-04-28 18 浏览
今天老婆想食翅,便同外母三人到來.時日有人擺喜酒,所以沒有太多菜式選擇,但這是美心的一向作風.在緊有的菜式中選了,玻璃明蝦球,瑟琶豆腐,炸鮮奶拼軟殼蟹,還有一鍋上湯翅及一瓶西瓜汁.玻璃明蝦球先上,蝦球表面算是明亮,但一咬落口,覺得是用水汋熟的.瑟琶豆腐味道唔錯,但欠彈牙的口感.魚翅同上湯分開上,侍應將翅鋪在芽菜上盛在碗中再淋上上湯,份量都有四碗滿,本人對鮑參翅肚興趣不大,只吃了一少碗,翅身算係粗過支牙籤,但D翅完全吸收唔倒D上湯味,D湯夠味但D翅無麥味,唔知出菜前有無用上湯渨下D翅先呢?最後炸鮮奶拼軟殼蟹,呢碟是四碟中最好味的,炸鮮奶外脆內裏有淡淡奶香,而軟殼蟹亦外脆內裏不會太乾.一向都有幫襯美心集團的食肆,但呢一次算係最差的一次.P.S.因有信用咭優惠,所以價錢比較偏低.
今天老婆想食翅,便同外母三人到來.
瑟琶豆腐味道唔錯,但欠彈牙的口感.
一向都有幫襯美心集團的食肆,但呢一次算係最差的一次.
P.S.因有信用咭優惠,所以價錢比較偏低.
2008-02-05 16 浏览
悠長年假前最後工作天,午餐由二老闆決定到美心皇宮飲茶,發達咯!!經過裝修的美心皇宮,環境比以前貴氣,一盞盞的大型水晶吊燈為場面增加不少氣派,不俗。這裡仍保持推車仔點心,只可惜位處高台上,沒有截停車仔那種樂趣,有點失色。老闆先點了龍蝦粥+干炒牛河套餐和燒味雙拼。龍蝦應有小半隻左右,自己那碗只有龍蝦腳一隻,沒肉可吃!幸粥底煲得頗綿有淡淡米香,沒加蔥菜也頗可口,只是經過分菜之後,溫度變得溫溫吞吞;干炒牛河鑊氣一般,炒得也自少油,最特別是加入豆豉來炒,變成豉椒干炒牛河;燒味雙拼中的燒排骨甜味較重,焦焦香香的味道也算好吃。點心方面由太子爺發辦,最美味仍是鮮蝦腸粉!腸粉軟軟滑滑蝦肉爽口,再加上美味甜豉油,推介!!其餘的素粉果、燒賣、鮮竹卷等都算ok。雖然採用取票制度,不過熟客仍有優先權,無可避免!

雖然採用取票制度,不過熟客仍有優先權,無可避免!
美心皇宮酒樓
美心皇宮酒樓
(非会员)
2007-10-05 23 浏览
因為住附近,經常都會到此飲茶.除了食物質素較有保証,環境亦較舒適.但價錢與同等級酒樓比較,一點也不便宜.上週末一家人飲茶.發覺佢暗中加價.點心價錢無加,但好多點心都由小點變中點,中點變大點.計起來,加價起碼有三成.
因為住附近,經常都會到此飲茶.
除了食物質素較有保証,環境亦較舒適.
但價錢與同等級酒樓比較,一點也不便宜.
上週末一家人飲茶.
發覺佢暗中加價.
點心價錢無加,但好多點心都由小點變中點,中點變大點.
計起來,加價起碼有三成.
2007-08-27 15 浏览
八月二十一日(星期二)自從七年前結婚之後就搬離了葵芳的老家,對這區的概念己變得濛糊.....原來葵芳美心在暑假亦有優惠下午茶, 於是我就約了退了休的媽媽及正在放暑假的大家姐一起去飲茶我們點了帶子腸粉(好鮮甜), 鴛鴦肚, 鳳爪, 燒鵝瀨(好脆), 燒賣, 涼瓜甫.....一頓有質素的下午茶都會令我回味無窮!!
八月二十一日(星期二)

一頓有質素的下午茶都會令我回味無窮!!