2018-12-05 216 浏览
番到黎香港,同朋友一定會約黎紅磡食串燒!呢度價錢唔貴,質素高,美中不足既係服務態度同成日都要等位今次我地晏晝黎食,但都冇諗過係坐滿人不過唔緊要,起碼冇隊先.....因為我地得兩個人,等左唔洗10分鐘就有位。我地特登唔揀夜晚,因為每次夜晚都排特別耐坐低後,我地好快就叫左野食。叫左三串雞全翼,一串雞肉同燒賣,一份司華力腸同一份蛋炒腸粉落完單等左好耐,都仲未有,明明係我地order左先,但第二檯又早過我地有,有少少嬲!!!因為勁肚餓等多左陣,黎左碟腸粉,咁我地就食住先啦,食到一半都仲未有串燒,咁我地就吹單,個員工既態度真係幾差,原來佢地係漏單!!!激死我講番食物,蛋粉腸粉係好食既,不過我覺得甜醬唔夠多,同埋太油另外雞翼係次次都黎會叫,26蚊三隻好抵食,好好味!雞肉麻麻地,味道唔係好夠,又有d乾司華力腸同燒賣都好難會唔好食,只要控制到唔會比佢燶就唔會難食得好邊。外脆內軟總括黎講,食物質素都仲ok好味,價錢亦冇大上落,不過服務態度同漏單問題真係要改善下
今次我地晏晝黎食,但都冇諗過係坐滿人
不過唔緊要,起碼冇隊先.....
講番食物,蛋粉腸粉係好食既,不過我覺得甜醬唔夠多,同埋太油
另外雞翼係次次都黎會叫,26蚊三隻好抵食,好好味!
雞肉麻麻地,味道唔係好夠,又有d乾

紅磡出名小食多,今次介紹的串燒店——美味佳就正正在Poly U附近🏫雖然旁邊有好多不錯的餐廳,但它平民高質的串燒,及滿滿的人情味都令它「學生食堂」的稱號屹立不倒!————————整體來說,美味佳的食物質素都不錯,皆因它調味香濃,火候又掌握得好好👍🏻············📌最出名:············🔸蛋炒腸粉 $16 📍7/10腸粉煎得香脆,加入蛋拌炒令它更香!阿姐加料絲毫不手軟,豉油、麻醬及甜醬都超級多,是濃味之選!不過味道比較普通,沒有傳聞的吸引~🔸燒茄子 $20 📍8/10茄子鋪滿蒜蓉、孜然及辣粉一齊燒,真是超香勁惹味!最正的是,火候控制得剛剛好,食落依然好Juicy😋🔸燒雞全翼+雞中翼 $10/1($26/3 )📍9/10串燒必食的雞翼,只需要26蚊就有三串,超佛心!雖然平,但質素依然有保證❤️面上有大量孜然粉、辣粉之餘,還有蜜糖🐝外面微焦脆口,但內裡肉汁爆登❗️············📌最推介:············🔹司華力腸 $12 📍8/10司華力腸烤得香脆,加上孜然粉後更加好味~雖然香腸的味道仍是香腸的味道😂,但這個價錢、這個份量,確實最抵最飽肚,超值之選!🔹串燒豆
————————

📌最推介:
🔹司華力腸 $12 📍8/10
串燒豆卜

🔹串燒豆卜 $9 📍9.5/10

今餐的意外驚喜❗️燒豆卜‼️燒過的豆卜外酥內軟,絲毫不覺乾身;食落不但有陣勁香蒜味,仲帶點甜甜辣辣,口感超特別,大推~😍
📌最不推:
🔸肥牛韭菜卷 $12📍5/10
司華力腸

