2008-04-28 18 浏览
今天老婆想食翅,便同外母三人到來.時日有人擺喜酒,所以沒有太多菜式選擇,但這是美心的一向作風.在緊有的菜式中選了,玻璃明蝦球,瑟琶豆腐,炸鮮奶拼軟殼蟹,還有一鍋上湯翅及一瓶西瓜汁.玻璃明蝦球先上,蝦球表面算是明亮,但一咬落口,覺得是用水汋熟的.瑟琶豆腐味道唔錯,但欠彈牙的口感.魚翅同上湯分開上,侍應將翅鋪在芽菜上盛在碗中再淋上上湯,份量都有四碗滿,本人對鮑參翅肚興趣不大,只吃了一少碗,翅身算係粗過支牙籤,但D翅完全吸收唔倒D上湯味,D湯夠味但D翅無麥味,唔知出菜前有無用上湯渨下D翅先呢?最後炸鮮奶拼軟殼蟹,呢碟是四碟中最好味的,炸鮮奶外脆內裏有淡淡奶香,而軟殼蟹亦外脆內裏不會太乾.一向都有幫襯美心集團的食肆,但呢一次算係最差的一次.P.S.因有信用咭優惠,所以價錢比較偏低.
今天老婆想食翅,便同外母三人到來.
瑟琶豆腐味道唔錯,但欠彈牙的口感.
一向都有幫襯美心集團的食肆,但呢一次算係最差的一次.
P.S.因有信用咭優惠,所以價錢比較偏低.