大部分串燒店都會包金菇,這間就以韭菜取代~以為韭菜會更香更好食,但吃完得個「韌」字😵肥牛燒得香脆,但韭菜味更濃,雖然燒得juicy,可惜食落好韌好難咬,唯有只食肉放棄韭菜😭
燒燒賣
题外话/补充资料: 星期日例休。店內只有一人負責串燒,需時較長;旁邊另有外賣店面~建議一至四幫襯,否則等位加等食,至少要一個鐘😵
2018-09-15
燒茄子
燒雞中翼/燒雞全翼
串燒豆卜
司華力腸
燒燒賣
2018-11-21 236 浏览
若果未曾光顧過美味佳,都不能說來過紅磡!! 這間小店是紅磡舊區是出了名的,是由幾位媽媽共同營業的。雖然環境一般,有時枱上或椅子會有笠痴痴的感覺,加上餐廳內的電視長期播著K-pop或很舊的香港歌,有點兒過嘈,但一點也沒有影響光顧這店的食客,每逢午餐和晚餐時段,舖外等候的食客多不勝數!!! 所以,今日特意下午茶時間才來,所以不需等候就可以入座😆😆平時午餐時段來的話必定叫車仔麵,出色的當然是湯底,通常都是薯仔豬骨湯底,好好飲! 一般都會送上少少薯仔,豬腎和一些豬骨。如果剛好遇上要煮新一輪的湯底時,車仔麵上會有座山這麼的湯渣,包你吃得飽!! 由於今日就是嘴饞,不是太肚餓,所以沒有點車仔麵。最後點了一份蛋炒腸粉,燒燒賣和雞全翼各一串。由於全部都是即叫即燒/炒,所以需要耐心等候。蛋炒腸粉($16) 是極力推介的!! 腸粉炒得很香脆,很有獲氣,香脆的表面感覺不像在吃腸粉,口感很特別,很香口。沾上甜醬,豉油和麻醬,再加上芝麻,簡直是味蕾的享受!!😍😍另一必吃的當然是燒雞全翼($10/1串; $25/3串)! 所有串燒都可以選辣或者不辣,但極力建議點辣! 因為辣粉是秘制的,辣得來帶有甜味,非常惹味! 燒

另一必吃的當然是燒雞全翼($10/1串; $25/3串)! 所有串燒都可以選辣或者不辣,但極力建議點辣! 因為辣粉是秘制的,辣得來帶有甜味,非常惹味! 燒雞全翼的火候控制得很好,香脆的皮包著滑嫰的肉,正! 雖然不是太多人推介燒燒賣,其實都相當出色,外脆內軟的口感,加上辣中帶甜的味道,是人間美食!!😋😋

2018-10-25
下午茶
2018-11-13 333 浏览
美味佳呢個名聽就聽得多啦 我啲朋友成日都話好正 但係佢嘅位置實在太唔就腳 所以講咗好耐話要試 都從來冇食過!今次幾個朋友敘舊終於約咗去美味佳 果然係聞名不如見面 朋友排咗差唔多大半個鐘先入到去 講緊嘅係平日咋 唔係公眾假期或者禮拜六日喎!大家等到攰同好肚餓入嚟就叫左好多串 呢到嘅只係我哋叫嘅少部份 仲有大部份嘅已經餓到影唔切 俾朋友們食晒落肚啦! 啲串燒好抵食好平 但絕對唔代表無質素喎 佢哋嘅串燒唔會好似好多地方咁揸流攤 全部用孜然粉燒 搞到所有食物都係同一個味 而最令我深印象嘅係燒茄子 佢嘅茄子好大份同埋燒我好juicy! 諗起都流口水呀!提提大家呢度係冇酒牌嘅 所以冇得賣啤酒 得汽水 而無酒不歡既我哋就喺隔離便利店自己買咗幾罐啤酒一路食串燒一路飲啤酒 人生一大樂事!

2018-11-03 306 浏览
喺附近返工讀書嘅朋友,都一定會認識呢間串燒店,平時夜晚一定大排長龍。今次早放工,黎到就可以入座啦。呢度所有串燒都係即叫即整,所以好有鑊氣!串燒嘅選擇好多,不過今次熊貓同朋友兩個人,叫唔到太多野。叫咗芝士腸,燒燒賣,燒雞翼,粟米,燒牛肉等。叫嘅時候記住要加少少辣,因為佢嘅辣粉好出色!燒雞翼梗係必食啦,係燒全翼黎既。如果食串燒都唔夠嘅話,可以叫車仔麵,車仔麵嘅湯底係用雞湯,湯底有豬骨薯仔等等。淨係個湯都好好飲喎

2018-10-25 282 浏览
聽講平時大排長龍 下午三點左去招牌雞中翼,有一隻燒唔熟但都好好食,雞中翼有啲燒過火,有黑色的焦在表面,不過$26 有三串算係抵食。串燒韭菜,加埋店鋪既沙茶醬味道一流,唔會太硬。$9 雞腎 有四粒,好爽口!雞軟骨都好好食但因為即場燒,等待時間頗長!建議唔好太肚餓去食 如果唔係會等到燥底。
聽講平時大排長龍 下午三點左去

招牌雞中翼,有一隻燒唔熟

串燒韭菜,加埋店鋪既沙茶醬味道一流,唔會太硬。

$9 雞腎
有四粒,好爽口!

雞軟骨都好好食

2018-10-16
燒豬頸肉(HKD11):啲肉肥左少少,一咬入去個下 啲汁就會滲出黎,比較肥膩。燒雞翼、雞全翼(HKD10 一串): 美味佳入邊嘅必食皇牌串燒之一,價錢平、份量大 ,再加上佢燒得味道唔會太鹹, 而且佢啲香料用得好適宜, 絕對抵受唔到誘惑每次都要食!燒司華力腸(HKD12): 一條好大條,可以share食都夠,燒得唔會太過乾,抵食!燒茄子(HKD20):燒得好入味,不過有少少鹹左D蛋炒腸粉(HKD16):腸粉係好出名,佢係用蛋黎煎,比較特別缺點,全部野即叫即燒,要等好耐下,三十分鐘好正常~

燒茄子(HKD20):燒得好入味,不過有少少鹹左D
缺點,全部野即叫即燒,要等好耐下,三十分鐘好正常~
$80 (宵夜)
  • 燒豬頸肉
  • 蛋炒腸粉
尼間係我細細個開到現在,已經有成10年以上啦。現在仲愈做愈好生意同擴展左間外賣部。佢既燒雞翼燒得好出色好好味。見到門面老闆娘係到著住性感背心,好比心機甘燒雞翼,真係好吸引!!仲有尼小店用炭火即叫即燒。d串燒好野味。燒出黎既雞翼肉嫰多汁,絕不會乾爭爭。仲要賣$26/3串。絕對係高質接地既小店,點能夠唔推呀👍👍👍佢的其他串燒都燒得好好食,例如雞腎都燒得好好味,咬落去彈牙有肉汁的。仲有個茄子呀,菠蘿呀,雞脾菇呀,仲有好多好多都好好味。值得推薦。人流滔滔不絕,大小老幼都黎食。果然係好受歡迎。黎到紅磡既朋友仔,一定要黎試下。
  • 串燒
  • 燒雞全翼
2018-10-09 367 浏览
自從黃埔有地鐵後,黎黃埔食野又方便左!呢間一直係我最喜歡的串燒店!-未有位時,呀姐會叫你劃左野食先,然後交俾佢燒定先,咁到有位坐低時就有野食啦!不過枱枱都嗌咁多野,自然要等耐少少啦。-店舖細細自然要坐迫少少啦,不過食到好野就無咩所謂!-一定要食燒雞翼!係雞全翼黎,鐘意食辣記住燒之前要同呀姐講啊。另外如果覺得淨係食串燒唔夠,可以嗌碗車仔麵,車仔麵個湯係用豬骨,雞肉,薯仔煲成,鐘意食湯渣可以落單前同呀姐講。呢間係值得再三到訪既串燒店!
店舖細細自然要坐迫少少啦,不過食到好野就無咩所謂!
燒雞翼

呢間係值得再三到訪既串燒店!
2018-10-06 227 浏览
啱啱踏入秋季,好似好耐無去過BBQ,但又無太多時間去BBQ場,記然無時間,就近近地,去美味佳,等人幫我燒埋啦!今次幫襯,最大分別係門口路邊開哂枱哂冷嘅情況無哂,得番三四台,原因可能係旁邊開咗新餐廳又未收工,唔可以放枱係人地鋪頭門口啦....今次想講嘅係......去完台灣玩啱啱返黎,我仍然懷念飛魚子香腸,佢係台灣眾多香腸之中我最中意嘅香腸,香腸內裡一粒粒魚子嘅口感咬落非常過引!見到美味佳有提供,當然叫啦,重要叫兩串添,點知.... 咬落肉質過實,完全唔係台灣嘅質感,我明白始終係香港,但完全唔好味,非常失望!失望到食剩添!除此之外,其他嘅燒烤完全無問題!唯一問題係,生意太好鳥,攪到等太耐鳥,等成個半鐘先有野食上枱。
今次想講嘅係......
2018-10-04 263 浏览
有人話一定要食麵,咁咪搵麵食,搵到呢間晏晝賣車仔麵。以前夜晚都食過好多次,不過淨係食串燒囉,串燒好正架。點知車仔麵就...嗌左豬大腸、豬皮蘿蔔同魚皮餃跟油麵。點知阿姐話無豬大腸,咁咪是但嗌雞翼。原來雞翼係燒雞全翼。哇,正啦,呢度最出名食燒雞全翼,超好食,但今次我呢隻翼真係奇瘦 😃 無幾耐就嚟麵,下,搭左一大舊湯豬骨,少少嚇親,翻幾下又有雞肉,又有雞腎,肉質都好腍,okay嘅。不過最驚嚇嘅係仲有三塊薯仔皮,同頭髮 😱😱😱 十個驚,唔乾淨又核突。凍奶茶又好難飲。奶仲多過茶 😣因為坐近廚房出菜窗位,食食下唔知阿姐搞乜,彈左D熱湯落我度,嚇鬼死,好彩無毀容。😰十個驚,都係夜晚先食串燒啦。車仔麵就唔洗預我勒。

凍奶茶又好難飲。奶仲多過茶 😣

十個驚,都係夜晚先食串燒啦。車仔麵就唔洗預我勒。
2018-10-03
2018-10-02 195 浏览
今晚同朋友出開紅磡,朋友推介要食這間串燒店。今晚一於食下這家串燒店。在店外,串燒味已很濃烈,又排住長長人龍,等咗约十五分鐘,终於可以入去進食。看完餐牌,叫咗十多樣串燒,但送來的時間尚算耐咗,差不多等咗二十分鐘。终於有得食,豆腐卜好入味道,口感一流,韮菜也十分入味道,少許辣。雞中翼熱辣辣,好夠熱力,好好味,但少許燶咗。牛肉也很好味道,好難忘,尤其串燒雞腎,非常好味,做得好出色。串燒墨魚丸也很入味。好食。綜合各方面。可以再光顧這家食店。
,韮菜也十分入味道
,少許辣。雞中翼熱辣辣,好夠熱力,好好味,但少許燶咗
2018-09-27 168 浏览
首先一去到,無人比menu,無紙寫落單,要自己去搵去拎。店內唔多人架,但我地落完單,等左成半個鐘先出到碗車仔麵。(正常10分鐘碌麵咩都得啦) 叫佢比腩汁,佢冇比;叫左米線,碎到似粉仔咁;叫左串燒又漏單。總之就係混混亂亂,錯漏百出!講到最出名既串燒,我都覺得麻麻,唔係出色地好食,亦唔係好食到會番轉頭。去到賣單,係位叫人,冇人理,走出去埋都冇人理,講左好多句唔該都冇反應,埋個單都咁難,有咩理由叫我再黎?完。
首先一去到,無人比menu,無紙寫落單,要自己去搵去拎。

完。
講起串燒 我估大家即刻會諗到紅磡既美味佳點解? 因為美味佳出晒名係又平又好味🍢所以放工都要專登搭入去紅磡食串串😁(出黃埔站會近好多架)🧐食個日係平日黎 7點鐘左右 一入唔洗等位 即刻可以落order📝算係多種類 重點係價錢超值🎐串燒出面食 真係分分鐘一個人都要百幾二百我地兩個人 都係叫返啲串燒必食既野1. 燒豬頸肉啲豬頸肉其實係有少少肥 所以一咬入去個下啲油汁就會滲出黎 所以如果係唔鐘意食肥野既朋友就要注意⚠️一下2. 燒雞翼及雞全翼呢個係美味佳入邊最好食嘅串燒之一又平份量又大重點係佢燒得真係好正味道唔會太鹹 而且佢啲香料都係得啱啱好唔會太過窿 一個人最少要食三至四串😝😝3. 燒司華力腸同樣地依個都係非常之抵食呀兩個人食一條其實已經都有啲飽腸仔燒得唔會太過乾 4. 燒茄子我諗食全消大部份人都會食燒茄子🍆依度燒得好入味 可能會有少少鹹 如果食得重口味嘅人一定會好鐘意5. 蛋炒腸粉唔講唔知道 原來依度啲腸粉係好出名因為佢係用蛋黎煎 比起一般嘅煎腸粉係更加出色6. 燒芝士丸依個就普普通通 唔算太特別可以唔叫兩個人食咗大約$160食串燒黎講係絕對抵食 無需考慮😚😚😚😚
講起串燒 我估大家即刻會諗到紅磡既美味佳

燒司華力腸
燒茄子🍆
  • 燒雞全翼
2018-09-18 214 浏览
我又想食串燒啦~於是捉左男朋友黎陪我食我既愛店~美味佳❤️雖然香港有好多串燒店,不過論性價比,人情味呢間小店真係贏晒~蛋炒腸粉係我每次必點!腸粉好薄好滑,再加埋蛋漿包住一齊炒就更加香~加埋甜醬麻醬芝麻,真係好有香港街頭小食風味。牛油焗金菇又係好正,雖然好簡單,但係係串燒店食真係特別有風味架!然後又點左一大堆串燒,牛肉,豬頸肉,豬腩肉,煙鴨胸...好豐富!今次黎見到有新嘢,就係燒菠蘿啦~酸酸甜甜好juicy,食串燒食的太濃味既時候中和一下非常好👍🏻雖然店仔細細,好多時都坐到好逼要搭枱,但係果種熱鬧氣氛其實都幾開心😃而且店裡面工作既姨姨全部都好好人好有禮貌,真係食都食得開心d啊~~